Farm botok- ez már több a soknál!

• Ide összességében egy jól működő rendszer kéne. Évekkel ezelőtt beharangozták, hogy lesz ilyen - persze, azóta sincs róla hír. No, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő.:)

Én még nem láttam hogy a gameforge reagált volna a botokra de legyen úgy.... már nem reménykedem semmibe.... Szerintem már nem is érdekli...

• De reagál a GF. Ezt onnan tudom, hogy egy BOT a múltkor a hívást spam-elte WON árusítással az uj serveren. (Már azért is vakarom a fejem, hogy a server nemrégiben nyilt, akkor hogy a frászban tudnának ők több 100 WON-t valós pénzért árulni...)
    Aztán egyik napról a másikra a hívás spam-elés eltűnt. Szóval ezek szerint, valamicskét mégiscsak tesznek a BOT-ok ellen. De még mindíg nem 100%-os a módszer.

• Kérem a GM-eket hogy legyenek szívesek nézzenek rá a Királyos helyezés listára hát ha ezekkel a nevekkel nem tultják ki őket illetve ilyen pontszámokkal akkor nagyon nagy a baj van. Legalább törjetek egy kis borsot az orruk alá :)

• hát ha ezekkel a nevekkel nem tultják ki őket

Tudtommal*, eddig minden évben ki lettek tiltva ezek a karakterek, és a végén azok nyertek, akik nem csaltak. Szerintem ez történik majd most is.

(*A korábbi évek tényleges nyerteseinek visszajelzése alapján.)

"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."

HTLbUaQ.gif

• Kérem a GM-eket hogy legyenek szívesek nézzenek rá a Királyos helyezés listára hát ha ezekkel a nevekkel nem tultják ki őket illetve ilyen pontszámokkal akkor nagyon nagy a baj van. Legalább törjetek egy kis borsot az orruk alá :)

Ebben nagyon bízom én is. Általában éjjeli bagoly vagyok - talán ilyenkor a botok is kevésbé vannak jelen? -, de az, hogy látom éjjel "cfsha89453" tipikus random php faker-rel generált löfütty névvel játszák izomból.... azért felháborít.

Másik érdekesség, hogy szeró frissítés után bármelyik fiókról akarok felcsatlakozni - jön a "nem elérhető számodra" című üzenet. Netresi, játék újrarakás, vírusírtó, minden opciót kipróbáltam (VPN nem jástzik - szoft. fejlesztést végzek, nagyon ritkán max arra de azt is netre használva). Ellenben még mindig nem sikerült megszüntetni/feloldani, hogy Én, aki fizettem (támogatom a játékot) játszani tudjak vele.

Ellenben a botokat ki sem szűri a rendszer. Enyhén abszurdisztán a helyzet.

Érdekesség és csak kérdés felvetés -, de nem lenne egyszerűbb beépíteni egy validátort a játékba, szerver oldalra? Nyilván a "hacker" programok nem a szervert támadják, hanem valószínűleg lokálisan manipulálják a klienst (?). Ergó talán a szerver-oldalon lehetne picit javítani a totál validációs folyamaton, ha egyáltalán építettek bele. Egyelőre elkeserítő a helyzet.

Azt bele sem kalkuláltam, hogy speckó azért vettem prém. magánboltot, hogy eladjam a cuccaim és szervert váltsak. Nyilván a fake-letiltás miatt az is elúszik. Gondolom, kárpótlás meg majd az ablakban :)

....Valahol, ahol talán nincs ennyi bot és működik az élni - és élni hagyni elv. Na oda mennék át.

Szint: 55 Kaszt: Harcos Skillek: Aura: P Mámor G1

Szint: 95 Kaszt: Sura Skillek: Penge P, Elv. vért P, Félelem P

Szint: 75 Kaszt: Sámi Skillek: Áldás P, S. segítség P, Visszaverés P

• Sziasztok!

Elnézvén őnagyságát, több dolog is az eszembe jutott. (de lehet, nyitott ajtót döngetek vele?)
    1. A futkározós harcosok helyett átváltottak camp-elő íjászokra? Ez valahol még szabályos is lehet, hiszen az auto attack benne van a kliensben ugye. Deha ezt a karit nem azok üzemeltetik, akik a bot-okat is.... azért 10-es szinten lovagiasnak lenni map1-en, ahhoz nem 1-2 mob-ot kell lecsapni. Egy valós játékos idővel tovább lép erősebb területre a karival, hogy jobban fejlődjön.
    2. Ha ezeket a karikat valóban azok üzemeltetik, akik a bot-okat is. És ha olyan jól megy(?) a won-üzlet, nem telik nekik tolvajkesztyűre, meg 3. kézre??? És ha össze se szedik a yang-okat, akkor miből telik nekik won-ra, amit 100 számra árulnak(?) €-ért?
    3. Úgy látszik, már map1-et se kímélik. Korábban legalább map 1-2 még lehetett valamennyire fejlődni.
    4. Mi lesz a következő lépés? Arahanozi vagy fekázni ser lehet majd tőlük?!
    5. Ha már nem szedik össze a yang-ot, aki ráérős, és yang kell neki, hajrá, ingyen yang forrás befektetés nélkül.
    6. És végül, de nem, utolsó sorban. Ezek a hack-elt bot-ok hogy reagálnak arra, ha leütik őket? Próbálta már valaki másik birodalmi nagy karival leütni ezeket a bot-okat? Vajh mennyire lenne hatásos kezdő területre állandóan visszaküldeni őket?

• FONYTON el kell hogy keserítselek, map 2-n már nagyon régóta bot-ok járnak, meg sztem máshol is. Jelenlegi helyzetet nem ismerem, mivel befejeztem kiskarikkal arrafelé igazából nem is kiskarizok, majd zoknikat fogok ütni orkoknál. Nem tudom hogy éri meg nekik, de csinálják, egy módot látok amivel tehetünk ellenük: jelentjük. Kattints rá és ha nem teleportál el lesz rá időd, én ha látok ezt teszem. Piacon használt, egy időben le kellett tiltani a súgást, mert pm-et küldtek folyamatosan. Ez megszűnt, remélem a jelentéseim is használtak vmit. :) Yoharán még nem láttam, de azt hallottam már ott is voltak vmelyik szerveren. Leütni nem tudtam őket, elteleportálnak, utoljára sivatagban próbáltam.

• átváltottak camp-elő íjászokra?

Régen is voltak, amég a különböző eventeket lehetett 30 alatt is csinálni.

Korábban legalább map 1-2 még lehetett valamennyire fejlődni.

A helyzetet Chione szerveren nem tudom, de máshol akár a nyugati régióban is, vagy magyaron ez sajnos nem újdonság.

róbálta már valaki másik birodalmi nagy karival leütni ezeket a bot-okat? Vajh mennyire lenne hatásos kezdő területre állandóan visszaküldeni őket?

Magyaron próbáltam, le lehet verni, de feléled ugyanott, szval nem megy éledő körbe.

A rosszabb eset mikor sebzi a játékost is. Mert olyan is van.

Kattints rá és ha nem teleportál el lesz rá időd, én ha látok ezt teszem.

Ha elportol érdemes várni egy 10 mp-et (akkora kb megjelenik ugye máshol) és jelenthető.

Yoharán még nem láttam, de azt hallottam már ott is voltak vmelyik szerveren.

Én már igen, magyar szerveren.

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"And I am feeling so small"

💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• Sziasztok!

Nem tudom, meddig fajulhat még ez a helyzet, de már kicsit cink, hogy az összes ch betelt a sok bot miatt. Ha van itt illetékes, csak szeretném megtudni, hogy történik valami ez ügyben (a botok tiltása), vagy így kb. nem érdekel senkit? Ahol eddig 1-2 bot volt, most minimum 7-8 van.

• A magyar team nem foglalkozik evvel sajnos, én úgy vettem észre hogy semmi nem érdekli már őket nem is értem van-e értelme még a Magyar szervernek..... 2 éve abba hagytam mert bele fáradtam hogy nem lehet érvényesülni a botok miat sehol.... Addig nem is folytatom amig ez van talán sokan el kellene gondolkozni ezzen a dolgon valamit közösen kitalálni hogy észre vegyenek minket. 1 2 hetes játék szünet minden magyar felhasználónak boltok bezárása stb teljes leállást kellene tartanunk és akkor talán a gf észre venné..... Gondolkozatok el rajta :) És nem utolsó sorban a won vásárlást is szuneteltetni kellenr magyar szerveren hogy a botoknál maradjon a zseton :)

• Sziasztok!

történik valami ez ügyben (a botok tiltása), vagy így kb. nem érdekel senkit?

Egy picit most megvédem a játék csapatot. Amikor segítségre volt szükségem, akár egy lovas küldetésben a sivatagban, Korelan azonnal jött, és segített nekem. Végig ott volt, lőtte le a szerverről a botokat. Ha bármilyen egyéb területen szerettem volna farmolni, Aldomir is a segítségemre volt. Ebből kifolyólag azt gondolom, hogy de, érdekli őket a kialakult helyzet, segítenek, ahol tudnak. Azonban ez a maréknyi ember, aki itt dolgozik, értelemszerűen nem fog (tudni) egész nap itt ülni, és percenként lelőni a botokat.

És nem utolsó sorban a won vásárlást is szuneteltetni kellenr magyar szerveren hogy a botoknál maradjon a zseton :)

És nem utolsó sorban igazat adok Sirmium -nak. Abban a percben, amikor majd nem ilyen bejegyzés fogad az ismert oldalon, ami pár órával ezelőtt is fogadott, akkor majd a botok is szublimálnak. De amíg van kereslet, addig bizony kínálat is.

HTLbUaQ.gif

• Egyáltalán nem a magyar team tagokat akartam ezzel célkeresztbe hozni, tudom, hogy ők megpróbálják a lehetetlent. Én központilag értettem a dolgot, tehát a GF felé tettem fel inkább a kérdést, hogy esetlegesen van-e valamilyen formában már megkezdett megoldás erről a részről. És sajnos Varden, ebben a yang/win eladásos dolgokban sajnos igazad van, elég sok ilyen posztot látok, ami azért elszomorít, de sajnos ezekkel is a botok kezére játszanak sajnos .

• a GF felé tettem fel inkább a kérdést

Arra sajnos nem hiszem, hogy ez a legmegfelelőbb platform. Ha esetleg megfogalmazod a kérdésedet angolul/németül, megírod a jegyrendszerbe, akkor hamarabb kaphatsz választ a témában egy illetékestől. (Gondolom én.) Kétlem, hogy a GF munkatársai majd a fórumon fognak válaszolni a témával kapcsolatban.

elég sok ilyen posztot látok

Én egyre többet, egyre olcsóbban. Innentől kezdve pedig egyértelmű, hogy van kereslet ezekre a botokra.

Alternatív javaslat lenne inkább az a részemről, hogy tiltsák ki azokat, akik a wont értékesítik. Hivatkozva erre:

"6. A felhasználó mulasztási kötelezettségei // 6.1. Hacsak a Gameforge kifejezetten nem engedélyezi, a felhasználó nem jogosult a Gameforge szolgáltatásait vagy azok részeit a szerződésben meghatározott céltól eltérő célokra szerkeszteni, sokszorosítani, terjeszteni, nyilvánosságra hozni, kereskedelmi céllal felhasználni. Csak technikailag szükséges sokszorosítás megengedett a Gameforge szolgáltatások rendeltetésszerű használatához. A szerzői jogokra vonatkozó megjegyzések és a védjegy- jelölések nem módosíthatók vagy törölhetők."

HTLbUaQ.gif

• ..vagy egész egyszerűen szüntessék meg az autovadászatot, ha már az ip-cím alapján történő tiltás szóba sem kerülhet.

Amúgy ez már röhejes, tegnap 16 percen át rohangáltam Lungsamban, h szerezzek zelkova-faágat. Ez a 16 perc azzal telt, h amikor megláttam egy mobot, elindultam felé, mire odaértem meghalt. Így nem sokáig fogják a játékosok még erre a programra fordítani az idejüket, mert belépni sincs értelme.

• ..vagy egész egyszerűen szüntessék meg az autovadászatot, ha már az ip-cím alapján történő tiltás szóba sem kerülhet.

Amúgy ez már röhejes, tegnap 16 percen át rohangáltam Lungsamban, h szerezzek zelkova-faágat. Ez a 16 perc azzal telt, h amikor megláttam egy mobot, elindultam felé, mire odaértem meghalt. Így nem sokáig fogják a játékosok még erre a programra fordítani az idejüket, mert belépni sincs értelme.

Ezért nem lépek be... havi egyszer petet etetni szoktam... reménykedem hogy egyszer megszünek a botok és akkor vissza térek.. Addig én nem látom értelmét már 2,3 éve ez a káosz van sehol róla egy hír semmi hogy reménykedjünk valamibe.... Én szerintem értelme nincs már a toppiknak se ez a játék tönkre ment sajnos és kész!!!!! Ennyi volt szerintem az egésznek itt nem is akarnak megoldást találni régen volt megoldás mostmár a gf elengedte az egészet kivéve a fizetős részét.... Tiszta röhej a tárgypiacos része is mikor reklámozzák ilyen meg olyan kedvezmény hát vásároljon az aki akar én nem amig ez a helyzet nincs megoldva..... Jo volna mostmár ha egy team tag is ide írna hogy van remény vagy engedjük el az egészet öntsünk már tiszta vizet a pohárba kedves gm,gf team tagok.....

LESZ MEGOLDÁS VAGY NEM LESZ?

VAGY ENGEDJÜK EL ÖRÖKRE A MAGYAR SZERVERT???

• ..vagy egész egyszerűen szüntessék meg az autovadászatot

Ezzel azért nem értek egyet, mert szerintem nem kellene mindenkinek szívnia amiatt, mert a botok kihasználják ezt a lehetőséget (is). Azt pedig ne felejtsük el, hogy ebből van prémium verzió is, és általában, amiből pénzt kaszál a GF, azt nem igazán fogja csak úgy megszüntetni. Plusz, abba is gondoljunk bele, hogy ezek a botok pillanatok alatt megtalálnák az újabb kiskaput, így csak egy ideig-óráig működne ez, aztán írnak rá valami programot, és kezdődik előről a pokol.

reménykedem hogy egyszer megszünek a botok

Az az igazság, hogy nem reménykedni kellene, hanem nem kellene vásárolni wont. Ennyi lenne a megoldás. Ha nincs ember, aki kihasználja ezt a lehetőséget, akkor nem is lenne bot, aki azért "gürizik", hogy kifarmolja, amit utána mások vígan megvásárolnak. (Természetesen nem személyeskedek, ismerlek téged, nem rád gondoltam.)

sehol róla egy hír

Annyiszor kitárgyaltuk már pedig ezt a témát itt is, Discordon is, a játékban is... Ezerszer át lett rágva, csak éppen változás nincsen.

Jo volna mostmár ha egy team tag is ide írna

Írt ezerszer a Discordon (is pl.), de kb. ugyanazt tudja mantrázni, és teljesen jogosan:

HTLbUaQ.gif

• Egymást lassan jobban utáljuk mint a fennálló problémát. Csatlakozok én is egy hozzászólás erejéig, itt talán többen látják azok közül akiknek máshol is ér valamit a szava. Az olvasott információval meg tegyen mindenki kedve szerint, javaslom vigye tovább az ötletet (de kizárt, hogy ne hangzott volna már el több mint elégszer).

A megoldás egyszerű, már régen alkalmazzák a játékban ezt és egy ehhez hasonló korlátozást.

-Amennyire én tudom frissen kezdett felhasználó nem vehet azonnal tárgypiacról SÉ tekercset (lehet ez azóta máshogy működik), de ez is egy félig hasznos korlátozás lehet.

-Tombolához minimum a 30-as biológus küldetést le kell adni (orkfog). Ezzel már inkább lehet kezdeni valamit.

Valaki akinek nézik a visszajelzéseit a játékkal kapcsolatban (GA, GM, SGM, CM, BM, SM), legyen kedves bedobni az ötlet ládába vagy kezdeményezzen/kérvényezzen egy email formájában, hogy fésüljék össze a 30-as sárkánykő szilánk küldetést a 30-as biológus küldetéssel.

Továbbá legyenek kedvesek ezt kiterjeszteni az összes "kártyás" és alternatív droppos eventre (HF, hatszög stb).

Ha már amúgy is a legtöbb event (látók párbaja, kobold, okey, királyi, yutnori, peca) szinthatáros egy biosz igazán belefér még a szintek mellé.

A fix szervereken ez a normál/aktív játékos állomány 90%-át valószínűleg egyáltalán nem is érintené, akit igen annak 2 hét pihenője van (de ez nem nagy ár érte).

Az ideiglenes szervereken se szabadna ennek különösebb problémát jelentenie, esetleg egy kisebb stagnálás induláskor (aki siet úgyis megdurrantja némi kutatói elixírrel).

Ami marad nekik ezek után az a sima fejlesztők/felszerelések/ládák és az alap horgászat. Csak ezért valószínűleg már nem éri meg botokat futtatni, lévén fejlesztőket már fel sem szedik.

Az esetleges választ/reakciót a felsőbb döntéshozó rétegtől akik az itteni állományon kívül esnek és tudnak tenni a dolgok érdekében (ha akarnak) már sejtem. Ha csak abból indulok ki, hogy engedték idáig elharapózni a dolgokat és a felelősséget/munkát egy az egyben átterhelni a szerverek felügyelőire (akiknek ettől azért vannak komolyabb feladataik is mint, hogy botokat hajkurásszanak 0-24) akkor az már válasz a kérdésemre.

Nyilván egy rendes illegális tevékenységet szűrő programot ami aktívan dolgozik is semmi nem pótolhat (csak ez valamiért nem fér már egy ideje bele a költségvetésbe), ez csak egy tűzoltási javaslat és nem az igazi megoldás ami megelőzné az összes lehetséges fel vagy még fel nem merült problémát.

Mindezektől függetlenül, hogy idáig jutottunk szerintem nem véletlen. Valahol összekacsintanak ahol valós változást lehetne hozni és a botokkal szerzett javak egy része a megfelelő zsebekbe vándorol nem véletlen ami történik. Nem akarom elhinni, hogy csak úgy engednék a hajót meglékelni és mikor már vállig ér a víz se éreznék azt, hogy süllyedünk. Mondjuk örülnék ha ezek után valaki csak azért is rám cáfolna.

• Tényleg nem ártana tenni valamit, anno régen csak annyi volt a bot hogy map1-en hátul a fehér esküket ütötték de teljesen 0 aggyal, amikor meg meghal ugyanott terem. De ebből is csak 2-3 volt régen.
    Pár év után kb 2016-2017 körül lestem fel ( akkor még létezett a Pegazus ) én nem láttam egy botot se akkor, de ez gondolom későbbi probléma volt, az egyelten amit nem kedveltem az az új faj a Lycan vagy mi volt.
    És csatlakozom több itteni hozzászólóhoz akár régi akár új hogy ha ez nem változik akkor kb rendes játékos nem lesz és akkor igazság szerint bezár a bazár, mert nem a csalókból kéne etetni ( most csak mondtam valamit ).
    Olvasom a kommenteket és elszomorít hogy sok ember nem tud a saját erejéből karaktert építeni hanem inkább csalással teszi meg, és a régi játék élmény elvész. Ez igencsak fájna mert én szívem szerint a mai napig játszanék ezzel a játékkal, de ha tényleg mindenhol botok vannak, akkor ennek sajnos nem látom esélyét.
    Az meg másik kérdés hogy van e olyan régi magyar szerver amit nem a GF üzemeltet.

• frissen kezdett felhasználó nem vehet azonnal tárgypiacról SÉ tekercset

Igen, ez továbbra is így működik. Ahhoz, hogy vásárolni tudj SÉ utalványt, készen kell lennie a a 30-as szintű (orkfogas) biólógus küldetésednek, és a fiókod 180 napnál nem lehet újabb.

Tombolához minimum a 30-as biológus küldetést le kell adni (orkfog).

Ez már most is így van. A Tombola előttig teljesítened kell a biológus küldetést.

a 30-as sárkánykő szilánk küldetést

Itt felmerül egy kérdés/probléma számomra. A Sárkánykő-alkímiát az 1-es szinttől lehet használni. Ha abba belenyúlunk, hogy magát a szilánkot csak 30-tól lehet kiütni úgy, hogy biológus küldetéshez igazítod, akkor szerintem ez hatással lesz arra is, hogy mikortól tudod felvenni az alkímiát és használni. Ez szerintem egy komplexebb rendszer.

Valahol összekacsintanak

Furcsán működik a gépezet, és nyilván nem látok bele abba, hogy mi miért van. De azt kicsit kétlem, hogy a botok az eladott yang/won után x %-ot leadóznak a GF-nek, hogy ők ne kezdjenek velül semmit. Ez már egy meredek konteó.

Az meg másik kérdés hogy van e olyan régi magyar szerver amit nem a GF üzemeltet.

Erről nem beszélhetünk itt! Méghozzá a Fórum Szabályzata miatt:

Reklámozni csak szépen...
    Ja, nem, azt sem lehet! Azrael sok mindent eltűr, azonban a reklámozást nem. Privát szervert pedig még véletlenül se említs meg! Úgyhogy csak óvatosan ezzel!

HTLbUaQ.gif