Ezt a minimum 4-5 részt én is tudom javasolni, mivel egy ismerősöm kemény 2 rész után kukázta, hogy rossz. Én meg csak hápogni tudtam, hogy elment az esze. Az egyik legjobb anime. Minden megvan benne: humor (a könnyesre röhögtető fajtából), ökörség, fantasy, paródia, és végül is a háttérben van történet is, meg dráma. Mostanság főleg dráma.
A szinkronszínészek pedig zseniálisak. De tényleg. Nagy az isten állatkertje, ide megtalálták az összes szökevényt.
(Amúgy a főbb szerepeket játszók már mind elismert szinkronszínészek lettek hatalmas rajongótáborral.)
Van egy másik ismerősöm, akit évekig győzködtem, hogy nézze. Nem beszéltünk egy ideje, mikor rám írt, hogy elkezdte nézni és a budis jelenet a Yagyuu rezidenciánál kikezdte a rekeszizmát
Bár én még a top10-es listába simán beraknám pl. a Shougun a fodrásznál részt is 
Még egy kis adalék: a Gintama rengeteg karaktere VALÓS SZEMÉLYEKRŐL lett mintázva. Így pl. a Shinsengumi létezett és a vezetéknevek nem kis része meg is lett tartva. Így aki picit ismeri a japán törit, az érez némi csavart, mert pl. Okita a valóságban tüdőbajban halt meg (itt ugye majd más fog), Kondo-t elfogták, megtagadták tőle a seppuku jogát és lefejezték, Hijikata pedig egy csatában halt meg..
Ja és Shinpachi is egy valós Shinsengumi tagról lett mintázva, történetesen Nagakura Shinpaci-ról. Bár az eredeti nem egy szemüveg volt 
Mindenki a megijed a hosszától, pedig ha az ember neki kezd, még szomorú is lesz, hogy elfogynak a részek.
Ui.: Néha nem árt némi anime ismeret, mert rengeteg animét kifiguráz. A japán hírességeket amúgy sincs esély rá, hogy felismerd. Warning: tömegével vannak a szóviccek.
És: KERÜLD A MAGYAR FELIRATOT, MERT KRITIKÁN ALULI!