Mint sokan akik még visszajárunk a fórumra, én is abbahagytam a játékot évekkel ezelőtt. Nem azért, mert nem szerettem volna játszani vele, hanem egész egyszerűen fenntarthatatlanná vált az, amit a játékot fejlesztő és fenntartó cég az évek alatt tett a játékkal. Vannak és voltak is fanatikusok, akik minden frissítéshez bólogatnak, ennek ellenére viszont vannak mérhető számok, amelyek bizonyítják, hogy a játék nem jó irányba halad. Az eredeti szervereken lévő játékosállomány évről-évre csökken, ezzel szemben viszont a privátszerverek teljesen egészséges, többtízezres állománnyal léteznek és folyamatosan hozzák ki az újdonságokat.
Jelenleg körülbelül ez zajlik szerintem:
- Ignoráljunk minden inputot, felhasználók által küldött visszajelzést, ne foglalkozzunk teszteléssel és véletlenül se legyen cél, hogy a játék élvezhető maradjon.
- Minden héten akciózzunk le szándékosan túlárazott alapvető prémium termékeket, fejjük meg a néhány megmaradt játékost akik életben tartják a kapcsolókat.
- Néhány havonta indítsunk egy szuperjó szezonális szervert ami 90 nap alatt várhatóan megdöglik, majd vonjuk össze a régi, 10+ éves szerverrel.
- Minden funkciót amit hozzáadunk a játékhoz tervezzünk úgy, hogy extrém mennyiségű pénzt kelljen költeni rá minden hónapban, még esélyt sem adni ingyenes alternatívára.
Amíg itt játszottam én tipikusan az a játékos voltam aki örömmel költött erre a játékra, sokszor többszázezer forintot havonta. Ezért cserébe azt várná az ember, hogy a játékélmény jó lesz, kapok valamit ezért a befektetésért, jobb lesz tőle nekem, esetleg valamilyen előnybe kerül az ember. Ennek ellenére a kosztümök lejárnak, a prémium petek lejárnak, a gyűrűk és amulettek lejárnak, az opt-cserélők rosszabbak mint a helyi tippmix iroda, a prémium italok elhasználódnak, a játékhoz tartozó support kifogásolható, a visszajelzéseket nem hallgatják meg, valós változás nem történik és a játékhoz érkező frissítések is olyanok, mint amelyeket privát szervereken néhány hét alatt összekattintgatnak unatkozó 16 éves hobbifejlesztők.
A kérdésem a következő: mik azok a legégetőbb problémák, amelyeket ha megoldana a Metin2 csapata, akkor szívesen jönnél vissza játszani / játszanál többet?
Támpontok az ötleteléshez:
- Monetáris szempontok: milyen (akár másik játékhoz hasonló) üzleti modell tetszene jobban?
- Fejlődés, grind: milyen funkciók, játékmechanikai változások kellenének?
- Frissítések: milyen frissítéseket kérünk évek óta, amelyek valóban értékesek lennének a közösségnek?
- Privátszerverek: mit csinálnak jobban amelyeket eltanulva visszabácsítható lenne a közösség egy jelentős része?
Köszönöm előre is az ötleteiteket, annak ellenére, hogy mint szinte minden posztnak az elmúlt 10 évben, ennek sem lesz várhatóan semmilyen értelme.