Bányászat

• Aki bányászatba kezd az mit várt?? Hogy 0-ás szakértelemmel meg 0-ás csákánnyal milliókat fog keresni?? Fejleszteni kell a szakértelmet meg a csákányt is, nekem +1-es csákány és 9-es szakértelem van, és elég sok érc jön... Persze kellett idő mire eddig eljutottam, de megérte, és még hol van a mester szakértelem.

• Aki bányászatba kezd az mit várt?? Hogy 0-ás szakértelemmel meg 0-ás csákánnyal milliókat fog keresni?? Fejleszteni kell a szakértelmet meg a csákányt is, nekem +1-es csákány és 9-es szakértelem van, és elég sok érc jön... Persze kellett idő mire eddig eljutottam, de megérte, és még hol van a mester szakértelem.

AZ MUNKA!!!
    GIGA RESPEKT!!!
    Eddig a legnagyobb csákány amiről tudtam, az 3700/6000 volt, de akkor itt az új ismert rekord!!!
    Nyereményét, egy ismeretlen talizmánt, átveheti a Pegazus szerver, CH1, Chunjo piacán, hogy kitől, arról PM-ben egyeztetünk, amennyiben jelentekzik a nyereményéért...

Amúgy rommá keresni senki sem fogja magát bányászattal soha a büdös életben, mert drágán nem viszik el, amikor meg már tényleg számít az ékszerbővítéseknél, és 24 óránként újra kell addolni a bónuszokat, akkor már inkább bányászik magának az ember...
    Habár, lusta emberek mindig lesznek... :D

• hát normális mennyiséget csak annyival, hogy magadnak bányászol igen sokára fogsz kapni, hisz azért nincs értelme megvenni a bányászati szakértelem könyveket, hisz a szakértelem növeléssel nő a sikeres bányászat esetén a darabszám, tehát aki saját magának akar kohózott ércet az jobban kijön ha megveszi, azt az időt amit meg ráfordított volna másra fordítja. 10-es szakértelemmel és +1-es csákánnyal már 400 érc is jött egy érből, és a ritkább érceket 20k/100db, a sűrűbben előfordulókat 10k/100 db-bal lehet eladni, nem rossz pénz az, csak először be kell fektetni... És ha sokat bányászik az ember, akkor könnyebben enged a kibányászott érc árából:)

• Mit mondjak, nekem alap szakértelemmel és kb. 2000 pont táján esett már cirka 330 darab érc egy érből, és ha el nem tűnik/agyon nem vernek, mindig ad minimum 100 darabot. Mivel se a fejlődés, se az a +6os erkölcs ruha nem sürgős, úgy tűnik, hogy jobban megéri soká bányásznom, és a bányászkönyvekre szánt pénzt inkább arra az erkölcsre fogom elverni. :D

• hát nekem az átlag jóval 200-on felül van erenként:) És lazán megkerestem a könyvek áránál többet:) Jó üzlet az érc:) Csak fejlődni kell bányászatban:) Az biztos hogy legalább mester szintig viszem a bányászatom:)

• ;) hát én is imádok bányászni, de mostanába kevesebet bányásztam.....hát nem tudom hogy konyvektól jon e a sok érc, vagy attól hogy sokat bányászik az ember és a pontok nonek..... mindenesetre nem a kibányászot érctól fug a pontszám.....hát brokenheart, itt ott tudósíts arról hogy hogy álsz..... nem tudom hol vagy, melyik szerveren/bár gondolom a pegán/, mi a tobbi szerveren még csak tanulgatjuk a bányászatot, és A Drácón, bár a chunjoba van már kohó elég olcsó az érc, nics nagy keletje.....de ami a kuldikhez kell, az nagyon megy.... gyongy , ébenfa/bár ezeket a legnehezeb megtalálni, nálunk Draco Jinnoba...../ :rolleyes: nem vicces a gyémánt ami a kinti világba a legdrágáb drágakó, itt alig el adható, mert sok ér van ..... :D:S

• amikor elkezditek bővítgetni az ékszereket, annak is felmegy az ára :)

• tévedsz, dracos vagyok és jinno :D nekem elviszik az érceket amennyiért mondtam:) vannak már nagyok akik dt-znek bányászat helyett:) Nekik biztosan kell:) Én is hanyagoltam az elmúlt napokban a bányászatot:) Mert a kis karival metint ütök:) De nemsokára belekezdek:) Csak félek hogy a csákányom +2 helyett +0-ás lesz:S

• Amúgy rommá keresni senki sem fogja magát bányászattal soha a büdös életben, mert drágán nem viszik el, amikor meg már tényleg számít az ékszerbővítéseknél, és 24 óránként újra kell addolni a bónuszokat, akkor már inkább bányászik magának az ember...

Minek bányászna magának, aki pl lvl70-en egyébként is az SD2-ben csövezik egész nap?...ha 100-150k körül veszi a 100 ércet, sokkal jobban jön ki, mintha darálás helyett ereket keresgélne...egy időben "rommá kerestem" magam ébenfával/gyémánttal/ezüsttel, azóta nem tudom hogy megy, ugyanis testhezállóbb yangforrásokat találtam:P

• hát aki gyenge jobban jár ha ezzel gyűjt pénzt mint gyenge szörnyek órákon át tartó gyilkolásával, aki meg erős annak mindig lesz kerete megvenni 10-20k-ért a 100 db érceket, és magas szakértelemmel igen nagy mennyiségű ércet lehet bányászni, így aki szeret csendesen pénzt keresni annak bejön, amúgy általában az útba eső érceket bányászom le, néha-néha van kedvem csak erek keresésével tengetni az időm:)

• Én még sosem bányásztam úgy, hogy keresnem kellett volna az erek... Mentem megláttam, nekiestem, eltűnt, mentem tovább...
    Amúgy nem tudom hol játszol, de Pegán CHunjo piacon 100 darab érc nem 100-150K, hanem 10-15K... És annál többet nem is érnek, és a 70lvl-ből is csak az fog kiadni érte többet, aki lusta megállni SD2-be menet, és nekiesni a csákánnyal az érnek... Maximum egyetlen probléma merülhet fel, nincsen nála a csákánya, mert minél több üres helyet akar magának. Klánon belül, ahol már kohó is van, csak úgy hallomás alapján van egy-két munkás ember, aki naponta eltölt X időt a klántagok számára elegendő érc kibányászásával, a csapatmunka elengedhetetlen egy bizonyos szint után...

Maximum arra jó az ércekkel keresett többlet, hogy valami lámától vegyél 100K körül medált, és eladd 170K-ért a piacon, és ezzel már valóban megszedheted magad...

• a 150k-t nem én írtam, alapban 10-20kért mennek el az ércek, esetleg az ébenfát lehet többért eladni mert olyan kereslet van rá, 25-ért tettem ki 100 db-ot, és elvitték szinte azonnal, ha belegondolsz hogy egy érből kijöhet 400 db akkor a 10 perc alatt 100k kereset nem is rossz. Ezért lehet vele keresni:) Amúgy mikor sokan vannak főleg hétvégén akkor szoktam érceket "keresni" ami igazából abból áll, hogy vannak bizonyos helyek ahol nagy valószínűséggel találhatók ércek, ezeket járom fel ch-kat váltva volt hogy 4 óra alatt 5000 érc is összejött, és mondom ekkor sokan voltak, így a jobb pénzgyűjtő helyeken nagyobb konkurencia volt. Így igenis megérte bányászni. És alig várom már hogy valamelyik céhnek a jinnonál is legyen kohója a dracon, mert akkor még nőne a kereslet, mivel nem sokan járnak át a sárgákhoz szívesen:) És igen 12 fajta érc van, mivel 200-assával csoportosítja ezért a meg kezdett csoportok 12 helyet foglalnak, plussz a csákány, és aki dt-zni vagy sd-zni megy az nem fogja a helyet ilyennel foglalni, és ők a potenciális vevők az ércekre, hál istennek az 50 felettiek nagyobb része ilyen:)

• a 150k-t nem én írtam, alapban 10-20kért mennek el az ércek, esetleg az ébenfát lehet többért eladni mert olyan kereslet van rá, 25-ért tettem ki 100 db-ot, és elvitték szinte azonnal, ha belegondolsz hogy egy érből kijöhet 400 db akkor a 10 perc alatt 100k kereset nem is rossz. Ezért lehet vele keresni:) Amúgy mikor sokan vannak főleg hétvégén akkor szoktam érceket "keresni" ami igazából abból áll, hogy vannak bizonyos helyek ahol nagy valószínűséggel találhatók ércek, ezeket járom fel ch-kat váltva volt hogy 4 óra alatt 5000 érc is összejött, és mondom ekkor sokan voltak, így a jobb pénzgyűjtő helyeken nagyobb konkurencia volt. Így igenis megérte bányászni. És alig várom már hogy valamelyik céhnek a jinnonál is legyen kohója a dracon, mert akkor még nőne a kereslet, mivel nem sokan járnak át a sárgákhoz szívesen:) És igen 12 fajta érc van, mivel 200-assával csoportosítja ezért a meg kezdett csoportok 12 helyet foglalnak, plussz a csákány, és aki dt-zni vagy sd-zni megy az nem fogja a helyet ilyennel foglalni, és ők a potenciális vevők az ércekre, hál istennek az 50 felettiek nagyobb része ilyen:)

Én sem viszek sd2-be csákányt, ezért is említettem meg... :)
    A küldetés ércek mennek nagyon, kristályt egy időben 10K-ért is vitték EGY DARABOT belőle, aztán rájöttek hogy semmivel sem nehezebb kibányászni, mint pl az ébenfát, és sohanon szép számmal van kristály ér.
    Amúgy olyan tételben szerintem senki sem fogja megvenni magasabb összegekért az ércet, inkább azt a megoldást alkalmazza, mint egy barátom a medálokkal. Van 4 30lvl körüli kisinasa, akiknek fixen 120K-t fizet minden medálért. Volt olyan nap, hogy egy teljes boltot megtöltött medálokkal, és viszik tőle 180K-ért, így a kisujját sem mozdiítja és keres minden medálon 60K-t, és a gyerekek is örülnek, mert nekik még 1-2 óra melózással még pottyan 3-4 vagy akár 5-6 medál is, ami a darabonkénti 120K-val számolva egész szép kis summa 30-as szinten naponta... És nem kell foglalkozniuk az eladással. Mindenki boldog, ennél jobb nem is kell.

• Én még sosem bányásztam úgy, hogy keresnem kellett volna az erek... Mentem megláttam, nekiestem, eltűnt, mentem tovább...
    Amúgy nem tudom hol játszol, de Pegán CHunjo piacon 100 darab érc nem 100-150K, hanem 10-15K... És annál többet nem is érnek, és a 70lvl-ből is csak az fog kiadni érte többet, aki lusta megállni SD2-be menet, és nekiesni a csákánnyal az érnek...

Jó ne bonyolítsuk túl: ha többet tud farmolni X idő alatt mint bányászni, akkor igenis lusta lesz ott tölteni az idejét. És egy átlag "nagykarakternek" egyébként sem terem elé annyi ébenfa pl, mint amennyire szüksége van.

Több 70+ kell még a 150-200k-s divatércekhez ez igaz, majd ha 20k-ért úgy elviszik hogy azt hiszed ki sem tetted, mert mindenkinek kell a +8 v +9 fülbevalójába/akármijébe, emelkedik, mint ahogy az összes régebbi szerveren. De ne vitatkozzunk ezen, majd elválik.

• Jó ne bonyolítsuk túl: ha többet tud farmolni X idő alatt mint bányászni, akkor igenis lusta lesz ott tölteni az idejét. És egy átlag "nagykarakternek" egyébként sem terem elé annyi ébenfa pl, mint amennyire szüksége van.

Több 70+ kell még a 150-200k-s divatércekhez ez igaz, majd ha 20k-ért úgy elviszik hogy azt hiszed ki sem tetted, mert mindenkinek kell a +8 v +9 fülbevalójába/akármijébe, emelkedik, mint ahogy az összes régebbi szerveren. De ne vitatkozzunk ezen, majd elválik.

Pont ezért írtam le azt is, és akkor már oda-copy-zhattad volna, hogy minden klánban lesz egy ember, aki jóféle munkamegosztásban azt fogja csinálni, hogy bányászik a klán számára. Cserébe meg cuccokat kap ingyen a többi tagtól, amik meg nekik is ingyen voltak farmolás közben, és számukra felesleges, azonban a piaci eladási ár hiánya nem vágja meg őket egy-két tárgy esetén... 40 főnél az már 39 tárgyat jelent, azért meg megéri dolgozni... Valamit valamiért, ahogy war-on sem a healer a tank, bányászni sem a céh legerősebb tagja fog...

• tévedsz, dracos vagyok és jinno :D nekem elviszik az érceket amennyiért mondtam:) vannak már nagyok akik dt-znek bányászat helyett:) Nekik biztosan kell:) Én is hanyagoltam az elmúlt napokban a bányászatot:) Mert a kis karival metint ütök:) De nemsokára belekezdek:) Csak félek hogy a csákányom +2 helyett +0-ás lesz:S

;) hát pedig nekem problémám van el adni, és ahogy a piacot korul szaladtam/igaz ch1 ritkán megyek mert ott eltévedek.../a tobinek is.... is tele a piac ércekel 8o:love:

• ;) hát pedig nekem problémám van el adni, és ahogy a piacot korul szaladtam/igaz ch1 ritkán megyek mert ott eltévedek.../a tobinek is.... is tele a piac ércekel 8o :love:

Milyen áron adod? Mert lehet ez a gond... Meg az is, ha a tér közepén rakod a boltot, mert általában a vegyes felől kezdik az emberek a haladást, és mire hozzád érnek már megvették...

• Milyen áron adod? Mert lehet ez a gond... Meg az is, ha a tér közepén rakod a boltot, mert általában a vegyes felől kezdik az emberek a haladást, és mire hozzád érnek már megvették...

;) nem a kozepére teszem, oldalt a vegyestól,és az árak is 8k-12k, ami megy az a kuldetéshez való :P az igaz ébenfa meg gyongy hamar elmegy, de a tobbi , még ha kuldis is nem...... nem panaszképen írtam, csak megálapítotam/jobban el tudom adni a fejlesztéshez való dolgokat /.... kulonben én se keresgélem az érc eret, ha látok kibányászom/gyémántot meg aranyat nem mindig, mert abból sok van a piacon..../, menyek tovább...... ideje lenne hogy már jinnoba is építkezenek, telkek már el vannak adva, na de ha mindig háború van :S:love:

• este tettem ki ébenfát 30k/100db és kvarc ércet 20k/100db áron, elvitték reggelre, van kereslet. Végre egy céh már épített céh házat, remélhetőleg most a kohó jön:) És akkor sok magas szintű kék fogja magát fejleszteni ércekkel:)