Ezeket a karaktereket nem kell keresni, szemmel láthatóan hackelnek
Egy másik ország GA-ja pár hónappal ezelőtt a Discordon írta, hogy akármennyire is evidens az, hogy bizonyos karakterek botok, gondosan dokumentálni kell mindent - függetlenül attól, hogy evidens-e, avagy sem. Szemmel látható-e, vagy nem. Ebbe a folyamatba azonban mezei játékosként továbbra se látunk bele.
más szerverek csapataival egyeztetve ne lehetne nyomást gyakorolni a kiadóra vagy valami
Korábban talán ezt is leírtam. Nincs olyan nemzet, amelynek a fórumán ne lenne napi szintű diskurzus arról, hogy a botok jelen vannak, és mennyire zavaróak. Németektől spanyolokon át görögökig. Nem fogsz olyan fórumot, discord szobát találni, ahol ez ne lenne téma. Az országok CoMa-i tudnak a kialakult helyzetről, és némelyikük szokta is tájékoztatni a saját nemzetét, hogy nem feltétlenül annyira egyszerű itt a dolog, mint amilyen egyszerűnek látszik, de ez még továbbra sem elegendő és elfogadható válasz - véleményem szerint. Hiszen, indoklást továbbra sem olvastunk, és alternatívát sem látunk. Vannak olyan nemzetek, ahol egyébként köszönhetően a népesebb csapatnak, vagy egyéb okoknak, elenyésző számban lehet találni botokat. A magyar szerver vonatkozásában a helyzet szerintem lassan már súrolja a káoszt. Volt valaki, aki korábban azt is joggal kérdezte meg, hogy mi működhet pl. a cseh szerveren, ami a magyaron nem, hogy ott azért nincs ennyi bot, és a csatornáknál sem az fogadja a játékosokat, hogy 6/6 betelt, vagy sok játékos van éppen rajta. Őszintén? Ötletem sincs, de nagyon kíváncsi lennék.
Akkor itt van ez a diamond szerver vegyél rá belépőt pénzért de amúgy meg egy free to play jaték...
Ez megérne egy külön threadet, egy külön misét. De, hogy a témánál maradjak, az elmúlt években nyaranként már csak fizetős szerver nyílik. Tavaly a SAPPHIRE, most a DIAMOND, azelőtt a RUBY... Szerinted nem okkal történik ez? Értelemszerű, hogy a botok azért nem fognak SÉ-t kiadni egy fizetős szerverre, mert az a GF-nek is jól jön. Így az, aki botok nélkül kíván játszani, fizesse meg a belépőt, és már élvezheti is a játékot. Persze, ezeken a szervereken is van egy-két bátor bot, de semmire nem megy, mert gyorsan kitiltják, a SÉ-re meg áldozta a valódi pénzét... Az csak a botnak veszteséges. All in all: ha botok nélkül akarsz játszani, fizess.
Ez a mondat nekem sem tetszett. Azt gondolom, hogy nem nekünk kéne sok siker, hogy mezei játékosként reportolgassunk, hanem a Gameforge-nak kellene kezdenie valamit ezzel. Bár, ha annyit kezd, hogy lezárt prémium szervereket indít, akkor köszönjük. És aki érez ebben a mondatban iróniát, joggal érzi azt.