Csalást észlelő eszköz ellenőrzése és tiltás-stop

 • Kedves Játékosok!


  Köszönjük a visszajelzéseket! A legutóbbi tiltási hullám óta, ami ebben a hónapban kezdődött, elsöprő mennyiségű üzenetet kaptunk tőletek; aggályaitokat nagyon komolyan vesszük!

  A Metin2 csapata úgy döntött, hogy leállítja a tiltásokat, miközben folytatjuk a tesztelést és az év elején a csalást észlelő eszközre bevezetett legújabb CB frissítések ellenőrzését.


  Amint a tesztek eredményeit megkapjuk, tájékoztatni fogunk titeket. Köszönjük, hogy közösségünk tagjai vagytok!


  A Metin2 Team

 • Kedves Játékosok!


  Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani, hogy megosztottátok velünk a véleményeteket!


  Ma a legújabb CB frissítések további ellenőrzését és kiértékelését folytattuk, és néhány olyan szabálytalanságot észleltünk bizonyos esetekben, amelyek további tesztelést és kivizsgálást igényelnek. Ezért úgy döntöttünk, hogy leállítjuk az automatizált rendszert, minden függőben lévő tiltást a mai naptól (lásd fenti post), és feloldjuk a szoftver legújabb frissítését követő összes közelmúltbeli tiltást.


  Ezt azért tesszük, mert az összes fiók manuális ellenőrzése egyszerűen túl sokáig tartana, és minden érintett, tisztességesen játszó játékos érdekében a lehető leggyorsabban akarunk eljárni. Az automatizált rendszer mögöttes érdeke mindig az volt, hogy tegyünk valamit a hűséges játékosainkért, akiket a botok jelenléte már túl sokáig sújtott, azonban szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy nincsenek fals pozitív eredmények, még akkor is, ha ez csak a a kitiltott fiókok egy részére jellemző.


  Az egyértelműség kedvéért szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ez NEM azt jelenti, hogy az összes tiltás helytelen volt - az észlelt fiókok túlnyomó többsége további értékelések után botoknak bizonyultak.


  A lehető leghamarabb megkezdjük az összes, márciusban kitiltott fiók feloldását. Sajnos még eltarthat egy ideig, amíg az összes érintett fiókot feloldják, de a folyamat legalább már elkezdődött. Kérjük, ne írjatok a Support/Támogatásra ezzel a tiltással kapcsolatban; folyamatban lévő esetről nem szükséges jegyet nyitni.


  Ezenkívül a vizsgálatok eredményétől függően ellenőrizzük a korábbi tiltásokat is (például a tavalyi évtől). Az eredményekről további részleteket fogunk közölni.


  Mivel ez a kérdés minden bizonnyal felmerül: tisztában vagyunk azzal, hogy a kedvencek, a jelmezek, a tárgyak, és így tovább már lejártak, amióta a fiók tiltva lett. Megvizsgáljuk az érintett számlák esetleges kompenzációit is. Sajnos jelenleg nem tudunk részleteket adni.


  Kérjük, figyeljetek minket. Amint további információkat kapunk tesztelési és elemzési eredményeinkről, tájékoztatni fogunk.

  Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk!  Üdvözlettel,

  A Metin2 Team

 • Kedves Játékosok!


  Néhány nappal ezelőtt bejelentettük, hogy alapos vizsgálatot indítottunk a Cheatblocker legújabb frissítéseinek vizsgálata után, miután egyre több visszajelzést kaptunk közösségünktől a legutóbbi tiltási hullám lehetséges hamis pozitívumaival kapcsolatban.


  Az eredmények áttekintése során néhány olyan szabálytalanságot észleltünk bizonyos esetekben, amelyek további ellenőrzést igényeltek. Azonnal leállítottuk a rendszert és eltávolítottunk a sorból minden függőben lévő tiltást. A folyamat bonyolult volt, és sok erőfeszítést igényelt - néhány kollégánk több mint 40 órán keresztül dolgozott ezen folyamatosan -, de végül sikerült hamis pozitív eredményt reprodukálnunk annak érdekében, hogy ellenőrizni tudjuk az állítások egy részét és további lépéseket tehessünk. Bár a tiltások túlnyomó többsége helyesnek bizonyult, minden egyes eset egyenkénti ellenőrzése túl sokáig tartott volna, és szerettük volna elkerülni az érintett játékosok hosszabb időre történő kizárását. Következésképpen úgy döntöttünk, hogy töröljük az összes tiltást és a kapcsolódó pontokat, amelyek a Cheatblocker legújabb, 2020 decemberére visszavezethető frissítései miatt következtek be.


  Ma újabb tájékoztatást szeretnénk adni a helyzetről, további betekintést, a jövőre nézve. Először is, ami a legfontosabb, szeretnénk elnézést kérni minden tévesen tiltott játékostól, akit ez negatívan érintett. Mint korábban már elmondtuk, a Cheatblocker célja mindig is az volt, hogy a globális közösségünket szolgálja a botok és a csalás elleni folyamatos erőfeszítések során. Ebből a szempontból sokszor kudarcot vallottunk, ezt őszintén sajnáljuk.


  Ezért az ügyben végzett vizsgálatunk eredményeként kapott legújabb tesztek és elemzések fényében, valamint tekintettel arra a tényre, hogy közösségünk nem bízik a rendszerben, döntöttünk úgy, hogy végleg abbahagyjuk a Cheatblocker használatát, a botok elleni küzdelem során alkalmazott különféle intézkedések egyikét. Ennek eredményeként megszüntetjük a Cheatblocker-tiltásokat, illetve az ahhoz kapcsolódó pontokat is töröljük, amelyeket 2020 decembere előtt adtak ki a folyamatban lévő értékelés során talált fiókokra. Az érintett játékosok e-mail-értesítést kapnak, amint a számlájukat feloldották, és a közeljövőben kompenzálják is őket, ezért kérjük, ellenőrizzétek, hogy a fiókotok és e-mail adataiok naprakészek-e. Sajnos nem fogunk tudni e-mailt küldeni a Steames felhasználóknak. Emiatt nem szükséges jegyet írni, mivel a csapat már keményen dolgozik megvizsgálva minden típusú esetet.


  Hogy világosak legyünk, erőfeszítéseink továbbra sem szűnnek a botok ellen. Különféle folyamatok állnak rendelkezésünkre, amelyek folyamatosan pozitív eredményeket mutattak. Ahogy haladunk előre, a Cheatblocker használata és frissítései helyett továbbra is ezekre összpontosítunk. Ezeket az egyéb eszközöket házon belül fejlesztettük ki, és nem egy másik cég segítségével, így nagyobb ellenőrzést biztosít, valamint jobb betekintést nyújt nekünk ezekbe a rendszerekbe.


  Ezenkívül átértékeljük belső folyamatainkat, és néhány további biztonsági intézkedést is bevezetünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a tiltási hibákhoz hasonló események ismétlődését.


  Sokan kérdeztétek, miért reagáltunk ilyen későn, és elégedetlenek voltatok az ebben a kérdésben kapott támogatással is. Mivel ez egy összetett téma, nem könnyű rövid választ adni. Sajnos soha nem tudtunk hamis pozitív eredményt produkálni - egészen mostanáig. A rendszer bevezetése óta folyamatos, részletes megbeszéléseket folytatunk a rendszer fejlesztőjével annak érdekében, hogy kiküszöböljük az esetleges hamis pozitív eredményeket és biztosítsuk az alkalmazott detektálási módszer miatti tiltások egységét. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy a közösségi vezetők, az ügyfélszolgálat és a csapatok komolyan vették a visszajelzéseket, alaposan megvizsgálták az eseteket, amikről a lehető legtöbb információt összegyűjtötték és továbbították az illetékeseknek. Mivel a rendszer fejlesztője biztosította számunkra, hogy minden úgy működik, ahogyan kell, azonban nem tudtunk hamis pozitív eredményt reprodukálni, a vezetőség úgy döntött, hogy hagyja a rendszert működni, és nem szünteti meg a pontokat sem. Végül úgy tűnik, jobban bíztunk a rendszerben, mint kellett volna.


  Valójában nincs megfelelő kompenzáció a játékosok által bennünk elvesztett bizalom pótlására. Azonban igyekeztünk a lehető legjobbat kitalálni, ami remélhetőleg mindenki számára megfelelő lesz. A kártérítést a következő néhány hét folyamán több lépésben folyósítjuk, hogy a heti karbantartások teljes idejét alacsonyan tarthassuk. Sajnos még mindig kissé tovább tarthatnak a szokásosnál. Az érintett játékosok az alábbi kártérítést kapják:


  Az érintett játékosok kompenzációs csomagot kapnak, amelyet a raktárukba szállítanak az e heti karbantartás során.


  - Azok a játékosok, akiket 2021 márciusában tiltottak: 1x Manny (7D), 1x Gryph (15D), 1x Prémium magánbolt (7D), 1x Örök szerelem amulettje (15D), valamint Premium buffok a számlához 7 napra.

  - Azok a játékosok, akiket 2021 márciusa előtt tiltottak: 1x Manny (15D), 1x Gryph (30D), 1x Prémium magánbolt (15D), 1x Örök szerelem amulettje (30D), valamint Premium buffok a számlához 30 napra.


  Figyelem, azok a számlák, amelyeket 2020 decembere előtt tiltottak, a következő karbantartások egyikén kapják meg a kompenzációt, miután a számlájuk fel lett oldva.


  A tojásból kikelt házikedvenceket a héten újjáélesztik a 2020 decemberéig történő tiltásokig, amennyiben az korábban született és a tiltás alatt pusztult el. A tiltási idő időtartama hozzáadódik a házikedvenc születési és halálozási idejéhez. A 2020 decemberét megelőzően tiltott számlákon lévő halott házikedvenceket a következő karbantartások egyikén ellenőrizzük, miután a számlájukat feloldották.


  Jelenleg továbbra is vizsgáljuk az egyéb tárgyak lejárati időtartamának meghosszabbítását, ahol ez lehetséges. Sajnos ez még eltart egy ideig. Amint lehet, erről további tájékoztatást fogunk adni.


  Az okozott kellemetlenségért ezúton is őszintén elnézést kérünk, és reméljük, hogy továbbra is közösségünk részei maradtok. Köszönjük, hogy felhívtátok a figyelmünket ezekre a kérdésekre, és továbbra is ezt tegyétek! Mindig mindenkit meghallgatunk és a fejlesztőkkel is kommunikálunk - még akkor is, ha néha eltart egy ideig, mire látható eredménye van.


  Üvdözlettel,

  A Metin2 csapata


 • Kedves Játékosok!


  A mai karbantartás során a Cheatblocker által szolgáltatott bizonyítékok alapján feloldjuk a korábbi tiltási hullámok során letiltott összes fennmaradó fiók tiltását április 14-én.


  Továbbá, különböző tárgyakért kompenzációt fogunk nyújtani.

  Azok a játékosok, akiket a legutóbbi, 2021. márciusi tiltási hullám során tiltottak ki, vagy 11 napot kapnak a még le nem járt tárgyak időtartamához, vagy pedig egy új tárgyat, amelynek időtartama 11 nap.


  Ha a fiók a korábbi tiltási hullámok során lett tiltva, akkor egy új tárgyat kap, amelynek időtartama 31 nap, illetve egyes kedvencek esetében 121 nap.


  121 napos:

  Jégfőnix

  Bao Bao

  Leonidas

  Khan

  Porky Jáde főnix


  31 napos:

  Tépőfog fegyver-kinézetek (bónusszal és anélkül)

  Karácsonyi fegyver-kinézetek (bónusszal és anélkül)

  Sportoló öltözékek (Labdarúgó trikók, bónusszal és anélkül)

  Aqua fegyverkinézetek (bónusszal és anélkül)

  Szezonális és rendezvény-szintű öltözékek (Húsvét, Ramadán, Halloween, Karácsony ... bónusszal és anélkül)

  Számos további jelmez (Tűzoltó egyenruha, Ünnepi köpeny, Steampunk öltözékek... bónusszal és anélkül)

  Számos házikedvenc (Bruce, rendezvény-szintű kedvencek...)
  Házikedvenc tojások

  Távcső

  Kereskedő üveg

  Hős medálja

  Kasmír csomó

  Lovaglójegy

  Titkok gyűrűje

  Erő nyalókája

  Íjász tegez

  SÉ-utalványok

  Érzelem maszk


  Üdvözlettel,

  A Metin2 Team