Posts by Dalvin

  Szia!


  Tudsz játszani futó metin2 ablak mellett más játékkal. Ha valaminek nagyon zavaró csalás szűrő rendszere lenne, akkor is legfeljebb ledob a kliens és egy ideig nem enged újra csatlakozni.


  Nem szabálytalan több gépről egyszerre belépve lenni.

  Aki nemmel szavaz legyen oly kedves és indokolja már meg miért. Egyszerűen nem értem miért vagytok ellene. Bár igazából egy mindegy ahogy Key is leírta nem oszt nem szoroz hogyan alakul a szavazás.

  A szavazás ügydöntőnek tekinthető. Amikor a GF szükségét látja az összevonásnak mert már nem éri meg a magyar szervert fenntartani, akkor összevonnak szavazás nélkül. Jelenleg a kérdés az, hogy a két közösség, a .cz és a .hu akarja-e együtt, egy szerveren folytatni. Az egyéb lehetőségek kibeszélésére volt lehetőség nemrég, most kizárólag a .cz a téma.

  Összefoglalót küldök, nem minden hozzászólást külön :). Ha érdekli őket részletesen akkor idenéznek és leguglizzák, nem probéma.

  Visszajelzést valószínűleg nem kapunk.


  Korábban nem tettem, mert nem akartam befolyásolni senkit, de így a végére ha megengeditek leírom a saját véleményem.


  A probléma elég összetett. A játékosállomány rohamtempóban fogyatkozik mert tömegesen költöznek nagyobb, pörgősebb szerverekre. Magyarország szerver kihalása így reális veszély. Sokan írtátok, hogy nem az összevonás a megoldás, hanem a GF-nek el kéne gondolkodni a játékoscsökkenés okán. Szeretném leszögezni, hogy akik más szerverre költöztek azok nem a játékot hagyták abba, és nem is egy másik univerzumban vannak. Ugyanezt a játékot játsszák, ugyanilyen sikerességi esélyekkel és sikerélménnyel. A román vagy lengyel közösség nem attól népes, hogy náluk minden sokkal jobb lenne.


  Nem szeretnék összevonást. Való igaz, hogy túl kevesen vagyunk, de én is inkább azt a megoldást támogatnám, hogy csökkentsék a ch-k számát, hogy ne fogyasszunk felesleges erőforrást. Nem a játéktechnikai dolgok miatt utasítom el az összevonást, hanem a közösség miatt. Bárkivel is vonnak össze, a magyar közösség gyakorlatilag megszűnik. Leszünk kellemetlen kisebbség a cseh szerveren, vagy elhanyagolható klikk a két nagy valamelyikén. Szerintem ennél többet érdemlünk. Egy szerverünk van, nincs már hova hátráljunk.


  A magam részéről nem hiszem, hogy olyan sokkal több lehetőség lenne egy nagyobb szerveren. Egyeseknek akik most Magyarországon a többiekhez képest kiemelkedőt tudnak nyújtani talán, sőt biztosan igen. Ők találnak a saját szintjükön lévő csapatot akikkel aztán jobban tudnak haladni. A többiek sokkal nehezebb körülmények között kellene boldoguljanak, de attól meg már elszoktak.

  Piac. Igen, az sokkal nagyobb lengyel vagy román szerveren. Szerverváltó mellett viszont akadálytalanul lehet bevásárlóturizmust folytatni. Jó piachoz nem csak kínálat kell, hanem pénz is amit elkölthetünk ott. Farmolni pedig jelenleg Magyarország szerveren könnyebb. Aki nem kazamatás runokból él, mindenki nehezített pályán kellene helytálljon.


  Cseh szerver: Leginkább velük tartanám elfogadhatónak a közösködést, a méretük miatt. Ott nem vesznénk el, de nem hiszem, hogy nagyon örülnének nekünk.

  Lengyel szerver: A közösség szerintem nem problémás, de annyival nagyobb nálunk, hogy eltűnnénk.

  Román szerver: A nemzetiségi ellentéteket nem hiszem, hogy játékos szinten kezelni tudnánk. Semmiképp nem szeretném a velük való összevonást.


  Tudnám még részletezni, de nagyjából ennyit szerettem volna leírni. A téma nyitva marad, továbbra is hozzá lehet szólni. Mindig örömmel látjuk a kultúrált vitákat .

  HU+CZ => Talán még ez lenne a legnormálisabb döntés. Nemrég felléptem körülnézni. A piac semmivel sem több, mint itt, talán egy picivel több bolt van kint. A játékosszám valamennyivel nagyobb, de nem sokkal. Ott 6 CH van, nálunk 5. Szerintem velük érné meg egyesülni, és ezzel 9 CH-ra növelni a jövőbeli szerver csatornáinak számát.

  Szerintem egy összevonásnak leginkább az erőforrások felszabdítása lehet az oka. Úgy gondolom, csehekkel összevonva megmaradna a csehek 6 ch-ja, és azon osztoznánk velük. Ezt a lehetőséget én olyan felemás megoldásnak látom. Nyilván jobban férnénk a térképen mint a lengyeleknél, cserébe a sokak által várt csodabazár sem lenne annyira csoda.

  Sziasztok!


  A Gameforge a további szerveregyesítésekkel kapcsolatban kíváncsi a közösség véleményére. Jó lenne ha a rendelkezésre álló rövid időn belül minnél több reakciót tudnánk begyűjteni.


  1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?

  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?

  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?


  A válaszaitokat Dec 06.-án továbbítjuk. Azt követően a thread nyitva marad de már nem fogják figyelembe venni a véleményeket.


  Előre is köszönjük a közreműködéseteket!

  Lehet butaságot irok de nekem az rémlik hogy ez a téma már korábban felvetődött és akkor azt irták hogy jegyen kell kérni, de akkor azért most itt is támogatom.

  Legyetek szívesek, inkább ne jegyben. A fórum tökéletes erre.


  Támogatom én is, jó ötlet. Decemberben lesz bánya event.  Ennek értelmében, a témát zártam. Dreamy

  Űdv, tudom, hogy már a csapból is ez folyik, én tegnap este pontosan 9 órakor kaptam VÉGLEGES kitiltást az e-mailen levő összes felhasználóra miközben az egyikkel horgásztam lengyel szerveren, megnéztem az e-mail-t és azt írták, és az ok : ''külső program használata miatt lengyel szerveren''. Gondoltam megvárom a resít hátha oldva lesz de nem lett, és láttam a itt a fórumon, hogy tegnap délután ki írták, hogy felfüggesztik a tiltásokat és én mégis megkaptam este 9 kor a perma bann-t. Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy ez akkor javítva lesz vagy ne reménykedjek nagyon?

  Mindenképp nyiss jegyet. Az este 9-es időpont és a végleges tiltás kizárja a CheatBlockert. A csalásért járó egyedi tiltások nincsenek felfüggesztve továbbra sem.

  Való igaz, hogy vannak ténylegesen csalók, és az is, hogy ilyenkor egy hiba miatt tiltott játékosok mellett igyekeznek magukat is mentegetni, de nyilván lehetett volna lehetőséged megnézni, hogy mégis kik, milyen karakterek lettek tiltva. Ha csak erre veszed a fáradtságot és meggyőződsz róla hogy ki-belépésen kívül, láda felvevését és átadását végző meleyes pótkarik vannak egy e-mailcímen és semmilyen más tevékenység akkor minimum inkább semmit nem írsz, ha már nyugtatni nem tudsz minket! Ennyiből rájöhettél volna, hogy nem ok nélkül háborgunk!


  #WeWantJustice #unbanCBGameforge

  A CheatBlocker tiltások nem jelennek meg sehol számomra látható módon, így nem volt lehetőségem ellenőrizni ilyesmit. A tiltásokról, tiltott azonosítókról kizárólag a jegyekből értesültem, illetve a megfigyelendő gyanús karakterek aktivitásából. Számomra megnyugtató, hogy utóbbiak mind tiltásra kerültek. Egyébként még azt sem tudom, hogy a magyar közösségben összesen hány ilyen tiltást adtak ki.

  Azzal kezdtem, hogy minden szavamat vállalom, így nem tartom fairnek a maszatolás vádját. Bocsánatot pedig minden esetben kérek mikor én hibázok, jelen esetben nem történt, nem is történhetett ilyen.


  makosteszta1 több helyen és több alkalommal leírtam, hogy semmi plusz infó nincs azon kívül, hogy külső program használata. Hidd el, szívesen segítenék ha tudnék.