Posts by fincs

Ha ez a rendszer így fog működni , azok kik eddig csak pvmre építették a karijaikat kerülve a harcokat és pvpket , minimum költhetnek arra hogy minden kaszt ellen legyen némi felszerelésük és ezt vagy yang vagy sé formában meg kell hogy anyagilag támogassák. Nem hiszem sok 90es lessz aki a 120asokkal fel tudja majd venni a kesztyűt ha az adott 120as az ő élete árán akar a mapon maradni. Szükséges lessz kissebbekből álló csoportoknak együtt leverni az életük védelmében. A csapatjáték ujra előtérbe kerül és az eddig egyedül játszók vagy csapodnak valahova vagy csak lemorzsolódhatnak.

Sziasztok lányok és srácok!

Meg fogják azt oldani páran,hogy legyen kit leöldösni ha épp szükség lesz rá az életben maradásukhoz. Lásd PVP map,vagy épp PVP szerver,de ide sorolhatnám azt is mikor egy runra viszik a töltelék karaktereket,most poti gyanánt fogják bevinni őket. De ne legyen igazan! Viszont nagyon azt gondolom,hogy a Magyar közösségnek vajmi kevés haszna fog származni eme új tartalomból, itt sokkal inkább az egyéni játékbeli tartalmakat kéne erősíteni,mint erőltetni a csoportos játékot,runnokat.

Üdv.:fincsi

Ismét elszabadultak itt az indulatok,szeretném leszögezni én nem akarom gerjeszteni a vitát. Viszont van pár dolog amit úgy érzem tisztázni kell. Először is nem ismerem kurama-t (ivaylot) a viszonyunk a múltbéli játékban kb. annyira tehető,hogy az autóvadászat behozatalakor jómagam is DC-ben kezdtem autókázni,és ő rendre ki rakott onnan,amit volt mikor szóvá tettem ,de azt ő a maga sajátságos stílusában le is kommunikálta felém. Levontam a megfelelő konzekvenciákat, és már amúgy sem érdekelt a játék annyira ,hogy foglalkozzak vele. Volt azóta pár event mikor bejártam DC-be kukázni ami az ő szemében igencsak alantas cselekedet,én inkább azt gondolom irigy mert ő nem tudja felszedni amit más igen.

És elérkezett Pakozd a pvp szerver, nos első napokban megfogott,megjött a régi érzés,aztán nagyon hamar ki kellett ábránduljak belőle,és itt jön a lényeg amit szeretnek leegyszerűsíteni, és sarkítani. Nekem nem avval volt bajom,hogy SÉ-t lehetett költeni,hanem avval,hogy már meglévő felhasználóival lehetett játszani,és a főszerveren megszerzett javadalmakat SÉ, SJ,lehetett kamatoztatni. Így a főszerveren játszó top karakterek anélkül tudtak költeni,hogy egy árva FT-ot sem kelet a bankszámlájukról utalni,ellentétben azokkal akik nem játszanak a főszerveren aktívan.Itt már el is dőlt az egyenlő esélyekkel való indulás.

Aztán volt itt más is, sokan hangot adtak itt a csalások miatt, jómagam is felállítottam egy teóriát,hogy lehetne a szabályokat megkerülve multi ip címekkel pontokat szerezni,ez végképp kicsapta a 16 amperes biztosítékot egyeseknél. Pedig csak szimplán rávilágítottam a gyenge pontokra.

Ekkor még mindig úgy gondoltam nem akarok semmi érdemlegeset elérni az event ideje alatt,egyszerűen csak "lovacskázok" kicsit. Viszont egyesek szemében én lettem a közellenség, úgy itt a fórumon ,de a játékban is kaptam szép számmal kéretlen üzeneteket. Ekkor döntöttem el,hogy a magam módján kiállok,de ezt nem a pénztálcám kárára fogom megtenni, hanem próbálom bosszantani az ellenem felsorakozottakat. Ez több kevesebb sikerrel sikerült is (látók párbaja :))

Üdv.: fincsi a valódi közellenség!

Nagyon nagy a csend! Ennyire türelmesek a nyertesek? Kicsit soká tart a számítás,netán nem is annyira egyszerű felállítani azt a ranglistát?

Üdv.:fincsi a közellenség!

Ez még furábban fog... A Rubinum/Pakozd szerveren játszom, mindig ugyanazzal a géppel. Mikor utoljára beléptem, hiába volt már 5 karakterem, különböző fejlettségi szinttel, elölről akarta velem kezdetni az egész játékot a birodalomválasztóval. Mi történhetett?

Szia!

Valószínűleg nem arra a szerverre léptél be ahol már volt létrehozott karaktered. Pakozd szerver megszűnt,mivel csak ideiglenes "PVP eventnek nevezett" szerver volt.

Zártam. Kissbb

Beszélhetünk róla,ismét egy SÉ event. Még emlékszem rá mikor szinte az egyik legjobban szeretet event volt számomra. Csóringereknek mostanra maradt a csoki és a rózsa. De ezt is köszönjük!

Nos véleményem szerint a fórum látogatottsága is jól reprezentálja,hogy mennyi potenciális játékost is sikerült elriasztanom a pvp szerveren való részvételtől!

Ellentétben veletek akik direktben a játék hívásban figyelmeztettetek mindenki napi 24 órában, (ez egyébként az üzemeltető feladata lett volna) sőt továbbmegyek,ha én kaptam pm-et miután találkoztam a "nagymenővel",akkor gondolom nem csak nekem írogatott szépen megfogalmazott péjemet. De olvasd csak vissza a témában kb az első 50 hozzászólást,ott bizony van szép számmal negativitás tőletek is! Emlegeted itt az 50% számítást, ami véleményetek szerint hiba,szerintem nem az,és gyanítom az üzemeltető szerint sem!

Szó esik itt aról, hogy nem volt annyira idegesítő a jelenlétem,de azért szó nélkül sem tudtátok hagyni:evilgrin:

Szeretném leszögezni nem akarok személyeskedésbe belefolyni a karakteremet ért vádaskodás miatt,így csak egy dolgot szeretnék kérdezni.

Elhangzott itt mindkettőtök tollából,hogy szükség volt a puffer karaktereitekre,mert kevesen voltatok. Nos kérdem én miért nem toboroztatok főszerveren játékosokat? Elmondtátok volna nekik mi jutalom várhat rájuk, némi ácsorgásért cserébe,az 50%-ba sokan befértek volna,de tudom ez így sokkal kényelmesebb, és biztosabb, ha ti magatok állítjátok ki a kellő létszámot.

Jól gondoltam,hogy én vagyok a közellenség ( vagy inkább a templomban az utálatos kép).

Azért kicsit durva a nyakba varrni azt,hogy nem volt számotokra megfelelő ellenfél más birodalomban,mert én egy gyér látogatottságú fórumon elmondtam a véleményem!

Nem inkább aról van itt szó,hogy összeállt egy kartell piros birodalomban,és már az elején tudatosították minden résztvevővel,hogy kár minden erőfeszítésért?

A nagyágyúval való első találkozásomkor meg is kaptam a PM-et miben szépen fogalmazva próbált rávezetni a lényegre,aztán jöttek sorban, és még most is jönnek a levelek,eleinte volt mikor válaszoltam rá,aztán hagytam had írogasson,had gyártsa a teóriáit!

Tehát ha én egy egy efféle szerver indulásakor pénzt, időt, energiát, nem sajnálva létrehozok egy "szörnyszülöttet" (amiért nagy respekt) És még mellé csapódnak hasonló karakterek,akkor nem kell azon csodálkozni,hogy nincs kedve senkinek sem olyan dologra áldozni ami eleve el van rendezve!

De mondok mást,amit már leírtam. Érdekes módon mikor már a T3-nak megfelelő előnye volt, akkor előjött a "lelkiismerete" és szorgalmasan kezdte hívásba közölni az újonnan érkezőkkel,hogy" EZ EGY IDEIGLENES SZERVER ÉS BE FOG ZÁRNI" ez is dicséretes tett volt,csak én nem az irgalmas szamaritánust vélem felfedezni,inkább azt gondolom,hogy az elriasztás volt a cél,nehogy mások is pontot tudjanak szerezni, mint ők az elején a sok "zöldfülű" által. Még a végén valaki beférkőzik a T10-be.

A szigeten történteket is lehetne taglalni,egy befoglalás után megtöltöttétek a szigetet puffer karakterekkel amire ugye nekik is járt a pont,ez mennyire szabályos azt nem tisztem eldönteni,én inkább az etikai oldalát nézem,semmivel sem gondolom másnak mint amikor haver karaktert öldös valaki,és avval szerez pontot.

Azt meg,hogy szépen megvártátok,hogy leüssem a szentélyt, és megszállás előtt kiütöttetek onnan, és utána egy sárga karakterrel befoglaltátok, az még akár bosszantó is lehetett volna ha komolyan veszem ezt az egészet.

Látók párbaját meg fricskának szántam, és bejött:thumbsup: Tudtam,hogy a T1 van annyira hiú,hogy folyamatosan látni szereti a nevét a lista élén,de van annyira elfoglalt,hogy ne üsse ki maradéktalanul az összes paklit,és nem mer visszatartani pontot a végére.:pillepalle:

Egyenlőre kb. ennyi,köszönöm ha elolvastad,ne tartsd vissza a véleményed!

Akkor ezek szerint ismét hiába éjszakáztam a gép előtt,rangpont nem jár érte? :evilgrin:

Pedig annyira szerettem volna bebiztosítani a helyemet a ranglistán. Bár nem egyszerű ha ott vannak olyanok is akik nem is annyira a helyüket féltik, inkább a puffer karaktereikét. :pillepalle:

Egyébként mennyire szabályos szentélyszigeten saját karaktert ölni?

Üdv.: fincsi a közellenség!

Nem elírás PUFFER nem buffer!

Szia!

Csak erre az egy mondatodra szeretnék reagálni,igaz kicsit fura nekem a matekod,vagy csak épp elírtad.

"Jelen esetben igaz, hogy a porosodó nyereményének kedvéért 1 helyezettet letolt 500 sé-re, egyet 50-ról 100-ra, és az utolsó 100-as 50 sére valamint egy 50 sé-s nem nyer semmit, szóval gyakorlatilag 4 aktív játékossal tolt ki de ez ilyen".Nos azt aki nem nyert +500 SÉ-t azt nem tudom sajnálni,de azt sem aki 400 al nyert kevesebbet,igazából a listán talán 2 adománnyal utolsó helyen állót sajnálhatnám mert talán ő nem egy puffer karakter volt.

A többi Pvp szerveres dolgot meg nem itt szeretném kibeszélni!

Fincsi, Grat a nyereményedhez, tudtuk hogy ezt fogod tenni ( azt is, hogy utolsó percekre hagyod nehogy valaki sé-vel megelőzzön), de mivel ismert, hogy 18 sé-s itemek okoznak komoly problémát hidd el örülünk, hogy megoldódott számodra egy kis időre ez a gondod. Mint ahogy azt sem volt kérdés eddig se, hogy szándékosan demotiválod a lehetséges riválisaidat . Külön grat a hitedhez, sajnos itt a szerveren sokan napokat kihagytak a gyűjtésben mivel jegyben sem kaptak megerősítést arról, hogy az event szerveren egyáltalán kaphatnak jutalmat így nem fáradtak ezzel is külön.

Szia Sphiro!

Köszönöm a gratulációdat. Valamit nem értesz meg csak próbálod elbagatellizálni,nekem nem okoz gondot 18 SÉ elköltése. Én olyan neveltetést kaptam,hogy ne hagyjam magam becsapni, még ha az jelentéktelen összegről legyen is szó! Az 1k sé nagy valószínűséggel ott fog pihenni a számlán,nincs mire elköltsem. Ezt a "demotivációt" nem értem,hogy tudok én bárkit is "demotiválni" abban,hogy ne üsse ki a napi 5 paklit? Nekem ugyan ki lenne a rivális a PVP szerveren?

Jómagam is több napot hagytam ki egyéb okból kifolyólag,de meg sem fordult a fejemben,hogy ne járna a jutalom! Ha a pvp szerveren megszerezhető jutalmak jogosak,akkor a látók párbaja miért ne lenne jutalmazható? Persze fárasztó ám a sok egyéb teendő közben kiütni a napi 5 paklit,főleg úgy,hogy vannak akik szimpla passzióból még az autós karit is leölik.

"fincsike te annyira ......vagy,hogy még azt sem tudod,hogy 1k SÉ a jutalma a győztes adományozónak"

Köszönöm a jutalmam!

Üdvözlettel:fincsi a közellenség!

Szerintem nem véletlen,hogy nincs olyan metin kő ami dobja ezeket a tárgyakat,kellenek olyan dolgok a játékba amik ritkák,bár nekem anno rendesen szórta a tugyit, epicet valóban nem húznak már sokan és van homok bőven elfekvőben. Tudom egy (kőzúzó) karakterrel lehetne aprítani, és potyogtatni a tugyit,homokot,és ez pár játékosnak jó bevételt jelenthetne ideig óráig.

Én nem támogatom,jó úgy ahogy van.

Mi ez a pánik hangulat? Egyenlőre annyi a hír,hogy lehet karit kezdeni más nemzetek szervereire. Szó nincs egyesítésről, legalábbis egyenlőre.

Ha mégis eljön a nagy közös kelet európai unió, akkor meg lehet mutatni a kicsiknek és nagyoknak mennyit is ér a Magyar.

Félnek itt a románoktól,csak halkan megjegyezném Erdélyben magyarok élnek, Csehekkel megfelelő a viszonyunk (bár szlovákokkal kevésbé) Lengyelekkel egyfajta barátságot ápolunk,úgyhogy akár még szövetségeseink is lehetnek egy románok elleni rivalizálásban!

Ennek az egyesítésnek jobban tudnék örülni mint mikor a szervereinket rakták össze, és hazavágtak sok mindent Pl. a piacokat.

Üdv.:fincsi a közellenség

Meg akartam várni az event végét a reagálással, mert mással kapcsolatban is kialakult egy észrevételem erről a mentalitásról, de annyira kiterjedt véleményütköztetések alakultak ki, hogy akkor már leírom ebben a témában külön:

A mai nappal az eventen kiüthető paklik száma 90 db. Átlagban könnyen kihozható paklinként az 5 érme , ami ilyen átlaggal 450 érmét jelent ( lehet több is ha ügyes). 450 érme az pontosan 30 adományra elég. A jelenlegi TOP1 játékosnak 32 van, de sikerül már megint előre ledegradálni azt, aki részt vesz itt ebben az eventben, elvitatni a teljesítményét, minősíteni a hozzáállását . Csak gratulálni tudok ehhez a hozzáálláshoz, de tényleg....

Szia!

Köszönöm a gratulációdat! Nekem bizony ez a véleményem,egy efféle versengésnek nem aról kéne szólnia,hogy kinek a pénztálcája nagyobb ,lehet ez a csórók érvelése de én így gondolom. Persze tudom a GF ezt egész másképp.

Egyébként ma ismét nyitottam 2 ládát (mert én nyitogató vagyok) egy vaspecsét,és egy komolytalan nemere a jutalmam. Ettől sem estem hasra.

A listát talán nem is érdemes nézegetni,ez pont ugyanaz mind minden más hasonló versengés amihez itemben is lehet venni hozzávalót. Vannak akik peresztist csinálnak belőle, még az sem baj ha többe fog kerülni a végén a ráfordítás mint a nyeremény,de a lényeg mindenki láthassa a nevet az első helyen! Egyébként ez is jól tükrözi a metin szellemiségét, fizess ha nyerni akarsz, ez nem sportverseny itt egész másban versengenek a játékosok :pillepalle:

Részemről ha van kedvem kifarmolni, ami nem kevés idő még autózva sem,akkor beváltom ládára,de eddig csupa értéktelen holmi jött,de nem adom fel egyszer talán lesz nekem is szerencsém egy láda nyitással!

Én úgy értelmezem,hogy az első helyezett nyereménye "egyedi fegyver" felhasználóihoz lesz kötve,de a méregkardok azok kereskedhetőek!

Most jött a hír,hogy:

"Még további ellenőrzésre van szükség, hogy kizárjuk a csalókat. A végső rangsort a jövő héten tesszük közzé."

Vannak csalók,egyáltalán mi minősül csalásnak?

Az esetleges csalók neveit közzé teszik,vagy nem publikus?

Szerintem a tisztességessen játszók megérdemelnének egy efféle tályékoztatást!

Dehogy alkalmatlan,sok játékos alkalmas lett volna erre a feladatra,csak ők már felnőttek,vagy mondhatnám úgy megvilágosodtak. A deformált közösségben egyet kell értsek veled,sőt én még megtoldanám egy abnormálissal! Ezt az irigykedést amit említesz sosem értettem,pedig rendre ez az érvelés hangzik el bizonyos körökből. Mire legyek irigy, arra a pixel halmazra amiből a játék áll? Sajátos kudarcot említesz ami ránk jellemző, és ez a hozzáállásunknak köszönhető.Miért másképp keltet volna hozzáállni egy eleve borítékolható eseményhez? Jómagam nagy reményekkel vágtam bele,az első napokban meg is jött a régi érzés amit már szinte elfeledtem,aztán jött a hideg zuhany mikor megnyitottam a tárgypiacot és rá kelet döbbenjek sok értelme már nincs is az érdemi játéknak. A fő accon lévő SÉ SJ itt is felhasználható (tudom ezt már leírtam párszor)

Sajnos a Metin2 már réges-rég nem a régi,anno mikor még nekem a fénykorát élte a játék,sok mindenki megfordult a környezetemben, de onnan hamar ki bukott aki nem őszinte. Manapság már nem divat igazat mondani,sőt vannak kik még maguk is lehiszik amit lódítanak. És ha nem tudnak egy valótlan állítással sarokba szorítani akkor jön a sárdobálás, lejáratás, becsmérlés! (ezt nagyon sajnálom)

A PVP szerver nagyon nem érte el a célját, ha netán be indult volna akkor bizony ahogy Dalvin is célzott rá sokkal több személyes ellentét lett volna,ami akár még megteremthet volna egy versengést. De ha már eleve úgy indult,hogy egy "csoport" eldöntötte ők fogják elvinni a jutalmakat,mert ugye nekik nem csupán a szerver adta lehetőségeik vannak meg, és ezt már az elején nyomatékosították is! Akkor kár is minden erőfeszítésért. Véleményem szerint itt is minimum az lett volna a célravezető,hogy mint a harci övezetben,ne legyenek birodalmi színek, zónákban mindenki ellenség lett volna. Ez is sok csalásra adott volna lehetőséget,de az a team dolga lett volna,hogy kiszűrje. Most megint megfogom kapni hogy SÉ miért probléma számomra! Nem a sézőkkel van a gond hanem avval,hogy össze volt kötve a főszerverrel és így az ott meglévő javadalmat át lehetett vinni. És így már nem valósult meg az egyenlő esélyekkel való indulás. Kíváncsi lettem volna rá mire jut a legjobb ha nincs fő szerverrel összekapcsolva?