Posts by Bari

Kérem a GM-eket hogy legyenek szívesek nézzenek rá a Királyos helyezés listára hát ha ezekkel a nevekkel nem tultják ki őket illetve ilyen pontszámokkal akkor nagyon nagy a baj van. Legalább törjetek egy kis borsot az orruk alá :)

Ebben nagyon bízom én is. Általában éjjeli bagoly vagyok - talán ilyenkor a botok is kevésbé vannak jelen? -, de az, hogy látom éjjel "cfsha89453" tipikus random php faker-rel generált löfütty névvel játszák izomból.... azért felháborít.

Másik érdekesség, hogy szeró frissítés után bármelyik fiókról akarok felcsatlakozni - jön a "nem elérhető számodra" című üzenet. Netresi, játék újrarakás, vírusírtó, minden opciót kipróbáltam (VPN nem jástzik - szoft. fejlesztést végzek, nagyon ritkán max arra de azt is netre használva). Ellenben még mindig nem sikerült megszüntetni/feloldani, hogy Én, aki fizettem (támogatom a játékot) játszani tudjak vele.

Ellenben a botokat ki sem szűri a rendszer. Enyhén abszurdisztán a helyzet.

Érdekesség és csak kérdés felvetés -, de nem lenne egyszerűbb beépíteni egy validátort a játékba, szerver oldalra? Nyilván a "hacker" programok nem a szervert támadják, hanem valószínűleg lokálisan manipulálják a klienst (?). Ergó talán a szerver-oldalon lehetne picit javítani a totál validációs folyamaton, ha egyáltalán építettek bele. Egyelőre elkeserítő a helyzet.

Azt bele sem kalkuláltam, hogy speckó azért vettem prém. magánboltot, hogy eladjam a cuccaim és szervert váltsak. Nyilván a fake-letiltás miatt az is elúszik. Gondolom, kárpótlás meg majd az ablakban :)

....Valahol, ahol talán nincs ennyi bot és működik az élni - és élni hagyni elv. Na oda mennék át.

Szervertől függetlenül, van egy nagyon igaz mondás Klapka Györgytől:

"Aki nem tud pénz nélkül pénzt keresni, az pénzzel sem tud.”

Ebből fakadóan bárhol is kezded el, a piactól függően - időben, árakban - , függő lehet. Ahogy írja Dreamy is:

Mindenhol megvan ami olcsóbb épp, vagy ami drága. Pl. a kisebb szinteken levő fejlesztőket ink behozzák ide és árulják, de ez sem mindenre igaz persze.

Lehet drága a piac, de akkor amiket összeszedsz annak az értéke is nagyobb lesz/lehet. Én annó fejlesztésikkel kezdtem - amelyeket mai napig árulok , farmolok- plusz ércekkel. Jól megalapozta a kis farmost, utána a nagyot, stb. Chilles is, ha nem akarsz ráfeszülni. Napi 30m-től több wonig jön be belőle pénz. Sok? Kevés? Mindenki maga tudja, de nekem ez egy fix pont.

Lengyel piacról szoktak behozni magyarra cuccokat, de ami kell, azt azért megkapod itt is. Maximum picit várni kell, míg lesz "tökéletes".

Igen, tudom, hogy ez így müködik, nem túl sok tapasztalattal és sé nélkül kezdem.:) Köszi az infókat.

Én minimális sé-t költök, úgy vélem. Amit én mindenesetre javasolnék, az egy 30 napos 200%-os kesztyű. (89 sé, 3 havonta ~4-5k huf)

Nekem ennyit megér, De nem rábeszélni akarlak, csupán nagyon-nagyon sokat segít. :)

Remélem segítettem.

B.

Sziasztok!

Első körben nagyon reméltem, hogy azért esni fog rendesen. Pozitívumait és negatívumaimait alább kifejtem az eddigiek alapján:

1. Nagykarival amúgy is SD3-ban farmoltam a negatív rangot. Összességében véleményem szerint hasonlóan esik, mint a Yut-Nori pálcikák. Nyugodtan, nem ráfeszülve 1 óra alatt esett 52 db jegy (magyarán 52*6 darabka). (tripla tolvaj + 20% tárgydrop az eventből jövő "cuccokkal".
    2. Hatalmas pozitívum, hogy nem csak egy tárgyra lehet beváltani, hanem mint kiderült mind a 3-at kiválthatod, ha van elég jegyed. Számomra ez nagyon frankó. A Kis focis "pet" + a (csak jobb klikkel) aktiválandó mob + drop-os "jegy" is szuper. Nem kell felrakni, szemben a jelképpel.
    3. Mind a kettő 6 óráig jó és szett bónuszként kvázi 6 órás felrakós exp gyűrűnek felel meg + nagyon-nagyon megdobja a karit az optok/bónuszai. Viszonyításképpen nálam az átlag 2-2.3k-s sebzést felvitte 3,7-4k/ütésre. Érezhetően jó hatása van.
    4. +1, ami a hab a tortán, hogy raktározható. Így ha van kiskarid, ami nem 60-as még, akkor átrakható , viszont az idő mindenképpen telik.

Negatívumok:

1. Kiskarik teljes mértékben (60 alatt) kiesnek az egész eventből.
    2. A jegyekkel nem lehet kereskedni. Cserébe a piacon nem lesz annyi változás, hiszen hasonlóan a napi Cor-Draconishoz tudja mindenki gyűjteni, ha 60+-os karikkal viszi. (Ez akár pozitívumhoz is mehetne)
    3. Gaya sporttáskának sok értelmét nem látom. Én nem nagyon használok Gayat, de szerintem nem lesz nagy piaca. Érdeklődőt nem tapasztaltam még eziránt, aki ennek örült volna.
    4. Alább csatolt képen látszik, hogy a szöveg nem igazán sikerült a szövegdobozba, vagy rosszul jeleníti meg nálam. (Azzal ellentétben, hogy a többi "férjen ki a szöveg" miatti változásnál elég érdekes, mikor 2 soros "tasking"-nál 6 méteres a szövegdoboz. Automata méretezésre nem sikerült állítani?)
    5. Amikor megszerzem a szurkolói jegyet, nem mindig engedi a "szavazást". Azt írja, nincs elég jegyem. Utána próbálkozok tovább és egyszer csak engedte...

Összegezve a játékban sokak álltal fújjogott event szerintem igenis nagyon jó. Automatikusan gyűlik, de mégsem botozható le annyira - remélem - így tudnak a kevésbé pénzes "nagyok" is kivenni az eventből. Másfelől, ha feltankolunk 1-2 nap alatt jegyekkel, akkor ha a többi napon is csak 1-1 órát játszunk is, ki tudunk venni belőle minden nap 3 értékes tárgyat. Ugyanakkor, ha csak a "ládát" akarunk, akkor is jól jön ki. Nekem van 55-ös farmosom is, azzal nem tudok ládázni, de farmolásra bőven jó ha 4-5 órát ezzel a 2 tárggyal tudok boostot adni magamra.

Ha változik valami, kifejtem a véleményem. :)

Szia!

Körbe kérdeztem ezt, mert engem is érdekelt. Személyesen még nem tapasztaltam ki - szint végett -, de azt mondták, hogy akár 105-ös szintig is biztosan jó lehet. Egy barátomnak haragkardja van 44-47 ák környékén (nem emlékszem pontosan) és összehasonlította a Zódi +7-tel 33 ák-val. Még a harag vezetett picivel, ami valószínűleg +8-ason már a Zódikard fog jobban vinni. Ugyanakkor a méreg ÁK-jától nagyban függ, meddig is tudod majd eredményesen használni.

Kisebb szemléltetésként már az 1ák-s fms +9 is erősebb tud lenni a 40-45-ös +9-es fegyvereknél. Ebből kifolyólag én biztosan számítok rá 105-ig, főleg, hogy egy zódikard húzása..... maradjunk annyiban, hogy nem kis piskóta :D

Érdekes. Nekem 2 napja ccsinálja azt, hogy random crashelget. Karakter választó után befagy, új klienssel kell "kiütnöm" a másikat. Roppant idegesítő. "Javítás" kérése után sem javult a helyzet. 8Gb ram, I5 proci, 1TB tárhely. Bőven vinnie kéne ezt a bot egyszerű platformot. FPS stabilizálása meg kb 0 nálam. Másnál videóban meg olyan stabilan tartja, nem értem. Állítani kell valamit, hogy ezek megoldódjanak, vagy másnál is ezek vannak?

Szia!

Szerintem egy picit gondold át a fejlődést, a saját példámból kiindulva. 75-ös lett a karim nemrég. Előtte 61-en és 70-es szinten álltam meg. 55-61 szinten rengeteg fejlesztésit tudtam farmolni. Én ebből "élek" meg a játékban. 0-24 megy a fejlesztési eladás, persze nem a legolcsóbban :D. Ugyanakkor 70-75-re amikor húztam a karimat és érzékeltem, hogy már a dropok nem olyan jók (Jéggömb, jégdarab+, békacomb, békanyelv, dt, stb...) Ha bemegyek lélekbe, akkor ott még jégdarab+ jól esik, de az eléggé egyhangú tud lenni.

Ezért én például a korábbi 35-ös kiskarimat 55-re húztam, hogy az pótolja a (most) 75-ös farmost. 55-ön mindegyiket tudod farmolni. Kőből 55-65 esetleg 70-es is játszik. Drop is jó - bár tegyük hozzá, hogy tripla kesztyűvel csapom -, de 75-ön cirka csak barlang lesz a "barátod". Oda pedig be kell nyúlni a pénztárcába rendesen a villám ellenállással és az ördöggel. Míg egy 55-ös karinál (ha P aura, G mámor // suránál vért, félelem, penge), simán vihető minden 45-70-ig. Ha nincs kesztyű én vittem 85-90-es köveket is. Főleg, hogy 55-ösön még áldásteki is alternatív dropként jól esik.

Összegezve tehát, ha van elég wonod - egy teljes szett + alkikör [legiből] akár 100 won is lehet -, akkor csapj bele nyugodtan, de ha nincs már egy jó szett, vagy elég della rá, akkor lehet előtte farmolgatnék picit. Ha mindenképp a fejlődés a cél, akkor legalább egy kiskarit ( a fent említett 55-öst pl.) csinálnék/hagynék.

Hf eventkor valószínűleg SD3-mat fogom választani, ami engem illet. 75-ösként full P-vel, cuccokkal nem csap le róla a Jóisten' sem. Talán kevesebben is próbálkoznak be terem elvétellel, ugyanakkor a drop is elfogadhatóan jó még.

Remélem tudtam segíteni.

Akkor úgy látom, nem vagyok egyedül a kérdéssel. Végül ma megvettem azt a mérget. Egyelőre pozitívak a tapasztalataim vele. Mivel villám ellenálláson nincsen (csak jég tali +1, meg rovar), így nyilván próba kedvéért mentem be lélek elejére. A gólemek, bálnák, rovarok kvázi mennek, nem halok bele. Kvázi erő megvan, már csak az ellenállások kellenek.

Ugyanakkor az a kérdés is felmerült vele - ahogy olvastam, hogy neked ilyan van -, hogy a méregkardba ha mérgezés esély kerül, akkor "kuka". Viszont így nem merem optolni sem tovább. Miért félnek ennyire a mérgezés opttól a méregben? Merjem, vagy ne optolni ezt?

Köszönöm szépen mindenki válaszát!

Volt szerencsém kipróbálni 36 ák+20 ördög+40 támadóérték és 54 ák+2% ördögös mérget. 54 ák-os nagyobbat sebzett, plusz támadóérték nélkül is, viszont kiskarinak jó az előző verzió is. :) Jobb a magasabb ák, de ha gyakran skillezel a 20% ördög azt azért megdobja, ->ha az ördögös mellett döntesz, később kell majd egy magasabb ák-s fegyó is.

Ez mondjuk nagyon jó meglátás így. Később akár farmosnak is át tudom dobni, vagy tényleg eladhatóbb lesz. Skillezni Wp suraként annyira nem volt tervben.

Ahogy egyébként játékban is körbe kérdeztem, nagyjából egy 30-35%-os +7/+8-as rúnakardnak is felér, így tényleg jó választás akkor. Az ár meg... Egyszer be kell nyelni, de hosszútávú befektetésként tekintek rá.

A magasabb ák-s mellett teszem le a voksomat, köszönöm mégegyszer mindenki segítségét!

Sziasztok!

Újabb kérdéssel fordulok hozzátok!

75-ös szintre le akarom cserélni a mostani 40 ák-s fms-emet, méregre. 2 opciót tartok szem előtt. Barlangba és 90-es mapon szeretném majd használni és 2 lehetőségen gondolkodom:

1. Méreg +9 (31-37 ák között, element nélkül) 20 ördöggel, kis átható, esetleg méreggel vannak piacon. Cirka 15-20 won között.
    2. Méreg +9 (47 ák-s, element nélkül), és csak 1 további opt van benne (4-5. opt kéne bele). Közel 60 wonért.

A fő kérdés, hogy inkább kevesebb ák, és a 20 ördög úgy is kompenzálni fog, vagy inkább nagyobb ák fog nagyobb sebzést adni - talán rugalmasabban? Alapvetően egy 70-es suráról van szó, aki majd használni akarja, skillek aláírásban olvashatóak. Az ár lényegesen különbözik a kettő között. Szinte a teljes vagyonom menne rá, de ha megéri, beleszállnék. Utána viszont optolni, elementezni kéne még, fixen.

Ki és hogyan döntene, no meg a fő kérdés.... Miért úgy?

Témákat szétválasztottam. Új témát megnyitottam. Dreamy

Kedves Dreamy!

Köszönöm, ez hasznos volt. Főleg a videó! Azért az tényleg érdekes, hogy 1% = 25%-kal. Ugyanakkor egy olyan kérdés még felmerülne, hogy például a vörös erdőben lévő mobokra hatásos ugyan a föld elleni erő, viszont az ott lévő kövekre is, vagy arra már nem?

Villámot nem tudsz optolni talizmánba.

https://hu-wiki.metin2.gamefor…%B3nuszok#Talizm.C3.A1nok

Villám-ellenállásra gondoltam, nem voltam egyértelmű.

Köszi!

Sziasztok!

Több kérdéssel fordulnék hozzátok:

1. Pár nappal ezelőtt kipróbálás képpen vettem egy mindentlátó macskát, ami 15% szörny elleni (+1500tp) erőt ad. Én abban a hitben vettem, hogy ez csak a szörnyek ellen ad erőt. Ugyanakkor metinkő csapásakor azt vettem észre, hogy a 20% szörny elleni vadkan és a macskának köszönhetően is a kőre mért csapásom értéke is igencsak megnőtt. Annak ellenére, hogy előtte a 10 vagy 15% (nem tudom most pontosan) metinkő elleni hátast használtam, aminek kifejezetten erre kéne hatással lennie, de a mobos pet/hátas még is hatásosabb. Akkor most, ez hogy is van? Ha ezt tudom, akkor a metinköves hátast meg sem vettem volna.

2. Auto-farmnál azt vettem észre, hogy valamiért a játék 1-2 óránként ledobja a karit. Így kb. esélytelen, hogy úgy tudjam kihasználni, hogy nem vagyok gépközelben. Ez másnál is előfordul, vagy csak velem ilyen kegyes? Kivétel ugyan, hogy kb. 12 napból 1x volt olyan, hogy 8-10 órát farmolt kidobás nélkül. Cserélgettem ékszert, tolvajt, hátha valami bezavar neki, esetleg poti elfogy és amiatt, de egyiknek sem kéne befolyásolnia. Miért van vajon? (net stabil, gép nem alszik el - rezsiszámla innen is köszöni.)

3. Tűz ellenállást néztem egy ideje, mert mondták, hogy sd2-sd3-ban az a hatás számít. Ugyanakkor wikin erről semmilyen információt nem találtam, hogy ténylegesen hat a védekezés ellenük. Továbbá egy videóban említették (AFKninja), hogy a +1,2,3-as talizmánnál is ez a kevés százalék elleni erő is nagyon megdobja a karaktert a harcban. Ez mennyire valid? Esetleg számokban ki, mit tapasztalt?

Azért is fontos, mert jelenleg egy 61-es surával tolom, P penge, G10 félelem, G1 vért. Egyedül sd2-t simán bírja bárhol, sd3-ban ha lemegy penge, vagy más, akkor szívás van, de buffommal darálja őket. Érdemes venni emiatt tüzes ékszert/talit (ha hat az erő ellene), vagy ha így is megy, csak egyedül necces sd3, akkor vegyek inkább?

3+1. Talizmánok kérdése. Az utóbbihoz kérdés, hogy egyes talizmánok (pl. szeles) ára 5 won, de a föld tali 80-90m csak alapon. Érdemesebb megvenni a drágábbat, mert az abban lévő erő hatékonyabb lenne, vagy inkább egy föld talit feltolni +3-4-5-re és beoptolni sötétség, villám, stb bónuszokkal? Kinek mi a tapasztalata?

Ezekben sajnos annyira nem vagyok jártas, mindig max 60-as szintig mentem és ott farmolgattam ide-oda, de ez a változás éve :D

Köszönöm a segítséget előre is!

2022.01.08-as állás pyungmoo (kék) területen.

Előzőhöz képest hatalmas változás. (ahol kihagyás van, ott szabad a céhterület, sajnos)

Mod megjegyzés:

Képek beillesztésekor ügyelj a méretre, ha túl nagy, akkor ne linkként, hanem csatolmányként illeszd bele a hozzászólásba. Képet csatoltam, beillesztettem. Dreamy

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, amit adtatok. Végül vettem 9 wonért egy 20%-os mesterpánott (egyedit). Kinézetre sem rossz és van benne 8%ák, valószínű FMS-ből. A plusz löket eléggé érezhető vele.

Továbbá két kérdésem így is felmerült:

Az alap tézis, hogy van 9,5 wonom plusz kb 8-9 optolóm (nem zöld) és 10-12 optcserém (kék).

1. Az alap +9-es ötszögem, ébenfülim, és vas sisakomat magam optoljam? Ha igen, milyen sorrendben? Megéri? Inkább wonból vegyek előre "elkészítettet", és később magam optoljak jobb ékszert, ami talán jobban megéri? (mk +9, vért, fegyó, stb)
    2. jelenleg egy 31% ák-s FMS-sel robogok, amit legalább 40%-osra szeretnék "cserélni" (azaz venni). Fontossági sorrendben melyikkel kéne kezdeni, mert valószínű minden nem fér bele a "keretbe"?

Köszönöm a segítségeteket újfent!

Sziasztok!

Továbbiakban is segítséget szeretnék kérni....

Jeleneg frissítve van a karakterem, azaz:

G3-as aura skillel rendelkezem. Arany nyakiból és bőrcsizmából is +9-es, 5 optost sikerült beszerezni Tp-vel, ájulással, tp reggel. Még a fülbevalón és a pajzson gondolkodtam, hogy 5 optosra cseréljem az alap +9eseket.

Viszont a fő kérdés, hogy melyik éri meg jobban? Jelenleg egy 31% ÁK-s FMS-sel veretem. Viszont a piacon 11-12 wonba már lehet kapni 41% ák körüli FMS-t is. Viszont ez olyan magas árú, hogy jó kérdés megéri-e, vagy inkább vegyek egy pántot 19%-kal 7-8 wonért, vagy alap 19%-osat 5-6ért és próbáljak meg belerakni valami értelmeset 2-3 wonból? Jelenleg a 19%-osakban is 6-7% ák van pluszban, ami nem túl sok.

Ti 14 won keretéig mivel fejlesztenétek a karaktereteket? Mire költenétek?

Szuper, jól leírtad a dolgokat!

Ajánlani nem igazán szeretnék, inkább azt mondanám el, hogy ebben a helyzetben én mit tennék. Alapvetően jó cuccaid vannak, sőt szerintem az átlagnál jobb, skillek is okésak.

Elsőnek: Én megpróbálnám, hogy a 65-70-75-ös metinek mennek-e. Jön belőle fejlesztési, biológus tárgyak, könyv, esetleg lélekkő - bár utóbbi nem sokat ér sajnos.

Másodsorban: Bossokra mennék rá a helyedben. Érdemes lehet egy lófütty buffot létre hozni (farm közben egyébként simán húzható. Nevetni fogsz, de én a 35-ös karimmal húztam fel 47-re buffomat orkoknál) és a buffal bossozni, illetve.... akár erősebb kövekre rámenni.

Harmadsorban: Hajnali 3-4-5 felé akár 85-90-es kaviccsal megpróbálkozni. Annak idején én is azt csaptam. Zöld poti, esetleg harmat, a buff csak gyorsít de az a 10-15% is sokat segít. 10 perc egy kő és akkor mi van? Ha jön belőle kesztyű, segíthet.

Végül: "Az összes szinten" szerintem a lehető legjobb bevételi forrás jelenleg az alkímia. A legolcsóbb alkik is 70 misi környékén elmennek, egy antik rubin pedig 3 won/db. Bossokból ládák, szilánkok és egyéb dropoknak is van értéke.

Én csak a sé mentes pénzszerzésre fókuszáltam nálad jelenleg, véleményem szerint ha akarsz, akkor maximum kesztyűre ruházz be. Az még talán megéri, ha aktívan játszol és +200%-ot ad.

Üdv,

Bari

Szia!

Korábban volt WP surám, így valamennyire tudok benne neked segíteni, de túl kevés információt adtál meg. Ezek alapján még nem tudunk segíteni mert más bír egy "fullos" kari és mást egy "alap"

Milyen felszereléseid vannak (ékszer, kard,vért?)

Milyen skillekkel rendelkezel?

Jelenleg hol farmolsz? Az mennyire éri meg neked?

Van buff is - akivel esetleg házas is vagy - vagy csak egyedül fejlődsz / farmolsz?

Üdv,
    Bari

Sziasztok!

Egy "pánt vagy felszerelés" kérdéssel fordulnék hozzátok. Érdemes tudni, hogy egy 35-ös warival rendelkezem, akivel map2/ork középen/sivatagban "200-as tolvajjal " szoktam farmolni :harcos:. Jelenleg van +9-es halálos lemi (7optos, tp-s), Fms, ezüst karos , ébenfüli, bőr csizma +9-ek. Egyedül a nyakláncom nem +9-es, egy arany nyaki +6-om van.

Jelenleg 12 wonom áll rendelkezésre :pump: és 2 dolgon gondolkodom. Pántot szeretnék venni, ugyanakkor 18-19%-osakat nagyon változó (4,5-től egészen 9 wonig kaptam ajánlatokat, utóbbinál például 92 tám. értékkel félember + mobosat) árban adják. Ugyanakkor ebből az összegből akár +9-es arany nyakit tudnék venni 5 optosat, meg 2k tp-s bőrcsizmát is 5 optosat.

A kérdések a következők:

- Pántra érdemes befektetni inkább, vagy a 2 felszerelésre?

- Ha a pántra, akkor milyet éri meg venni, amit esetleg később tovább is lehetne értékesíteni?

- Esetleg mást lenne érdemes venni? (pánt + talizmán?)

- Hogyan osztanátok el az összeget inkább?

Köszönöm a segítő szándékotokat előre is! :)

Témákat szétválasztottam, áthelyeztem, új témát megnyitottam. Dreamy