Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni ez ügyben, szerintem itt is megtudjátok válaszolni, illetve hát ez ilyen pont kezdő / elkezdő féle kérdés lenne.
Szóval szeretnék választ kapni a következő kérdéseimre, amennyiben lehet.
Unatkoztam a napokban és gondoltam nosztalgiázok egy kicsit, és meglepődve láttam, hogy még él a metin2 játék, ráadásul megtalálható steam-es platformon. 10 évvel ezelőtt játszottam a játékkal utoljára, szóval nem igazán vagyok képbe a dolgokkal. Azt tapasztaltam, hogy az összes szervert elérem, beleértve a magyart is, valamint láttam léteznek afféle speciális szerverek.
Tehát szerverek kapcsán az lenne a kérdésem, ha szeretnék ismét elkezdeni játszani, akkor melyiken éri meg? Mennyire életképes a magyar szerver? Mennyivel jobb mondjuk egy európai, illetve mit takar a "Speciális" szerver? Valamint mennyire biztos a jövője ennek, tehát ha ne adj isten elkezdek játszani akkor teszem azt nem jelent mondjuk csődöt fél éven belül és ugrik minden?!
A másik, lehet, hogy ezt sokan a szívetekre fogjátok venni, de fontos lenne azzal kapcsolatban, amilyen karaktert akarok fő karakteremnek választani. A játék ennyi idő után is még mindig "unbalance"? Az utolsó emlékeim szerint, még a "hős" korból, már akkor is az a mottó szált, hogy "nyomd a space-t oszt jóvan". A patchek terén hogy áll a játék? Mennyire sűrűn vannak frissítések, hibajavítások, optimalizálások, karbantartások? Ide az álomba illő válasz a hetente lenne, de utolsó emlékem szerint 3 évente 1x.... ami már anno se volt nagyon kecsegtető.
Mennyire lettek kiegyensúlyozva a karakterek? Van-e értelme mondjuk megpróbálkozni egy íjász ninjával, gyógy sámánnal? Legutolsó emlékeim szerint az íjász minél távolabbról lőtt skillel annál kevesebbet sebzett (ezt a logikát a mai napig nem értem). Még mindig csak 2 karakter jöhet szóba (testi harcos, wp sura) vagy most már életképes a többi is? Mert régen 80%-ban ez tette ki a játékos karakter állományát, ugyan is pvm terén ez a 2 értelmes életképes karakter volt (buff sámánnal megfűszerezve) a többivel szó szerint esélytelen volt bármiféle fejlődés, maximum 20x annyi energia belefektetésével.
Ápropó belefektetés, tudom "ingyenes" a játék, de ugye khm... ez mennyire változott azóta? Mennyire életképes egy f2p account?
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy mennyire sikerült ténylegesen mmorpg játék felé elmozdulni? Tehát, hogy ne arról szóljon a játék, hogy viszem a fő karakterem, a farmosom, és mellé a saját buffosom és "one man army"-t játszok, hanem, hogy értelme is van a kasztoknak, tehát van mondjuk egy Dungeon (régen voltak kezdeti próbálkozások az Ördög Katakomba képében), és minden kasztra szükség van! Ugye a szent hármas, tank, dps, healer... vagy megmaradt a jó öreg egyedül le hentelem a fél pályát és kész mechanika? Tudom a metinben, mint tank jelleg soha nem volt jelen, de inkább itt a partyzásra gondolok, hogy valami hajlandóságot mutatnak-e az emberek arra, hogy csoportosan próbáljanak valamit végigvinni?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Témákat szétválasztottam, új témát megnyitottam. Dreamy