Posts by Pendeho22

  Üdv.


  Ma felmentem, hogy tombolázzak minden karakterrel de bármelyik accra is megyek az item shop megnyitása után kiírja, hogy hiba valamint, hogy próbáljam újra később. 10 éves pályafutásom alatt sosem volt ilyen hibám még és hiába olvasgattam itt előző tippeket ezzel kapcsolatban, azok nekem nem működtek. Netem az stabil, utolsó játszásom illetve tárgypiac használatom óta nem volt a játék újrarakva és új vírusírtó vagy bármilyen más új szoftver sem került a gépre. Próbáltam már javítani a cliens indítás előtt de az sem használt. Szóval érdekelne a megoldás valamint, hogy másnak is rossz e esetleg.:gamer: (64-bites Win10)

  Üdv.

  Kövezzetek meg de én azt mondom, hogy az emeléssel se lenne itt baj ha a játék élvezhetősége a SÉ töltés nélkül is működne. Amennyire nyíltan megy már az erre való kihegyezés az tényleg arcátlanság.

  Egyszerű példák.. anti exp gyűrűt behozzák---> kutya se veszi, hogy miért? Mert teljesen értelmetlen. Ebből mi következik? Favorizáljuk! Hogy? - Ne válthass céhet csak 3 naponta. Zseniális. Behozzuk a mítikust, erre másnap? Akciós cor draconis. 2-0, Nem veszik elegen a csoki amulettet, nyalókát, nazar amulettet? ( és ez szerintem a legalattomosabb ) - Hát oldjuk meg, hogy nélküle ne tudjon a játékos fejlődni! Hogy hogyan? : Vegyük ki azt a funkciót ami egyidős a játékkal miszerint a 3 órás exp gyűrű mellé rakhat a játékos 1 órásat így tripla gyűrűzhet és ehelyett csináljunk az egészből egy szett bónuszt ami annyit tesz, hogy VENNED KELL 150 SÉ-kért 7 naponta amulettet és 35 SÉ-ért / ládával öltözékes ládát és ha elégszer nyitottál élet áldást akkor talán megdob a játék egy 2 hetes jelmezzel éés miután eljátszottad ugyanezt a sapkával is már nem is kell 3 órás gyűrűvel foglalkoznod. Aztamindenségitneki.

  Szóval nekem ez nem tetszik..amíg ezek a dolgok abból állnának, hogy a kényelmi faktort adják a játékhoz hát felőlem nyugodtan de az embert szabályosan rákényszerítik mert vagy megveszi az ember, vagy fejlődhet 1 gyűrűvel aztán hajrá.

  Van ráció az elméletedben fincs. :) Arra én is hamar rájöttem, hogy nem a gépemmel van baj. Jelenleg ott tartok, hogy 3x patcheltem újra a játékot, frissítettem már kínomban a videókártya driverét is és semmi. Ugyan úgy rétegződik a kép x idő után. Azt olvastam a másik topicban, hogy a CB miatt megduplázódott a gépigény csak az a fura, hogy nekem már a CB előtt is ilyen kritikán aluli volt. Amihez kötni tudom az nálam is a szerverösszevonás ugyanis amikor utoljára játszottam contin még jó volt csak nem értem mi nem megy itt az optimalizálásnál amikor az első contis összevonásnál többen voltunk és nekem mégsem volt semmi baj a játékmenettel. Most alig van játékos de vicc kategória...nulla látványilag, elavult technikai téren is de akkor mi az ami miatt nem fut? Mai játékok stabil 60 fps-el futnak de a boltos karimnál ha megforgatom a kamerát 1 óra elteltével 20 fps-el akad másodpercenként. Gyalázat. Azért meg én kérjek talán elnézést, hogy win10-em van és ezzel nincs jóban a metin mert az lemaradt az xp-re való optimalizálásnál?

  Én nem tudok róla. Csak elkezdett szaggatni eleinte azt hittem csak az én netem de mégse aztán levágott lassacskán mindenkit. :)


  Edit: Visszajött a szeró. :gamer:

  Már néztem a melegedést, kitakarítottam a gépet nem e túl poros valami stb de nem használt. Na meg ahogy fent írtam ha ez állna a háttérben akkor ez mindig jelentkezne nem pedig időszakosan. Máskor miért megy napokig a gép és működik a metin tökéletesen? Ez a fura..

  Hát nekem is produkál furcsa dolgokat pl karakterválasztásnál lefagy és nem tudom Esc-vel sem lelőni csak az új kliens segít. Elég vicces, hogy már az új kliensben irányítom a karaktert de a másik kliensben még ott mutogat a menüben...de ezeken nem lepődöm meg mert az efféle hibák ha el is tűnnek néha, előbb utóbb megjelennek megint. Olyan is volt múltkor, hogy bedobott a játékba és mindenki és minden állt egy helyben és csak én mozogtam de a net az nem ment el egy pillanatra sem. De ez a Metin2. :gamer:

  Üdv.


  Az alábbi "egyedi" probléma miatt nyitottam ezt a topicot. Ahogy a játékon belül érdeklődtem ilyennel még nem nagyon találkoztak mások de én már szenvedek vele időszakosan kb 3 hónapja.


  Február környékén amikor visszajöttem már akkor kezdődött az egész és úgy, hogy 2-3 éve amikor utoljára játszottam a játékkal még minden rendben volt. Ez a fura jelenség azt jelenti, hogy amikor játszom és elindítom a klienst akkor minden tökéletes és akadás ill. laggmentes ám ha eltelik 3-4 óra a játék megbolondul és a kép az őrült mód akad. Konkrétan játszhatatlan az egész és ez azért is fura mert ezen nem segít egy új kliens sem. Csak akkor múlik el és kezdhetek tiszta lappal ha csinálok egy resit a géppel. Ez akkor is megtörténik ha nem vagyok gépnél szóval bolt megy vagy rangol a kari. Ami még érdekesebbé teszi ezt az egészet az az, hogy miután volt egy új patch (amikor bejött az új peca meg stb) akkor ez a probléma kb. 3 hétig nem jelentkezett. Az afkoló rangoló karik ablaka akadás mentesen bejött kb. 8 óra elteltével is mintha csak akkor raktam volna tálcára. A nyugis 3 hét után megint jött az az időszak amikor behozták a húsvéti eventet és kezdődött megint minden elölről és mintha valami beépített számláló lenne ami bekattan 4 óra játék után. Ami nagyon vicces az az, hogy a húsvéti event közepén ismét megjavult a kliens egyik napról a másikra holott szerintem új patch sem volt meg semmi de ez a jó időszak tartott kb 2 hétig mert most újból itt tartunk és rakhatom a boltokat napi 3x emiatt. Elég bosszantó tud lenni, hogy ahogy jutok egyre közelebb a razadorhoz mire odaérek fele annyi az fps-em és az egész játszhatatlan...


  A gépem eléggé korszerű szóval unásig nyithatom a klienseket akkor sem kéne jelentkeznie akadásnak de ez a jelenség eléggé elveszi a kedvemet mindentől. Rakok egy boltot elmegyek dolgozni vagy akármi és számolnom kell ezzel a 3-4 órával mert ha az eltelik tudom, hogy újból szokásos bolt nyitás és újbóli rangoló karik felhozása következik mert meghalt a játék. Ahogy telik az idő fokozatosan egyre inkább fogy az fps és egyre jobban akad. Minden történik programilag és benyomhatom a skilleket stb mert a játékmenet ugyan úgy megy tovább hibátlanul csak épp a kép bolondul meg. A végén konkrétan olyan szaggatások vannak, hogy eltelnek 10 másodpercek aztán következik a teljes feketeség amikor jöhet a gép resi. Próbáltam sok mindent mások tanácsára. Töröltem a syserr és temp mappa tartalmát, kitöröltem mindent a metin2 mappájában és lepatcheltem újra a nulláról de a probléma maradt. Nem tudom ez mivel lehet összefüggésben. Mondták páran, hogy melegszik a gépem és stb de nem erről van szó na meg akkor nem szezonálisan jelentkezne ez a probléma mintha 3 hét hibátlan játékmenet után 3 hét horrornak kellene következnie.


  Várom a tanácsokat és a tapasztalatokat, hogy van e másnak ilyen vagy hasonló problémája mert kezdek beleunni az egészbe. /Pende

  Üdv.


  Raziba szerintem vad harcos, áttörés, vámpirizmus. Mivel most kezdted el újra feltételezem nem rengelkezel jelenleg 35 wonnal szörny vadászra vagy 10-15 wonnal bástyára. :D A vad harcos mellett az a másik 2 skill ami olcsó és jól jön. Ha már ott tartasz majd akkor jobbról balra lecserélheted drágább skillekre.

  A maradék 2 szint beütéséhez, hogy mehess szeles mapra szerintem még kis villám def kéne. Sok krit, ájulás esetleg egy villám tali +1 mert az kb. +30% elleni erővel ér fel. Minnél hamarabb le kell ütni a mobokat és kész. :D Ha elég van ezekből akkor buff se nagyon kell egy wp-nek (persze amíg üt mint állat).


  Ha 95-ös mapon szeretnél fejlődni és köveken akkor sok krit, nagy ütőerő, hogy minnél hamarabb leüsd a követ. Mivel wp vagy és van egy P félelmed szél defből sem kell olyan sok mint egy testi esetében. Szél tali +1 kényelem miatt jól jöhet hogy hamarabb leöld a mobokat de mivel drága, csak emiatt nem hiszem hogy érdemes költeni rá.


  Na meg nagyon jól jöhet egy matt kör. Egy jobb rubint és jáde a fontosabb a többi elég ha alap és a full kör bónusz sokat dob.


  Ha pvm-re építesz akkor ahogy írták pántba egy min 40 áks varjúacél ami min. +6-os. Ák nélküli íj akkor jobb csak ha az +9-es és ezáltal nagyobb a támadó értéke. /Pende

  Eddig nekem kb. 50 ládából 4db szilánk ami azt jelenti, hogy vagy nagyon balszerencsés vagyok vagy tényleg megköveteli majd a játék, hogy minden utolsó kk-t elrakjon az ember ami nem kis pepecselést jelent még 4 feloldott oldallal se. Lehet már nekem van üldözési mániám de még azt is kinézem a GF-ünkből, hogy ez a kk-s megoldás csak azért látott napvilágot, hogy még jobban favorizálják a leltár bővítőket csak hogy szerencsétlen metingamer6345 még a rakisokat is feloldja kínjában. :D


  Egyébként ahogy az szokott lenni egy nagyobb frissítést követően megint produkál új és abszurd dolgokat a kliens. Töltőképernyőnél lefagy és még a jó öreg Ctrl+Alt+Del se zárja be rögtön majd ezt követően kb. 5 percet kell várni, hogy megnyisson egy új klienst. Eddig tökéletesen futott 5 még ha órákat is volt tálcán szóval remélem, hogy ez csak átmeneti. :(

  Üdv.


  Én mindig pozitívan állok a dolgokhoz de most komolyan elgondolkodtam azon, hogy mennyire igénytelenek vagyunk. Szerintem sokakat (köztük engem is) csak azok a bizonyos "régi szép idők" kötnek a játékhoz. Az első találkozásom a metin2-vel 12-13 évesen történt és akkor még ugyebár az ember eléggé fejlődő korban van. Szokszor átfutott az agyamon, hogyha ezt a játékot ma mutatnák körberöhögném az illetőt mivel ha eltekintünk az emlékektől és a régi atmoszférától lecsupaszítva egy nagyon primitív, fapados és kb 20 évvel lemaradó játék marad technikailag is és látványilag is mai szemmel egy vicc. Free to play játék ugyebár mint tudjuk de nem is gondolok itt sokra. Jómagam sé rendelése kimerül a 3. kézben, tolvaj kesztyűben, raktárládában, esetleg gyors futás miatt egy oroszlánt meghosszabítok 30 nappal, évente 2x 3x veszek 30-40 kölyökdobozt etc etc. Úgy gondolom ez az összeg annyi, hogy olcsóbb mintha dohányozna az ember (ha szeretnék egy jó hasonlatot ár-érték arányban átvetítve a valóságra mint "hobbi"). Amire kiakarok lyukadni az az, hogy ha ennyire lazán képesek majdnem 50%-al emelni egyet akkor már komolyan elgondolkodok, hogy megéri e nekem ez az egész. Nyilván meglehet találni a módját, hogy a játékos ezeket a tárgyakat wonért beszerezze de mivel átlag, hobbiként játszó emberként nem azért akarok leülni a gép elé 1-2-3 órára, hogy abból a 3 órás tolvajjal a sziliütés elvegyen 2 órát (mert ugye ha nem veszel kesztyűt séért kb ez a helyzet), - és nem akarom, hogy a gép zúgjon 0-24, hogy esetleg pár hónap alatt összeafkoljak egy pántot (mert ugye ha nem veszel sé-rt pántokat kb ezt a helyzet).


  A sé mint opció szerepel a játékban és amolyan kényelmi dolog és aki haladni akar az költ amivel nincs is baj csak a baj az az, hogy ennek az összegnek a feléért megveszel egy játékot ami 10x ilyen élményt nyújt. Szóval érdekelne, hogy hová vezet ez az egész és meddig van bőr az arcukon ezt fokozni mert személyes meglátásom szerint amennyi pénzt az ember beleöl(t) ebbe és cserébe amit kap az nagyon de nagyon egy nulla és fényévekre van a minőségtől. Megszoksz vagy megszöksz értem én de szerintem azokért a játékosokért kár (nincsenek sokan) akik kb. a kezdetektől itt vannak és ahogy írtam a múlt köti ide. Gondolni kéne arra is, hogy az ember mint lény az fejlődik és ha az embernek egy bizonyos szinttől magasabb az IQ-ja ebbe az egészbe beleun. Lehet ezt tudják és érzik és most azon vannak, hogy legombolnak amennyit csak lehet de az egész eléggé szánalmas és elkeserítő. Ahogy fentebb is írták a GF tudja, hogy a játék kemény magja olyan szintre fejlesztette a játék iránti türelmét, hogy bármint ledugnak a torkukon maradnak...de kérdés meddig erősebb a múlthoz való ragaszkodás mint a jelen, ami egy vicc.


  Az érzés amikor veszed a kölyökdobozt darabját több 100 forintért és nyitsz egy zsugorfejet, komolyan ilyenkor szánalmasnak érzem magam. Mekkora szobanövények vagyunk. :crazy: