Posts by Varden

hol szedem le a kliesnt

Íme a link: https://gameforge.com/hu-HU/play/metin2 - a jobb felső sarokban fogod megtalálni a kliens letöltése opciót.

megvehetem ingame is a prémiumot?

Hozz létre egy karaktert Magyarország szerveren, tölts fel SÉ-t, és a Tárgypiacon megtalálod a RUBY szerver hozzáférést vagy a RUBY prémium hozzáférést. A különbségekről az alábbi linkeken tudsz tájékozódni:

Ha kezdetben csak a normál hozzáférést próbálnád ki, a jövőben is lesz lehetőséged prémiumra váltani, hiszen van egy RUBY prémiumra váltás item is. Részletek itt:

A helyzet a SAPPHIRE szervereknél ugyanez. Részletes információk az alábbi linken:

Meg az hogy a Kelet-Európa kell?

Igen. A magyarok a Kelet-Európai klaszterben vannak a 2020-ban történő regionális csoportok (kelet, nyugat, GR, RU, AE, TR) létrejötte óta. Erről ezen a linken is olvashatsz bővebben: Regionális csoportok – minden részlet

Remélem, tudtam segíteni!

frissen kezdett felhasználó nem vehet azonnal tárgypiacról SÉ tekercset

Igen, ez továbbra is így működik. Ahhoz, hogy vásárolni tudj SÉ utalványt, készen kell lennie a a 30-as szintű (orkfogas) biólógus küldetésednek, és a fiókod 180 napnál nem lehet újabb.

Tombolához minimum a 30-as biológus küldetést le kell adni (orkfog).

Ez már most is így van. A Tombola előttig teljesítened kell a biológus küldetést.

a 30-as sárkánykő szilánk küldetést

Itt felmerül egy kérdés/probléma számomra. A Sárkánykő-alkímiát az 1-es szinttől lehet használni. Ha abba belenyúlunk, hogy magát a szilánkot csak 30-tól lehet kiütni úgy, hogy biológus küldetéshez igazítod, akkor szerintem ez hatással lesz arra is, hogy mikortól tudod felvenni az alkímiát és használni. Ez szerintem egy komplexebb rendszer.

Valahol összekacsintanak

Furcsán működik a gépezet, és nyilván nem látok bele abba, hogy mi miért van. De azt kicsit kétlem, hogy a botok az eladott yang/won után x %-ot leadóznak a GF-nek, hogy ők ne kezdjenek velül semmit. Ez már egy meredek konteó.

Az meg másik kérdés hogy van e olyan régi magyar szerver amit nem a GF üzemeltet.

Erről nem beszélhetünk itt! Méghozzá a Fórum Szabályzata miatt:

Reklámozni csak szépen...
    Ja, nem, azt sem lehet! Azrael sok mindent eltűr, azonban a reklámozást nem. Privát szervert pedig még véletlenül se említs meg! Úgyhogy csak óvatosan ezzel!

Szia!

egyik szerveren se voltak, se boltok

Több, mint 5 évvel ezelőtt jött egy frissítés, aminek köszönhetően már nincsenek boltok MAP1-en vagy MAP2-n, vagy amerre csak boltot nyitnál, hanem minden a Piacra költözött. Ahhoz, hogy oda eljuss, beszélned kell a Kereskedésirányító NPC-vel, és szükséged lesz 5000 yangra. Erről további információkat a Wikipédián is találsz: https://hu-wiki.metin2.gameforge.com/index.php/Piac

játékosok is csak alig

Szerintem ez egy általános tendencia, hogy nagyon sok új játékos már nincsen a Metin2-ben, inkább a régiek vannak. Ők viszont már nem a mezei térképeken tevékenykednek (túlnyomó részt), hanem bajnok szintűek, így Yohara valamelyik MAP-ján találnád meg őket. Yoharáról és a bajnok szintekről ezeken a linkeken tudsz olvasni:

a spammelős meg instant ölőgetős botok ott is megjelentek

Hát, igen. A mezei szervereken, ahol nyitott a regisztráció mindenki számára, ott valóban rengeteg a bot. Nem csak a Magyarország szerveren. Ha olyan helyen játszanál, ahol elenyésző számban van, akkor a prémium szervereket tudom neked ajánlani. Ezeken a szervereken azonban sok játékos van: nem csak magyarok, hanem a régiónkból mindenki, azaz csehek, románok és lengyelek is. Ezekről a szerverekről itt tudsz olvasni:

hiányzik nekem a régi metines élmény

Régi élményre szerintem már nem igazán számíthatsz, ugyanis a játék nagyon sokat fejlődött az elmúlt években. Akár a térképekre, akár a magasabb szintekre, jobb felszerelésekre gondolva. A klasszikus, régi hangulatot maximum már csak úgy lehetne megélni, hogyha összebeszélsz másokkal, és úgy játszotok, ahogy régen tettétek volna. Úgy, ahogyan említed is. Idővel azonban rájössz, hogy a jövedelmezőbb játékhoz már fejlődnöd kell, és nem ragadhatsz meg az alacsony szinten. (Bár, ez szubjektív. Ha te szeretnél maximum 75-ig fejlődni, megtehed, lehetsz ott is szuper erős. Határ a csillagos ég.)

Végezetül pedig, dreamy nagyon jól összeszedte az elmúlt évek összes változását a Wikipédián. Szerintem kezd azzal, hogy elolvasod az összeset, így kapsz egy összegzést az elmúlt évek összes változásáról. A Változások jegyzékét az alábbi linken keresztül éred el, ahol évekre lebontva láthatsz minden fontos információt:

Ha pedig bármilyen további kérdésed van, vagy segítségre van szükséged, megpróbálok segíteni itt is akár!

Legyen szép napod, és jó újrakezdést!:)

..vagy egész egyszerűen szüntessék meg az autovadászatot

Ezzel azért nem értek egyet, mert szerintem nem kellene mindenkinek szívnia amiatt, mert a botok kihasználják ezt a lehetőséget (is). Azt pedig ne felejtsük el, hogy ebből van prémium verzió is, és általában, amiből pénzt kaszál a GF, azt nem igazán fogja csak úgy megszüntetni. Plusz, abba is gondoljunk bele, hogy ezek a botok pillanatok alatt megtalálnák az újabb kiskaput, így csak egy ideig-óráig működne ez, aztán írnak rá valami programot, és kezdődik előről a pokol.

reménykedem hogy egyszer megszünek a botok

Az az igazság, hogy nem reménykedni kellene, hanem nem kellene vásárolni wont. Ennyi lenne a megoldás. Ha nincs ember, aki kihasználja ezt a lehetőséget, akkor nem is lenne bot, aki azért "gürizik", hogy kifarmolja, amit utána mások vígan megvásárolnak. (Természetesen nem személyeskedek, ismerlek téged, nem rád gondoltam.)

sehol róla egy hír

Annyiszor kitárgyaltuk már pedig ezt a témát itt is, Discordon is, a játékban is... Ezerszer át lett rágva, csak éppen változás nincsen.

Jo volna mostmár ha egy team tag is ide írna

Írt ezerszer a Discordon (is pl.), de kb. ugyanazt tudja mantrázni, és teljesen jogosan:

a GF felé tettem fel inkább a kérdést

Arra sajnos nem hiszem, hogy ez a legmegfelelőbb platform. Ha esetleg megfogalmazod a kérdésedet angolul/németül, megírod a jegyrendszerbe, akkor hamarabb kaphatsz választ a témában egy illetékestől. (Gondolom én.) Kétlem, hogy a GF munkatársai majd a fórumon fognak válaszolni a témával kapcsolatban.

elég sok ilyen posztot látok

Én egyre többet, egyre olcsóbban. Innentől kezdve pedig egyértelmű, hogy van kereslet ezekre a botokra.

Alternatív javaslat lenne inkább az a részemről, hogy tiltsák ki azokat, akik a wont értékesítik. Hivatkozva erre:

"6. A felhasználó mulasztási kötelezettségei // 6.1. Hacsak a Gameforge kifejezetten nem engedélyezi, a felhasználó nem jogosult a Gameforge szolgáltatásait vagy azok részeit a szerződésben meghatározott céltól eltérő célokra szerkeszteni, sokszorosítani, terjeszteni, nyilvánosságra hozni, kereskedelmi céllal felhasználni. Csak technikailag szükséges sokszorosítás megengedett a Gameforge szolgáltatások rendeltetésszerű használatához. A szerzői jogokra vonatkozó megjegyzések és a védjegy- jelölések nem módosíthatók vagy törölhetők."

Sziasztok!

történik valami ez ügyben (a botok tiltása), vagy így kb. nem érdekel senkit?

Egy picit most megvédem a játék csapatot. Amikor segítségre volt szükségem, akár egy lovas küldetésben a sivatagban, Korelan azonnal jött, és segített nekem. Végig ott volt, lőtte le a szerverről a botokat. Ha bármilyen egyéb területen szerettem volna farmolni, Aldomir is a segítségemre volt. Ebből kifolyólag azt gondolom, hogy de, érdekli őket a kialakult helyzet, segítenek, ahol tudnak. Azonban ez a maréknyi ember, aki itt dolgozik, értelemszerűen nem fog (tudni) egész nap itt ülni, és percenként lelőni a botokat.

És nem utolsó sorban a won vásárlást is szuneteltetni kellenr magyar szerveren hogy a botoknál maradjon a zseton :)

És nem utolsó sorban igazat adok Sirmium -nak. Abban a percben, amikor majd nem ilyen bejegyzés fogad az ismert oldalon, ami pár órával ezelőtt is fogadott, akkor majd a botok is szublimálnak. De amíg van kereslet, addig bizony kínálat is.

Gondolj bele lv120-on mennyi exp-t kapsz kapnál + ha több petet is húznál-> kampeca :crazy:

Igen, igazad van, átgondoltam azóta már. Valóban jobb így, hogy 105 után egyből bajnok 1-es szintre fejleszthetőek a petek.

Kíváncsi vagyok mások mit tapasztaltak

Megkérdezhetem, hogy milyen petet húzol jelenleg? Csak kíváncsiságból érdekelne.

dreamy által a Wikipédia is gazdagodott pár hasznos oldallal, ami szerintem nagyon jó támpont mindenhez.

A Kisállat-rendszer: https://hu-wiki.metin2.gamefor…hp/Kis%C3%A1llat_rendszer

A Jelentő rendszer: https://hu-wiki.metin2.gamefor…php/Jelent%C5%91_rendszer

A Cím rendszer: https://hu-wiki.metin2.gamefor…dex.php/C%C3%ADm_rendszer

Ezt köszönjük, hasznos infók vannak, és amúgy kezdetben tényleg nem igényelnek annyira sokat a petek Yoharán, de arra továbbra is kíváncsi vagyok, hogy mikor fog megszületni az első bajnok 30-as pet, és mennyit fog érni.:D (Discordon már láttam, hogy valakik sok-sok wont megadnának egy ilyenért, meglátjuk, mennyi lesz a vége.)

Sziasztok!

Ahogyan látom, július 1-jén érkezik a 25.1-es frissítés, ami számos újdonságot tartogat. Gondoltam, ebben a témában leírhatjuk a véleményünket erről.

Ami engem illet:

A kedvencekkel kapcsolatban már nagyon régi kérés volt, hogy magasabb szintre fejlődhessenek, mint 105, bár, én jobban örültem volna, hogyha előbb 120-ig is feltornázhatóak lettek volna, és csak utána a bajnok szintekre. A peteket bajnok szinten fejleszteni izgalmas lesz; kíváncsi leszek, hogy mennyi időbe fog telni, mire a szerver első bajnok 30-as petét látni lehet majd.^^

Ennek az új cím rendszernek semmi értelmét nem látom, de azért köszönjük, hogy most már a karakterem neve felett majd megjeleníthetem a haladásomat egy-egy eventtel kapcsolatban, ha jó helyezést érek el. Konkrétumot nem igen tudtunk meg erről, de majd a jövőben biztosan láthatunk YouTube-on egy-két videót, hogy pontosan hogyan fog ez kinézni, stb.

És akkor elérkeztünk a legmeredekebb dologhoz, a jelentő rendszerhez. Bennem ez számos kérdést felvetett, amire mindenképpen érdemes lenne reflektálni.

Hogy egy kicsit könnyebbé tegyük a gyanús játékosok jelentését, egy új, Jelentés gomb kerül bevezetésre. Ezt az új gombot elérhetitek a karakter célsávján vagy a súgás ablakban.

Kik számítanak gyanús játékosoknak pontosan? Gyanús játékosnak egyértelműen minősíthető az, aki látványosan csal, folyamatosan hirdet normál/hívó chatben. Ez tiszta. Mi a helyzet azokkal, akik értékesítik a yangot/wont/tárgyakat a szerveren, valós pénzért? Mennyiben fogja ez meggyorsítani a munkáját a Játék Csapat tagjainak? Ugyanis a leírás szerint:

Megjegyzés: A rendszerrel való visszaélés — mint az ismételt, megalapozatlan jelentések más játékosok ellen — azt eredményezi, hogy figyelmen kívül hagyásra kerülnek a jelentéseitek vagy súlyosabb visszaélések esetén akár a fiókotok is szankcionálásra kerülhet.

Az ismételt, megalapozatlan jelentések esetében figyelmen kívül hagyásra kerülnek a jelentések, később pedig a fiókot érheti szankció? Ezt a javaslatot pont azért vetették el sok közösségben, mert tudták, hogy ez pontosan elő fog fordulni a szerveren, hogy vissza fognak ezzel élni. Karakterhez fogják kötni a jelentések figyelmen kívül hagyását, vagy az összes, egyazon személyhez tartozó karakter által leadott jelentés figyelmen kívül lesz hagyva, és szankcionálva lesz? Mi van akkor, ha egy kezdő játékos nem szándékosan, hanem tévesen jelentett valakit?

Sok kérdésem lenne még, de egyelőre úgy érzem, hogy ennyi is elég. Nektek mi a véleményetek?

Sziasztok!

Ahogyan a címben is említettem, szerintem a legjobb megoldás a csalók visszaszorítására az lenne, hogy a Magyarország szervert egy kis időre bezárják az új regisztrációk előtt, amíg a Játék Csapat nem tisztítja meg jelentős mértékben / teljesen a szervert. Tudom, hogy jelenleg is van lehetőség akár a Fórumon, akár a Discordon, akár a Jegyrendszerben jelenteni a csalókat, és azt is elhiszem, hogy a Csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy valamilyen szinten jobb legyen a helyzet, de azt gondolom, hogyha a PL szervernél lehetséges volt a lezárás, nálunk miért ne lehetne?

Várom a véleményeteket!:thx:

a többi eventnél is be lett ez vezetve vagy csak okeynél?

Ezen az oldalon megtalálsz mindent:

https://hu-wiki.metin2.gamefor…dex.php/Rendezv%C3%A9nyek

még egy kérdés hogy a polska szeró meddig lesz zárva tudja valaki?

Már egy ideje zárva van, és úgy olvastam, hogy az ottani közösség nem igen kapadozik azért, hogy ez valamilyen módon megváltozzon. Ha változás lesz, a hírekben biztosan közlik majd.

vagy világjáróval tudok oda menni

https://hu-wiki.metin2.gamefor…C3%A1gj%C3%A1r%C3%B3_jegy

Ezen az oldalon szintén megtalálod, hogy milyen kikötései vannak a világjáró jegynek. Egyébként, 790 SÉ-ért lehet Polska szerverre utazni.

Ezt nem támogatom.

Azt, amit szabovalentin ír, azt viszont igen. Nyissanak további oldalakat. Felőlem az is játszhat, hogy az első négy oldalt Leltárbővítővel, a másik négy oldalt Leltárbővítő+ segítségével lehessen kinyitni, ami csak Yoharán esik. (Manapság már úgy is Yoharára épül minden.)

De tény: szükség lenne több oldalra.

Tartózkodom.

Ugyanez a kérdés merült fel bennem, amit korábban már Sam Spayed is feltett. Mi a garancia arra, hogy nem jelennek meg egy ilyen térképen a botok? Nekik 1 belépési engedély, és korlátlanul farmolhatnák egész nap a köveket, akadályozva ezzel a normál játékosokat. Ha olyan lenne a térkép, mint az IH/MV térképek (1 óra után automatikusan kidob a MAP), még akkor is a botoké lenne a világ, sajnos.

Én értem, hogy jó lenne, hasznos lenne, de itt több sebből is vérzik ez a történet.

🎄Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!🎄

"Ha karácsony közeledik, mindenkit, mindannyiunkat örömteli várakozás tölt el. Várjuk az ünnepélyes, szép estét, a tündöklő fát, a gondtalan együttlétet, az ajándékokat. Az ünneplés lehet elmélyült, bensőséges, lehet vidám, hangos is. De mindig valami jó, belső örömmel jár."

Tény, hogy a játékban bizonyos területeken már vannak várkapuk, amelyeknek szerintem soha nem volt funkciójuk. Ezt a mai napig nem értem, hogy miért van így, pedig egy hasonló, általad leírt fejlesztéshez is pont jól jönnének. Esetleg azokon keresztül léphetnének be az ostromlók vagy várvédők.

Alapjaiban véve nagyon tetszik a javaslatod, tőlem kap egy támogatást, de a megvalósításban sajnos nem hiszek.:)