Na akkor szeretnék ebben a thread-ben is feloszlatni egy tévhitet a bányászatról:
A bányászat készség a menyiségre van hatással valamilyen formában, vagy tovább tart az érc, vagy egyszerre többet kapsz ezt nem tudom. A csákány szintje az, ami befolyásolja a bányászat sikerességét, hiába van P bányászatod egy +0 csákánnyal, ugyanúgy kevés fog esni.
-
-
Jó irányba kanyarodott el ez a téma

A kohózás egyformán 60% sikeresség ha a megfelelő alkimistához mész. Ha nem akkor 30% az esély. Semmilyen formában nem befolyásolja a bányaszati készség szintje. A kohózott érc foglalatba illesztéséhez sincs köze. Az első foglalatba 90%, a másodikba 80% a harmadikba 70% a sikerességi esély.
A csákány szintje van hatással a kibányászott érc mennyiségére (+1 es csákánynál a +o hoz képest +4-5% al többet kapsz,+2 es csákánnyal a +0 hoz képest +6-8% al többet kapsz, stb, +9 es csákánnyal, ami nincs is ebben a játékban elméletileg a +50 % többlet lehetséges) és a bányászati készség az csak a bányászat sikerességére van hatással. Pontos % ot senki sem tud mondani, lehet csak pár tized % ot jelent. De hatással van rá, ha nem így lenne, akkor nem lenne ilyen magas a bánya kk ára. -
WeaponSura, én a tényeket írtam le, tapasztalatból beszéltem, de azért örülök, hogy a nem hivatalos wikipédiáról ki tudtad nézni a helytelen adatokat.
-
TÉNYEK????
Örülök, hogy TE is ismersz bizonyos oldalakat....
Nem nagy kunszt leellenőrizni, hogy az alkimista mit súg a füledbe mikor dolgoztatod.
És annak is örülök, ha te a bányászatodat azért fejleszted, mert tovább tart az érc
Én is tatasztalatból beszélek NEKEM ugyanis közel áll a bányászatom a P hez, és a csákányom is +2, de van, hogy a kis karakteremmel is bányászok,(igen egyszerre 2 karakterrel) neki 0 a bányászat és +0 a csákány. Össze tudom hasonlítani
Az ékszereim is folyamatosan fullra vannak kohózva, és egészen biztos, hogy ezekre nincs hatással a bányászat... -
Hello.
A kohózás egyformán 60% sikeresség ha a megfelelő alkimistához mész. Ha nem akkor 30% az esély. Semmilyen formában nem befolyásolja a bányaszati készség szintje. A kohózott érc foglalatba illesztéséhez sincs köze. Az első foglalatba 90%, a másodikba 80% a harmadikba 70% a sikerességi esély.
Ez valóban így van, nem tudom, h miért hozzátok össze az érc belehelyezési esélyt a bányászati képesség szintjével?
A kohózási esélyeket meg a kohós npc megmondja mikor oda mész hozzá és rákattintasz...Az érc esési dologhoz nem tudok hozzá szólni mivel legutoljára kb 2 éve bányásztam.
-
Na akkor szeretnék ebben a thread-ben is feloszlatni egy tévhitet a bányászatról:
A bányászat készség a menyiségre van hatással valamilyen formában, vagy tovább tart az érc, vagy egyszerre többet kapsz ezt nem tudom. A csákány szintje az, ami befolyásolja a bányászat sikerességét, hiába van P bányászatod egy +0 csákánnyal, ugyanúgy kevés fog esni.Nos elárulom neked elég rég óta a P-s a bányászati képességem , és lassan +4-es csákánnyal rendelkezek. Azt hiszem van némi tapasztalatom e témakörben. Mivel sámánként nem mondhatom el magamról, hogy kicsiként valami őrületesen nagy farmolást tudtam véghez vinni, bányászatból és a bányászott ércek kohózásából illetve azok eladásából vettem a lélekköveim 80%-át. Tudom a bányászat dög unalmas , de egész jó bevételi forrás.
Visszatérve a tévhitekre. Az téves hogy tűzföldön vagy más semleges területen ácsorogva jobban jön a rangpont, mint map1 nem védett területein. -
Elnézést, de most akkor tévedtem vagy mi van?
WeaponSura meg kb. nem tud olvasni, de mindegy. Ha a hozzászólásomat elolvasod, amit előttem még idéztek is, rájössz, hogy kb. a felét nem állítottam annak, amiről te most vitatkozol. -
Igen szerintem tévedtél . A bányászati képességnek elvileg a sikeresség arányát kéne növelnie , semmi köze ahoz hogy mennyi ideig van ott az érc. Már régebben is kifejtettem a véleményemet arról hogy sajnos nem igazán úgy működik ez a dolog ahogy kéne . Egyenlőre sajnos úgy néz ki felesleges a dög drága bányászati kk-kal P re kihúzni ezt a képességet, ha csak azért nem elmondhasd full P vagy . Abban egyet értünk , hogy a kibányászott érc mennyisége összefüggésben van a csákány fejlesztésével. Én is több karival is szoktam bányászni. Az a karim amelyikkel nem olvasok bányász kk-t szinte ugyan olyan sikerességi arányban bányászik, mint a P-s bányászati képességgel rendelkező. A kohózáshoz meg egyiknek sincs semmi köze. A +3-as csákánnyal azért lényegesen többször kapok egyszerre 70-80 db ércet , mint a 0-ás csákánnyal .
-
Xeon!
Elnézést, hogy nem CSAK a TE hsz.-ed re reagáltam, ha kicsit visszaolvastál volna láttad volna, hogy a kohózás sikerességét Masyka írta, azt, hogy tovább tart az érc azt meg te...
A kohózott érc beillesztését csak azért fűztem hozzá, mert a következő tévhit az lett volna, a bányászattal kapcsolatban. Egy szóval se írtam, hogy TE mondtad volna.
ÉN megtanultam olvasni, mert megtanítottak, ahogy a jómodorra is, nem úgy, mint téged. De úgy viszonyulok másokhoz, ahogy mások hozzám.
Az, hogy valaki téved nem a világ vége, emberek vagyunk...
További személyeskedéseidet nyugodtan tartsd meg. -
Elnézést kívánok, akkor máskor légyszíves címezd meg, hogy mit kinek írsz, mert így nehéz szétválasztani. Én azt írtam, hogy a P bányászat a mennyiségre van hatással, azt csak megemlítettem, hogy talán úgy, hogy tovább marad ott az érc amit éppen bányászol ,de sokkal valószínűbb, hogy úgy, hogy egyszerre többet kapsz. A csákány pedig úgy van hatással a bányászatra, hogy növeli a bányászat sikerességét. Én ezt egy régebbi, nem magyar szerveren teszteltem, sac/kb 2009-ben még így volt. Azóta már bármi megtörténhetett.
-
Az én tapasztalatom:
A főkarin lassan P a bányászat. A csákány +2.
A kissebb karin 0 bány +0 csákány.A csákányokat cserélgetve is volt lehetőségem megfigyelni a dobások esélyét és mennyiségét.
Többnyire egyszerre mindkettővel bányászok. Így hitelesebb az összehasonlítás is.A nagykarakter a saját csákányával jelentősen többet kiszed az adott ércből mint a kicsi a +0-ás csákánnyal.
A dobási esélyre a bányászati kk tanulásával tudunk hatással lenni (átvitt értelemben mennyiség, mivel többször ad). Nem látványosan de azért érezhetően gyakrabban dob.
A csákány szintje pedig a droppolt ércek mennyiségére hat.Mindez saját tapsztalat. Sokat variáltam és cserélgettem. Próbáltam így - úgy.
UI: Az "erek" játékban töltött idejét nem lehet befojásolni.
-
Sziasztok!
Igazából a team-hez intéznék kérdést: Aki ugye bányászni akar, csinál hozzá kiskarit, eltrappol vele temlpom elejére és ha van ideje kis területen mászkálva talál eret. Régebben 5-10 percen belül talált az ember valamit. Egy ideje viszont 40-60 perc közötti időben jelennek meg és egyszerre 4 ér. Ha eltünik akkor megint majd egy óra mire lesz és ez egy csöppet időrabló...Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem hogy az ér megjelenéssel nem lehetne valamit csinálni ?összevontam. dreamy
єїэ:|Figyelmeztetés! Dreamy|:єїэ*elévült figyelmeztetés 2015.01.20. ¬ Perculia
-
Csak rosszkor próbálkozol.
A szerdai frissítés "elrontja" az ércek érkezését, valóban 40-45 percenként jön le egyszerre egy rakat érc, amit nyilván nem tudsz kihasználni, mivel egyszerre tűnnek is el.
Péntek estére csúsznak szét időben az erek esési idejei körülbelül annyira, hogy érdemes legyen a templomban bányászkodni.Edit:
Engem inkább az zavar, hogy egyre több ott a falban megjelenő ér.
Egy kis koordi korrekció ráférne már. -
Tallia ! Pont az lett volna a kérdés, hogy ezt a "rosszul próbálkozol" dolgot ki lehetne-e iktatni. Jelen pillanatban is a nagy kari bent barlangban, 20-30 percre nem állok neki darálni, viszont lehet bányászgattam volna egy picit. De ha nincs ér, nem tudok. Viszont ha el lenne szórva a respawn akkor lehetne. A falba kerülő ereket én is tapasztaltam. Ezeket is a jegyrendszerben kellene jelezni ?
-
Áthoztam ide a témát, mert ez már konkrétan a bányászathoz tartozik inkább, mint az új tárgyakhoz

Köszönöm az ötleteiteket!
Dreamy, azt javaslom map1-en keresd a réz ereket, ott van a legtöbb. Ébenfa érből következtetek Map2-re, esetleg Map3-ra.
Map1 (lentebb leírom hol) és map2-n (házaló körül) keresgélem
map3-on ha jól tudom nincs réz.Dreamy map 1 biológus körül keresgélj ott 2 ér is van általában ha megcsípsz egy frisset 200+ is kijön belőle karinként. Házas karival bányászok ha megvan az érc ugrik másik és lehet kalapálni. Szerintem állandó 500 tp pár napot megér vagy meg kell venni piacon a készet...
Biológus körül én még nem találkoztam vele sajna, viszont nekem itt volt eddig a legtöbb: jinno map1 városból jobbra kivezető út, a képen az ében -gyémánt-f.arany alkimistás céhtelkeknél.
kép
Én csak 1 karival tudok bányászni
. -
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy kinek hogyan megy a kohózás, van-e esetleg valami taktikátok, milyen ércet milyen kövekkel kohóztok, és melyik céhtelken?
Már csak azért is kérdem, mert engem nagy valószínűséggel utálnak az alkimisták (10-ből 2 sikerül átlagosan, ami nem éppen 60%, eközben kvarckohón 2/2 fehérarany is sikerült, holott ezekre egyeként csak 30% esély volt).összevontam. dreamy
-
Taktika? A taktika az, hogy az adott ércet az adott alkimistánál kell kohózni pl. mennyeit a mennyei alkimistánál, ébent az ében alkimistánál...stb (Persze ezek mind-mind külön céhtelken vannak.) A kövek meg teljesen mindegy; ugyan úgy töri a +0-ást, mint a +2est is, bár régen mindig törekedtem a +0ás kövekre. Esetleg húzzad fel a bányászati képességedet, sokak szerint az is segít kicsit, bár szerintem semmit se ér kohózásnál... Persze babonákat lehetne modnani -mint a tárgyhúzásnál-, de annak semmi értelme. Ez csak szerencse kérdése. semmi más.
-
Taktika? A taktika az, hogy az adott ércet az adott alkimistánál kell kohózni pl. mennyeit a mennyei alkimistánál, ébent az ében alkimistánál...stb (Persze ezek mind-mind külön céhtelken vannak.) A kövek meg teljesen mindegy; ugyan úgy töri a +0-ást, mint a +2est is, bár régen mindig törekedtem a +0ás kövekre. Esetleg húzzad fel a bányászati képességedet, sokak szerint az is segít kicsit, bár szerintem semmit se ér kohózásnál... Persze babonákat lehetne modnani -mint a tárgyhúzásnál-, de annak semmi értelme. Ez csak szerencse kérdése. semmi más.
Mennyei érceket kohóztam mennyei alkesznél. 8/2..
-
A bányászat is, mint minden a metinben "jó szerencse, semmi más (sors bona, nihil aliud)", mondta Zrínyi Miklós. Nagyobb előnyben van, aki nem hisz a szerencsében

-
Mennyei érceket kohóztam mennyei alkesznél. 8/2..
Mint már mondtam, ez csak szerencse kérdése, semmi más. Van hogy nekem is 5/5-ből sikertelen, de van olyan is hogy 5/5 sikeres... Persze próbálkozhatsz másik céhtelken, +0ás kövekkel, másik ch-n; tapasztald ki saját magad; de ez akkor is csak szerencse kérdése.