Sziasztok!
Ahogyan látom, július 1-jén érkezik a 25.1-es frissítés, ami számos újdonságot tartogat. Gondoltam, ebben a témában leírhatjuk a véleményünket erről.
Ami engem illet:
A kedvencekkel kapcsolatban már nagyon régi kérés volt, hogy magasabb szintre fejlődhessenek, mint 105, bár, én jobban örültem volna, hogyha előbb 120-ig is feltornázhatóak lettek volna, és csak utána a bajnok szintekre. A peteket bajnok szinten fejleszteni izgalmas lesz; kíváncsi leszek, hogy mennyi időbe fog telni, mire a szerver első bajnok 30-as petét látni lehet majd.
Ennek az új cím rendszernek semmi értelmét nem látom, de azért köszönjük, hogy most már a karakterem neve felett majd megjeleníthetem a haladásomat egy-egy eventtel kapcsolatban, ha jó helyezést érek el. Konkrétumot nem igen tudtunk meg erről, de majd a jövőben biztosan láthatunk YouTube-on egy-két videót, hogy pontosan hogyan fog ez kinézni, stb.
És akkor elérkeztünk a legmeredekebb dologhoz, a jelentő rendszerhez. Bennem ez számos kérdést felvetett, amire mindenképpen érdemes lenne reflektálni.
Hogy egy kicsit könnyebbé tegyük a gyanús játékosok jelentését, egy új, Jelentés gomb kerül bevezetésre. Ezt az új gombot elérhetitek a karakter célsávján vagy a súgás ablakban.
Kik számítanak gyanús játékosoknak pontosan? Gyanús játékosnak egyértelműen minősíthető az, aki látványosan csal, folyamatosan hirdet normál/hívó chatben. Ez tiszta. Mi a helyzet azokkal, akik értékesítik a yangot/wont/tárgyakat a szerveren, valós pénzért? Mennyiben fogja ez meggyorsítani a munkáját a Játék Csapat tagjainak? Ugyanis a leírás szerint:
Megjegyzés: A rendszerrel való visszaélés — mint az ismételt, megalapozatlan jelentések más játékosok ellen — azt eredményezi, hogy figyelmen kívül hagyásra kerülnek a jelentéseitek vagy súlyosabb visszaélések esetén akár a fiókotok is szankcionálásra kerülhet.
Az ismételt, megalapozatlan jelentések esetében figyelmen kívül hagyásra kerülnek a jelentések, később pedig a fiókot érheti szankció? Ezt a javaslatot pont azért vetették el sok közösségben, mert tudták, hogy ez pontosan elő fog fordulni a szerveren, hogy vissza fognak ezzel élni. Karakterhez fogják kötni a jelentések figyelmen kívül hagyását, vagy az összes, egyazon személyhez tartozó karakter által leadott jelentés figyelmen kívül lesz hagyva, és szankcionálva lesz? Mi van akkor, ha egy kezdő játékos nem szándékosan, hanem tévesen jelentett valakit?
Sok kérdésem lenne még, de egyelőre úgy érzem, hogy ennyi is elég. Nektek mi a véleményetek?