Posts by szabovalentin

Ez még viccnek is rossz, érdemben nem is szeretnék reagálni rá. Letettem az asztalra azt, hogy sok éve játszok a játékkal és rengeteg pénzt elköltöttem rá. Letettem azt, hogy megannyi ötlettel segítettem a csapatot erről és több régebbi profilról is. Megtettem azt is, hogy bár kijött ezer és ezer ennél kategóriákkal jobb játék, mindig visszatértem, mert szerettem ezt a játékot.

Most keletkezett egy igény (dehogy most, évekkel ezelőtt), hogy ugyanmákérem szánjon már rá egy kis időt vagy pénzt a szolgáltató és legyenek már naprakészek a Wikipédia oldalak minden nyelven. Erre te azt mondod, hogy előbb javítgassam évekig egyedül mielőtt ilyen luxuscikkekért kiáltok.

Nem. Tegyen le valamit végre a szolgáltató, hogy továbbra is játsszak és toljam be a pénzt amiből él. Így működik a szolgáltatásalapú rendszer. Szolgáltatsz, aztán pénzt kérsz érte. Itt évek óta elmarad a szolgáltatás, miért is nekem kéne törlesztenem az ő tartozásukat? Vicc.

Valóban, az AMD architektúra okozza a galibát. Nekem az asztali gépem AMD-s, régi FX szériával és az új Ryzen-el is csinálta. Ha reálisan nézzük akkor valószínűleg soha nem lesz kijavítva.

Ha valamelyik kliens behal és megnyitod a feladatkezelőt akkor azt kell kilőni amelyiknek a legnagyobb a CPU használata. Nem elég, hogy a játék összeomlik de ráadásul a normálnál olyankor 5-10x annyi processt is kezel, könnyű felismerni melyik halt le.

Ennyi. :D Ha AMD géped van akkor ne fizess prémiumért, kinek lenne az jó.

Ezek szerint nem ismered a wikipédia lényegét. :)

Akkor mit is "támogatsz" tulajdonképpen? Merthogy éppen arról van szó, hogy a játékosok, azaz egyének versenyét szeretnék megrendezni. Nem pedig azt, hogy jöjjön a GF, és tegye közzé az összes tartalmat, amit a Metin2-ről tudni lehet.

Továbbra sem támogatom.

Perculia, te a "nagy" Wikipédiáról beszélsz. Az valóban arra van és arra való amit mondasz. Itt jelenleg egy játékról van szó ahol a szolgáltató feladata az, hogy a játékról információval lássa el a játékost. Meg lehet nézni bármelyik ma sikeres játékot, hogy hogyan kezelik ezt a kérdést. A legnagyobb nevek nem, hogy tájékoztatják a játékosokat de külön tartalmat készítenek a könnyebb megértéséhez.

Üzletileg is az a cég érdeke, hogy a játékos tájékoztatva legyen, hahó. Ha tudom miről van szó akkor könnyebben vonódok be, könnyebben kerülök olyan érzelmi hatás alá ami miatt pénzt költök. Az, hogy ezt ez az üzemeltető nem ismeri fel az miért a játékos felelőssége? Elmúlt 2005 de 2010 is, változnak az igények és változik az is, hogy üzletileg mi helyes.

Ne csodálkozzon a cég ha a játékosállomány kizárólag azokból áll akik régebben is játszottak és nem sikerül új játékosokat tömegével bevonni ha szívességnek kell érezzem azt is, hogy egyáltalán tájékoztasson arról, hogy miről szól a játéka.

Nevetséges és felháborító magatartás. A korrekt tájékoztatás alapvető elvárás és jár.

Én nem csináltam belőle titkot soha, bármikor ráköltök a játékra többszázezer forintot ha kell de az én kártyámról egy forintot nem fog többet lenyalni az üzemeltető amég nem látom azt, hogy akár csak egy pillanatig is foglalkozna mással mint a bekoka... ÖNFEJŰ gondolataival.

Ezért a hozzáállásért, hogy proaktívan segíteni szándékozok a közösség életét más játékoknál ajándék pólót és kupont küldtek. Itt meg konkrétan érezzem megtisztelve magam azért, mert elmondhattam a véleményemet és tanácsot adhattam szimplán a játék szeretete miatt. Érezzük a különbséget? Viccnek ez nagyon durva.

- Javaslat címe: Wikipédia frissítésének ösztönzése

- Javaslat lényege: szervezzen a csapat egy eseményt amely keretei közt a játékosok valamilyen játékbeli jutalomért cserébe feltölthetik a Wikit friss tartalommal.

- A javaslat részletes kifejtése: Sziasztok! A Wikipédia elavult. Rengeteg (fontos) információ hiányzik róla magyar nyelven, mi rendszeresen kényszerülünk arra, hogy az új tartalmakkal kapcsolatos infókat angol vagy német nyelvű Wikiről halásszuk össze. Úgy gondolom hasznos és időszerű lenne ha minden jelenlegi tudás át lenne emelve a német és angol fórumról a magyarra. Ha a csapat szervezne egy eseményt amely keretei közt a játékosok tölthetik fel tartalommal a Wikit és a moderátornak csak jóvá kellene hagynia a módosításokat, úgy szerintem egy 7 napos pediódus alatt lazán a német wiki szintjére lehetne hozni a magyar.

• Az új játékosoknak jó, hiszen megtalálják a friss rendszerek és tárgyak leírásait.
    • A régi játékosoknak jó, hiszen segíthetnek valamilyen jutalomért cserébe az újaknak.
    • A csapatnak jó, hiszen nem apró változtatásonként lenne áthozva az a tetemes mennyiségű információ hanem rövid idő leforgása alatt.

A projekt kivitelezése 2 lépésben tudna véleményem szerint megvalósulni, ezek alapján történne a jutalmazás is:

• Információ eltérés listázása (mi az ami nincs meg a magyar wikin vagy nem friss információ).
    • Adatok fordítása magyarra és feltöltés a Wiki nyelvezete szerint.

A listázást akár itt fórumon is meg lehetne oldani, egy külön témában. A 3 legtöbb valós adateltérést jelző játékos jutalmazása az alábbiak lennének:

• 30 eurós kupon
    • 20 eurós kupon
    • 10 eurós kupon

Az összes többi játékos aki legalább 1 olyan eltérést jelez amit korábban senki a témában, szintén kap valami apróságot, például 7 napos EXP és Tárgydrop bónuszt.

Az adatok lefordítása és Wiki nyelvezet szerinti formázása nagyobb meló és több időbefektetést igényel, ezért a jutalmazás is ennek megfelelően módosulna:

• 60 eurós kupon
    • 30 eurós kupon
    • 10 eurós kupon
    • 5 eurós kupon
    • 30 napos EXP bónusz

Továbbá mindenki aki legalább 3 oldal frissítéséhez eredményesen hozzájárult (elfogadásra került az általa beküldött módosítási javaslat) valami apróságban részesülne, például: 14 napos EXP és Tárgydrop bónusz.

A játék fejlesztői ezt maguktól soha nem fogják priorizálni, a csapatnak a mellékelt ábra szerint erre nincs magától ideje (nagyon sok munka, megérthető), így viszont rövid idő leforgása alatt és relatíve kevés koordinációs problémával letudható lenne (akár az összes országban) a Wikipédia lokalizált frissítése.

:sk07:

Besokalltam a közösségi médiától, jobban szeretem a fórumokat.

Közösségi média = fórumok (is). Nincs jelentőssége, de ettől függetlenül értelmetlenné teszi a mondatot.

A Facebook, ez a fórum, és minden más online felület eszköz. Úgy (és azokkal) használod akikkel/ahogy akarod, így ha besokalltál valamitől akkor elsősorban a hibát abban keresd, hogy miként építetted fel azt a kört akikkel interakcióba léptél. Ez nem releváns a témát illetően, viszont úgy érzem hasznos tanács lehet.

Ha viszont az a fő motiváció, hogy kiszorítsa a P szervereket

Nem ez a fő motiváció (legalábbis nálam), viszont egy jó mód rá.

Gyerekes, ócska húzás a konkurenciára acsarkodni ahelyett, hogy a saját szerverén próbálna javítani a cég.

Ezzel egyetértek, írtam is. Az, hogy a cég megjelenne a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram stb.) legalább olyan minőségben ahogy azt a konkurensei teszik az azt eredményezné, hogy újra versenyzővé válna. Jelenleg a versenyben sincs benne a cég, és a harcot pofátlan eszközökkel próbálja megnyerni, ebben is egyetértünk.

Javaslatom címe: Lokalizált Facebook oldal(ak)

Javaslatom lényege: készüljenek lokalizált Facebook oldalak ahol a játékosok tájékoztatva vannak az aktualitásokról.

Javaslatom részletes kifejtése: 27.000*. Ennyi főből áll az a tömeg Magyarországon amely érdeklődik a Metin2 játék iránt. Ennyi ember tájékoztatásától esik el a Gameforge minden egyes nap, és ennyi embernek a figyelmét adja oda a privát szervereknek önként. Jelenleg egyetlen hivatalos Metin2 Facebook oldal létezik, a Metin2 International. Ez a próbálkozás több sebből is vérzik, a részletességre való igény nélkül szeretném kiemelni például a legnagyobb problémáját, hogy nem a játékosok nyelvén tesz közzé tartalmat. Bár a cég már ráébredt, hogy a német helyett sokkal jobb ha angolul posztol, továbbra sem jutott el az olyan funkciókig mint például a többnyelvű tartalommegosztás, holott a Facebook erre lehetőséget ad. Igaz néha-néha megjelenik egy-egy robot által fordított, magyar nyelvű poszt azonban ennek a minőségét nem kell bemutatnom.

Szeretném javasolni, hogy a cég hozzon létre olyan hivatalos oldalakat a játék számára amelyet az adott ország csapata vezet és menedzsel. Ezeknek az oldalaknak a fő célja az lenne, hogy az amúgy már nem népszerű platformokra (lásd: fórum) irányítsák az embereket onnan, ahol az online töltött idejük nagyobb részét töltik. Emellett persze megjelenhetne magyar nyelvű egyéb tartalom is (ahogy a jelenlegi, International oldalon), például egy "tudtad-e" rovat vagy bármi más amely interakciót vált ki az emberekből és kiváncsivá teszi őket. Aktuális fórum témák megosztásához nem szükséges szakember (így pénzköltés sem), míg további rovatok indításának egyetlen feltétele is csupán az, hogy valaki a csapatból értsen alapszinten a Photoshop használatához, hogy az angol nyelvű sablonokat módosítani tudja. Ezt megtanulni körülbelül 1 óra egy laikus számára.

A cég egyik hatalmas hibája a privát szerverek elleni harcban az, hogy nem használja ki az ilyen felületek által kínált lehetőségeket. A Facebookon bárkit elérhetnek, ráadásul brutálisan olcsón és hatékonyan. A privát szerverek közösségi felületekről való kiszorításának nem az a jó módja ha YouTube videókat tiltanak le, hiszen ezzel egyrészt értékes időt égetnek el, másrészt pedig ezernyi más felületen megjelenhetnek még, sőt, ellenszenvet is vált ki.

A konkurencia ellehetetlenítéséhez soha nem fog vezetni a támadás, a naprakész és a játékosok igényeit kielégítő termék viszont igen. Legyen a Gameforge naprakész, és ismerje fel végre a közösségi média lehetőségeit. :grumble:

* = a szám forrása a Facebook Power Editorja, ennél megbízhatóbb forrás úgy érzem nem létezik. A számot lefelé kerekítettem.

üdv,
    Valentin

Megnőne annak az esélye, hogy valaki egy számára használhatatlan tárgyat vegyen (főleg ha még az nem is átadható) szerintem nem véletlenül van így, a félreértések elkerülése érdekében. Nem támogatom.

Az alapbeállítás véleményem szerint is maradjon a jelenlegi, viszont legyen ilyen opció IS. Amúgy elég egyértelműen jelzi a rendszer, hogy mi minek való (kép + szöveg), szóval szerintem az az eset amit te írtál elég ritka lenne.

Javaslat címe: "Minden kaszt tárgyának mutatása" gomb a tárgy boltba

Javaslat lényege: Kerüljön egy gomb a tárgy boltba amellyel az adott menüponton belül az összes kaszthoz tartozó tárgyat le tudom kérni, nem csak a saját kasztomét.

A javaslat részletes kifejtése: Ha valaki jelenleg szeretne nem a kasztjához tartozó tárgyat venni (például sámánként harcos hajat) akkor váltania kell egy olyan karakterre amely azonos azzal a kaszttal, hogy ki tudjon választani ahhoz illő tárgyakat. Például: szeretnék venni egy barátomnak harcos hajat akkor át kell váltanom egy harcos karakterre, hogy mutassa annak a hajait is. Úgy vélem hasznos lenne ha kerülne egy gomb az item shop egy jól látható helyére amely megnyomását követően ez megváltozik, és az összes kaszthoz tartozó tárgyat mutatja, tehát például sámánként a harcoshoz tartozó hajakat, kasztládákat stb. is. Ez egyrészt kényelmi okok miatt lenne fontos, másrészt pedig lehet, hogy épp nincs olyan karakter a számlámon amelyhez vásárolni szeretnék valamit, ezért pedig jó lenne ha nem kellene kreálni egyet.

Kösz, hogy elolvastad, várom a véleményed! :saman:

Csatolt képet töröltem, privát adatokat tartalmazott.

Dreamy

Teljesen feleslegesnek tartom. Aki nem tud olvasni annak nem itt a helye, hanem az elemiben. Bocsi.
    NEM TÁMOGATOM

Nem az olvasás képességéről, hanem a kényelemről szól a felvetés. Ne értsd félre szándékosan, kérlek.

Nem támogatom! Mindent szépen ölni kell az adott területen ahova szól a küldetés és akkor folyamatosan éled olyan ami a küldi teljesítéséhez kell. Így csak félig lecsapott csoportok maradnának minden ch-n.

Ezt a kommentet nem tartom logikusnak. Ha valaki olyan játékos aki csak a neki kellő mobot veri le az ígyis úgyis ott fogja hagyni a fél csoportot. Aki pedig kettővel több IQ-val van megáldva az le fogja verni a kiemeléstől függetlenül is a csoportot.

A felvetésem egyébként nem újszerű dolog, a legtöbb modern(ebb) MMORPG-ben ez egy teljesen alapvető funkció, hozzáteszem, a Gameforge más játékaiban is!

Ne keressünk egy KÉNYELMI funkcióban más értelmet. Ez pusztán azért létezne, hogy kettővel kevesebb ember égjen ki teljesen a dologból.