Posts by Tib68

Hát akkor én is csatlakozom ehhez. Hétfőn értem rá metinezni, gondoltam veszek jelmezt, az jó lesz kiskarira, nagykarira. Hát persze hogy nem sikerült! Ahogy Akinemvak írja, csak Visa-val. Nem vagyok olyan fineszes mint ő, kis rendelést nem próbáltam, viszont az összes számlámon próbálkoztam. Majd írtam egy jegyet ékes angolsággal, hogy akkor most mi van ilyenkor? Este megnéztem, hátha valaki szorgalmas volt GF-éknél, és láss csodát... Nincs folyamatban lévő jegyem ?( Ravasz :hail:

Sziasztok!

A CH csökkentésre nem reagálok, egyelőre nem értem, és nem is láttam kiírva. A többi fejlesztésről:
    Gaya rendszer tetszik, ha nem lesz átadható se a Gaya, se a Fénylő kődarab. Régóta lovagolok azon hogy az aktív játékosokat kell erősíteni, nem mindig az SÉ-s vonalat.
    Az új sisak tetszik, kezdhetjük megint húzogatni, optolgatni. :(
    A csoportos dolog is tetszik, mivel céhbe nem vagyok, talán így lesz esélyem pár helyre bejutni. Kíváncsi vagyok kikkel hoz össze a sors. De mindenképp az aktívabb játékra sarkall.
    A Gyakornok stb. ládák nem érintenek, mert a régi játékosoknak sose volt.
    Hal kirakós nem érint, sose értettem hogy tud valaki ott ülni és pecázni. A való világban is ez a véleményem. :)

Összességében egy nagy pirospont nálam a GF.nek.

Nekem is az a véleményem hogy 90ig lehet fejlődni a gólemeken, bár halottam olyanról aki ennél feljebb is ment ott (Azért az elég fanatic lehetett). Én is ott fejlődtem 90-ig. Nincs tapasztalatom sámikkal, mert csak húztam őket, nem fejlődtem velük önállóan, de általánosságban azt hiszem hozzá tudok szólni. Ha nagy marhaságot írok, úgyis lesz aki felhomályosít. Szóval a Gólemekhez, nagy támadás, sok krit, vérzés/méreg, és kitérés kell. Azzal tisztában vagyok hogy nem a villám sámi a támadás netovábbja. De látok 40ÁK-s és néha afölötti harangot viszonylag olcsón (80-120m). Ez +6 on krit, átható, mob +4 kövekkel már érezhetően jobb mint a tied. Ha esetleg van rá keret mehet +7-8-ra. Én egy vadkant is beszereznék az a +20% rengeteg. Ahogy Sphiro írta, +9 ében füles kell, optok nem lényegesek, oda akár egy alap is jó. Nyakasnak vmi Tp +krites (Ne valami topra gondolj, +6-+7 ametiszt is jó szerintem). Pajzs immunos +9. Sisak 60-as +7 körül, a kitérés és védelem miatt (akár alap). Karos mennyei +9 a támadósebesség és krit miatt, +tp. Cipő qilin tp +krit. A vérted szerintem jó oda.
    A védelmeddel kell valamit csinálni mert nagyon kevés, így nagyon sebeznek, buff megoldaná, de nemtom hova állítsd, én mindig anélkül fejlődtem, csak vörös setáknál volt már. De a leírt szerelésben azt gondolom felmegy olyan 700 körülire.
    Gyárts krites és támadós harmatokat, az első komoly bevetés után lesz hozzá alapanyagod.
    Kell egy pet ami ad még plussz védelmet és TP-t. Akármilyen jó. (Bár ha években gondolkodsz én valami 3 skilles, hosszú életűre szavaznék).
    És a legfontosabb: gyűjts mindent amit ott dobnak. Üveg, stb. ezeket árulgasd és legalább visszajön a poti ára.

Várjuk ki a balanszolást, ami már itt van a kert végében. (Ugye???) Amíg ennek az eredménye nincs meg, addig a mágiás kasztok tovább erősítése szerintem nem túl jó ötlet. Nem támogatom.

Hmm. Ha nincs elég drop map2-n, akkor az a megoldás hogy átadható legyen a tolvaj kesztyű. Ez most komoly? (Véletlenül sem az a megoldás hogy a drop arányon kell változtatni) Egy ideig abban a hitben voltam hogy trollkodtok. De kezdem úgy érezni hogy egy alternatív valóságban élek. Lehet az lenne a megoldás, az általatok nagyon sajnált, de a kicsik által nem is ismert fórumon, hogy kesztyűt vehessenek 500k ért ami az SÉ-s boltban sokkal többe kerül, hogy a szemét amit ütnek több lehessen. És majd ebből fognak megélni. Aha. Hány olyan kk van ami 1m-nél többet ér? 1db. hány olyan +4 kő ami 1m-nél ér? 3 db. Kb ennyi az össz amit elérhet az "új" játékos. Hetente 1db-ot. Közben, csak a fantáziám szabadul el, egy "nagy" kari farmosa elszabadul a sivatagban és óránként üt 5db póklábat és a metinekből 3db gyógyszer +-t ( figyelem alulbecslés, az enyém többet üt) De én elhiszem hogy szegény kis kezdőnek van szüksége arra az 500k-s kesztyűre , nem pedig a "nagy" karijának az útját rövidítjük meg. Most ez komoly???? Ébredjetek már fel a szép rózsaszín álomból! Nincsenek kicsik, és ha mégis vannak nem kérik a segítségeteket. Ti magatoknak akartok valamiféle előnyt, de nem látjátok, hogy abban a pillanatban hátrány lenne amint megvalósul?

Ja és PiciiHannah, ne tetézd, ne tetézd. :)

Ennél a témánál nem tudok dönteni mert félig támogatom és félig nem támogatom,talán kicsit jobban hajlok a nem támogatom felé ( lehet megkövezni ). Már páran le írták mért nem lenne jó az átadható kesztyű. A kis kezdő kari (nem pont a lvl1-es karira gondolok) ne akarjon már kesztyűvel szaladgálni, nekem se volt mégis itt vagyok...

Hahaha :D Ez már kimeríti a Hsz vadászat fogalmát :D Megy a like.
    Továbbra sem támogatom az átadhatóságot.

Nah, látom felpezsdült az élet a fórumon. :)
    Night, szívemből szóltál.

Szóval te nem szeretnéd, ha pl egy frissen regisztrált player -aki eljut pl 27-es szintre- kesztyűvel menjen pl maki kaziba vagy egy másik helyre. Értem. Elfogadható indoklás.És egyben rosszul is gondolod. Ha egy nagy playernek van egy felturbózott kiskarija amivel tudna HF ládát farmolni, megcsókolhatod isten talpát akkor sem tudod megakadályozni, hogy valamilyen úton-módon kesztyűt erőszakoljon rá. Ez a javaslat inkább a kezdőknek szól, akik 35-ös szinten nem tudják lecsapni 85-90-es követ.

Valóban, én nem szeretném ha az a 27-es kari, ingyen kesztyűvel menjen bárhova. Az SÉ-s és a nem SÉ-s karik között annak kell lennie a különbségnek, hogy az egyik időt takarít meg (az SÉ-ző) a másikhoz képest. Tehát nincs "ingyen" (értsd: náhany 100k yang) prémium szolgáltatás. Ennek igaznak kellene lennie a köpire és gyűrűre is, azért mert rendszerbe gondolkodunk, nem pedig az épp aktuális érdekeink szerint. Az ára azért 500k, mert nagy mennyiségben esik, és 90+ játékos ezrével van aki ki tudja ütni. Ha te csak 2m-ért akarnád eladni akkor sose fogsz eladni egyet sem. Van egy karim amin 2 leltár ablakban csak köpi és gyűrű van. Nekem a tárhely egy kockája többet ér mint 500k. Tehát nem raktározok többet, ha fogy, akkor feltöltöm, de ha nem szintelek akkor nem fogy. Ha 90+ mapon ütögetek, mindig veszek fel exp gyűrűt amit ütöttem, de több nem kell. Ugyanez lenne a sorsa a kesztyűnek is. Saccolt ára 500-600k.
    Az, hogy a piac így össze esett, annak az az oka, hogy akik a változásokat létrehozzák (GF) nem rendszerben gondolkodnak, a ok-okozati lánc végére sose jutnak el. A további romboláshoz én biztos nem adom a szavazatom, tehát továbbra sem támogatom a javaslatot. Továbbra sem értem, miért kell béna 75-90-es karik létrejöttét támogatni, mikor pvm és főleg pvp területen alulmaradnak a sok idő alatt felépített karikkal szemben, így a fusztrációtól abbahagyják a játékot. Javaslat: alki eladhatatlansága, köpi, gyűrű átadhatatlansága, +7 dropp megszüntetése segítendő a DT-zés újbóli feléledését.
    Röhej, hogy egy +9 feka 30m, mikor abból lehet epic és 105 vért is. Ugyanez igaz a fegyverekre is. Lélekkővel is kéne vmit csinálni. Ha a teki árát megnézitek a piac sokkal jobban működik.
    Ja, és nem, nem sajnálom hanem szánom azt aki rászánja az idejét és nem jut sehova. Ezt nem kell tovább folytatni. Az újonnan kézbefogaható ( kéthetes fegyók) is ennek a szerencsétlenkedésnek a részei, látszat tevékenység, átgondolt tartalom nélkül. Mi az nincs, elég fegyó benn? (Amúgy köszi, kis farmosomnak jól jött 50-60 tojások ütéséhez)
    Bocs a hosszúságért, és az esetleges off szövegért.

Érted haragszok, nem ellened.

Nem támogatom. Sőt a köpi és a gyűrű átadhatóságát kellene megszüntetni. Értéktelen vackok, komoly bevételt nem hoznak a nagyoknak. Én a magam részéről a köpit is ott hagyom. Továbbá, ha már itt tartunk a +7-en eső fegyók és vértek is nagy öngól volt, a DT-zőket komoly bevételtől fosztotta meg, eladhatatlanok, a piacot felborító drop.
    75ig röhögve lehet fejlődni ezek nélkül is, utána meg üsse ki mindenki magának. Ez a gyorsan fejlődjön fel szegény 75re koncepció téves és szerintem rossz, a játék és bár nem mindenki érti miért, de a játékos számára is.

Sziasztok!

Valaki segítsen már, akinek van tapasztalata a következőben: a koncentrált olvasás vajon segíti-e az elhárítás könyvek olvasását? Nekem 3/0 az olvasás koncentrálttal. Ha nem segít, mint a lélekkő olvasásánál sem, akkor legalább nem pazarlom erre a koncikat. Amúgy mennyi lehet ezeknek a könyveknek az olvasási esélye? Tapasztalatom szerint olyan 8-10/1. Tudom már van aki a fokozót olvassa, annak az esélyeiről is írhatnátok, legalább lélekben készüljek a szörnyűségre.

áthelyeztem. dreamy

Jó lesz, hogy most hamar felszintelnek majd a kisebbek, majd ők is ott állnak velünk :)

Pont erre gondoltam én is. Tegyük fel 200 új játékos felszintel 3 hónap alatt 75-re. És utána mit fognak csinálni? Elmennek mind 70-es követ ütni? Tűzföld és szellem erdő ami nekik való. kb 8db metinnel CH-nként. Arról a csekélységről már ne is beszéljünk hogy se skilljeik, se fegyverzetük/öltözékük/ékszereik/sisakjaik/cipőik nem lesz. Ebben aztán van játékélmény rendesen.
    Megint a koncepció (vízió) hiánya. Csinálunk valamit ami látszólag jó, de ha megkaparjuk, hát mégsem. Vagy akkor várjuk a következő 200-at?

Csak így visszaemlékezés szintjén milyen változások történtek:
    1 optolható jelmezek, fegyver kinézetek (SÉ, yang a forgatáshoz)
    2 Pántok (SÉ, SÉ és yang a tárgyhoz bele)
    3 jelmezek miatt 0 sebzés erre válasz mágia kő erre válasz újabb balanszolás
    4 105 fegyverek, vértek (húzási esély gatya, így sok SÉ)
    5 meglepetésszerűen 105 lett egy csomó ember
    6 lett nekik új szint és 95+ map
    7 meglepetésszerűen 120 lett egy csomó ember (kapnak megint vértet és cipőt, na ezt húzzátok ki ha tudjátok, sok SÉ )
    8 már az exp bónnak is van exp bónja SÉ-ért, ezt elnevezzük "hogy felgyorsult ez a játék"-nak (az elérhető max mennyi 300%?)
    9 szakadékok betemetése kezdők és a már feleslegesnek érzett nagyok között, új fegyókkal (?), biosz könnyítéssel (?)
    10 jaj a run mapokat majdnem kihagytam, Meley, Nemere, Razador (Valamiért csökkenő népszerűség, de még időkorlát is)

Van még sok más is, csak túl hosszú lenne. Szeretném kérni a Team-et, valaki írja már le a víziót (milyen lesz a játék, hova haladunk, mint koherens egészben), és hogy abba hogyan illeszkednek ezek a "fejlesztések"? Az én véleményem az, hogy SÉ orintált, átgondolatlan, a játék felületes ismeretéből fakadó fejlesztések teljesen elrontják a régi és brilliáns alapokat, ahol ha sokat játszottál megközelíthetted azt aki sok SÉ-t töltött, és mindenkinek SÉ-től függetlenül szenvedni kellett, hogy elérjen ugyanoda. Ma felveszed az optolt jemlezedet, fogod a 300% expedet, és egy hétvégén felszintelsz 90-95 vagy 100-105. És csodálkozunk hogy ennyien nagy szinten állnak, és arról álmodoznak néhányan, hogy kiegyenlítik a kezdők és a "profi" játékosok közötti különbségeket. De nem is értem, minek? Ezt az eltiporjátok a kezdőket szlogent ha meghallom (olvasom), sikítanék, annyira ostoba, szűk látókörű, gondolattalan.

Még nem tudjuk mit rejt a balanszolás, de nagyon remélem, hogy nem csak a pvp-re szorítkozik. Vagy ha igen, akkor olyan formán, hogy csökkentse kicsit a szakadékot a régiek és az újak között.

Hát Dalvin, minden tiszteletem mellett, de ez nálam kicsit furán jött le. Veled ellentétben én kizárólag pvp-t értek balanszolás alatt, hiszen azt javítsátok már, ami el lett szúrva, ami nem, ahhoz ne nyúljatok mert abból még soha se sült ki semmi jó. Ezt a szakadék dolgot megint nem értem. Jobb cucc, jobb alki, jobb fegyó kell ahhoz hogy nyerjél 1 pvp-t. A játékos tudása nem döntő tényező szerintem, esetleg két azonos fél között, de olyan nincs. Az újaknak ezeket kell beszerezni néhányszor tíz mrd yangért. Mint ahogy mindenkinek aki "nagy" be kellett. Persze egy nagy se 10-12 hónap alatt szerezte be ezeket, hanem évek alatt. Ha ez nem így lesz, akkor egyszerűbb privát szerverré átalakulni, hiszen ott már megvan a tapasztalat hogyan kell csinálni. Sok fejlesztés ebbe az irányba mutat, ami szerintem egyáltalán nem jó. Nem volt koncepciótok hogy mit kell csinálni ezért a fejlesztések átgondolatlanok, ezek vezetnek oda hogy stabilitás helyett romlik a helyzet. Teljesen eltérítettétek a játékot abba az irányba hogy SÉ töltés nélkül nem érezheted magad egyenrangú játékosnak. Becsületesebbnek tartanám ha fizetőssé tennétek a játékot, havi díjjal, és nem húzgatnátok tovább le az embereket, gyerekeket hamis "ingyenes" jelszóval. Tudom, törölni is lehet a játékot, de én magam még mindig érzek némi feeling-et benne. Tudod, érted haragszom nem ellened.

Csak megismételném a választ a sokszor elhangzó vádakra: nem olvastam egy kommentet se nagyoktól, akik sajnálták volna az új fegyókat a kicsiktől. Amúgy ma felléptem és mi folyik? Több kiskarival csépelik egymást az új fegyverekkel (ami akár normális is lehet), viszont páran a boltokat vették célba. Reménykedem, hogy használja valaki arra a fegyverét amire hasznosítani is kellene. A legfurcsább hogy lvl120-as is hadonászott ilyen fegyóval, mondjuk nem túl acélosan, mert nem győzött újraéledni.

A többesszám második személy pedig azért van, mert Ti képviselitek a céget a szememben, az nem megkerülhető, és nem elfogadható, hogy mint tőletek független dologról beszéljünk, hiszen Ti részei vagytok a GF működésének.

Az egybe rakhatóság nagyon jó lesz, mert a remek és pörgő piac miatt úgy feltorlódtak már a cuccok, hogy több karim is tele van már. Ez nem kétséges, egy nagy piros pont lesz.
    Kis szintű fegyverek lvl 70-ig. Talán segít egy kicsit feléleszteni a metint.
    A húsvéti jelmez tetszik, az új petek is egész jók, a teve hátas is kafa.

Tehát minden szép és jó, DE :

Jónak tűnik, bár én még mindig úgy gondolom hogy ez megint arra megy hogy akik a ballanszolást várják befogják a szájukat. Amíg nem tudják megoldani a szakadékot a kasztok között addig teljesen mindegy milyen újítást tesznek be.

Nagyon nagyon egyetértek. Ugye most tavaszra (a tavalyi év módosított ígérete után) lett ütemezve a balanszolás, amit az ellehetetlenített, legnépesebb kasztok (harcos, WP) már igencsak várnak.

Sziasztok!

Hogy össze zavarjalak szerintem meg a 44ák-s méreg a legjobb, a többit meg add el. A tritonnál nagyobbat sebez (nekem testi és menta van), +8 tritonom letört +7 re és 45 ák +6 méreggel összehasonlítva a méreg ütött nagyobbat (tritont gyorsan el is adtam). Most +9 a méreg (tehát hasonló mint a tiéd) többcélú, metin, boss (tehát ua mint a metin csak skillez) ütésnél is használhatóbb. 90+ és 95+ mapon metin/boss ütés a legfontosabb, gyorsabban végzel vele, vadkanról v elefántról csináljuk (tehát nincs skillezés). Skillezni meg nem is kell, se bariban, se 90/95+ mapon. Közelharcosokat ütéssel lenyomod gyorsan, távharcosok közé állva esetleg nyomhatsz egy területre ható skillt (harcosnál forgó vagy dübi), de leginkább magadat szórakoztatod ezzel. A 8% ájulás a legjobb a másik mérgedben, de ezt cipőben, nyakasban pótolhatod. Ahogy kiveszem a cuccaid még nem állnak készen, így hiába lesz nagy támadóerőd, de nem leszel sikeres a bariban. Csak röviden:50-60% villám, 20-40% nyil def, 10-20% nyílelkerülés, 3-8% ájulás a legfontosabb, természetesen 80% ördög ellenivel, és sok kitéréssel (qilin cipő nagyon kell). Ha nem tudsz egy nagy termet összehúzni és leölni gyorsan akkor nem jó a felszerelésed, és se a szintelés, se a farm nem fog jól menni.A WP-nek is jó cucc kell, anélkül bizony le fognak nyomni amint elfogynak a közelharcosok.