Posts by Lake

  Szerintem hiába lesz egy olyan fegyó a szeron és még 2-3 60áks méregkard nem annyira veszélyes (piac szempontbol) de vicces lenne hogy a fő nyeremény fegyver ne legyen átadható :))

  Egyáltalán nem piaci megközelítésből szemlélődöm ebben a kérdésben.


  Aki a normál szervereken játszva, hosszú évek keserves munkájával, nagy nehezen össze szedegette magának a PvP cumóra valót, az most biztos érti, hogy mekkora gusztustalan húzás ez. Már megint új karit akarnak kezdetni velünk, ahelyett, hogy figyelmet fordítanának a régiekre. Ahelyett, hogy több , ehhez hasonló rendezvényt terjesztenének ki a már meglévő szerverekre. De nem... Nekik pénz kell így, vagy úgy, az ára nem számít. Eszem ágában nem lett volna részt venni ezen a rendezvény szerveren már csak pusztán dacból sem. Viszont ezek... El kell ismernem ügyesen ki tudják ugrasztani a nyúlat a bokorból. A legendás 60% átlagkáros fegyverek, amelyek létezéséről a 10 éves játékos közösségben csak legendák, álmok léteztek, azok most egy pillanat alatt kreálva megérkeznek hozzánk jó vastag bankókért cserébe, semmibe véve megannyi játékos pénzét, erőfeszítését és a legfontosabb: szerencséjét. Mit élhet át most az eddig ismert legmagasabb átlagkárral rendelkező méreg kard tulajdonosa, ki legnagyobb becsben tartotta kezében különleges fegyverét és büszkeséggel tekintett rá hosszú éveken keresztül. Nos igen, most elég lesz pár hónap, hogy ezt a kevés megmaradt örömöt is elvegye tőle a pénzhajhász banda. Nekik nem elég, amit egy héten, egy hónapban vagy amit egy évben húznak le rólunk. Előállnak ilyen mocskos, ravasz húzással. Gyalázzák a játékost, de már a saját játékukat is.

  Ezek teljesen betegek, csak ennyit tudok mondani. Tönkre tették a PvP-t, most következik a PvM teljes szétroncsolása. Növeljük karácsonykor a gyűlöletet, viszályt, irigységet és lihegjünk a 60 ÁK-s fegyverért.

  Pont amire számítottam. Az első portál nem nyújtott semmiféle kihívást, új izgalmat. Unalmas volt, rendkívül monoton és elfuserált. A jutalom (amit már tudtunk mi lesz a különféle videó feltöltésekből) 30.000 céh exp és 150 bátorság medál 2-3 heti adományozásért cserébe egyenesen nevetséges.


  - Portál megnyit / belépés /

  - 8 percnyi értelmetlen ölés egy hosszú folyosón / mobok nem sebeztek szinte semmit /

  - Újabb portál nyílik / belépés /

  - Egy kisebb aréna, benne 200 mobbal + közepén a bossal, amik már sebeztek annyit, hogy 1 db vörös italt is el kellett nyomni

  - Boss elvitele az aréna egyik sarkába

  - Kis tisztogatás, mobokat egy ember futtatta

  - Majd a space gomb kegyetlenül fárasztó nyomvatartása után a boss 5 percen belül meghalt


  Az egész run 15 perces unalom volt. Remélem a többi portál nagyobb kihívást igényel. Eddig más értelmét nem látom ennek a verziónak az egyedi fegyver effekteken kívül. Az legalább jól néz ki, de kimondottan annak sincs haszna.


  https://imgur.com/a/1whS0gf

  A fegyverbe felszerelhető elementális energia összeadódik a talizmán és a mítikus alkímia által nyújtott elementálokkal. Kivételesen nem üti egyik a másikat, ami szerintem egy nagyon jó dolog.


  A 300 medálért megvásárolható elementális tekercs fegyverbe történő hozzáadása lehetőséget biztosít 1-8% érték közötti elementális erő + fegyver bónusz extra támadó érték felszerelésére. Sajnálatos, hogy ilyenkor még nem kap a tárgy speciális effektet. Az csak a maximális érték elérése után fog láthatóvá válni az adott fegyver markolatán, amihez +3-ig kell fejleszteni a tárgyban lévő energiát. Ez utóbbihoz 24-es céh szint kell, ugyanis a boltban kapható visszatörő tekercs csak ezen a céh szinten lesz megvásárolható. Ennyi az össz tapasztalatom eddig, runt csak vasárnap fogunk menni, nem kapkodunk a szervezéssel. Elsősorban azok az emberek fognak menni, akik jelentős időt fektettek bele az adományozásba, utána természetesen mindenki más is sorra kerül. Hetente csak egyszer lehet megnyitni a sárkányportált, hétfőnként pedig resetel. Az első portál véleményem szerint pofon egyszerű lesz. Ezt főként azért gondolom így, mert már van olyan játékos, aki egyedül leütötte. Részletes beszámolót nem hiszem, hogy ér a téma, mivel tényleg csak arról fog szólni az egész, hogy fejelni kell a space-t izomból és leütni mindent magad körül. Egyéb stratégia, ami az 50 IQ-t meghaladja csak a felsőbb portálokban lesz szükséges.

  Igen, megcsináltuk a runt.

  Kiírtuk hívásba, amire becsmérlő beszólásokon kívül mást nem kaptunk. Reméljük érthető ha nem rohanunk ide megosztani a tapasztalatainkat.

  Gratulálok! :thumbsup:


  Szemtanúja voltam annak az irigységtől felfűtött fröcsögésnek. Én se szívesen osztanék meg a közösséggel segítségként semmiféle információt, ha csak ilyen reakciókat kapnék, mint amilyeneket Ti kaptatok akkor. Fölös a negatívokkal foglalkozni :crazy:

  Korai még elhamarkodottan ítéletet mondani. A 80%-os sebzés növekedés kártékony hatása csak akkor lesz tényleges kihatással a játékra ha emellé még aktiválják a Lélek rendezvényt is. Meg aztán, attól is függ, hogy hány metin követ kell majd leütni ezért a tárgyért... Ha ilyen 400-500 metin kő dob egyet akkor nem hiszem, hogy sokan fognak szenvedni érte. Szerintem az se ok nélkül történt, hogy idő előtt adták le a drótot a készülő rendvezvényről. Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy valószinüsíthetőleg várnak a fórumokon a játékosok visszajelzéseire és ha kellő háborgást, nem tetszést eredményez akkor még tudnak változtatni dolgokon. Feltehetőleg ez a szándékuk, legalábbis remélem. A visszajelzések kiválthatják azt is, hogy a Lélek rendezvényt nem fogják aktiválni vagy tesznek azért, hogy a lelket és a 80%-os sebzést ne tudd egyszerre használni.

  Keydoran egy skillből megöl egy egész birodalmat.

  Ez látványilag tényleg ütne , de sajnos nem fog működni PvP-ben a bónusz. :( :( :(


  Hidra talán még nem is volt utolsó léleknél ráadásul elég sokáig bugos is volt. Szerintem a többi lélekkel sikerült gyanúsan karácsony környékén van az összes rekord kismeleynél Átváltozva nem sebzel akkorát mint a 2,5x lélekkel de az érintettek tudnának nyilatkozni erről.

  Hidrát, csoport meleyt, zodi portálokat is lélekkel csináltuk meg top időre. Zodiban volt egy hiba elég sokáig; A szint átugrási lehetőségek buggosak voltak és sokszor nem léptetett fel 5 szintet még akkor sem, ha időre végeztél az adott szintre kapott feladattal. Lélek használatával se sikerült teljes " rekord időt" futni, mert csak a rendezvény után javították ki ezt a hibát. Én legalább is így emlékszem.

  Az átváltozásnál meg nem teljesen az a helyzet, ahogy említetted. Bizonyos kasztok esetében a 2,5* sebzés még mindig nem ér fel az átváltozás mértékéhez. Ninja karakterrel játszom az utóbbi időben, szóval tudom, hogy az a sebzés, ami átváltozva egy magas átlagkáros zodi íj segítségével elérhető, az tőrrel még a 2,5* szorzó mellett sem megvalósítható. (60k rekord csoport meley oszlop 42% zodi íj)

  Az öröm, a békesség és a szeretet ünnepe; Karácsony úgy várlak már! < GF Metin Karácsony: PvP szerver, legyen harc, legyen sok anyázás, apázás, fürödjünk egymás vérében és örüljünk is ennek. Zseniális! Megint jól döntöttek...


  Sejtettem, hogy az első event szerver lesz az utolsó is. Jobban örültem volna, ha a tavalyi küldizgetős változatot ismétlik meg. Gondolom rájöttek, hogy túl könnyű volt, a jutalmazási rendszer átgondolatlan és sok játékos tett szert jelentős mennyiségű haszonra. ( kb. 7k SÉ-t hagytam ott, mint önköltség, és távoztam 1 milla HUF értékű cuccal.) No de akkor is lehetett volna szerintem módosítgatni a jutalmazási arányokon, esetleg szigorúbb ellenőrzés alá vonva, kizárva a többkarizást. Ennek még mindig több értelmét látnám, mint egy ilyen vérfürdőnek.


  Személy szerint semmi kedvem újból eljezdeni egy karit csont nulláról, hogy aztán 2 hónapig küldi fegyverrel aprítsam az ellent... A jutalmazás ennyi egyébként? Vagy még nincs róla információ?

  Valószinüleg ez lesz az egyik ígért runmap, amit az új termék igazgató el is mondott az összefoglaló videójában a jövőt érintő tervekről. Gondolom ez lesz a fő boss, ami meg mellette van az a pet, amit majd a tojásából lehet kikelteni. Azt is mondta, hogy céhes runok érkeznek. Én elképzelhetőnek tartom, hogy a Meley mellett a két ismeretlen másik run közül lesz az egyik megnyitva. (De csak egy tipp)

  Az Aiolosz ládából kinyitható Ausztrál kék rák sem 1 órás, ahogy a tárgypiac feltűnteti, hanem 30 perces. Újabb csaló húzás. ScammerForge GG WP
  Témát szétválasztottam, áthelyeztem. Dreamy  3-4 eve a cukorkak, amik 5szazalek sebzest adnak kilettek veve egyik pillanatrol a masikra a jatekbol. El volt raktarazva kozel 500db om ami akkor eleg nagy ertek volt (meg most is az lenne). Szoval nem csodalkozom a most megtortent dolgon sem.

  Igen, az édesség is egy ilyen dolog, ahogy a fagylalt is. Annyi különbséggel, hogy ezek játékban megszerezhető dolgok és nem kell hozzájuk anyagi ráfordítás. Én a babiloni kincsre több mint 2k SÉ-t szenteltem ha jól emlékszem. 20k ft-ot fizettem azokért a tárgyakért. Hogy jönnek ők azok, hogy utólag módosítgatják a dolgokat? Fizessék vissza akkor vagy a SÉ-t vagy adjanak egy 30 napos petet a tárgy kiosztásba. Milyen dolog ez? Ilyenkor már csak azt nem tudom eldönteni, hogy melléjük vagy egyenesen rájuk hányjak.

  Üdvözlök minden Kedves Fórumozót,


  szeretnék egy rövid kisbeszámolót tartani a GameForge legújabb, minden határvonalat megsemmisítő, botrányos lépéséről. :fie:


  Felháborító, gyalázatos, a gyomrom liftezik már ettől a mocskos csaló bandától, meg attól, amit megengednek maguknak mert tudják, hogy úgy sem lesznek soha felelősségre vonva. Nem úgy, mint mi, játékosok, akiket kényük - kedvük szerint bármikor pallóra állíthatnak bármiért.


  Még a 2017-es esztendőben megrendezésre kerülő Babiloni kincs tárgypiacos eseményjátékon volt szerencsém bezsebelni pár Griff pecsétet. A Griff akkori ismertető leírásában a következő szerepelt: 1500 tp, 15% mágikus/közelharci támadás, 5% készségkár ellenállás ~ ezen 3 bónuszt biztosítja 30 napig. Kimondottan ezért a három bónuszért és a tekintélyes használhatósági időért áldoztam valós pénzt, hogy beszerezhessem ezt a kisállatot, ami, mint korábban említettem sikerült is.


  1 hónappal ezelőtt történt az, hogy céhtársam felhívására megpróbáltam kiosztani az egyik ilyen Griffemet és meglepődve tapasztaltam, hogy a használhatósági idejét 30 napról 15 napra módosították, minden felhívás, információ nélkül. Felvettem a kapcsolatot a supporttal, hogy megtudjam mi is a helyzet valójában és hova bújtatták el azt a több mint 2 hetet a kisállatról. Ma kaptam hivatalos választ a supporttól, amit nem fogok most ide bemásolni, de röviden a lényege a következő:


  Nem áll módjukban kártérítést adni, mivel ez minden játékost érintő változtatás!!!!!!!!!


  Értitek? Ez rá a magyarázatuk :pillepalle:


  Lazán elcsaltak 15 napot sunyi, alamuszi módon, annak fejében, hogy teljesen más leírással, teljesen más áron vásároltad. És mint utólag kiderült nem csak a babiloni kincsből nyerhető peteket érinti ez. Mind a tombola, mind a többi végzetkerekes marhaságot.


  Kérdem én, ez szerintetek rendben van így? Forr a vérem bakker, de leginkább azért, mert teljesen hülyének nézik az embert... Hogyan bízhat így bárki ebben a cégben, ebben a játékban? Legközelebb mire számíthatunk? Az aukción megvett 60 napos jelmezek egyszer csak 7 napossá változnak? Ezentúl kétszer is gondoljátok meg, hogy mit vásároltok, mert itt már tényleg semmi sem vehető biztosra.

  Talán az autóvadászatot kellene kivenni a GF-nek. Talán....

  Igen, a probléma valóban az autóvadászat megjelenéséhez vezethető vissza. Amióta ez a system él, azóta az egész játékmenet és maguk a játékosok is robottá változtak. Novemberben lesz egy éve már, hogy kihúztam egy tőrninját 1-es szintről 120-as szintre minden erőfeszítés nélkül. Amikor megnéztem a karakterlapon, hogy mennyi idő volt ennek elérése hangos nevetésben törtem ki és inkább elkeseredettséget éreztem magamban, mint örömöt. 41 nap alatt szinteltem fel vele?! Kérdeztem magamban.. Visszaemlékeztem, hogy a tábizás idejében ott ülős program volt a fejlődés és egyetlen szintnek a beütése is kínkeserves melóval járt, de legalább volt értéke. Hozzáteszem, a tábizás is jóval könnyített fejlődési módszer volt. Elképzeni se merem, hogy akik termet teremre jártak barlangban azoknak milyen megpróbáltatás lehetett mondjuk 104-ről 105-re fejlődni. Jelenleg elég bevásárolnod két elementális szettet, egyet villámra, egyet meg szélre. Egy autóvadászat, kis exp gyűrű és karaktered teszi maga alá a szintet, amíg te otthon se vagy. Régen büszkeséggel töltött el, ha a ranglistán előkelő helyezést értél el. Most... Mire legyen büszke az ember? Arra, hogy legalizált hack-el fejlődünk? Persze nem muszáj élni vele, de látván, hogy játékostársaid is hasznosítják és komoly előnyökre tesznek szert vele, elgondolkozol, hogy direkt azért mégse kéne hátráltatnod magad. A túlzott yangmennyiség is ehhez vezethető vissza. A DC-s mobok yangja igazából nem is jelentett volna problémát. Néha bemehetett volna az ember 1-2 órát elcsapkodni 10 milliókért, aztán szevasz. Az autóvadászat viszont lehetővé tette a 7/24h yangfarmot, ami ahogy már leírtam korábban is gigantikus yangbárókat állított hivatalba. (Igen engem is, nem kell rá emlékeztetni). GF és a Ymir feladata lenne egy placebo feltalálása erre, ami minden probléma anyja. Amíg ők nem lépnek, addig változás nem lesz. Bár, szerintem már megmérgezték a jelen játékos közösségeket annyira, hogy az autóvadászatot senki sem engedné el szívesen. Már így is jelentős a játékot abbahagyók száma, hát ha még kiveszik mennyien köszönnének el...

  A játékos legyen erkölcsösebb? Ti meg miről beszéltek? :D Ugyan miért? Maga a játék vezetősége hagyja, hogy illegális kereskedelmet folytassunk. Nyugodtan menjetek fel Románia hivatalos Metin2 fórumára és nézzetek szét. 3 éven keresztül elérhetőek voltak azok a fórum témák, bejegyzések, amiben a karakterek valós pénzzel (lei) történő vételezése/eladása megengedett volt. Mostanra mindenki kitapasztalhatta, hogy ha minőségi játékot akar játszani, minőségi karakterrel, akkor ahhoz pénz kell. Nem kevés pénz, főleg mostanság, hogy minden update és event itemshophoz, pénzhez van kötve. Vagy a GF-et pénzeled, vagy a játékosokat pénzeled. Azért választják sokan a fekete kereskedelmet mert sokkalta olcsóbb. Ha a GF nem szállna el a tárgypiacos árakkal vagy változtatna a sikerességi arányokon, a saját üzletpolitikáján, akkor a játékos sem a fekete piacra támaszkodna. Erre nem gondoltatok? Másfelől meg a fekete piac nem befolyásolja a játékbeli piac árait, kedves témanyitó. A piac és az árak azért bolondultak meg mert a játékosok fogynak, a yang pedig még mindig több, mint amennyit elköltene a közösség. Hiába vették felére a yangot DC-ben. 3 év alatt hetente több tíz milliárd yang került a játékba és azt nem lesz olyan egyszerű a forgalomból kivonni. Bár egyébként már törekednek rá. Ha észrevettétek azért vannak ezek a yanggal fejlesztős eventes ládák, szerencseládák, hogy a játékban levő túlzott, lerakódott yang mennyiséget csökkentsék. Ez egy jó lépés, mellékesen megjegyzem, DE! Még mindig 24/1 won termelődik DC-ben, a Meley még mindig hozza a yangot a ládákból és az Elvarázsolt erdő szintén zenész. Amíg a yangos mapok, yangos ládák nem szűnnek meg, addig a piac ilyen lesz. Egyre kevesebb a SÉ-s játékos, aki veszi a kölyök ládát, a SÉ utalványt, jelmezt, meg a sorolhatnám tudja milyen itemshop tárgyat. A yang viszont egyre több. Aki SÉ-ből vásárol az pontosan tudja, hogy nem igazán lesz mondjuk sé utalvánnyal tele a piac és bőven rakosgathat ki 2-3x áron mert van annyi yang a szerveren. Még mindig és még nagyon sokáig lesz annyi yang, hogy az emberek megengedjék maguknak a 100 SÉ-t 4 wonba venni, a kölyök ládát meg 60-70 millába. A tárolható yang mennyiség mit gondoltok miért lett kibővítve 999 wonra?

  Az elvarázsolt erdőben felvehető küldetés meghibásodott. Van, hogy nem fogadja el az egyik uralkodót, miután megöltem. (Igen, a küldetésre mindig visszakattintok és felveszem..)  Témákat szétválasztottam, megkérünk legközelebb ha hibát észlelsz, azt ne a kibeszélőben jelezd :)

  Köszi szépen!

  Dreamy

  120-as karival óránként akár 4-5x150-es véráldozat is kijátszható. Csak ismerni kell a játékot, felderíteni több map-ot és kiválasztani a legalkalmasabbat. Nekem nem érdekem, hogy sokan jussanak hozzá a 100%-os sárkányfogóhoz, így az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat sem fogom fórumon közzétenni, hogy aztán minden boldog - boldogtalan jól járjon. Amennyiben érdekel keress fel PM-ben és adok pár ötletet.


  A prémium kerék az tényleg elég komoly anyagi ráfordítást igényel. 4000 lelket nem lehet összeszedni event időn belül a 10 fejlesztőssel vagy a napi 1x kiváltható 9 séssel. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy 4000 lélek csak a beugró a roulettre. Azon felül még kell további lélek, hogy tudj is valamit pörgetni az 1 órás időtartamú prémium részen.

  A Vér rúna vajon az aura öltözékkel van összefüggésben? És ami mögötte van zárójelben, az a darabszámot jelenti? Mert ha igen, akkor az jelentős segítséget nyújtana az öltözék húzásában, ugyanis már negyedik hete ütök erdőben dupla kesztyűvel 0-24 és még mindig csak 2 db jégrúnát sikerült begyűjteni..(Ami persze nem rakizható, nem kereskedhető, szóval a farmosomon pont annyit ér, amennyit...) Ilyen droppráta mellett szinte esélytelen, hogy 250-ig felhúzhasson valaki magának egyet. Továbbá különös, hogy a prémium sárkányfogót nem tették bele a leírásba. Kíváncsi leszek arra használatos -e amire kitalálták és ha igen akkor hány %-ban fogja levenni a felszerelt sárkányköveket. Maga az event nekem kuszának tűnik, sok minden nem átadható, nem rakizható. Az viszont már az első olvasásból kiderült, hogy a SÉ-s tárgy nélkül fabatkát sem ér az egész.

  Most én kérdezném meg; Miért kell mindenbe belekötni? Látszik nem farmoltál még eleget droppszedős pet társaságában. Tapasztalatod kevés, de azért már kimondtad az ítéletet. Nem néznek fogyatékosnak senkit, az újítás és a kiírás is helyénvaló. Ha nem tudnád eddig a játékosok szerettek úgy kiszúrni egymással, hogy odavittek egy halom 3 slotos glefét a farmoló kari mellé és teleszórták annak leltárát, hogy semmit se tudjon felvenni a pet. Rengetegen szórakoztak ezzel, főként lélekbarlangban, ahol nagyban ment mindig is a tárgy expre alkalmas tárgyak farmolásra. Szerintem ez egy újítás, épp ideje volt. Másfelől meg ha csoportban ütöttél valakivel (pl. egy metinkövet) és nálad volt egy tárgyszedős pet, akkor a metinkő szétesése után felvette a másik csoporttag nevére eső szemetet is pár kivétellel. Ez is roppant idegesítő jelenség volt. Számomra ez az újítás pozitív. Te meg mielőtt savazol előbb járj utána kicsit nagyobb áttekintéssel a dolgoknak.

  Darcoon


  Why didn't activate the alternative drop HF event?
  Mod megjegyzés:

  Megkérünk, figyelj arra, hogy fordítást mellékelj amennyiben nem magyar nyelven teszed fel a kérdésed.

  "Miért nem aktiváltad a normál Holdfény láda eventet?"

  Fordítást hozzáadtam.

  Dreamy