Merre halad a játék - a Metin2 legégetőbb problémái?

• Mint sokan akik még visszajárunk a fórumra, én is abbahagytam a játékot évekkel ezelőtt. Nem azért, mert nem szerettem volna játszani vele, hanem egész egyszerűen fenntarthatatlanná vált az, amit a játékot fejlesztő és fenntartó cég az évek alatt tett a játékkal. Vannak és voltak is fanatikusok, akik minden frissítéshez bólogatnak, ennek ellenére viszont vannak mérhető számok, amelyek bizonyítják, hogy a játék nem jó irányba halad. Az eredeti szervereken lévő játékosállomány évről-évre csökken, ezzel szemben viszont a privátszerverek teljesen egészséges, többtízezres állománnyal léteznek és folyamatosan hozzák ki az újdonságokat.

Jelenleg körülbelül ez zajlik szerintem:

• Ignoráljunk minden inputot, felhasználók által küldött visszajelzést, ne foglalkozzunk teszteléssel és véletlenül se legyen cél, hogy a játék élvezhető maradjon.
    • Minden héten akciózzunk le szándékosan túlárazott alapvető prémium termékeket, fejjük meg a néhány megmaradt játékost akik életben tartják a kapcsolókat.
    • Néhány havonta indítsunk egy szuperjó szezonális szervert ami 90 nap alatt várhatóan megdöglik, majd vonjuk össze a régi, 10+ éves szerverrel.
    • Minden funkciót amit hozzáadunk a játékhoz tervezzünk úgy, hogy extrém mennyiségű pénzt kelljen költeni rá minden hónapban, még esélyt sem adni ingyenes alternatívára.

Amíg itt játszottam én tipikusan az a játékos voltam aki örömmel költött erre a játékra, sokszor többszázezer forintot havonta. Ezért cserébe azt várná az ember, hogy a játékélmény jó lesz, kapok valamit ezért a befektetésért, jobb lesz tőle nekem, esetleg valamilyen előnybe kerül az ember. Ennek ellenére a kosztümök lejárnak, a prémium petek lejárnak, a gyűrűk és amulettek lejárnak, az opt-cserélők rosszabbak mint a helyi tippmix iroda, a prémium italok elhasználódnak, a játékhoz tartozó support kifogásolható, a visszajelzéseket nem hallgatják meg, valós változás nem történik és a játékhoz érkező frissítések is olyanok, mint amelyeket privát szervereken néhány hét alatt összekattintgatnak unatkozó 16 éves hobbifejlesztők.

A kérdésem a következő: mik azok a legégetőbb problémák, amelyeket ha megoldana a Metin2 csapata, akkor szívesen jönnél vissza játszani / játszanál többet?

Támpontok az ötleteléshez:

• Monetáris szempontok: milyen (akár másik játékhoz hasonló) üzleti modell tetszene jobban?
    • Fejlődés, grind: milyen funkciók, játékmechanikai változások kellenének?
    • Frissítések: milyen frissítéseket kérünk évek óta, amelyek valóban értékesek lennének a közösségnek?
    • Privátszerverek: mit csinálnak jobban amelyeket eltanulva visszabácsítható lenne a közösség egy jelentős része?

Köszönöm előre is az ötleteiteket, annak ellenére, hogy mint szinte minden posztnak az elmúlt 10 évben, ennek sem lesz várhatóan semmilyen értelme.

"Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

• Privát szerverhez én anniyt fűznék hozzá hogy ahogy el indulnak ugy egy idő után be is bukik....

Tudom sok mindenkit meg sértek evvel de aki ott játszik az számomra egy vesztes mert itt a magyat szerveren nem tudja azt meg csinálni amit ott meg tudd. Könnyebb a játék egy olyan szerveren nincs ami motiválna...

Sokszor olvasok negatív komenteket és nagyon kevés a pozitív hozzá állás...

Én sokszor abba hagytam de vissza térő vagyok mindig a pénz kérdés tényleg nagy probléma de igazából havi 5 ezret költők rá és csak a legalap vető dolgokat veszem meg nagyon el vagyok sé nélkül is nagyon is vannak olyan dolgok a játékba amitől tényleg hamar meglehet gazdagodni csak tudni kell mikor mit kell farmolni és akkor mar lehet sét is venni a játékban....

Aminek örülnék az inkább retro event lenne!

Egy dolgot tudok fel sorolni ami elveszi a játék kedvem az pedig mikor boltot nyitok kb 3 4x és ledobbal a játék....

Végül de nem utolsó sorban nekem a játék az úgy játék ha valamiért meg kell küzdeni és nem mindenki fullos mert akkor nem sok értelme volna :)