Posts by SunCo

A drop eventek már mennek.

De kárpótlásról egy kanyi szó sem esett. Sem egy bocsi vagy valami, hogy véletlenül nem ment, vagy akármi.

Az meg kifejezetten lelombozó, hogy egy ilyen kb mindenkit érintő témában, ami vagy 8 napon át volt aktuális, összesen 6 embert érdekelt annyira, hogy koptassa a pici száját rajta.

SC.

UI: javaslom akik panaszkodtak kapjanak kárpótlást, a többieknek meg kutyafüle pocokorral.

Sziasztok!

A 9-i tárgyodbás után, ami valami okból 11-éig tartott én sem tapasztaltam semmi metin/boss drop eventet. Sem hátas sem a szokásos eventek nem voltak. Egyedül az EXP event ment. És még szuper metinekkel sem találkoztam, bár nem is kifejezetten kerestem őket. De sokfelé szoktam járkálni azért rendszerint belefutok ha van. De zavaró, hogy senkinek nem szúrt még ez szemet úgy comagaslatokban.

Bezzeg ha a tárgypiacon nem okés valami azt folyamatosan ellenőrzik és azonnal javítják.

Sziasztok!

1. Nem támogatom az összevonást. Szerintem nem vagyunk egy olyan szutyok nemzet, hogy ne érdemeljünk meg egy saját szervert. De ha keveslik a játékosszámot és erőforrást akarnak felszabadítani, miért nem a ch-k számát vágják meg? Nem mintha nyugaton nem lennének tőlünk sokkal jobban üres szerverek. Francia pld full üres. A hőn emlegetett europe, hiába, hogy 3 nemzet is osztozik rajta, üresebb mint a magyar. Nem hoznám fel példának ezért. A többi szerverről nem sokat tudok.

2. A 3 lehetőség közül a csehet látnám, de nagyon nem szívesen. Mint mondtam, nem támogatom az összevonást.

3. Aki már volt event szerveren az tudja milyen együtt játszani román és lengyel játékosokkal. Foglamazzunk így, hogy nem tartanak sokra minket, és azt hiszem ez kölcsönös. Hozzáteszem a lengyelek marha sokan vannak. oda miért pont mi kellenénk még? Bár én személy szerint nem táplálok ilyen érzéseket. És mivel nem támogatom az összevonást, nem is nyilatkozok.

Megjegyzem hogy az emberek jelentős része magyar szerveren még a magyart is nehezen beszéli. Egy egyesített szerveren ugyan hogyan fognak kommunikálni? Vagy majd lesz egy kis magyar szubkultúra? Románoknál sem láttam erős közös nyelv, mondjuk angol kommunikációt. Lengyelről nem tudok nyilatkozni.

Akinek a piac hiányzik az fejlődjön, csináljon cuccokat és menjen nagyvadat ütni. Aki a piacról várja a megoldás az sopánkodhat a nagy szerverek felé. Mellesleg nem egy nagy összeg a világjáró jegy. Eddig is megoldották az oda-vissza kereskedelmet.

A következő kérdés, hogy idegenben hogyan képviselnék az érdekeinket? Mondjuk most sincs "saját" COMA-nk. Legyelen lengyel lenne. Románon meg román. Az érdekeink 100%-os képviselete mindenképp csorbát szenvedhet. Már csak evégett is, hogy a COMA sem a közösséget, sem a kultúrát, sem a nyelvet nem ismeri úgy, mint egy magyar ember. Ha ismerné a coma, akkor egy ilyen kérdést fel sem tett volna. És ezt nem sértésnek szántam, sem pedig kritikának. De vannak tényszerű dolgok.

Ami viszont tény, több magyar játékost nem fog vonzani egy egyesített szerver. Csakis kevesebbet. Sem pedig több sézést nem fog ez termelni a magyar játékosoktól. Ha meg valaki mindenáron közös szerverre kell menjen akkor elmegy egy worldboss szerverre vagy valami másik permanens szerverre ahol folyamatosn előnyök vannak. Nem fog egy sima alap szerverre jönni, hogy X országgal együtt tapossuk egymás lelkét ki.

A pvp-ről nem tudok nyilatkozni. Ameddig a kasztok teljesen balansztalanok, csak egy balga ember beszél a pvp értelméről mikor a szerver játlkosok markáns része pvpben rettenetes hátrányból indul. De még pve-ben is.

Nem szívesen szóltam hozzá, mert már nem kísérem nyomon a fórumon történteket. Álltam én már sok elbukott törekedés mellett. Ez is magyar sajátosság. Mindenki morog, de tenni nem akar semmit ellene. Tegye meg mindig más, amit kell. Ezért van az, hogy egy egész szervert érintő témában is kb 30 ember fog itt cseverészni. A többi sok száz meg csak várja a sültgalambot. Így ne is lepődjünk meg, hogy ellenállás hiányában mindent le lehet tolni a torkunkon. A németeknél egy ilyen topicban vagy 50 oldalnyi komment lenne.

Köszi a figyelmet:
    SC

Egy ilyen fejlesztésnek 5 éve kellett volna jönnie. Könnyíteni a játékon és évenként egy ilyen tartalom, hogy dinamikus legyen, ne unalmas és ne tárcarobbantó.
    Akkor talán nem halt volna ki se a játék se a fórum (khm... meg lett az eredménye... hiába szóltam...)

Én attól félek, hogy ez 5 éve jött is. Ki tudja mi lesz meg mi nem. De ugye ott van az új kontinens is. Ott van meleynél is a 2 másik akármi is. Több évvel ezelőtti dolgok. Mind. Ami akkoriban okés volt lehet, hogy már most gagyi lesz. De kiváncsi vagyok mit találnak ki.

Már ameddig nem 250 ig emelik a szintent és behoznak 10 új fegyót meg 20 új vértet amit +170-ig kell kihúzni.

Remélem a balanszolásból kimaradt kaszt(ok)ról sem feledkeznek meg végre.

A hidra eventre meg nem is reagálok. Azt farkasnak találták ki meg tőrösöknek. Ha ez nem szúr szemet akkor semmi. Mint ahogy a sámik sem. 50ezres skilleznek mágia áttöréssel míg én meg felét sem. Aztán a kariban 10x több pénz van.

Kiváncsian várom.

Nem használok semmilyen tiltott külső programot, így nem is csalhattam. Kitiltjátok a makrós billentyűzetet és egeret használó játékosokat is?

Nem, egyetlen fiókot sem tiltottunk csak azért, mert makrós billentyűzetet vagy egeret használt. Lehetséges, hogy a fiókod egy másik fiókhoz kapcsolódott, ami botokat használt.

Ezek szerint hivbatalos Darcoon tollából is. Nem tilos a makrózás. Akit meg emiatt bannoltak kéri vissza. A post meg sok újdonságot nem mondott. Csak annyit, hogy a rendszer nem 100%-os, hanem csak 99,9% Vagyis mondjuk 30 ezer tiltásból saját vállításuk szerint is 300 ártatlan volt. Szerintünk jóval több.

Nem lehet szabályokat betartani, ha nem is tudjuk. Milyen programok és alkalmazások és hasonlók tiltottak? Mit nem szabad használni?

Pesze ISMERTETETT szabályok és feltételek NEM ismerete, nem mentesít. Kivéve, ha a szabályok és a feltételek nem ismertek.

SC

Ha a legnagyobb főnök azt mondja, hogy szabad a makro akkor szabad a makro. Nincs mese. Akkor ennek függévnyében kell (át)értlemezni a felhasználási feltételeket, meg a közösségi útmutatót. Azok idejétmúltak lettek. Amúgy mit vártunk? Autóvadászat után?

Ha több helyen kifejti, hogy szabad és többször is, akkor szabad. Ha azt mondja ki vagy bannolva akkor a coma is fejére állhat, sem tud mit kezdeni.

Sziasztok!

Gondoltam indítok egyet ezzel a témával is, hogy lássuk mennyire értelmes vagy értelmetlen frissítéseket kapunk. jelen esetben az elemi birodalomról van szó és a szett bónuszokról.

Csak a félreértések elkerülése végett. ha valaminek 10% a siker esélye, az azt jelenti, hogy 10 próbából átlagosan 1 sikerül. Fontos, az, hogy átlagosan, vagyis lesz olyan akinek eslőre beadja és lesz olyan, akinek 40-ből sem.

Így ha valahova az van megadva, hogy a siker esélye 10%, akkor elméletileg biztos sikerhez 10x kell próbálkozni. Vagyis ha 1 próbálkozáshoz 5 tárgy kell és a siker esélye 10%, akkor a sikerhez elméletileg 5x10 tárgy kell.

**Szent szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +5% EXP

* 3 darab: +1500 TP, +15% EXP

**Dicsőséges szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +3% mozgási sebesség - (Megjegyezném, hogy a mozgási sebesség 200-nál maximalizálva van, szóval ez egy megkérdőjelezhető értékű szettbónusz)

* 3 darab: +1500 TP, +7% mozgási sebesség - (Megjegyezném, hogy a mozgási sebesség 200-nál maximalizálva van, szóval ez egy megkérdőjelezhető értékű szettbónusz)

**Lovagias szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +1% szörnyek elleni erő

* 3 darab: +500 TP, +5% szörnyek elleni erő

**Királyi szett bónusz**

* 3 darab: +2500 TP, +10% mágikus/közelharci támadás, +5% mozgási sebesség - (Megjegyezném, hogy a mozgási sebesség 200-nál maximalizálva van, szóval ez egy megkérdőjelezhető értékű szettbónusz)

**Fenséges szett bónusz**

* 3 darab: +3500 TP, +15% mágikus/közelharci támadás, +7% mozgási sebesség - (Megjegyezném, hogy a mozgási sebesség 200-nál maximalizálva van, szóval ez egy megkérdőjelezhető értékű szettbónusz)

A következő dropok esnek elemi mapon:

Szent fegyver darab I

Dicsőséges fegyver darab I

Lovagias fegyver darab I

Szent sisak darab I

Dicsőséges sisak darab I

Lovagias sisak darab I

Szent páncél darab I

Dicsőséges páncél darab I

Lovagias páncél darab I

Az én tapasztalataim szerint 1 óra kemény, aktív ütés után kb esik mindből úgy 15 darab átlagosan. De sajnos a darabok csak a ténylegesen felhasználható II-es darabok alapanyagai.

Íme az átváltások (Megjegyzem újfent, ezek matematikai esélyek, vagyis ahol eredménynek olyan jönne ki, hogy 500 db, de 200-asával kell váltani, ott az 500 db gyakorlatilag 600-at jelent) :

Ezek alapján:

**Szent szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +5% EXP (23 680 db szent darab I + 4 terv + 466 666 680 yang + 2 000 gaya)

* 3 darab: +1500 TP, +15% EXP (40 020 db szent darab I + 6 terv + 700 000 020 yang + 3 000 gaya)

**Dicsőséges szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +3% mozgási sebesség (150 000 db dicsőséges darab I + 6 terv + 2 250 000 000 yang + 12 500 gaya)

* 3 darab: +1500 TP, +7% mozgási sebesség (225 000 db dicsőséges darab I + 9 terv + 3 375 000 000 yang + 18 750 gaya)

**Lovagias szett bónusz**

* 2 darab: +500 TP, +1% szörnyek elleni erő (444 668 db lovagias darab I + 8 terv + 10 000 000 002 yang + 36 668 gaya)

* 3 darab: +500 TP, +5% szörnyek elleni erő (667 002 db lovagias darab I + 12 terv + 15 000 000 003 yang + 55 002 gaya)

**Királyi szett bónusz**

* 3 darab: +2500 TP, +10% mágikus/közelharci támadás, +5% mozgási sebesség (60 030 000 db lovagias darab I + 15 terv + 1 545 000 000 000 yang + 187 500 gaya)

**Fenséges szett bónusz**

* 3 darab: +3500 TP, +15% mágikus/közelharci támadás, +7% mozgási sebesség (8 004 000 000 db lovagias darab I + 21 terv + 205 060 000 000 002 yang + 500 001 gaya)

Persze van némi kerekítési pontatlanság, de a nagyságrendek kb nem változnak.

Ezeket a számokat aztán el lehet osztani óránként max 15 darab lommal ami esik 1 fajtából.

Garantáltan jópár olyan kari van, amiket hibásan bannoltak ki. De ha olyan nagyra vannak a csalásvédelmükkel. Olyan nem létezik, hogy az minden csalást kiszűrjön. Illetve a másik dolog. Ki engedte meg nekik, hogy kémkedjenek mások számítógépén? Ez minimum titkosszolgálat erősségű hírszerzés kellene legyen. Erre aztán semmiféle jogi felhatalmazásuk meg nem is lenne. No meg mindenkinek joga van megtekinteni a róla gyűjtött adatokat. És a biometria is ide tartozik illetve mindenféle telemetria.

Meg kell mondjam a németek méltóak lettek a nagyszüleikhez!

Azt állítják,hogy a jogtalanul betiltott számlákat a mai nap folyamán megnyitották. Akkor csak van fals ban... S azok a számlák maradnak zárolva ami nem volt oké. De ez egyértelmű.

The false positives that are being referred to, occurred during the first cheat blocker ban wave - last year. Accounts that had been wrongfully banned have already been re-opened back in the day. Since then the system has been adjusted and provides accurate results now.

/nem fordítom szóról-szóra/

A fals pozitív banok az első cheat blocker ban hullámára vonatkozóan voltak írva. a múlt évben Azok az accok amik bannolva lettek AKKOR fel lettek akkor oldva. Azóta a rendszert beállították, hogy pontos eredményeket adjon. (vagyis továbbra is tömegével vágjon ki embereket)

Légyszíves fordíts pontosabban!

De persze már több közösségben belátták, hogy az auto ban bődületeseket hibázik. De feloldani azt nem.

Elnézést, ez a gyöngyszem kimaradt.

Ha egy gép dönt az emberek sorsa felett.... Jujj valami filmben ez mintha már megjelent volna... Terminátor? :)

Sziasztok!

Úgy gondoltam nyitok már egy threadet mert nem kapunk kellő tájékoztatást a GF felől, holott másokat meg kimerítően ellátnak információkkal.

Első sorban ugye a tömeges kitiltásokról nincs hír, idehaza. Külföldön bezzeg van. Na akkor szemezgessünk. Én csak kivonatolgatok, de ha valaki érzi az erőt magában és google transot legyen kedves fordítsa le teljesen.

Erről maga a főmufti nyilatkozott is. A stílusáról is lenne mit beszélni. Durván tenyérbemászó módon. Ezeket a megnyilatkozásait a román discordról összeszedtem. Velük legalább leáll beszélgetni. De abban köszönet nem volt. Képként csatoltam, persze közte voltak más beszélgetések is, azokat kivágtam. Aki érzi magában az erőt fordítsa le ide kérem.

Tőszavakban annyit közölt, hogy az AUTOMATA ban rendszer 100% precíz és sosem hibázik. És nem érdekli akárhogy is sír akárki is nem lesz feloldva. És neki megvan a csalásra a bizonyítéka, amit persze nem mutat meg de bízzon benne mindenki, hogy megvan neki. És ha gondolja akárki menjen perre is az sem érdekli, mert neki van bizonyítéka. Vérlázító stílusban.

Ezek után a regionális comák:

https://board.tr.metin2.gamefo…%2BMart%2Bban#post7124676

https://board.it.metin2.gamefo…7-account-bloccati-27-03/

https://board.de.metin2.gamefo…ostID=3100083#post3100083

Itt simán kifejtik, hogy az automata banrendszer bevadult és ezrével, ha nem több titulált hackernek játékosokat, akiket végül a főgóré Dennis kivágott.

Semminemű mérlegelés nem volt, hogy ki bűnös vagy ki nem.

Akkor ezek szerint a 100%-osan tökéletes automata rendszer mégsem az.

Ami még a dennis féle zöngékből kiderül. kerek perec közölte, hogy a makró használata nem tilos. :D Ezért mennyi embert bannoltak ki? És közli, hogy nem tilos. Sőt, német fórumon is közölte még 1x.

https://board.de.metin2.gamefo…ostID=3100034#post3100034

Mondjuk románoknál a számla/karakter kereskedés sem tilos.

Na első blikkre ennyi lett volna. Aki gondolja pontosan fordítsa le a külföldi híreket. Ha már nem kapunk hivatalos infókat, legyen másodkézből.

Igen. A fejed kicsit szétesik. Meg a fegyver a másik kézbe kerülhet. És női surákon az epic is érdekesen néz ki. Hátul nyitogatja azokat a lelógókat. A férfi harcos karim meg a fölbe oldalra bele van állva és magasan kitartja a karját. De végülis ezt is el lehetett rontani.

Nekem is. Alig maradt már a játékban valami ami nincs elromolva. Ha meg egy darabig nem tudunk adományozni a napi búnuszt is beszívjuk.