Szerverek egyesítésével kapcsolatos felmérés.

 • Sziasztok!


  A Gameforge a további szerveregyesítésekkel kapcsolatban kíváncsi a közösség véleményére. Jó lenne ha a rendelkezésre álló rövid időn belül minnél több reakciót tudnánk begyűjteni.


  1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?

  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?

  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?


  A válaszaitokat Dec 06.-án továbbítjuk. Azt követően a thread nyitva marad de már nem fogják figyelembe venni a véleményeket.


  Előre is köszönjük a közreműködéseteket!

  Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

 • Speciális szervereket összevonhatják (amennyiben nem egy aktív verseny folyik) Többit felesleges háborgatni. Valószínűleg csak rontanának a helyzeten. Inkább hibákat javítsák, új eseményeket térvezzenek, új küldetéseket amik NEM CSAK A JÁTÉKOSOK EGY BIZONYOS RÉTEGÉT ÉRINTI

 • Összevonásokkal se nem több játékos, se nem több pénz nemlesz, csak kevesebb szerver. Szerintem a legésszerűbb döntés az lenne (ha már mindenképp elvan döntve az összevonás), a speciális szerveket össze, a legnépesebbet a legkihaltabbal, a közepest a közepessel.
  Először inkább olyan problémákat kellene megoldani, mint pl. a szörnykártya rendszer, amit szerverváltás után a nulláról újra kell kezdeni az adott karakterrel (érdekes, hogy a tárgy piac raktár minden szerveren elérhető és kiosztható, de a szörnykártya eredmények csak az adott szerverre vonatkoznak)
  stb, stb...

 • 1.Szeretném az összevonást,sűrgősen,kevés a játékos,ennek eredményeképp a piac is halott,egyedül a feketepiac virágzik...

  2.elnéptelenedett szervert olyannal összevonni ahol nagyobb játékosbázis van

  3.Magyar szervert egy Románnal lehet nem a legszerencsésebb összerakni,de a mostani állapotnál minden jobb lehet,balhé itt is van magyarok között,nem nép hanem ember függő inkább.Más játékokban sincs a magyaroknak külön szerver mégis megvan minden nemzet a másikkal békességben,az már más kérdés hogy ott általában az angol a közösen használt nyelv,na meg az is fontos tényező hogy az adott felek mennyire tudnak/szeretnének egymással angolul kommunikálni.Elég furcsa lenne ahogy hivásba egymás alatt mennek például a magyar és lengyel irások vagy akár,ha le lenne tiltva a magyar és csak Lengyelül lehetne irni :D

  Edited once, last by csedava ().

 • 1.kifejezetten igen és max 1 éven belül mert ez nem állapot, bár én nem játszok már csak felnézek de az hogy esténként 7-9óra közt kb 4-5 ember ír a hívó chatbe az nagyon gáz, és piac is halott és játékos sincs már

  2. lengyel-magyar két jó barát metinen is, legnépesebb és leginaktívabb szeró

  3. nekem tök mind1 hogy melyiket és melyiket nem vonják össze csak legyen valami mert ez nagyon ciki így a magyarokra nézve


  kicsit off: ha megtörténne bármelyik egyesítés a magyarra én tuti visszajönnék mert akkor lenne értelme mit csinálni, nem titok a sok nagy átment lengyelre

 • A Discord csatornán folyó beszélgetésnél elhangzott, hogy ezek a kérdések "egyszerűek", hát szerintem egyáltalán nem egyszerű ezt eldönteni.

  Pro-kontra rengeteg érv lehet az összevonások mellett és ellen is.


  1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?


  Első gondolatom: nem.

  Aki szeretne most is eljuthat bárhová. Az egyik legkisebb szerver vagyunk szerintem a régiónkban, ennek megvan a maga nyugodtsága is. Farmolás szempontjából, szinte bárhol találsz metint, bosst, vagy simán helyet.

  Az új event szervereken, és a zsúfoltabbakon, ez már sokkal nehezebb, főleg olyanoknak, akiknek napi pár óra idejük van a játékra.

  Persze aki szereti az ölremenő harcokat akár egy 15-ös metinért, annak biztos hívogatóbb egy nagy szerver.


  Ami az igen fele húzna: a piac, talán jobb felszerelésekhez lehetne hozzá jutni, bár ez is megoldható a szerverváltások miatt, ha épp az ember kinéz valamit máshol.

  egyedül a feketepiac virágzik...

  Az virágzott mindég is, és a másik szervereken sincs másként, hiszen amióta szerverváltóval ismét mehetsz bárhova, már a külföldiek is keresik akár a magyar kuncsaftokat facebookon, vagy épp a magyaron már nem játszók, vagy az itt is-ott is játszók árulnak lengyel, román szerverre wont.


  Akik nem solo vagy céh vagy zárt runoznak (hidra, meley, zodi, szerpent stb), hanem tényleg adott mapokon metint keresnek, bossoznak, vagy csak fejlődnének, nekik meglátásom szerint nehéz lenne, ha még a legkisebb (csehek) szerverrel is összevonnának minket.

  Akik az előbb felsoroltakkal töltik a játékidejüket, nekik meg olymindegy, a pénzük így is , úgy is adott, verseny nincs, hisz azok a pályák zártak, nincs mitől tartaniuk.


  Nyilván a kikapcsolódást kereső játékosok elköszönnének, még ha "fizetős" játékos, akkor is, hisz nem mindenki szereti a nyomorgást.

  Sokan nem érnek rá 0-24-ben fenn lenni, mint ahogyan sokan így játszanak, nekik nyilván mindegy, hisz találnak olyan időpontot amikor jobb lenne a helyzet.

  Nyilván a GF-et még akkor sem érdekli az emberi oldal, ha az a játékos költ, fizetős, és nem azt fogja nézni, mi a jó az embereknek, hanem neki.

  Nem hiszem, hogy érdekli őket, hogy ki mit szeretne, itt maximum a történelmi viszonylatok lehetnek az indokok, a nemzetek baráti vagy épp nem baráti viszonya.

  (lásd például, hiába vagy fizetős játékos, kénye-kedve szerint kényszerítenek pl a 2fa használatra, ha nem , akkor búcsúzz az accjaidtól...)


  Mint ahogy discordon, itt is leírom, rögtön kíváncsi lettem, hogy vajon más nemzetek miket írnak a feltett kérdésekre, de semelyik másik fórumon nem látok ilyen kérdést.

  Miért? Miért csak minket kérdeznek meg erről?

  Ez azért elgondolkodtató, hiszen azért nem lenne rossz elolvasni, hogy más nemzeteknek mi a véleménye erről, vagy akár rólunk, magyarokról.  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?


  Nyilván az event szerverek nem játszanak, főleg sima szerverrel egyesítve.

  Bármelyik bármelyikkel, ha csak a számadatokat nézik, és az emberi oldalt nem.


  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?


  Nyilván itt is ugyanaz a válasz.

  Mindig is lesznek olyan emberek, akik azzal foglalkoznak ki milyen nemzetiségű, etnikumú, vallású, nézetű stb. Persze a történelmi vélt vagy valós problémák is gerjeszthetőek, egyik és másik oldalról is.

  Van akinek mindegy is, ha pl egy román szerverrel tennének minket össze, mert nem ezeket a dolgokat nézi. Van aki pedig feszültséget gerjesztene ebből is, ami akár komoly játékos-játékos, játékos-játék csapat, játék csapat-játék csapat viszályba is fordulhat.


  Egy valamit veszíthetünk: a MI saját nemzeti szerverünket, ahol már jó ideje megszoktuk a magyar szavakat.


  Legalább nem olvassuk annyit a hívót :) Bár azt most sem nagyon ildomos, mert ha az ember megszólal, akkor minden, csak nem tisztességes játékos.


  Ha minden kötél szakad, én nem választanám a legnépesebbeket, én a csehekre szavaznék első körön.

  Aztán ha nem jön be, úgyis megoldja a GF.


  De azért még mindig kíváncsi vagyok, vajon minket magyarokat akarnak-e egyáltalán a többiek!?
  Off:

  a szörnykártya rendszer, amit szerverváltás után a nulláról újra kell kezdeni

  Szerintem ez evidens, szerverváltásnál szervert váltasz 1 karakterrel, nem egy accounttal. A kártya meg marad a fő szervereden.

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜


  "A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco


  ❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

 • Szia,


  1. egy-két éve még elleneztem volna, Magyarországnak igenis legyen saját szervere, de ma már belátom, ez a játékosállomány kevés ide és igen, szükséges az összevonás, amilyen gyorsan csak kivitelezhető.


  2. a nemzetiségi ellentéteket félretéve, szigorúan a játékosállományt nézve logikus lépésnek tartanám

  A. a speciális szerverek összevonását,

  B. a két román szervert összevonni,

  C. a magyar szervert előbb a cseh szerverrel egyesíteni, később pedig azt a lengyellel vagy a 3-at egybe.


  3. nincs olyan szerver szerintem amiket nem lehetne, ez egy játék és nem nemzeti konfliktusok színtere kellene hogy legyen.


  Tiszt. : Sper

 • Off:

  Szerintem ez evidens, szerverváltásnál szervert váltasz 1 karakterrel, nem egy accounttal. A kártya meg marad a fő szervereden.

  A szörnykártya eredmények nem mennek át a célszerverre a karakterrel együtt, de pl. a magyar szerveren megnyert főszörnyes, tombolás, szerencsekerekes tárgyakat bármelyik szerveren felhasználhatod. Először ezt a szörnykártya dolgot kellene orvosolni, mert tegyük fel én összevonás előtt úgy döntök, hogy átmegyek pl. lengyelre játszani, akkor bukom az egész szörnykártya dolgot és elkezdem előről, és pár héttel/hónappal később összevonják a magyart és lengyelt, akkor mi alapján fog dönteni a játék, hogy melyik szörnykártya eredményedet viszed tovább? lengyelt vagy magyart?

 • 1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?

  Igen, minél hamarabb. Az utóbbi pár hónapban olyan szinten lecsökkent az aktív játékosok száma, hogy piacon egyszerűen alig lehet eladni/venni bármit is.

  Hiába van hely farmolni vagy hiába runozik valaki ha nincs aki megvegye ezeket vagy lassan már semmit se ér az ára az adott dolgoknak. Ezek pedig eléggé megállítják a játékban való előrehaladást :(

  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?

  Magyar-lengyel pozitívum lenne mindenképp, tudtommal már ott is van egy kisebb magyar közösség illetve manapság is sokan mennek át oda + legkisebb és legnagyobb szerverek a régióban.

  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?


  Mindig is lesznek olyan emberek, akik azzal foglalkoznak ki milyen nemzetiségű, etnikumú, vallású, nézetű stb. Persze a történelmi vélt vagy valós problémák is gerjeszthetőek, egyik és másik oldalról is.

  Van akinek mindegy is, ha pl egy román szerverrel tennének minket össze, mert nem ezeket a dolgokat nézi. Van aki pedig feszültséget gerjesztene ebből is, ami akár komoly játékos-játékos, játékos-játék csapat, játék csapat-játék csapat viszályba is fordulhat.

  Én is így látom ezt sajnos, de személy szerint engem nem érdekelne senkinek a nemzetisége.

 • Nem szeretnék össze vonást nem ez a megoldás talán utána kellene nézni miért halt ki az egész szerver.....

  Minden csak a pénzről szól .... jó hogy abba hagyja mindenki semmi siker nincs....

 • Bár én teljes mértékben benne lennék, hogy összevonjanak egy népesebb szerverrel, akár lengyel, akár román ( ha már, akkor inkább az előbbi), szerintem sokkal korrektebb lenne ha inkább kapnának a játékosok egy lehetőséget, hogy szervert váltsanak, mivel egy magyar communityt azért mégse lehet csak úgy átrakni egy idegen nyelvű szerverre. Van akinek ez mindegy, van akinek nem.


  Na meg amit dreamy írt, kétlem hogy a többi szerver szívesen fogadna minket :D Románoknál sokszor pusztán egy angol névre is ráírnak hogy takarodjak onnan, lengyeleknél talán egy fokkal jobb a fogadtatás, cseheket annyira nem ismerem, de tudomásom szerint ők nem egy problémás nemzet.


  Tény, aki akar aaz előbb uttóbb úgyis átfog menni, sokan már meg is tették, de összegezve én akkor úgy gondolom:


  korrektebb lenne megadni a lehetőséget ingyen/olcsóbban a szerverváltásra, mint egyszerre átrakni a közösséget, ami 100% hogy meg lesz osztva ebben a kérdésben

 • 1: Szeretnétek-e összevonást, és ha igen, ezt mennyire tartjátok sürgősnek?

  Igen, szeretnék, lehetőleg minél hamarabb, de csak akkor, ha az összevonás nem befolyásolja a céhek és az elért eredmények (pl. szörnykártya) létjogosultságát.

  2: Véleményetek szerint melyik szerverek egyesíthetőek (regionális csoporton belül) és miért?

  Normál szerver a normállal, speciális szerver a speciálissal, ideiglenes szervert szükségtelen.

  3: Véleményetek szerint melyik szerverek NEM egyesíthetőek, és miért?

  Egyértelműen a különböző célokból létrehozott szerverek. Vannak normál, speciális és ideiglenes szerverek. Normálon belül elképzelhetetlennek találnám a magyar-román összevonást, habár mindenhol a kölcsönös tiszteletet hangoztatják.


  (Lengyel-magyar összevonást látom a leglogikusabbnak, mivel tapasztalaim szerint lengyelen több magyar játszik, mint az összes többi szerveren együttvéve (magyaron kivül persze)
  Mindenképpen élő szerverre kellene vinni a kihaltnak mondható magyart, hiába csak 5 ch van nekünk, ezek sincsenek kihasználva. Ha meg 2 kihaltat, pl. csehet és magyart vonnak össze, attól az új összevont szerver továbbra is kihalt lesz.

 • Összevonás piac miatt érne csak meg kb mert nagyon béka feneke alatt a mostani helyzett.

  Inkább legyen egy közös piac map " lengyel magyar román cseheknek".

  Ha össze is kéne voni akkor lengyelekkel inkább.

  Meg a hibák javítása is fontos lenne mert elég sok van " lehetne sorolni ,mert lenne mit. "

  Az élet nem arról szól, mivel töltöd el az időt, hanem inkább arról, hogy hogyan.

 • Sziasztok.

  Sajnos a magyar szerver halott, ezt akárhogy nézzük nem lehet szépteni. Szükséges lenne egy összevonás de kikkel? A románokkal tuti nem, láthattuk mit csináltak mikor egy regionális csoportba kerültünk. Arról nem beszélve amit többen is irtak, a rengeteg hiba ami ezzel jönne, ami sajnos már most nem újdonság. Örülnék egy összevonásnak, minél hamarabb. Rengeteg ismerősöm hagyta abba mert nincs élmény.... Nincs játékos, illetve van, csak mindenki szeretne a jól megszokott közegben maradni, a megszokott emberekkel, igy nagyon sokan kis céhbe és/vagy céh nélkül nagyon sok mindenre esélyt sem kapnak. Sorry az off topic miatt. Lényeg, Románokkal semmiképp, esetleg lengyelekkel.... Ne kövezzetek meg :D


  ui: ja és ha esetleg összevonnak valakikkel, ne legyen már kevesebb ch mint ami eredetileg volt, mert lássuk be eventeken borzalom ami van...... HA összevonnak minket valakivel legalább 8-9 ch kéne.... szerény véleményem szerint. Illetve ahogy fentebb mondták már, lehetőség szerint a céhet megtartani azon a szinten ahol van. Még ha a telket nem is, bár hogy bevezették a telek bérleti dijat mi mint céhvezérek nem igazán tudnánk tolerálni hogy oda a telek, ha már fizetjük..... De ugye valamit valamiért. Valami kárpótlásért cserébe (nem HF event -.-") Még ha telek nincs is, de nem igazán szeretném a 30+-os céhemet elvesziteni....

 • Nem tartom jó ötletnek az összevonást.Az elmúlt évek nem álltak másból mint összevonásból.Lehet nincsenek már annyian, lehet nem pörög úgy a piac(én nem vettem ezt észre mindig el el adok valamit,cucc meg van), de ez maradt nekünk.Azt tartanám opciónak,hogy aki át akar menni más szerverre adják meg a lehetőséget neki(egy ingyenes szerverváltó vagy egy nagyon leárazott).Nincs meg a kép előttem , hogy angolul vitatkozok egy metinen egy románnal(vagy más nemzetiségűvel).Bárhova tennének minket MI LENNÉNK A KISEBBSÉG.

 • Nem támogatom. A legtöbb magyar játékos még mindig azért van itt, mert ez alapvetően magyar nyelvű játék, hívóval, leírással mindennel együtt. Ez feltételezem megváltozna az összevonással, hiszen más népek játékosai aligha magyarul akarnának kommunikálni. Tekintve, h eléggé le vagyunk maradva a más szervereken játszó játékosközösségektől, alig 1-2 ember tudna csak érvényesülni közülünk, de ők is csak ideig-óráig. Napok, esetleg hetek alatt lemorzsolódna az egész magyar játékosközösség. Egy nemzetközi összevonás nekünk a teljes megszűnést eredményezné, elég rövid időn belül.

 • A 4 napos határidőt elnézve ez már egy eldöntött tény eddig se érdekelte a gf-et a véleményünk mire ez a nagy demokrácia megjátszása ennyire rosszak a számok ?


  1. Az összevonásra szükség van sürgősen különben a maradék fizetőképes játékos is lelép már egy dt runért is órákig könyörögnek a hívásban.

  2. Bármelyik szerver bármelyikkel összevonható úgy is egy közös szerver lesz a végén ha így fogynak a játékosok akkor rövidesen.

  3. a metin és a COD szerver nem egyesíthető mert két különböző játék.

 • Nem igazán tudok olyan érvet felhozni ami nem hangzott volna már el, de én is úgy látom, hogy a piac szempontjából lenne csak fontos egy szerver összevonás. De az azért egy picit zavaró, hogy arra van eszük, hogy folyamatosan nyitogassák az event szervereket, aztán meg nem tudják melyik szervereket vonják össze.:cursing:Talán illene elgondolkodniuk azon, hogy miért is alakulhatott ki ez az állapot, és talán el kellene kezdeni "visszacsalogatni" a játékosokat. (Javasolnám az értelmes és pénzügyileg sem megterhelő eventeket+ hibák javítását). Lehet egy idő után megtelnének megint a szerverek.;)

  Ha az igazat mondod, a másik kezedben legyen kard ;)

 • 1. Termeszetesen szeretnem a Magyar szerver ugy piac mint kozosseg szempontjabol reg halott.

  2.Cseheket tartanam a legjobb otletnek, nem tudnam megmotivalni , mert nem ismerem az ottani jatekosok erosseget, de mas opcio nem maradt .

  3. Nem tartom jo otletnek a magyar szervert egy nalunk sokkal erossebb jatekosokkal rendelkezo szerverrel osszevonni ,pl: lengyel vagy roman( tobbet fogjuk torolni a szemunket ,mint a szankat) , maris itt van szerverunkon egy lengyel jatekos akitol farmolni yoharan a bossokat mar nem lehet , sokkal gyengebbek vagyunk naluk, ebbol kifolyolag aki nincs felkeszulve napi szinten bunyokra egy bossert,metinert,offolni fog.

  Addig nincs baj, amig nincs baj.