Posts by Varden

  Amikor megláttam az újabb híreket a RUBY szerverekről, nem akartam hinni a szememnek. Hogy gondolja a GF, hogy ennyi pénzt elkér a prémium hozzáférésért? De most komolyan... Azokra a szerverekre, ahova ingyen lehet menni, oda se megy elegendő játékos, nemhogy egy olyan szerverre, ahova egy rakat SÉ-t kell tölteni. Arról nem beszélve, hogy megint a bajnok szintű játékosok élvezhetnek előnyt, hiszen 10-ből 7 küldetést, ami ingyen nyújtana hozzáférést a szerverhez, azt csak ők tudják teljesíteni. Én elhiszem, hogy egyre kevesebben költenek erre a játékra, de azért elgondolkodnék azon, hogy biztosan ezzel a módszerrel lehet visszaszerezni a különbözetet, avagy sem...:D

  Próbálok úgy fogalmazni, hogy az nyomdafestéket tűrjön, és ne zsebeljek be figyelmeztetéseket, de ez egészen elképesztő. Lenne pár megválaszolatlan kérdésem, így inkább ezekkel kezdeném.

  1. Mik lesznek a szerverek pontos nevei? (Egyáltalán mi az, hogy RUBY? Ez most honnan jött? Nem nagyon értem már magát a címet sem, de biztosan van, aki érti...)
  2. Pontosan mennyibe is fog kerülni az a bizonyos "RUBY prémium hozzáférés"?
  3. Ideiglenes vagy végleges szerverekről beszélünk?

  Véleményem: egészen elképesztő, ami itt megy. Nyílik egy új szerver, de előnyt csak úgy szerezhetsz rajta, ha fizetsz érte. Nem tudom, hogy a GameForge-nak van-e statisztikája azzal kapcsolatban, hogy a már meglévő új szervereken (speciális szerverek!) hány játékosuk van, de szerintem évről évre egyre kevesebb az új regisztráció a kecsegtető újonnan nyíló szervereikre. Itt tenném fel a kérdést: VAJON KI FOG AZÉRT FIZETNI, hogy a neves RUBY szerveren 1 héttel hamarabb kezdjen el játszani? Gondolom nem 100 SÉ lesz majd ennek az ára, pláne, hogy látom, még RUBY csilli-villi prémium jutalmakat is kaphatsz. El tudom képzelni, mik lesznek a tartalmak: Bölcsesség itala 3h X10, Tolvaj kesztyű 3h X5, ... Nevetséges!:) Belőlem már biztosan nem fog hasznot húzni a GF, de ekkora pénzlehúzást még életemben nem láttam, mint ami most lesz.:)

  Hasonló cipőben járok, mint te, csak én nem ebben a klaszterben, hanem az ES szerveren (nyugati régió). A helyzet ott is kísértetiesen hasonló. Éppen ezért bátorkodom megkérdezni, hogy:

  Több közleményükben meg is ígérték, hogy ennek eleget tesznek

  Ilyen közleményt hol olvastál a GameForge-tól? Én nem láttam, de természetesen elhiszem, amit itt írsz, és ennek tükrében még elkeserítőbb a helyzet.

  a közösség CoMa-ja egy szavazás keretében próbált dönteni

  Ezek a szavazások nem igen érnek sokat. Ismét beszélhetünk az ES szerverről, ahol szintén volt egy szavazás azzal kapcsolatban, hogy egyesítsék-e azt a szervert az IT vagy a PT közösségekkel, azonban a mai napig semmi nem lett belőle, és az ötlet már-már nevetséggé fajult, hiszen olyan példákat hozott fel az ottani CoMa, hogy az egyesített szerverek előnye maximum annyi lenne, hogy a nagyobb YouTuberek végre élesben is összemérhetik erejeiket (MagoHay vs JIGSAW). Én már az ilyen szavazásoknak nem nagyon hiszek, mert tudom, hogy a forgatókönyv készen van, csak próbálnak szépíteni a dolgokon.

  Megnyitották a szervert, megnyitották a regisztrációt. Új játékos regisztrációja aligha várható, viszont hála a döntésnek, most megint ellepték az egész közösséget a csaló botok.

  Mint ahogyan arra számítani lehetett. Az egyetlen megoldás valóban az lett volna, hogy visszakerüljenek a Világjáró jegyek, de a kapzsiság ismét nem ismert határokat. Kár, mert így a tisztességes játékosokkal szúrt ki ISMÉT a GameForge.


  All in all: észrevettem, hogy lehet 15 oldalt beszélgetni ezekről a mindenkit érintő témákról, vagy csak 1 oldalnyit, a játékosok véleménye teljesen másodlagos, itt csak a pénz, a pénz, a pénz a lényeg.

  Ha fizetsz legalább akkor működjön

  Ezzel természetesen én is egyet tudok érteni, valóban övön aluli, amit jelenleg a GF csinál. Most már az sem működik rendesen, amiért az ember valós pénzt költ. Ha bemegyek az üzletbe venni egy telefont, kifizetek X ezer forintot, akkor sem elfogadható az ügyintézőtől a válasz, hogy várj 1 hetet, 2 hetet, X hetet, hogy működjön is majd a telefonod a kifizetéstől számítva.

  Porosodjon hónapokig évekig a felszerelések amiket vásároltam?

  Inkább ne adj ötletet...:D De egyébként csatlakozom hozzád (is), bár jelenleg nem vagyok szerverváltásban érintett, de elég jó lecke most ez nekem a jövőre nézve...:)

  Én még nem próbáltam ki ezt az új "eventet"/"mapot", viszont az lenne a kérdésem, hogy amiket az első körben megszereztem Halállángokat, azok az esemény végén eltűnnek, ha nem használtam fel őket, vagy megmaradnak, és ha lesz megint ilyen esemény, akkor felhasználhatom azokat? Köszönöm a választ előre is!:)

  Szia!

  tudok kozben jatszani valami massal?

  Tudsz. Én is játszom más játékokkal, hogyha boltot teszek. Bár, ez így eléggé foghíjas kérdés, mert nem tudom konkrétan, hogy mivel akarsz játszani.

  Lehetseges lenne belepnem masik geprol (laptop), anelkul hogy felhasznalo megosztasnak szamitson?

  Erről már annyit olvastam más fórumokon is... Szerintem ez nem minősül felhasználó megosztásnak. Ha rendelkezel 5 számítógéppel, miért ne jelentkezhetnél be mind az 5-ön a Metin2 fiókodba? Tiéd a számítógép, a te tulajdonod. Ha elromlik az a gép, amin eddig játszottál, és veszel egy újat, akkor ennyi erővel az is lehetne felhasználó megosztás - de szerintem nem az.:)

  Egyébként én örülök annak, hogy a nyugati klaszterben is megnyílt a Teutonia és a spanyol szerver. Az elmúlt időszakban szinte alig mozgott a piac ezutóbbinál, úgyhogy most remélni lehet a játékosok visszatérését. Kíváncsi leszek, hogy a világjáró jegy mikor fog újra bekerülni, mert az is előnyös lenne már.:) Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy terveznek-e összevonásokat a nyár végén, vagy ősszel.

  Sziasztok!


  Tegnapi nap folyamán 20%-os boldog óra volt meghirdetve. Több, mint 1 napig tartott volna ez az egész, azonban mikor megrendeltem a SÉ-t, nem kaptam már 20%-kal többet. Most akkor nem 1+ napos volt a boldog óra esemény? Kaphatunk kárpótlást? Ugyanis a tárgypiac ablakban 1+ nap volt írva, megrendeléskor azonban egyáltalán nem kaptam meg a pluszt.


  Köszönöm szépen az illetékesek válaszát előre is!