Posts by Sphiro

  Hogy a játékban éppen akkor milyen összetételű emberkék voltak fenn, arról szerintem senki sem tehet. Természetesen szomorú dolognak tartom, hogy így történt.

  De az éppen fennlevőkön kívül, nyilván vannak jóérzésű játékosok is.

  Azért érthető ez is a részükről, hiszen aki nem tudta egy hétig kihasználni a kiskaput az exp leadásra azok előtt bezárult a lehetőség, lévén szerda óta jelentős korlátozások miatt hosszú hónapok várnak rájuk. Feltételezem ez okozza azt a bosszús véleményt, hogy nem tudtak felhőtlenül, önzetlenül gratulálni .

  Nekem is jelent meg már hozzárendeltként teljesen idegen fiók, viszont nem is léptem be vele. Valóban nem ad biztonságérzetet az, hogy bármikor bárkihez hozzárendelődnek ismeretlen fiókok, hiszen így mi van ha az enyém kerül máshoz véletlenül?

  Kedves Chron, sokáig gondolkoztam érdemes-e reagálni az írásodra, főleg mert akkora orbitális tévedésre építetted az egész mondandódat, hogy onnantól minden szava inog. Eleve a " vergődés" , hogy itt leírva a véleményünket az egyetlen módja jelezni az észrevételeinket azok felé, akik változtatásokat eszközölhetnek ki. Nem önsajnálat és nem irigység. Vagy megvalósul vagy nem, de ha meg se szólalunk akkor annyit se teszünk magunkért, amennyi a minimum. És nem azzal teszel, hogy itt eldicsekszel azzal " mit szedsz ki" a játékból, de ez jobban tűnik valami dicsekvésnek építő kritika helyett. Az önsajnálatról, meg irigységről annyit, hogy nem kicsit nevetséges, ha úgy hiszed nem lenne lehetőségem kimenteni a menthetőt ( a Te szavaiddal élve) és csorog a nyálam, hogy Te bezzeg megteheted? Elhiszem, hogy szükséged van így látni a dolgokat, de hidd el, amit rászánok a játékra továbbra se sajnálom, és nem is kívánok semmiféle profitot kiszedni belőle, aki kicsit is ismer az tudja hamarabb ajándékozom el ami nekem nem kell, minthogy eladjam. Az, hogy tisztességes és korrekt szolgáltatást szeretnék elvárni a GF-től, jelzem itt ha valamely eljárás nekem, mint játékos részről miért okoz kellemetlen érzést az meg a minimum magamért, és a többi, aktív játékosért.Ugyanis ez a felület ennek a helye. Ha Te ezt még értelmezni sem tudod ez nem az én bajom :)

  Nem látom értelmét a posztodnak, olyan mintha azzal dicsekednél, hogy a moziban eladnád a használt jegyeidet ha már megnézted a filmet ( eltekintve attól hogy azt a játékbeli cuccokkal szemben nem lehet felhasználni), és dicsekednél vele hogy neked így megérte. Ez az egyik. És bár egyike vagyok azoknak akik sokszor méltatlankodnak ha igazságérzetüket valami borzolja, akkor is visszautasítom, hogy hiúságból vagy gőgből nem érdekel, hogy végét járja-e a játék vagy sem. Minden játék véget ér egyszer, de inkább az van nagyon eltévedve aki úgy áll hozzá mintha ez egy gazdasági befektetés, vagy valami életre szóló dolog lenne és ha ebben nem hihet maga a napi szórakozás része lenne értelmetlen. Engem nem érdekel, hogy a jövőben megtérülne -e amit rászánok, hanem az érdekel, hogy a jelenben jó kikapcsolódás lehessen. És ha vergődök az azért van ha ez vagy a játékélmény miatt sérül, vagy pedig megalázónak érzek bizonyos tisztességtelen húzásokat.

  Távol áll tőlem a sarkosan fogalmazás, de ha néha le is lennék oltva akkor is hiszem, hogy az egyetlen eszközünk ha itt jelezzük az észrevételeinket. És abban is hiszek, hogy érdemes is, még ha oly kevesen is vállaljuk fel itt a véleményünket. Igen, elfogultak vagyunk, és olykor irracionálisak az igényeink, de ezen eset kapcsán joggal vetődik fel a kérdés, vajon úgy kell bármibe invesztálnunk, hogy az bármikor elveszik? Miért kell jelentős költségeket kihúzni úgy a játékosok zsebéből, hogy jóval kecsegtetőbb és értelmesebb tartalmat ígérünk, majd utána butítják? Értem ez alatt a csontok felhasználhatóságát például, aminél számtalan játékos teljes bizalommal áldozta be akár játékbeli, akár valódi pénzét, hogy nyithassa mert az akkori feltételek kedvezőek voltak, majd vált semmivé szinte a leltárukban? Tegnap nagyon értékeltem, hogy ez a kerék most kivételesen egy régi bosszantó dologtól mentes, hiszen viszonylag vállalható összegért kiosztásba kerülő tárgyakhoz juthatunk, aminek nem jár le az ideje mindnek egy időben, lehetőségünk van beosztani így sokkal nagyobb örömmel vehető igénybe. No de most itt a kérdés: forgathattunk 30 napos wayne szentélyt, mely lehet utólag 3 napos lehet akármikor? 15 napos nyalókát mely ki tudja mikor válik 3 napossá? Tehát már úgy fogjunk bele bárminek a forgatásába, kinyitásába,, hogy amit nyerünk az pillanatok alatt töredékét jelentheti, vagy rosszabb esetben semmit? És nyugtasson meg a tudat, hogy mindenki elveszítette nem csak mi? Nem felejtettem el a reakciót a csontokkal kapcsolatban, hogy még nem világos és egyértelmű, hogy szándékos változtatások ezek vagy véletlenek, emiatt természetesen fenntartásokkal írok mindent, de nagyon úgy tűnik ha meg szóvá sem teszünk valamit akkor véglegessé válik.

  Összegezve kis idő elteltével, túl az első indulatokon még elviselhető is lenne ez a változtatás, de nem tartom túl biztonságosnak, hogy a külön-külön e-mailcímen tartott fiókjaim egyre kerülnek, főleg mivel a kezdeti információhiány miatt hozzáadott más e-mailen levő fiók után automatikusan azon e-mailen levőket már egyszerűen nem engedi sehova máshova rendelni. tehát ha van egy fiókom mondjuk jakabpista accal, jakapista @gmaillel, és véletlenül hozzárendeltem egy jakabjulcsi e-maillel rendelkező fiókot, akkor ha a jakabjulcsi malen van további fiókom bizony azt már csak a jakabpistához rendelhetem hozzá. Természetesen ezt előre nem tudhattuk így rengeteg fiók kényszerpályára került. Más: Ha már megint nem vették figyelembe a játék instabil voltát, akkor jó lenne felülvizsgálni bizonyos területeken azt az 5 perc időlimitet, hiszen sok esetben egy ledobott karakter, bezárt kliens után az egész csapatok kénytelenek végigstresszelni, hogy x-y játékost ugyan visszaengedi közéjük a játék, vagy kiteszi a runról? A 95 mapról nem beszélve mikor valaki egymás után többször kénytelen a fát keresni, mert be se képes tölteni a kliens 5 perc alatt, nemhogy visszalépjenek a karakterrel időben!

  Osszevasarolhat barki barmit, nevet valt aztan azt mondhatja az o erdeme kifejlodott stb senki nem mondja meg hogy ki az honnan jott stb. Mert senkit nem is erdekel mar.

  Ebben nagyon nincs igazad. Pláne ezen a szerveren nagyon is feltűnik, ha hirtelen egy új névvel feltűnik egy 100+-os karakter, és továbbra is meghatározó ha valaki több éves ismert karakter, és főleg az évek alatt kialakult társaságának. Ennyi év alatt barátok és ellenségek vannak képben ki vagy. Ezen felül pl. a zodiákus run ranglistája még az időközben nevet váltott karaktereket is lebuktatják, hiszen nagyon jól tudjuk ha olyan nevek jelennek ott meg akikkel sosem voltunk ismerősök ( ugyanis átírja a ranglistában a nevet az újra) Ez csak egy példa. De ha valaki új névvel feltűnik nagy szintű ha vett kari az egyértelművé válik, de ha valaki aki korábbi énje után kezdene " tiszta lappal" akkor se kap olyan fogadtatást, mintha több éve ismernék. Ilyen kis közösségben még ádáz ellenségek is tudják becsülni egymás gerincességét ha van és barátok is lehetnek akik sohasem fordítanának egymásnak hátat, ismerve annak gyengéjét.

  Valamit félreértettél. Én is ha tudom készen veszem a holmikat, és direktben sose sikerült igazán fullos holmit beforgatnom. De véletlenül, hatalmas szerencsével igen. Igaz nem adtam el, de amit írtam nem is erről szólt

  Nem tartom helyesnek, sőt szabálytalan a kari és a yang kereskedelme, ezt előre leszögezem. És értelme sem kellene legyen, ha az embereknek helyes az értékrendje, hiszen aki pénzért veszi a játékbeli " egzisztenciáját" az kb annyit is ér. Ugyanakkor ez egész témafelvetés értelmetlen, erre példákkal tudok a legjobban rávilágítani: antik haranggal indultam amit a testvéreimtől kaptam, kemény 70 millióért vették, 3-as kövekkel, 20 ák körülivel és a játék kezdetétől mindig farmolva fejlődtem a karakterrel. Ma a kutya se venné meg a harangot 70 milláért, és itt érkezünk el ahhoz, hogy szegény kezdő játékos hogy tudna akkora kiadást vállalni, amibe egy 46 ák-s harang kerül? Kérdem én, már miért kellene neki egy kuriózum fegyver? Az ilyen különlegességeket had engedje meg már magának olyan, aki megteheti, de szögezzük már le, hogy egy valóban kis karakternek a fejlődéshez- farmoláshoz nem elengedhetetlen kellék, hogy ha mindene rámegy is csakis az kelljen. És hidd el, ha az általad nehezményezett árak lezuhannának, az ilyen holmit a gazdája inkább nem adná el, meghagyná egy kis sziliütő vagy rakis karin porosodna. Nagyon el vannak szállva az árak de ezek igazából a különlegességekre vonatkoznak, most egy középkategóriás nem fullos holmit képtelenség eladni a piacon , mint írtam a valaha 70 millás harangot meg se venné senki. a 19%-os pántra meg azt mondom, attól még ha látok valakit aki kicsit el van varázsolva és horror áron kitette a cuccokat a boltjába még nem gondolom azt, hogy bárki meg is veszi tőle, ez nem mérvadó.Szóval bármennyire is elítélem ezt a kereskedést, hiba lenne úgy beállítani, hogy emiatt egy kisebb kezdő játékos ne boldogulhatna és el lenne lehetetlenítve, meg a 46 ák-s harang nélkül nem tudna játszani. Valamint tedd a szívedre a kezed, ha előállítasz kis szerencsével valami nagyon kivételes és értékes holmit, el tudod adni annyiért amennyiért megveszik, akkor nem Neked lesz a játékban wonod? Olvasom , hogy aki megveszi majd jól porig alázza a többieket a 46 ák-s haranggal, hát most komolyan, ha az eredeti tulajdonosa aláz porrá, aki beforgatta magának, akkor meg miért lehet keseregni? Ez a mentalitás sehova nem visz.

  Szia, nem, lélekbarlangban autózott a karakterem, a jelenség azóta is fenn áll, a számlám csatlakoztatva. Más fiókkal be tudok lépni, hozzárendelttel is akár, de a főkarakterem fiókja csatlakoztatva üzenettel utasít el

  Soha nem tapasztaltam még olyat ami pl. most történt. Kérdésem lenne mi ez az új futó program, aminek a neve sparkWebHelper? És hogy lehetséges, hogy nem tudom használni a fiókom, nem tudok belépni mert folyamatosan azt írja a felhasználóm csatlakoztatva van? Bezártam a klienst, bezártam minden futó alkalmazást, és tettem ezt azért, mert elkezdte a karakterem a semmit ütni, mint nethiba esetén! hiába indítom újra, nem enged belépni a fenti üzenettel, de nem dobja ki a karaktert akárhányszor próbálom újra számla csatlakoztatva üzenetet kapok. Próbáltam másik gépen is, ugyanaz az üzenet


  Témákat szétválasztottam, megkérünk legközelebb ha hibát észlelsz, a Hibajelentések részen nyiss róla témát:)

  Köszi szépen!

  Dreamy

  Kilövése a szokott módon, (CTRL+ALT+DEL Task manager és ott kiválasztod a metin-t.) ha eltalálod jó, ha nem kilősz más ablakot. Ez sajnos nem lett megoldva.

  (most is 3 bolt kirakva +1 ablak beragadva. Sajnos most ennyire van idő.)

  Erre javaslom less rá arra a funkcióra, hogy előtérbe hozás ( a futó alkalmazásokon a metinre jobb klikk), mert akkor felhozza azt a klienst legfelülre amelyikre kattintottál. Így ha az került felülre a listában, amelyik befagyott már tudod melyiket kell bezárnod

  Egy tapasztalatot azért megosztanék: Ha két külön fióknak azonos e-mailcíme van, ezeket nem engedi két különböző GF fiókhoz csatolni, csakis ugyanoda.  Dreamy az idősebb korosztály nem ledegradálva van( hiszen valóban ha más nem segítséggel képes az újabb és újabb funkciókat megtanulni), hanem arról van szó épp azért metineznek évtizedek óta, mert az egyszerűségét kedvelik. Ha nem így lenne, akkor már rég más játékkal játszanának. Ha ennek bonyolítása tovább folytatódik akkor már a metin2-höz ragaszkodásának a fő oka szűnik meg. Sokat segítene, ha pl. nem abból állna ezeknek az újításoknak a meghirdetése, hogy micsoda nagyszerű és értünk van, nekünk sokkal szebb és jobb, meg szuperebb lesz minden, hanem kicsit félretéve a jól betanult marketinget tájékoztatnának mi szükség van , mi célt szolgál a dolgok bonyolítása. Akkor könnyebb elfogadni, minthogy úgy élik meg, hogy indokolatlan, értelmetlen újításokkal szembesülnek, ez frusztráltságot, kényelmetlenséget és türelmetlenséget okoz. Végül így belegondolva annyira nem lenne rossz ez a hozzárendelési lehetőség, könnyebb lenne pl a kategorizált raktáros karikat sorra nyitni és mindent a helyére tenni, de jelen helyzetben ez kegyetlen, hiszen nem csupán az van, hogy a kliensben váltjuk a fiókot és belépünk rá, hanem minden egyes váltáshoz elkezdi a procedúrát az új játékkliens nyitásához, ami bizony jelenleg percekbe telik.

  Ki se enged lépni a gf kliensből, ha játékban vagyok a fiókommal, és így lehetetlenség hozzárendelés nélkül másik fiókba belépni. Márpedig én semmiképp nem szeretném minden fiókomat egy és ugyanazon e-mailhez rendelni, így viszont nem játszhatok velük egy időben? És komolyan ez megint egy olyan nagyszerű újításként lett közölve, hogy egyszerűbb lesz több karakterrel játszani???? És igen, a legnagyobb probléma, hogy külön gépen fut az autofarmos, esetleg boltos, és hozzárendelve ennek végleg vége. Most jelenleg úgy néz ki: hozzárendelt fiókokkal csakis egy és ugyanazon gépen léphetek be, másik fiókokkal viszont csakis a másik gépen. Amiben az a bájos, hogy végleg el kell dönteni, hogy melyik fiókjaimat szeretném elkülönítve egyesíteni, de azok onnantól másik gépen kell, hogy fussanak, így egy rakizás is a 2 gép közti futkosással telhet. Tényleg erősen el kellene azon gondolkozni, hogy bár önmagában mindig egy-egy kellemetlen akadályon túltesszük magunkat, és nem adjuk fel a játékot, de a következő lépés mi lesz? És mi szükség volt erre?  U.I. ma megint megpróbáltam, most már működik, lehetséges a hozzárendelteket külön gépen is, és azonos gépen is egyszerre futtatni. Így már elfogadható :)  Viszont új kliens nyitásnál mindig úgy indul a GF kliens, hogy nem lehet kilépni, mert fut a játék ( tényleg fut egy , teljesen független másik fiókkal, de így se kilépni nem tudok a főkarakterem gf klienséből ( mert fut egy másik), se így elindítani egy másikat. Ráadásul a kilépési próbálkozásokra egyszerűen bezárja a gf klienst, majd újbóli indításra ismét azt írja nem lehet kilépni mert fut a játék. A megoldása az, ha folyamatkezelőben zárom be a GF klienst.
  És végül ha nem gond leírnám a véleményem erről. Olvassuk más közösségben, hogy kifejezetten és felvállaltan arra van törekedés, hogy a multiklienses játék megszűnjön. Ez talán még nagyobb közösségekben elmehet, hisz van esély külön buffok és pótkarik nélkül valódi játékra, kisebb közösségekben bizony enélkül felejtős a játék jó része. De nem is ez az, ami főleg aggasztó, hanem más. Ez a játék még azért tud ennyi év után is tömegeket megmozgatni, mert egyszerű és átlátható, ezért is nem tántorított el tömegeket a kezdetleges grafika, és mindannyian jól tudjuk, hogy az idősebb korosztályok is esélyesen tudtak érvényesülni. Azok, akik nem az anyatejjel szívták magukba a számítástechnikát, akik a virtuális térbe úgy tévedtek be, hogy a billentyűzet kezelése is komoly kihívást jelentett. Maradtak a metin2-nél, mert az újabb generációknak szánt kismillió funkcióval bíró komolyabb játékok közt elvesznének, azok már valóban a fiatalabb korosztálynak valók. És egyébként pont ennek köszönhető az is, hogy a játék ezt a nagyon szép kort megérhette, hiszen ezek olyan korosztályok, akik már kissé stabilabban költhetnek a hobbijukra, mint a gyerekek. Ezért ha megengeditek annyit üzennék a fejlesztőknek, hogy ne bonyolítsátok már ennyire túl....

  Hát akkor az első kérdés az lenne részemről, hogy a gf kliensben a különböző hozzárendelt fiókjaim különböző e-mail címmel lettek regisztrálva, mégis ugyanahhoz rendeli hozzá ha jól értettem? Mit jelent ez a gyakorlatban? Innentől olyan a gf számára, mintha egy e-mailcímen lenne minden hozzárendelt fiókom?

  Támogatom a javaslatot, a heti 1 pár órás karbantartással minden esetben számolunk mikor megveszünk egy 1 hetes amulettet, jelmezt vagy bármit, ez benne van, de ez az extrém mennyiségű rendkívüli leállás valóban sok veszteséget okoz. A kárpótlás eventek főleg nem ellensúlyozzák, tekintve hogy kihasználni sem tudja mindenki egyformán, illetve a veszteségek sem egységesek, ahogy az igények sem ( 120-as karakterek exp eventje pl. ). a lejárós tárgypiacos holmik idejének megállítása egyszer s mindenkorra megoldaná a játékos problémáját és a szolgáltatónak sem okozna gondot a kárpótlás igényével foglalkozni.

  Pici érdekességek: C H-nként eltérő, hogy a denevér szedi-e a sárkánykő szilánkot, van ahol összeszedi mind az 50-et de nem rakja össze ( ilyenkor el kell adni a vegyibe és újra kiütni, felszedni manuálisan, illetve más ch-on egyáltalán nem szedi fel. A másik meg az, hogy a szörnykártyás ranglista ahány CH, annyiféle rangsorolás jelenik meg.