Egymást lassan jobban utáljuk mint a fennálló problémát. Csatlakozok én is egy hozzászólás erejéig, itt talán többen látják azok közül akiknek máshol is ér valamit a szava. Az olvasott információval meg tegyen mindenki kedve szerint, javaslom vigye tovább az ötletet (de kizárt, hogy ne hangzott volna már el több mint elégszer).
A megoldás egyszerű, már régen alkalmazzák a játékban ezt és egy ehhez hasonló korlátozást.
-Amennyire én tudom frissen kezdett felhasználó nem vehet azonnal tárgypiacról SÉ tekercset (lehet ez azóta máshogy működik), de ez is egy félig hasznos korlátozás lehet.
-Tombolához minimum a 30-as biológus küldetést le kell adni (orkfog). Ezzel már inkább lehet kezdeni valamit.
Valaki akinek nézik a visszajelzéseit a játékkal kapcsolatban (GA, GM, SGM, CM, BM, SM), legyen kedves bedobni az ötlet ládába vagy kezdeményezzen/kérvényezzen egy email formájában, hogy fésüljék össze a 30-as sárkánykő szilánk küldetést a 30-as biológus küldetéssel.
Továbbá legyenek kedvesek ezt kiterjeszteni az összes "kártyás" és alternatív droppos eventre (HF, hatszög stb).
Ha már amúgy is a legtöbb event (látók párbaja, kobold, okey, királyi, yutnori, peca) szinthatáros egy biosz igazán belefér még a szintek mellé.
A fix szervereken ez a normál/aktív játékos állomány 90%-át valószínűleg egyáltalán nem is érintené, akit igen annak 2 hét pihenője van (de ez nem nagy ár érte).
Az ideiglenes szervereken se szabadna ennek különösebb problémát jelentenie, esetleg egy kisebb stagnálás induláskor (aki siet úgyis megdurrantja némi kutatói elixírrel).
Ami marad nekik ezek után az a sima fejlesztők/felszerelések/ládák és az alap horgászat. Csak ezért valószínűleg már nem éri meg botokat futtatni, lévén fejlesztőket már fel sem szedik.
Az esetleges választ/reakciót a felsőbb döntéshozó rétegtől akik az itteni állományon kívül esnek és tudnak tenni a dolgok érdekében (ha akarnak) már sejtem. Ha csak abból indulok ki, hogy engedték idáig elharapózni a dolgokat és a felelősséget/munkát egy az egyben átterhelni a szerverek felügyelőire (akiknek ettől azért vannak komolyabb feladataik is mint, hogy botokat hajkurásszanak 0-24) akkor az már válasz a kérdésemre.
Nyilván egy rendes illegális tevékenységet szűrő programot ami aktívan dolgozik is semmi nem pótolhat (csak ez valamiért nem fér már egy ideje bele a költségvetésbe), ez csak egy tűzoltási javaslat és nem az igazi megoldás ami megelőzné az összes lehetséges fel vagy még fel nem merült problémát.
Mindezektől függetlenül, hogy idáig jutottunk szerintem nem véletlen. Valahol összekacsintanak ahol valós változást lehetne hozni és a botokkal szerzett javak egy része a megfelelő zsebekbe vándorol nem véletlen ami történik. Nem akarom elhinni, hogy csak úgy engednék a hajót meglékelni és mikor már vállig ér a víz se éreznék azt, hogy süllyedünk. Mondjuk örülnék ha ezek után valaki csak azért is rám cáfolna.