A RUBY szerverek - kibeszélő

 • A hír adott:

  A RUBY szerverek


  Ha szeretnétek megosztani a gondolataitokat, itt megtehetitek!

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 • Próbálok úgy fogalmazni, hogy az nyomdafestéket tűrjön, és ne zsebeljek be figyelmeztetéseket, de ez egészen elképesztő. Lenne pár megválaszolatlan kérdésem, így inkább ezekkel kezdeném.

  1. Mik lesznek a szerverek pontos nevei? (Egyáltalán mi az, hogy RUBY? Ez most honnan jött? Nem nagyon értem már magát a címet sem, de biztosan van, aki érti...)
  2. Pontosan mennyibe is fog kerülni az a bizonyos "RUBY prémium hozzáférés"?
  3. Ideiglenes vagy végleges szerverekről beszélünk?

  Véleményem: egészen elképesztő, ami itt megy. Nyílik egy új szerver, de előnyt csak úgy szerezhetsz rajta, ha fizetsz érte. Nem tudom, hogy a GameForge-nak van-e statisztikája azzal kapcsolatban, hogy a már meglévő új szervereken (speciális szerverek!) hány játékosuk van, de szerintem évről évre egyre kevesebb az új regisztráció a kecsegtető újonnan nyíló szervereikre. Itt tenném fel a kérdést: VAJON KI FOG AZÉRT FIZETNI, hogy a neves RUBY szerveren 1 héttel hamarabb kezdjen el játszani? Gondolom nem 100 SÉ lesz majd ennek az ára, pláne, hogy látom, még RUBY csilli-villi prémium jutalmakat is kaphatsz. El tudom képzelni, mik lesznek a tartalmak: Bölcsesség itala 3h X10, Tolvaj kesztyű 3h X5, ... Nevetséges!:) Belőlem már biztosan nem fog hasznot húzni a GF, de ekkora pénzlehúzást még életemben nem láttam, mint ami most lesz.:)

  ᴡʜᴇɴ ᴡᴇ ᴀʀᴇ ʀᴜɴɴɪɴɢ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴡʀᴏɴɢ ᴅɪʀᴇᴄᴛɪᴏɴ ᴛʜᴇʀᴇ ɪꜱ ɴᴏ ꜱᴇɴꜱᴇ ɪɴ ɪɴᴄʀᴇᴀꜱɪɴɢ ᴛʜᴇ ꜱᴘᴇᴇᴅ.

 • „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 • Csak 10,000 HUF a prémium hozzáférés? Nem számítottam rá, hogy ilyen olcsó lesz. Szerintem legalább 50-100 ezerért kellene adni a hozzáférést, hiszen néhány hét után ígyis-úgyis csak azok fognak haladni akik ráköltik ezt az összeget. Valamilyen játékosokat szolgáló mechanizmus viszont mindenképp kellene a rendszerbe, például minden alkalommal amikor lehal a karaktered SD2-ben akkor újból meg kell venni egy tárgyat (mondjuk "Sárkányisten Ruby Áldása") ami visszarepíti a karakterünket ebbe a prémium élménybe. Csak a legerősebb maradhat, aki nem akar költeni az menjen vissza homokozni.


  /s


  Csak, hogy írjak valami konstruktívat is:

  A játék mindig a költések mentén volt polarizálva. Nagyszintű, jó optos karaktere szinte mindig azoknak volt akik azért költöttek a játékra rendesen. Mindenkinek van ismerőse aki hallott olyanról aki havi szinten százezreket hagyott az itemshopban, hogy mindig legyen elég áldás meg optcserélő. Most ezt fogadjuk el, aki még mindig visszajár ide annak ezzel nincs problémája.


  A játékosbázis másik fele viszont épp annyira fontos volt: a játékra nem költő bázis, aki a játékbeli itemekre főleg farmolással próbálja megszerezni a yangot. Ők azok akik kifarmolják a fejlesztőket, optos vérteket, sisakokat, stb. Mindenkinek van olyan ismerőse is aki hallott már olyanról aki egy forintot nem költött a játékra de napi 10 óra farmolással kompenzált.


  Kérdés: Mi történik egy olyan szerveren ahol nincs aki farmoljon? Vagy van, csak jelentősen kevesebb. Az amúgy is néptelen játéknak egy újabb pofon, egy újabb szög a koporsóban. Ma sem lettem optimistább.

  "Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

  Edited once, last by szabovalentin ().

 • Amikor megláttam az újabb híreket a RUBY szerverekről, nem akartam hinni a szememnek. Hogy gondolja a GF, hogy ennyi pénzt elkér a prémium hozzáférésért? De most komolyan... Azokra a szerverekre, ahova ingyen lehet menni, oda se megy elegendő játékos, nemhogy egy olyan szerverre, ahova egy rakat SÉ-t kell tölteni. Arról nem beszélve, hogy megint a bajnok szintű játékosok élvezhetnek előnyt, hiszen 10-ből 7 küldetést, ami ingyen nyújtana hozzáférést a szerverhez, azt csak ők tudják teljesíteni. Én elhiszem, hogy egyre kevesebben költenek erre a játékra, de azért elgondolkodnék azon, hogy biztosan ezzel a módszerrel lehet visszaszerezni a különbözetet, avagy sem...:D

  ᴡʜᴇɴ ᴡᴇ ᴀʀᴇ ʀᴜɴɴɪɴɢ ɪɴ ᴛʜᴇ ᴡʀᴏɴɢ ᴅɪʀᴇᴄᴛɪᴏɴ ᴛʜᴇʀᴇ ɪꜱ ɴᴏ ꜱᴇɴꜱᴇ ɪɴ ɪɴᴄʀᴇᴀꜱɪɴɢ ᴛʜᴇ ꜱᴘᴇᴇᴅ.

 • Azokra a szerverekre, ahova ingyen lehet menni, oda se megy elegendő játékos, nemhogy egy olyan szerverre, ahova egy rakat SÉ-t kell tölteni.

  Valamilyen alternatív univerzumban biztosan eljön a pillanat amikor kihúzzák a fejüket a se homokból és rájönnek, hogy már nem 2010 van és ma már fontos lenne az is, hogy élvezhető és új emberek felé is csábító legyen a játék újra. Meg kéne újulni, jobb grafikai motort használni akár, teljesíteni a kéréseket amiket a közösség 10 éve folyamatosan írkál a fórumokon stb.


  Biztos eljön ez a pillanat... ugye? Hihetetlen amúgy basszús, hogy mellette meg több tízezer ember játszik privát szervereken és a mai napig élvezik a játékot, itt meg a mai napig nem értették meg, hogy talán sok ponton lehetne még tanulni is ezektől az üzemeltetőktől. Menni kell makacsul előre, nézni a csökkenő számokat, sajtolni az utolsó percig aztán lekapcsolni a lámpát. Mekkora kihagyott lehetőség, üzletileg is. Na mindegy! Szerencsére voltak, vannak és lesznek is jobb opciók mint az ilyen cashgrab szerverek.

  "Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."