Farm botok- ez már több a soknál!

 • Sziasztok, előre is elnézést, ha nem ide kell írnom, de véleményem szerint igen is HIBA, hogy ennyire tele van a játék farm botokkal. Lassan semmit nem lehet csinálni, mert egyes hackerek csak elindítják a botokat, majd idővel begyűjtik róluk a zsákmányt. Fölösleges farmolni, mert más a botokkal elintézi magának, majd kipakol szépen egy tele boltot alkimiákkal, jóval a piaci ár alatt és él, mint Marci hevesen. Személy szerint én az alkimiából és a horgászatból tartom fennt magam és nagyon kiábrándító, hogy órákat játszom, hogy pár won értéket kifarmoljak, majd amikor tenném ki piacra észlelem, hogy napról napra lennebb van az ára, mert valakik kiraknak például egy boltnyi exp rákot, jóval a piaci ár alatt. És nem pár darabról van szó, hanem több százas tételben. De ugyanez elmondható az antik alkikról is. Az accountomról 7 karival szilizek, ez napi kb 3 órát vesz igénybe. Ha szerencsém van lesz 2-3 antikom, de van, hogy egy sem, mert olyan a szerencsém. Hacker barátainknak ott a telebolt és a piaci ár alatt pikk pakk elviszik. Amire lesz egy antik rubinom 40 millát esik az ára...
  A minap a chunjoban 7db botot számoltam össze az alkimista körül legyeskedni, ugyanaz volt a mozgása az összesnek, még ugyanott is kanyarodtak meg minden, csak 2-3 másodperc eltéréssel mentek egymás után szépen.... És ez csak 7 bot, ne említsem a sivatagot, az ork templomot, ork középet vagy akár a SD2-t amiért elviekben vannak akik még fizetnek is :).
  Kérdeztem ismerősöket, hogy miért nem tiltják őket a team tagok. Az volt a válaszuk, hogy, mert nincs értelme, úgyis csinálnak újat, kezdhetik előlről. Kérdem én, akkor innentől kezdve mindenki használhat farm botokat, mert úgysem tiltják? Vagy mitől függ ez? Csalnunk kéne nekünk is, hogy érvényesülni tudjunk?


  Témát a megfelelő fórumrészbe áthelyeztem. Dreamy

 • dreamy

  Added the Label Játék
 • dreamy

  Added the Label Kibeszélő
 • Szia!


  Az a legnagyobb probléma, hogy az ismerőseidnek igaza van. Ezek a botok valóban úgy működnek, hogy amint az egyiket kitiltják, már jön helyére a következő. Annyit tudsz tenni, hogy jelented őket a team tagoknak, akikből 250 is kevés lenne, hogy 0-24, mindenhol, azonnal elvégezzék a manuális tiltást.


  Kérdeztem ismerősöket, hogy miért nem tiltják őket a team tagok.

  Tiltják. De teljesen hiába, hogyha 5 másodperc múlva már egy teljesen más névvel ott a következő.

  Kérdem én, akkor innentől kezdve mindenki használhat farm botokat, mert úgysem tiltják? Vagy mitől függ ez? Csalnunk kéne nekünk is, hogy érvényesülni tudjunk?

  Nem lenne szerencsés, hiszen zárolnák a fiókodat, ha meglátnák, hogy csalsz.


  Erre az egészre nem helyileg kell megoldást találni. Ami a Metin2-ben évek óta megy, az vicc. Azt gondolom, hogy a GameForge-nak már réges régen tennie kellett volna valamit ezügyben. Innentől kezdve, hogy ők nézik, hogy a szerverek (beleértve a fizetős prémium szervereket is!!) tele vannak botokkal, az már nettó bűnrészesség. KÉTLEM, hogy lehetetlen egy olyan programot csinálni, ami a tényleges csalókat tiltja. Nekem senki ne jöjjön az évekkel ezelőtti tiltás hullámmal, amikor tisztességes játékosokat is tiltott a rendszer. Ugyanis ebben benne van a válasz: az a rendszer annyit is ért. Azóta gondolom gőzerővel megy a munka, hogy jobb legyen ez a rendszer...:D

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."


  HTLbUaQ.gif


  Image by Lesirg:thx:

 • Nem csak IP+MAC a bannolás alapja, hanem pl. a PC digitális ujjlenyomata, de figyelembe veszik a szolgáltatót is és emiatt az új IP sem játszik. Ami egy darabig segíthet, az az új regisztráció, másik néven, másik e-mail címről. De ez is csak időleges. Az ingyenes VPN azért nem jó, mert azok többsége transzparens VPN. Átlátnak rajta és egyértelműen betudják azonosítani, hogy ki van a VPN mögött, függetlenül attól, hogy milyen lokalizációt állítasz be. Emellett a játék küld a szerverre egy titkosított adatfolyamot, amiben benne van a hardver ID-d és az is, hogy ki voltál korábban, milyen néven voltál regisztrálva. Így új regisztráció esetén is tudnak azonosítani. Ami segíthet, az egy teljesen új gép vásárlása és a játék arra telepítése. Ezzel egyidőben új internet előfizetés vásárlása. Majd ezután egy olyan e-mail címmel történő regisztrálás, amit korábban még nem használtál a játékban.


  Ez egy copy... Nem lenne szerintem ez olyan bonyolult dolog....csak kicsit jobban rá kellene feküdni a dologra..De ha van Admin vagy éppen egy jobb informatikus itt a társaságban, szivesen várom a válaszát erre :)

  Üdv

 • Imádom, hogy berakom éjjelre karit húzni autón sd2be és random megjelenik egy farm bot... Mellesleg ha egy team tag ezt látja, ch6 sd2-be takarítást kérünk. Gyorsterem környéke....

 • Mellesleg ha egy team tag ezt látja, ch6 sd2-be takarítást kérünk. Gyorsterem környéke....

  Azért álljon már meg a harci menet.

  Mindennek megvan a módja....

  A témádat hagytam kibeszélésre, de ha ebbe az irányba kanyarodik, akkor zárni fogom.


  A botokat a fórumon itt tudod jelenteni (a megfelelő módon!) : Hackerek, spambotok jelentése

  ezen kívül a Discordon, kifejezetten ez miatt létrehozott #reports szobában (ott is a kitűzött üzeneteknek megfelelően várjuk a jelentéseket)

  és a harmadik a Jegyrendszer: https://metin2.support.gameforge.com/index.php?fld=hu


  Magyarország szerveren még jó állapotok vannak, ettől máshol sokkal , de sokkal több a bot/hacker.

  Jelentsétek, a játék részleg minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne legyenek nálunk botok.

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 • Nem csak IP+MAC a bannolás alapja, hanem pl. a PC digitális ujjlenyomata, de figyelembe veszik a szolgáltatót is és emiatt az új IP sem játszik

  Nagyjából helyes amit írsz. Az alaplap és egyéb alkatrészek alapján simán lehetséges (volt már 15 évvel ezelőtt) olyan tiltást kiosztani amit maximum alkatrészek cseréjével, új számítógép vásárlásával lehetett megkerülni. Ez plusz kötelező 2FA és nagyjából ki is lőtted a próbálkozók többségét.


  A gond nem ez. A gond az, hogy mint minden más, ez is egy anyagi döntés végeredménye. Várható-e emelkedett bevétel attól, hogy ráfekszenek erre és mondjuk 2,000 fejlesztési órát beleölve megoldják a problémát. A válasz nem, tehát nincs üzleti oldalról megrendelés sem. A mérnöki munkaóra drága és inkább új prémium petre, előfizetős funkcióra és ehhez hasonlókra szeretnének költeni.


  Az elmúlt 5 évben semmi nem változott a cég mentalitásában, nem fog ezután sem. Aki ennyi év alatt nem talált magának jobb játékot amivel eltölthetné a szabadidejét az valahol meg is érdemli mondjuk, hogy hülyének nézzék.


  (Remélem ezért a nyelvezetért még nem jönnek a tanárnénik és tanárbácsik, hogy ráüssenek a körmömre, próbáltam visszafogott maradni!)

  "Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

 • van egy program mac címet változtatja meg, engem bárhol barhonnan bannoltak ezzel fel tudtam oldani, nem nagy dolog ja és hogy ne legyen off nem sok mindent tudnak vele mit kezdeni vissza fognak jönni mondjuk nemsokára 2024.. nem sok jövőt jósolok a magyar metin2nek mert ugye játékos alig de az összevonásról még szó sincs pedig ideje lenne

 • Sziasztok!

  Néha-néha visszanézek, ha úgy tartja kedvem. Én is sok helyen találkoztam ezekkel a BOT-okkal. Mennek körbe-körbe, és halnak körülötte a szörnyek, annélkül, hogy egyet is belecsapnának. Ha megütüd őket, egy időre láthatatlanná válnak, majd folytatják, ahol abbahagyták.

  Hogy mi lenne a megoldás ellenük?! Egy drasztikus fellépés. az összes releváns accountot is bannolni, amivel azon az IP-n beléptek. Beleértve a boltos, a tároló karaktereket. Kérdéses, ezek után megérné-e nekik farmolni, ha a bannal menne minden a lecsóba?!

  A másik, ami megfordult a fejemben, hogy bár hivatalos pénzért nem lehet GF cuccokat árulni yangot-tárgyat stb, nekik biztos megvan a nemhivatalos kapcsolatuk. Nem tudom tolvajkesztyűt, EXP gyűrűt stb vesznek-e. Felmerül a kósza kérdés bennem, ha teljességgel bannolva lennének ezek a farmolós BOT-ok, mégnagyobb bevételtől esne el a GF?!

  Amit viszont észrevettem, hogy a metinköveket, illetve metin ütéskör kijövő szörnyeket békén hagyják. Meg bányászni is nyugodtan lehet mellettük. Szóval kinek a metin ütés a prioritása, valamilyen szinten tud érvényesülni.

  Edited once, last by FONYTON ().

 • Az a baj, hogy a csalók pillanatok alatt hoznak másik karaktert, mert kismillió felhasználóval rendelkeznek. Nyilván az lenne a legkézenfekvőbb, ha minden, az IP címhez köthető felhasználót tiltanának. Viszont ez sem jelentene nekik különösebb gondot, csinálnak másikat.


  Sokszor elmondtam már, most is így gondolom, hogy a csalók ellen a GameForge tehetne a legtöbbet. Viszont a kérdés bennem is felmerült, hogy elképzelhető, még több bevételtől esnének el. Nyilván, ha nem lenne valami haszon, nem hagynák már ezt a helyzetet évek óta. Semmi változás, a szervereket pedig ellepik a csaló játékosok.

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."


  HTLbUaQ.gif


  Image by Lesirg:thx:

 • Sziasztok!


  Szerintem is drasztikus felépés kellene. Ez a helyzet sok megmaradt játékos kedvét veszi el.

  Most mintha nem lenne anyira sok olcsó alki, de kb mire összegyüjtöttem 40 db antikot , szinte felére esett az ára. Eladni nem érdemes gondoltam finomitom, lett is belőle 1db mitikus :D .... nem sokat játszom de ez az x nap, óra befektetett energia kukába ment. És jön a kérdés miért vegyen az ember kesztyüt mi értelme van igy egyáltalán bárminek. Hol a játék élmény?


  Egyik nap még b2 a csaló másik nap 800 db vasláda a piacon összesen 4 wonért.....


  Pár éve figyelem,hogy egyre kevesebb az a létszám akik a nemtetszésüket írják ide le.... és nem azért mert minden oké.... hanem ők már nincsenek itt ...

 • Sziasztok..... Én azt vettem észre hogy a gf eltávolította a hack shield meg az ehez hasonló programokat ami észlelte azt hogy ha valaki megpróbál hackelni..... És hirtelen a régi hack programok is elkezdtek működni szó szerint minden hack program működni kezdet újra...... Maga a program amit eltávolítottak az teljesen jól működöt évekig..... Sajnos az utóbbi időben tényleg bár melyik csatornára megyünk teljesen mind1 mindenhol bot bot bot főleg az alkimistánál lehet már a botok alkit is csinálnak vagy nem értem de nem csak itt teljesen teli van az egész játék...... Értelmetlen jelezni is az egészet erre egy megoldás van tegye újra elérhetővé a gf a programot ami leszüri a botokat sőt ide írnám az energia töredék gyártó programokat is amit nem botok kezelnek hanem itt valamelyik játékos a tulajdonos..... Annyit ide hozzá fűznék én is gyártók töredéket néha sajnos már nincs értelme mert 3.5 millióba árulják azok a játékosok akik hack programal gyártják..... Viszont azt tudni kell hogy ha egy ilyen hacker ellen kivizsgálás folyik akkor akár az ártatlan játékos aki ezekel kereskedet könnyen bajba kerülhet..... Részemről szeretném ha valahogy megoldodna a botok valamint a hackerek teljes eltávolítása a játékból mert így tényleg elmegy nagyon sok embernek a kedve az egésztől.... Valaki aki nagy forumos esetleg ide belinkelhetné azt a fórum topikot amikor a gf értesítet minket arról hogy eltávolítása került a hack szűrő program mert sehol nem találom az ilyen híreket sajnos.... Vagy csak gondolt egyet és csak úgy eltávolította hogy nem kaptunk róla értesítést.... Remélem minél hamarabb megoldást fognak találni még karácsony előtt :)


  Annyit még javítanék hogy valami gameguard volt talán a hack szűrő program.... :)

  Postokat összevontam.

  Lesirg

  Edited once, last by Lesirg ().

 • Az egész játéknak lőttek szerintem. Konkrétan mióta megjelentek a botok fele annyi játékos ha van Polyphemos szerveren... Most átszoktak a botok Seungryong völgy templom portnál járkálnak fel farmolni deszkákhoz. Van,hogy 2-3 percenként szaladgálnak a botok új karikkal..
  A piacot teljesen tönkre tették,farmolni semennyire nem éri meg,egyedül a horgászatban van pénz eventkor... meg a bányászatban.

 • Sziaaztok,


  B1,B2 szinten tele van veluk. Mar annyira pofatlanok, hogy nem is a kozepen, hanem mar a legelso teremben farmolnak. Amig nem kerul vissza a hackshield szerintem is teljesen ertelmetlen a jelentgetes mert, ha esetleg bannoljak oket 1-2 perc mulva mar ott is az uj karakter.

 • Amig nem kerul vissza a hackshield szerintem is teljesen ertelmetlen a jelentgetes mert, ha esetleg bannoljak oket 1-2 perc mulva mar ott is az uj karakter.

  Szerintem napok kérdése vagy 1,2 hét talán nagyon remélem én is hogy ez lesz mert tényleg már kezd így semmivé lenni az egész játék......

 • azt a fórum topikot amikor a gf értesítet minket arról hogy eltávolítása került a hack szűrő program

  Csalást észlelő eszköz ellenőrzése és tiltás-stop


  Ebben a témában minden információt megtalálsz, értesítettek minket, sőt, akik úgy lettek kitiltva, hogy valójában nem követtek el semmit, kompenzációt is kaptak.

  Szerintem napok kérdése

  Én nem vagyok ennyire optimista. Ha ebből nem lenne haszon, már régen kezdtek volna ezzel valamit. De sehol semmi. Én már egyáltalán nem bízok abban, hogy olyan lesz minden, mint régen. Azzal pedig abszolút egyet tudok érteni, hogy a játék a jelenlegi formájában játszhatatlan.

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."


  HTLbUaQ.gif


  Image by Lesirg:thx:

 • Polyphemos szervert megint el lepték a botok. Eddig legalább lehetett metint ütni már amennyire... De most már azokat is már pár csapásra leütik a botok. Ennyire telibe ******* mindenki az egész szervert??? :D Csapat tag egyáltalán nincs fent soha. ÉS ezt onnan lehet tudni,hogy vannak olyan helyek mint Seungryong völgy templom körülötti része,ahol 3 napja ugyan azok a botok farmolnak.

  Sohanon meg átszoktak erre a helyre ezek a nyomorultak.... 1300,865 a kordi. Összes ch botokkal van teli! MINDENÜTT!!

  De hiába is írnak itt bármit a játékosok magasról telibe ******* mindenki. :,DDDD Hát köszönöm így inkább nyomok egy törlést az eg ész játékra,mert JÁTSZHATATLAN!


  A hozzászólást szerkesztettem. Megkérlek az ilyen stílust mellőzd ezen a fórumon!

  Köszönöm!

  Dreamy

 • De hiába is írnak itt bármit

  Azzal ugye tisztában vagy, hogy poly nem egy magyar szerver?


  A botokat pedig lehet jelenteni a megfelelő helyeken - kifejezetten erre csatornák vannak létrehozva a discordon is, lengyel, román (és akár a magyar részen is).

  És nem utolsó sorban a fórumon is van erre külön téma.


  A bot probléma nem egyedi, sőt ettől más régiók és szerverek jobban is érintettek. Viszont ha nincs jelentés, akkor nehezen lehet a botokat szankcionálni.

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 • "Azzal ugye tisztában vagy, hogy poly nem egy magyar szerver?" Hol írtam én olyat,hogy magyar szerver?! :D

  "A bot probléma nem egyedi, sőt ettől más régiók és szerverek jobban is érintettek. Viszont ha nincs jelentés, akkor nehezen lehet a botokat szankcionálni."

  Esélytelen jelenteni őket,mert jön helyettük percenként másik bot... Hackshield-ot rakják vissza a németek mert ez így katasztrófa...

 • Hol írtam én olyat,hogy magyar szerver?! :D

  "itt hiába írnak" "itt mindenki..." Mivel a magyar fórumon írsz, és úgy, hogy az "itt" szót használod, ezért írtam, amit.


  Esélytelen jelenteni őket,mert jön helyettük percenként másik bot... Hackshield-ot rakják vissza a németek mert ez így katasztrófa...

  Mások azért megteszik, ha te nem is. A külföldi részlegeken a discordon ez tökéletesen látszik is.

  Amikor Hachshield volt, akkor is voltak botok.

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍