Nem akartam hozzászólni, mert mostanában nem játszom sehol, rubiniumon sose játszottam . Na szóval ennek ellenére van véleményem a dologról. Első sorban az, hogy eleve nem igazán működnének a privát szerverek, ha legális szerver úgy működne ahogy kell. Elsődleges szempontnak kéne lenni annak hogy legyen játék élmény , a játékos jól érezze magát és ne az jöjjön le az első 10 percben , hogy aham ingyenesen hirdetett játék, de lám-lám mit is írnak a játékosok a fórumon, hogy vagyonokat költöttek és mégis csak a "elrontottuk, nem sikerült, stb..... " látja . amikor megpróbálja a kezdetleges kis kevés yangocskájából húzni mondjuk a vértjét, és hopp +1 re eltörik. Szóval ha a GF úgy üzemeltetné a játékot, hogy a játékos jól érezze magát, akkor nem is akarna privát szervereken játszani, ahol valóban kap némi játékélményt. Amikor nem arról szólna egy újabb verzió, hogy a rég óta játszó játékosok már előre rosszul vannak, hogy na most mi az ami nem fog működni ? Mi az amire azt mondják eddig is csak bug volt és most persze ki van javítva és azért nem működik? A régi játékosok már semmi jót nem várnak (persze meglephetné őket az üzemeltető azzal , hogy betesz valamit ami nem arról szól hogy ő keres rajta a játékos meg szív) Néhányan még megpróbálnak játszani, jól érezni magukat, de szinte kivétel nélkül csak a társaság miatt. (sokan például ezért mennek együtt máshova) Szóval a legfőbb csapást úgy lehetne az illegális privát szerverekre mérni, ha legális szerveren lenne olyan tartalom és játékélmény amiért érdemes itt maradni, visszajönni, de szerintem ez már csak utópia.