Posts by MxCool

Üdv,

Egy apró bakira lettem figyelmes a billentyűzet beállítások ablak nyitott állapota közben.

Ismert funkció ha az ALT billentyűt lenyomjuk, akkor a tálcán a gyors elérésű gombok sora átvált az azt követő sorra, ha elengedjük akkor értelemszerűen visszavált.

Na már most ha a billentyűzet beállítások ablak nyitva van ez a funkció nem működik megfelelően :/. Kérdéses azonban, hogy itt mi értelme a működésének, de az mindegy is.

A hiba annyi lenne, hogy az ALT gomb lenyomására az ablak nyitott állapota közben nem változik a gyors elérésű gombsor, viszont a gomb elengedésére igen, csökken egyet.

Alap esetben 1-es tálcasornál ALT billentyű lenyomására marad az egyes soron, viszont az elengedésére ugrik a 4-esre, majd a 3-masra és így csökken tovább ha nyomogatjuk a gombot.

Gondoltam szólok, még ha nem is nagy hiba, tudjanak róla, hátha orvosolni akarják.

MxC

Haha, végre. Ez az ilyen adok-kapok, veszek-mutatok harc a hivatalos és nem-hivatalos szerverek között immáron nyílvánvaló, ami nem is baj.

Viszont, adott egy kis pálya, ahol mind a 3 birodalom boltjai lesznek együttesen CH0-n, ez ad némi aggodalomra okot azt alá kell írni, mert egyes szervereken dupla, tripla vagy akár jóval többszörös mennyiségű játékos játszik nap mint nap és ha a boltok továbbra is blokkolják a karakter mozgását(értsd: nem lehet rajtuk keresztülfutni) mozdulni nem lesz lehetőség. Illetve megemlíteném még a boltok névtábláit is, ami nincs összhangban a grafikai beállításoknál található boltok szűrőjével, ami megint csak egy hatalmas probléma lesz rengeteg bolt esetén, meg merem kockáztatni, hogy a képernyő tele lesz csak a névtáblákkal. Remélem ezt azért orvosolják ha már így össze-vissza fejlesztgetnek, néha teljeskörűen is kéne kombinálni a meglévő lehetőségeket, mivel jelenleg van lehetőség a bolt névtábláinak a (csak) elrejtésére, mennyiség-megjelenítési korlátozás viszont nincs, mint a boltok(mint npc) esetén. Ergó hiába látsz te magad körül teszem fel 5 darab boltot a 398-ból, ha be van állítva a boltok névtábláinak a megjelenítése, akkor látod az összes többiét is a látóhatókörödön belül, még ha a bolt maga nem is látszódik. Teljesítményben ez jelentős, mivel a grafikai megjelenítő (render) egy őskövület, időről időre elveszít a játék a renderelés közben jónéhány képkockát és egy bizonyos veszteség után (később) jön a fekete kép. Mindaddig míg a programkód utól nem éri magát a valós megjelenítendő képkockáig a kép fekete marad vagy nagyon szaggatni fog. Gondolom az effektek renderelését már mindenki ismeri/látta, mikor map1-en kicsit kiafkolsz, majd visszatérsz, az npc-k felett a küldetést jelző nyíl pörög mint a covid esetek száma. Na az is azért van, mert a megjelenítő próbálja pótolni a kiesett képkockákat és felgyorsítja a megjelenítést. Ez kábé úgy kell elképzelni, hogy a program maga (ami a játék maga) elveszítette a fonalat és erősen próbálkozik felzárkózni mindenről, amit kihagyott. Viszont van egy bizonyos pont, ami után már nem képes utólérni magát, ilyenkor szokott az alkalmazás "nem válaszolni", ez esetekben a szerverrel sem tud kommunikálni a kliens, hogy "hé itt vagyok" (alias handshake), és a szerver ejti a klienst, mint megszakadt kapcsolatot, mivel nem kapott választ véges határidőn belül. Ezen problémákra kellene igencsak hangsúlyt fektessenek.

Na igen, pláne hogy már a 105ös fegyverek(az íj biztosan, leellenőriztem) +6tól +7-re 5% eséllyel húzhatóak normál esetben(pld kovács, áldásteki). Lehet itt károgni az árakon, mára már minden a tárgypiacra irányul. Tisztességesen aligha húzol ki nagyobb szintű tárgyakat ráköltés vagy "trükközés egyéb helyeken" nélkül. Itt nem említeném meg a youtube-on látható közismert egyedeket, akiknek az élete és megélhetése a játék, mert ők kapnak ezt azt random emberektől, amivel nem hencegnek a videókban (ki tenné?).

Napi 5 milla egy aktív céhnek semmi. Eleve anno még a játék a fénykorában, a céhbelépéseknek feltétele volt, hogy tagságdíjjat kellett fizetni, most érkezett el rá a fókusz, hogy innentől igenis kelleni fog, ha céhben akarsz lenni/maradni. Az inaktív céhek kiesnek a körforgásból, így esélyt kapnak a friss, aktív céhek telekhez jutni pont. Ahogy korábban is írtam a felháborodás hatására lehet, hogy jönni fog 1-2 módosítás, de szerintem a forgó érme fogja nyújtani ;).

Ne aggódjatok, hamarosan jön az Ércek kereke és meg lesz oldva minden :thumbsup:.

Tombola is szórta az érceket, ahogy a potit, arról is fog csurranni cseppenni, remélhetőleg az újak is, akár szerencspénzért 37-39 és 40 pontért :doofy:.

Jön majd a céhtelek-jegy tárgypiacra 1200 SÉ-ért, amivel egy hónapig nem kell fizetned a telekért napidíjjat, nem kell itt aggódni előre, lesz megoldás, csak türelem :D.

Jajj, hogy mi mindenbe bele tudsz te kötni agyam eldobom.

Csak hogy tisztán láss, szerintem beletettek egy-két tárgyba ilyen olyan optokat, amikkel nagyjából elérték azokat az értékeket, mint amit egy fullos karakter képes összepattintani minden extrákkal, ez számomra tök logikus, hogy így oldották meg, egyszerűbb, mint sem minden tágyat külön megírogatni, miszerint "óh mi mehet ebbe-abba és mennyi(?)" blablabla. Beállítottak cél értékeket és azzal tesztelték. El kéne engedni már ezt a zsémbes vénasszony módot, hogy bármi van az rossz, már a beharangozást követően rossz nemjó fúj miez. A zárt béta teszthez mezei felhasználóknak köze nincs, nem is értem miért feszengsz ezen.

Épp most tűnt fel, hogy a kedvelés megjelenítése elég érdekes módon történik jelenleg, nem úgy mint azelőtt.

Az előző ha jól emlékszem valahogy így nézett ki:

1 lájk esetén: "User likes this", több lájk esetén: "User2 and 4 others like this"

Most:

1 lájk esetén: " and 1 other like this" vagy, több lájk esetén: " and 4 others like this" <--- itt a több lájk eset 4-el értendő

Szerk.: Nem mindenhol. Speciel ebben a témában hibásan mutatja, de akad ahol jól írja ki.

Üdv,

Nem tudom korábban is jelen volt-e a hiba, de a női nindzsa frizurája elvándorol azrael páncél jelmez viselése közben.

A hiba elég ismert és gyakori, főleg az utóbbi időkben egyre több ilyen megjelenítési hibával kerültek be az új jelmezek.

Közelről nézve nincs probléma, de mikor eltávolodunk a problémás modeltől a hiba máris megjelenik.

Közeli kép: https://i.imgur.com/FdXDELo.png

Távoli kép: https://i.imgur.com/k6vFljP.png

Szerk.: Úgy látszik, nem csak egy model lett hibás, német fórumon jeleztek egy másikat:

https://s12.directupload.net/images/200623/r3jmtxdx.png

Üdv,

MxC

Engem is zavar hogy este a legalacsonyabb fényerő mellett is vakít, legalábbis hunyorításra kényszerít néha, ezért este elkerülöm.

Ha minden igaz, az egy-két árnyalattal világosabb szerkesztő gombok a szövegdobozban már említve lettek, nincs hátterük a gomboknak csak ha ráviszem a kurzort, ezért szinte láthatatlanok. Ugyan ez igaz az alsó részre is, semmi jelzés nem látható melyik fül van kijelölve az emócióknál.

Plusz egy magyarosítás ráférne már igazán.. :doofy:

Szerk: Nincs elválasztó jelzés az aláírás és a hozzászólás között, úgy néz ki, mintha a hozzászólás része lenne az aláírásban lévő tartalom, aminek köze nincs a témához :pinch:

Ez is kicsit fapadosnak néz ki btw: https://i.imgur.com/Qxnoe4G.png

Igazán kezdhetnének valamit a patchelést követő indítással.. Minden alkalommal, mikor frissíti a klienst a gf launcher, a játék a "Játssz" gombra kattintva ugyan elindul csak jóval később, mint normál esetben és a felületen nem vált át a "Játssz" gomb "Játékban"-ra, majd mikor a kliens már elindult próbálnék belépni, azonnal bezárja önmagát. Az azt követő indítás már megfelelően működik.

Csak az a nem mindegy, hogy az általad emlitett szerveren csúcsidőbe van kb. 500 játékos, vagy a GF-en 15millió világszerte, különböző játékokat együttvéve.

Lehet újat mondok neked, a GF nem csak a metin2-ből áll.

Téged fizetnek, hogy nyald őket körbe vagy ez afféle önkéntes cselekedet a részedről? Na nem mintha érdekelne, csak furcsán feltűnő, mintha egy feláldozható gyalog írásait olvasnám.

Legyen akár mekkora multicég, ha tudnak egy hibáról, miért nem osztják több szerverre a weboldalakat, amiket üzemeltetnek? Estimese. Nyiss meg 3-4 vagy akár több wikipédiát, darabokrahullik az egész, ami nagyon nem menő egy ilyen hipi-szupi nagymenő cég mellett.

15Millió? Nem maradt le véletlen egy vessző a két szám közül, csak mert ha ugyan ezt a pénznyelő mechanizmust alkalmazza a GF minden játékára, akkor az úgy kb. elképzelhető. Azt az ötszázat pedig, megszorozhatod 10-15-el nyugodtan ;)

Vissza a témához, ezen miért nem lepődök meg...?

Könyves láda profiknak

Még mindig olyan iszonyat mennyiségű embernek szüksége van rá, hogy ha egy villám aukcióba/ajánlatba bekerül annyian akarják megvenni, hogy túlterhelődik a rendszer, így hát nyílvánvaló, hogy ha ennyire kelendő el lehet adni azt drágábban is mint eddig bármikor, akinek kell úgy is meg fogja venni.

Érdekes. Van nem egy olyan szerver, ahol már többen játszanak, mint a magyar szerveren összesen, és ott nincs semmiféle hűde nagy leterhelés, ami meggátolná a játékost az online vásárlásban. Ez ugyan így igaz más és más játékokra más platformokon egyaránt, szóval akit be lehet etetni ezzel a kamu "hátralévő darabszám számlálóval" vagy a "terhelés miatt be nem töltő itemshoppal" az bedől a legapróbb szemfényvesztésnek is. Én átlátok a szitán és valójában a mondandóm lényege nem arra ment ki, mennyire hű de OP egy tárgy és hogy megéri az árát, hanem arra, hogy mennyire egy pénzéhes bandát pénzeltek ti a semmiért. Egy tárgy, amit közel s tova évekbe telik felfejleszteni olyan szintre, hogy az immunt leszámítva(mert attól már mennyire OP hűhaaaa) a többi bónusz is értékkel bírjon ~1% helyett, épphogy csak duplázták az árát és ez nektek jól van így. Hát meg is érdemlitek, hogy a GF folyamatosan emelje az árakat, ti úgy is megveszitek. Hülye az, ki a birkából nem csinál hasznot, már bocsi a kifejezésért.

Nem mindenki olyan kicsinyes, hogy beérje egy lv1-es béna aurával az immun miatt.

Nem véletlen vannak a ranglisták sem a játékban, aki teljesíteni akar, az márpedig ki szeretné, húzni maximális szintre, hogy jobb és gyorsabb teljesítményt érjen el akár runon, akár egyéb helyeken. Csakhogy ez így kvázi abszurd és elég elérhetetlen, beleszámítva az ilyen-olyan akciókat, kerekeket is évekbe telhet.

Végeztem egy kis számítást ezzel az aura öltözékkel kapcsolatban.

Ugye vannak különféle rúnák, melyekkel az aura úgymond tapasztalati pontját lehet növelni.

Na már most minden alszinten egyre több exp kell a következő táblázat szerint:

1. Alszint, 1 és 49 szint között 1.000
    2. Alszint, 50 és 99 szint között 2.000
    3. Alszint, 100 és 149 szint között 4.000
    4. Alszint, 150 és 199 szint között 8.000
    5. Alszint 200 és 249 szint között 16.000
    6. Alszint a végső forma, azaz a 250. szint, itt már nincs további szintje.

Így felvázolva ki lehet számítani, mennyi tapasztalatot(úgy értem rúnát) kell beleolvasztani összesen, ami 49*1.000+50*2.000+50*4.000+50*8.000+50*16.000, aminek az eredménye 1.549.000 EXP!

Ugye alternatív droppként találkozhatunk az Aura jégrúna nevezetű tárggyal, ami 1, azaz EGY tapasztalati pontot ad. Amiből mindössze 49.000 darab kell, hogy elérjük a 2. alszintet, ami a tárgy 50. szintje, így 5%-os abszorbciós rátát elérve. Csak erre az alternatív droppra hagyatkozva, hiszen minden 1000. megölt szörny ad 1 darabot, rendkívül hamar össze lehet gyűjteni a maximális 250. szinthez szükséges 1.549.000 darab Aura jégrúnát. Így felháborodásra semmi okunk, ugye...

Az aura tűzrúnák csak pénznyelő kerekeken és tombolán vagy egyéb tárgypiacos "akciók" keretein belül lehet szerezni, de íme a darabszámok tűzrúnákkal is:

(10): 154.900 darab

(50): 30.980 darab

(100): 15.490 darab

(250): 6.196 darab

Na már most, itt nem ért véget a története a dolognak, ugyanis ha elértük az alszintek felső szintkorlátjának(49. 99. 149. 199. 249.) a szintjét, illetve a tapasztalati pont is fel lett töltve, az átfejlesztés extraköltséggel és 100%-os fejlesztéssel jár, húúú de tutkirály. Aha, csak, hogy mit is kér?

49. szinten a következő alszintre, ami az 50.szint, kér tőlünk 10darab Achátot és 5Millió yangot, ami nem jár anyagi csőddel.

99. szinten már 10 darab Közönséges káosz-követ és 5Millió yangot kér.

149. szinten 10 darab Középszerű káosz-követ és 5Millió yangot kér.

199. szinten 10 darab Epikus káosz-követ és 8Millió yangot kér.

249. szinten a végső aura öltözékhez 20 darab Epikus káosz-követ és 10Millió yangot kér.

Aki ismeri a piaci árakat össze tud állítani egy reális árat végeredményként, én nem kommentálnám külön.

Szerény véleményem szerint ez nem kicsit p2w, valamint irreális kivitelezése az elképzelésnek, noha valamiért úgy érzem, direkt ilyenre tervezték meg..

ui.: Ezen információk le vannak írva az olasz wikipédián, na persze nem ennyire részletezve, én csak összeraktam a végeredményt az ott található információkból.

A holnapi "akció" mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.

Nem egész 1!!4négy év telt el és 86%-kal emelték az árát egy olyan tárgynak, amit 35 év alatt se lehet kihúzni maximális szintre ha evés helyett nem adod minden megtakarításod a gf-nek....

Hová fajul még a GF? Meddig képesek elmenni?

A válasz egyszerű, mindaddig míg 1, azaz egy játékos is marad, aki fizet.

https://puu.sh/FSDAz/1ded6e6aad.png

ui.: A kép Maverick egyik vidójából származik, itt megnézhető: link

Képet linkké alakítottam. Dreamy

A gyorsbillentyűk alaphelyzetbe állítása azért volt szükségszerű, mert a passzív képességek helyindexei megváltoztak és a gyorsbillentyűkhöz rendelt képességek azok helyindexek alapján töltődnek, egy példa, hogy könnyebben érthetőbb legyen:

A régi képességek esetén a kombó pozíciója az első volt, mivel az is kiosztható gyorsbillentyűzetre, így a frissítés után a gyorsbillentyűzet a régi képesség pozícióról töltené be a képességet, így teszem azt ha nekem a kombó az f4-en volt a frissítés előtt, a frissítés után a chunjó nyelv töltődne be a az F4-re, persze ez birodalom függű, hogy melyik nyelv van az első helyen.

Visszatérve az autovadászatra, az biztos, hogy nem tesztelték le a módosításokat, az is érdekes, hogy a 20.2-es videókban se fektettek nagy hangsúlyt rá, tudva, hogy hibás. Nekem ez az egész úgy jött le, hogy tudták hogy hibás, de nem érdekelte őket, bár lehet tévedek. GF helyében ha tudom, hogy hibás nem teszem be megkárosítva a játékosaimat, de még szerencse, hogy nem osztom a GF politikáját semilyen szempontból.

a videón melyik szerver látható? mert hogy nincs 7-8 skill a karin, nyilván kit érdekel,mert nem ez a lényeg.. fain hogy mindenki full komor cuccban feszít de az a 119 db ki nem osztott képességpont az azért nemsemmi XDDD

Béta teszt szerveren szokták az ilyen bemutató videókat elkészíteni, ahol a karaktereket kóddal töltik fel, azért is van ki nem osztott képességpont, mert a képességeket is kóddal adták, ahogy az látszik a nyelveken is hisz mind P-s.

Már homályos az emléke ugyan, de még maga mr. vörös szakáll Denis harangozta be a jövőben bekerülő új képességeket a játékba, nyilván a + rublikák ezen képességeknek vannak fenntartva =-re kihasználatlanul, de ami késik nem múlik.

Az "új képességek" az akkori interjúból nem erre vonatkozik, amilyen tempóban haladnak a fejlesztők, ennyit voltak képesek összeröttyenteni kitudja mióta, szerintem az még sehol sincs, néhány grafikai elem már készen van 2 új képességhez(vagy 6 új passzívhoz kitudja), ha engem kérdeztek, szerintem most tanácskoznak, hogy hogy tudják a tárgypiacba beépíteni őket.

Mi is informáltabbak lennénk, ha

1. Lenne érdeklődés magyarországon hivatalos szerverre.
    2. Lenne egy youtuber, akit a gf "szponzorál" khm. Csak ugye ezt üti az első, mivel nincs.
    3. Tajékoztatná a GF az itteni csapatot, hogy hé! Csakhát még mindig ott az 1.pont :)

Véleményem kissé borsosan, de őszintén:

Van bőr az arcukon csökkenteni a P-s vezetés értékeit? Ami még a jelenlegi verzióban se mondható soknak, tekintve, hogy mennyi idő és könyv szükséges ráadásul az elég alacsony sikeres olvasási esély mellett. (Nem akarom átvinni a hangnemet p2w-re szóval a koncit, ördögűzőt hagyjuk ki most). Erre még rátesznek egy 20% eséllyel szerezhető könyvet, amit feltételezvén ugyan olyan eséllyel olvas, mint minden könyvet, hát.. Ez minden de nem kihívás, adni valami újat egy meglévő gyengítésével egyenlő a nagy büdös semmivel, de szépen tálalva, hisz a nesze semmi fogd meg jól megy évek óta.

Szörnykártya? Sosem érdekelt ezután sem fog.

A beépített farmbotról meg inkább nem mondok semmit, mióta bekerült minősítette az egész "gondolkodásukat" - igen direkt idézőjelben.

Még megérteném, hogy a fizetős verzióba (akár emelt árral is de,) betennék, hogy szedje a yangot, de hogy feléleszti a halott karaktert, mint prémium tulajdonság? Nevetséges :D Írok rá egy makrót azt heló szia.

Azt se felejtsük el, hogy 75 szint csak a vadkan, a farkashoz már 80-as, a tigris és oroszlánhoz pedig 85-ös szint kell.

Ez nyílvánvaló, én csak a kezdő szinthatárt említettem meg, hogy 75 és a felett használhatóak, többnyire mindenki tudja már a használhatósági korlátozásukat.

Ezekre a szintekre, de főleg a 85-ös szintre, már mindenki beszerzett egy komolyabb bónusszal rendelkező valós lovagló idejű hátast, vagy dédelget esetleg egy fejleszthető hátast, ami szintén plusz bónuszt biztosít (szelidítettnél +50% mozgási). Mégha az oroszlánt nézem is, akkor is jobb annál egy fejleszthető hátas, mégha az érték amit ad az a fele.

Ezzel én is egyet tudod érteni, viszont ez is csak alátámasztja, hogy mennyire is értelmetlenek a barlangi hátasok. Viszont azt se felejtsük el, hogy hiába adott a fejleszthető hátas, nem állandó a dropja és igencsak rá kell szánni pár órát, vagy napot ha nincs szerencsénk, hogy szerezzünk egy ilyen fejleszthető hátast. Ebből adódóan vannak akiknek nem igazán éri meg ez az erőfeszítés. Ide sorolnám magamat is, mióta bent van 1x volt ilyen hátasom, tudva, hogy nem fogok többet órákat vergődni kőről kőre, hogy essen ki a tanusítvány, kitoltam már nem is emlékszem 90 naposra talán(?). És annyi is volt.

úgymond ez az idő összerakós rész sima ügy, hisz egymás után nyithatná a következő hátast, ha letelik az 5 perc.

De nem használja, csak porosodik.

Hát, ezt lehet így is felfogni, hogy jelenleg is úgy működik, de ez így nyűg ahogy van. Például, ha farmolsz 50+ mob van a nyakadban, lejár a pecsét, megnyitni a leltárt, kikeresni hogy hol is a pecsétláda, kinyitni, majd keresni, hogy hova került a leltárba a 4 oldal közül számos új drop között? Nyűg.

Szóval, én úgy gondolom továbbra is, hogy itt nem az idő az, ami miatt nem veszik fel. Sokkal inkább hasznosítható lenne egy szint törlés (és így barlangos farmozóknak egy plusz forráslehetőség yang keresetre), hogy a kisebbek megvehessék, hisz sokan mondjuk nem tudnak kiütni egy fejleszthető hátast.

A használhatósági szinthatárt direk nem említettem meg, mint opció az újragondolásra, hisz GF-et ismerve nem érdeke az ilyes jellegű módosítások.

Viszont ahogy leírtam, nem a felsorolt lehetőségekre megy ki a javaslat, hanem arra, hogy rájukférne egy újratervezés, a jelenlegi játékkörülményeknek megfelelően, hogy legyen értelmük.