Szerverek egyesítésével kapcsolatos felmérés.

 • Azt hiszem itt igazából, (Dalvin kérlek ne vedd sértésnek) a kérdés arról szól hogy kikkel.... Nem arról, hogy akrunk-e vagy miért akarunk, vagy miért nem.

  Szerintem meg pont, hogy Dalvin a miértekre várja a választ elsőként.

  1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?

  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?

  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?

  Csak háromból kettő kérdésnél van ott, hogy magyarázzuk is meg. Ha valaki jól alátámasztott érvekkel ragaszkodna amellett, hogy maradjon meg a mi szerverünk, akkor biztosan kiállna érte a csapat. Emlékezzünk csak vissza, hogy a csatornákért is volt tüntetés, a csapat sem nézte jó szemmel, vissza is kaptunk annyit, amennyit. Viszont azt is gondolom, hogy valahol legbelül ezt a GF már tényleg eldöntötte. Különben nem is merült volna fel senkiben ez a kérdés.


  Amit Tomi9612 ír, az pontosan úgy van. Alig-alig van termék a piacon. Egy kezdő játékos sehol nem engedheti meg magának azt, hogy kiad 4-5 wonokat alap felszerelésre, amit 30 szinttel később cserélhet le egy másikra, majd egy másikra, majd megint egy másikra... Egyszerűen irreális. A külfödi piacok ebből a szempontból sokkal jobb helyzetben vannak, ez nem kérdés. Én elsődlegesen nem csak a piac miatt tartok ott, hogy azt mondom, legyen az, hogy csapjanak össze bennünket. Valaki említette fentebb, hogy egy DT runra órákig megy hívóban, hogy jön-e valaki. Teljesen triviális, de még arra SE megy senki, csak hosszas könyörgés után. Ebből a szempontból még a cseh szerver is aktívabb, ha most kifejezetten csak ezt nézzük. Hozzáteszem, hogy nem egy bajnok szintű játékost láttam, amikor MAP1-en mentem végig gyorsan, szóval akik nagy szinten vannak, nekik sem válna annyira kárukra, hogy lenne egy-két másik bajnok szintű játékos, akivel közösen bíbelődhetnek Yoharán.

  Kicsit el kellene gondolkodni a magyar árakon hogy az új játékos kedve ne menjen el 2 nap után

  Mindezt mondod több nagyszintű karaktereddel a birtokodban. De egy picit gondolj most bele abba, amit írtak. Ha teljesen előről kellene kezdened, akkor hogy érné meg? Egy olyan piaccal, runokkal rendelkező szerveren, ahol pörög az élet, és viszonylag megfizethetőek az árak, vagy egy olyanon, ahol SÉ töltés, és hosszas farmolás nélkül lenne csak meg az, amit akarsz.

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."

 • válasz a kérdésedre egyszerű, nem meg gazdagodni akarok mint sokan mások hanem élvezni a játékot amit sokan nem tudnak mert pénz pénz pénz, piac piac piac. mert türelmetlen valaki és nem vár 2 napot sem 😂

  Mondom én aki több karakterrel, több szerveren is jelen van :D csak én élvezem á játékot, amit el akarok adni el tudom adni, ha 2 nap akkor 2 nap. Ha 1 hét akkor 1 hét. Ha újra kellene kezdenem 0ról? nem sírnék elhiheted. gyorsan lehet haladni főleg a 10 szintenként kapott fegyverekkel.

  Az még kicsit furcsa hogy románok rossz szemmel nézik azt hogy angolul írsz hívóba :) csehek azok akiket annyira nem ismerek piacilag illetve stílusilag de a többieket igen és nem nagyon adtak panaszra okot :D

  De bármennyire is örülnék ha nem 4-5szerveren kellene egyszerre jelen lenni hogy jó ismerősökkel együtt szórakozzunk, az egyesítés felesleges. Maximum Polyphemos, Charpathians, Lyncirium egybegyúrása lehetne.

 • Ki hápog te szerencsétlen bohóc? :D
  Inkább örülj hogy évi több millió Ft-ot felteszek sére, te meg szerencsétlen fejeddel évi 1 000 Ft sét töltesz.
  Inkább légy hálás hogy egyesek töltenek eleget sére, míg a csövesek meg ingyen játszanak rajta. :D

  Ha nem lenne ki milliókat költsön rá évente (nem 1nem 10 nem 100, sokkal több ilyen ember van), akkor te kulloghatnál el privi szeróra, ahol 10 játékos van, és ott siránkozhatnál :D


  Meg mi az hogy a GF pénzét tolom vissza, te nem normális? XDDDDDDDDD

  A GF szerinted ad nekem havi 100-300 ezer Ft-ot, hogy bátyja, tessék, töltsd már vissza sére XD

  Mikor elkezdtem, szerinted a gf utalt nekem teszem azt, 500 000 Ft-ot, hogy tedd fel sére? XDD be*******  Hozzászólásokat összevontam, legközelebb megkérlek az edit gombot használd a duplapostolás helyett.

  Trágár tartalmat töröltem.

  A fórum szabályzatát megkérlek olvasd el, több ponton megszegted a szabályokat!

  Figyelmeztetés!

  Dreamy

 • És megint megmutatkozott a magyar mentalitás. Meglepődtem volna, hogyha ezt a témát veszekedés nélkül sikerült volna kitárgyalni. Pontosan ezek miatt tartunk szerintem ott, hogy a GF azt mondja, egyesítsék a szervereket, mert erre senki sem vevő egy teljesen különálló szerveren.


  Anubis95 , Hidd el, hogy türelmes vagyok én is. Már ami a piacot illeti. De az, hogy vannak dolgok, amik hónapok óta kint vannak, és a kutyának sem kellenek, az nekem már vicces, miközben elmegyek más szerverre, és ugyanaz a termék esetleg drágábban sokkal rövidebb idő alatt elkel.


  De szerintem ezt a piac témát már az elejéről-hátuljáról kitárgyaltuk, felesleges több szót pazarolni erre. Azt gondolom, hogy aki komolyan veszi ezt, és nincs tisztában a dolgokkal, megtehetné, hogy egy 1-es szintű karakterrel végigteper a 3 ország főbb területein (piac, MAP1, MAP2). Egyből mindenki szerezhet információt arról, hogy mi a helyzet egy-egy másik szerveren. A csehek vannak olyan kedvesek, hogy még yangot is adnak a friss 1-es kariknak, hogy meglessék a bazárt. Persze a "cs acc yang" mentalitást nem biztos, hogy dijjazzák majd.

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."

 • Varden Értettem a kérdést amit Dalvin feltett, ezért is irtam oda hogy nem sértésnek szánom. Ő feltette a kérdéseket, amire a GF már tudja a választ. De legalább a kérdéseket feltették.


  "magyar mentalitás" Az hiszem pont ez az oka annak (OFF TOPIC), hogy a legtöbb ismerősöm aki konkrétan külföldön él és dolgozik, ha magyarokat hall/lát, nem mer magyarul beszélni, mert az ehez hasonló életbeli megnyilvánulások miatt megvan rólunk a véleményük.

  Sajnos ez a játékban is jelen van elég durván. Mikor megkérsz valakit valamire és már a fél családfád felsorolásra kerül az ük-ük-ük-ük dédnagyanyád harmadik unokatestvéréig.

  Azért játszik hogy kikapcsolódjon, mint a legtöbben akik elkezdték ezt a játékot, gondolom ezért jöttek. És uram bocsánat ha valakinek nincs pénze SÉ-t venni hogy a prémium bolt ládát tucatszámra nyitogassa hogy hónapokig árulja a semmit....

  Előnye is hátránya is lesz egy esetlege összevonásnak,mellesleg a téma elileg azért lett nyitva hogy válaszoljunk a kérdésekre és kifejtsük a véleményt, nem azért hogy egymás torkának essünk:rolleyes::/

 • Ez mind szép és jó vannak érvek és ellenérvek ezekre nem térek ki mert lerágott csont. De ha jobban megnézitek a dolgokat azért fajult idáig ez az egész helyzet mert fokozatosan minden magyar szervert összevontak és azután drasztikusan csökkent minden alkalommal a játékosok száma, mert a nagytöbbség nem azért jön fel hogy a felmenőit szidják vagy ne adj isten meggazdagodjon hanem kikapcsolódni szeretne. Az irreálisan drága tárgypiacról nem is beszélve az is eléggé kedv romboló hogy minden egyre drágább vagy ládából kis esélyel nyitható.Most ha hozzá csatolnak egy lengyel vagy egy román szerverhez akkor lássuk be hogy a magyar játékosok döntő többsége nem fog tudni érvényesülni ( aki mást állít hazudik :) ). Amiről senki se szólt ezidáig az a karakterek nevei ugyanis lehet rám mondani hogy önző vagyok de én ragaszkodom a karaktereim nevéhez ami nincs biztosítva egy esetleges összevonás során.

  A válaszadás határidejét tekintve ezt a gf már eldöntötte csak megerősítést szeretne hogy jól döntött-e és az is biztos hogy a dátum is megvan már arra az esetre ha a magyar közösség sürgetné a dolgot akkor tudják majd mondani hogy látjátok meghallgatunk titeket. :D

  De ha mindenképpen állást kell foglalni akkor szerintem egyelőre a karácsonyi event közepén nem tartom jó ötletnek az összevonást.

  Az hogy mely szervereket lehetne összevonni bármilyen adat nélkül, erre sajnos nem lehet jó választ adni. De ha mindenképpen muszály akkor a magyar-cseh szerver összevonás az ami talán a legkisebb játékos bázis veszteséggel járna magyar oldalról.

  Ahogy láttam valaki aggódott a játék csapat tagja miatt is hogy meneszteni fogják, de ha jobban megnézitek nem túl acélos létszámban vannak jelen úgyhogy az összevonás után is szükség lesz rájuk mert csak ők képviselik az érdekeinket.

  Utó szónak pedig azt javaslom hogy először a kliens normális működésére törekedjenek ne szerverek egyesítésére. :)

 • De ha mindenképpen állást kell foglalni akkor szerintem egyelőre a karácsonyi event közepén nem tartom jó ötletnek az összevonást.

  A németek indítványozták a Teutonia és a Germania szerverek összevonását, mondván a Germania szerver lezárása óta a piac halott. MaxRojale ott válaszolt, hogy idén már biztosan nem terveznek összevonásokat, maximum 2022-ben. Ebből kiindulva nem gondolnám, hogy az év hátralevő része a szerverösszevonás lenne. Amikor nyáron volt hasonló, akkor is azért időben szóltak, szerintem ez most sem lesz másként.

  Utó szónak pedig azt javaslom hogy először a kliens normális működésére törekedjenek ne szerverek egyesítésére.

  Erre muszáj reagálnom. Az elmúlt időszakban annyi, de annyi szerverösszevonás volt már csak a mi klaszterünkben. Akár a klienshibák, akár játékhibák már olyan hosszú ideje fennállnak, hogy bele se merek gondolni. Szerintem itt előbb lesz száz másik szerverösszevonás, mint egy olyan hiba kijavítása, ami már évek óta zavar esetlegesen mindenkit.


  Kíváncsi lennék még arra is, hogy erről kapunk valamiféle visszajelzést majd ebben a szálban? Vagy mi a következő lépés, miután elküldted a GF-nek ezt a sok írást? Dalvin

  "Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz."

 • Összefoglalót küldök, nem minden hozzászólást külön :). Ha érdekli őket részletesen akkor idenéznek és leguglizzák, nem probéma.

  Visszajelzést valószínűleg nem kapunk.


  Korábban nem tettem, mert nem akartam befolyásolni senkit, de így a végére ha megengeditek leírom a saját véleményem.


  A probléma elég összetett. A játékosállomány rohamtempóban fogyatkozik mert tömegesen költöznek nagyobb, pörgősebb szerverekre. Magyarország szerver kihalása így reális veszély. Sokan írtátok, hogy nem az összevonás a megoldás, hanem a GF-nek el kéne gondolkodni a játékoscsökkenés okán. Szeretném leszögezni, hogy akik más szerverre költöztek azok nem a játékot hagyták abba, és nem is egy másik univerzumban vannak. Ugyanezt a játékot játsszák, ugyanilyen sikerességi esélyekkel és sikerélménnyel. A román vagy lengyel közösség nem attól népes, hogy náluk minden sokkal jobb lenne.


  Nem szeretnék összevonást. Való igaz, hogy túl kevesen vagyunk, de én is inkább azt a megoldást támogatnám, hogy csökkentsék a ch-k számát, hogy ne fogyasszunk felesleges erőforrást. Nem a játéktechnikai dolgok miatt utasítom el az összevonást, hanem a közösség miatt. Bárkivel is vonnak össze, a magyar közösség gyakorlatilag megszűnik. Leszünk kellemetlen kisebbség a cseh szerveren, vagy elhanyagolható klikk a két nagy valamelyikén. Szerintem ennél többet érdemlünk. Egy szerverünk van, nincs már hova hátráljunk.


  A magam részéről nem hiszem, hogy olyan sokkal több lehetőség lenne egy nagyobb szerveren. Egyeseknek akik most Magyarországon a többiekhez képest kiemelkedőt tudnak nyújtani talán, sőt biztosan igen. Ők találnak a saját szintjükön lévő csapatot akikkel aztán jobban tudnak haladni. A többiek sokkal nehezebb körülmények között kellene boldoguljanak, de attól meg már elszoktak.

  Piac. Igen, az sokkal nagyobb lengyel vagy román szerveren. Szerverváltó mellett viszont akadálytalanul lehet bevásárlóturizmust folytatni. Jó piachoz nem csak kínálat kell, hanem pénz is amit elkölthetünk ott. Farmolni pedig jelenleg Magyarország szerveren könnyebb. Aki nem kazamatás runokból él, mindenki nehezített pályán kellene helytálljon.


  Cseh szerver: Leginkább velük tartanám elfogadhatónak a közösködést, a méretük miatt. Ott nem vesznénk el, de nem hiszem, hogy nagyon örülnének nekünk.

  Lengyel szerver: A közösség szerintem nem problémás, de annyival nagyobb nálunk, hogy eltűnnénk.

  Román szerver: A nemzetiségi ellentéteket nem hiszem, hogy játékos szinten kezelni tudnánk. Semmiképp nem szeretném a velük való összevonást.


  Tudnám még részletezni, de nagyjából ennyit szerettem volna leírni. A téma nyitva marad, továbbra is hozzá lehet szólni. Mindig örömmel látjuk a kultúrált vitákat .

  Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

 • Ha már ennyire fő szempont ez a "ne vonjunk el sok erőforrást" miért nem erőltetik kicsit meg magukat a gf-nél, majd keleti blokk-ként csinálnak egy nagy szervert teszem azt 20-25-30 csatornával (nyilván enyhe túlzás) és mindenki oda menne ahová szeretne (mármint amelyik csatorná(k)ra). Más sokkal igényesebb játékok képesek Európa- Amerika stb szinten létezni, itt a gf-nél ez miért ekkora kihívás? Korábban írta valaki, hogy sokan még a magyar szerveren magyarul sem képesek kifejezni magukat, 2021-ben tartunk, nem ördögtől való az, ha angolul kell boldogulni és ha magyarul sem megy, annak úgy gondolom ugyan mindegy, hogy épp körülötte hogyan beszélnek.

  Én személy szerint támogatnám a változást, bármiféle is legyen az.

  Valahogy már nem akkora öröm leütni a 20milliomodik metint is úgy hogy kb ugyan azzal az 1-2 emberrel futok össze, olyannal akivel sosem beszéltem, de már még a boltos/lepakolós karijának a nevét is tudom (csak mert oly sokan vagyunk, ja nem).

 • Ha már mindenképpen lesz összevonás szerintem elég minket egy kis szerverel össze vonni... Viszont Dalvin amit írt a kevesebb ch ról nem tartom jo ötletnek event szempontjából most is kevés a ch nem lehet követ se találni akkor legalább meg kellene duplázni a köveket és a bossokat is.... És nem utolsó sorban az alkimiát nem kötném kis szintű játékosnak barlangban alki nélkül már nem is lehet fejlődni úgy ahogy régen lehetet nem kellene ennyire erősíteni a a kis szintű mobokat mert nagyon gáz fel menni anélkül is 95re legalább és kb ott kezdődik a játék..... Akkor a kicsik is érvényesülnének lehet hülyeséget írok de tényleg gáz hogy kis szintű kari nem tudd érvényesülni nagyon alki nélkül ezt orvosolni kellene.....

  ..

 • Üdv!

  Sajnálatosan volt egy kis félreértés, amit most szeretnék letisztázni. Pillanatnyilag nincsenek konkrét terveink szerverek egyesítésére, nem hogy dátum azokra. Az észrevételeiteket tudomásul vettük, de nincs semmi okotok emiatt aggódni. A coma-k csak az szerettek volna az új év közeledtével egy áttekintést kapni a közösségek jelenlegi helyzetéről. Ezt nem is egy nyilvános felmérésnek szántuk. Élnézéseteket kérjük az okozott félreértésért!

 • Darcoon

  Closed the thread.