CH-kra kellene osztani és korlátozni a nyitható boltok számát / CH, kivétel a prémium, ha már megveszed oda nyisd ahova akarod. Az adóval az lesz elérve, hogy ami tiz-száz wonokért van kint piacon hetek/hónapok óta most legalább a prémiummal akár 30napig is ott lehet rohasztani a boltba még magasabb áron.
📢 20.5 verzió kibeszélője 📢
-
- Kibeszélő
- Játék
- dreamy
- Thread is marked as Resolved.
-
-
Más játékokban 15+ éve működő, ingyenes rendszert 2020-ban eladnak pénzért.
Hűen tükrözi a cég üzletpolitikáját, undorító.
-
Nem akartam fórumozni, csak olvasgatni járok fel, de ezt már nem bírtam szó nélkül. Az első amit egyszerűen képtelen vagyok felfogni, miért egy kb 10 boltot tartalmazó videóval illusztrálják??? Jártak ezek egyáltalán a valóságban??? A kékekhez azalatt a 3-4 hónap alatt mióta játszom, 1x tudtam átmenni, akkor is úgy belaggolt, hogy ki kellett dobatni a karim. Szóval nekem innentől esélytelen a boltolás, köszi GF

A map méretét meg inkább nem ecsetelem. Akinek van egy csöpp esze, látja hogy marhára kicsi lesz 3 birinek. A prémium bolt meg igen, máshol ingyen is így működik. Ezzel csak azt érik el, hogy nagyon sokan akarnak majd nagyon kicsi helyen elférni, és a pechesebbeket le fogja dobálni. Még szerencse, hogy map1 tehermentesedik, innentől aztán végképp felesleges lesz. Aki akart az eddig is tudott védett helyen boltot nyitni, kár erre fogni. Szóval hurrá, számomra inkább nehézséget és problémát fog hozni ez újítás, nem örömöt. Ja remélem a szokásos új verzó=új hibák tendenciát nem törik meg, már annyira GF-es szokás lett.

-
Sziasztok!
Egy kérdésem lennetl.Úgye új fajta magán bolt nem sés verzió??
Szia! Ugye ez csak poénkodás akar lenni?

Persze, adó is meg még fizess bolthasználati díjat is. Hol élnek ezek már megint? Nem elég irl fizetni az adókat most még egy játékban is kelljen? Gusztustalan kapitalista banda. Egyébként ez a kereskedelmi map nagyon kicsi lesz és a boltkick rendszer a kis helyre bezsúfolódott boltokat állandó rendszerességgel fogja kidobni megnyitásukkor. Ettől sokkal nagyobb map kell.
Hát amit műveltek a céh telkekkel na az sem pite! Azt hiszi a Gf hogy mindenki dúskál a yangban? Nem mindenki tud yangot farmolni a több éves Amd hiba miatt sem. Szerintem ez a frissítés egy rossz vicc! Offline bolt rendszer már rég kész van csak bekellett volna rakni. A közös piac ötletét is lopta a gf. Ahogy ismerem a gfet csak 1 chn lesz az is
Inkább a hibákat javítanák amiből jelenleg rengeteg van! (esetleg megcsinálhatnák az amd procis hibát) Aki nem tudná mire gondolok annak itt a link : https://www.youtube.com/watch?v=2yyzOVIgeT8Tisztelettel Sisko
-
Ha jól értettem összefoglalva az alábbiak lesznek:
1. Az összes birodalom összes boltja 1 ch egy adott kis területre összezsúfolva
2. csak itt lehet boltot nyitni
3. marad az eredeti normál bolt illetve lesz a sés offline bolt.
Hogy az offline bolt mennyi lesz és azt ki fogja megfizetni az majd kiderül, de hogy fogunk bármit is keresni ebben a tömegben? Mekkora lesz a lagg? Mert ugye a ...... nem működik és a ....... sem tökéletes
Sztem előbb ezeket kellett volna megcsinálni és utána behozni ezt a frissitést.Mellesleg nem tudom hogy a fórum Team miért veszi magára hogy mindenki ezen puffog hogy nem működik a keriüveg hisz ez nem nekik szól hanem ez már több hónapos tény illetve probléma , ami most fokozottan előtérbe fog kerülni hisz e nélkül bajos lesz bármit is megtalálni.
-
Mellesleg nem tudom hogy a fórum Team miért veszi magára hogy mindenki ezen puffog hogy nem működik a keriüveg hisz ez nem nekik szól hanem ez már több hónapos tény illetve probléma
Mod megjegyzés:
egyáltalán nem vette a Fórum Csapat magára ezt a dolgot. De te magad is leírtad: tény. Amit nem kell 1000x leírni, mert attól biztosan nem változik meg semmi. Tudnak a problémáról, nyilván javítás alatt van, de attól nem kapunk hamarabb működő kereskedő üveget, ha mindennap morgunk érte a fórumon.
De ha nagyon szeretnétek, nyissatok a spamban egy témát: "Nem működik a keriüveg", és abba mindennap/minden percben ezt a mondatod beleírhatjátok (csak ezt), ha ez megnyugtat. Sőt ... majd megnyitom én.
Ebben a threadben viszont ne ez legyen téma, hanem az új verzióval kapcsolatos meglátások.
Edit: hajrá - Add ki magadból - 📣 "Nem működik a kereskedő üveg"
Dreamy
-
Ha jól értettem összefoglalva az alábbiak lesznek:
1. Az összes birodalom összes boltja 1 ch egy adott kis területre összezsúfolva
2. csak itt lehet boltot nyitni
3. marad az eredeti normál bolt illetve lesz a sés offline bolt.
Úgy gondolom, nem egy CH lesz a boltolás számára fenntartva. Az OX térkép mérete miatt már a mi szerverünkön is roppant zsúfolt lenne a terület. A nagyon szerverek (lengyel, román, német, török) pedig elképzelhetetlen, hogy elférjenek. Főleg, hogy egyéb kényelmi funkciók is oda lesznek telepítve (vegyes, kovács stb..), azaz egyfajta map1-ként fog funkcionálni.
Igen, boltot, hagyományosat is, csak itt lehet majd nyitni, és igen, megmaradnak a hagyományos boltok és a kasmír csomó és lesz mellé az offline bolt.
-
Az offline bolt megjelenését üdvözlöm és várom mert elég ritkán raktam boltot, de valószinű hogy ezek után többször fogok árulni.
A keriüveg problémáját mindössze azért vetettem fel mert vélhetően jóval több bolt lesz jóval több eladó cucc és azzal gondolom egyet lehet érteni hogy a keresést és a vásárlást jelentőssen megkönnyitené. Nem túrázni akarok ezen csak rávilágitani hogy mennyire szükség lenne rá pláne most az új boltrendszerben.
De igen megértettem hogy nincs mit tenni és várok

-
Biztos vagyok benne, hogy az ebben illetékesek dolgoznak a kereskedő üveg hibáján. Néhányszor már meg is javították... Egyszer reméljük végleges lesz..
-
Egyébként én már erre a legelején felhívtam a figyelmet, hogy 1 CH-n biztosan nem lesz Piactér, mert irreális lenne. Gondoljunk tényleg bele más nemzetekbe, de néha itthon is. Most, hogy minden egy térképen lesz, biztos vagyok benne, hogy mind a lehetséges 5 CH-n lesz majd bolt. Már amennyiben jó a feltételezésünk, és mind az 5 CH-ra kiterjed a Piactér. Egyébként ami engem még mindig kicsit érdekel (bár hamarosan most már publikus lesz) az az árlista.
Hűen tükrözi a cég üzletpolitikáját
No, ja. Szerintem is tükrözi, hogy ami máshol már ingyenes 8 éve, azt ide egyfelől most vezetik be, másfelől SÉ-ért. Neeem tudom, engem nem győzött ez meg. Lehessen kapni a vegyinél inkább egy speciális csomót. Legalább olyat, hogy mondjuk 3-7 napig lehessen boltolni yangért offline. Lehet, írok is egy javaslatot majd, amint az árlista a kezemben lesz!
-
A videókon ch-0 portolnak a piactérre akkor nem lesz több ch ott. Sajnálom, hogy a maradék bunyó is meg fog szűnni ch1 kinyírásával azt meg főként, hogy a boltosról mostantól 10 millánként kell leszedni majd a pénzt az adó miatt.
-
nem lesz több ch ott
Oké, hogy úgy volt a videóban, de ezt ha bevezetik, és rájönnek arra, hogy ez így piszkosul nem fog működni, reménykedem benne, hogy majd bővíteni fogják ezt.
Sajnálom, hogy a maradék bunyó is meg fog szűnni ch1 kinyírásával
Én nem. Hiszen már Fórumon is thread lett nyitva nemrég, hogy mennyire unja a nép a boltok közti bunyót. Úgyhogy igazából nem értek most egyet, szerintem ne verjük le más portékáját.
az adó
Na ezt én is gusztustalannak tartom. Azért ahogyan a mondás tartja: "a ... is van két vége".

-
Hát adózás ne is mondjam..
Amúgy nem sok hijja van h teljesen P szerver legyen. PL. Örökös buff vegyes bolt meg metinek dropja szint ládik is.
Offline shop jó ötlet csak külön map kevés lesz hozzá szerintem is..
-
Biztos vagyok benne, hogy az ebben illetékesek dolgoznak a kereskedő üveg hibáján. Néhányszor már meg is javították... Egyszer reméljük végleges lesz..
Sziasztok. az csak nekem tűnt fel, hogy csak a magyar szerón nem működik? Tara Romaneasca nevu szerón ch1 map1 kiskör közepén,ahol egytizede helyen 4x annyi bolt van,mint magyar szerón összesen,lazán lehet használni,eddig egyszer sem zárta be a klienst. másik ablak, Magyarország szerver, megnyitod a kereskedő üveget másik accrol, bezár mindent

Figyelmeztetés
off
ninnalány
-
Offline shop jó ötlet csak külön map kevés lesz hozzá szerintem
Szerintem az elképzelés alapvetően nem rossz. Engem inkább az a része zavar, hogy sehol máshol nem lehet majd boltot kitenni. Ezzel egyébként tényleg nehezedik a kereskedelem, az általam korábban leírt okok miatt, mely szerint ha én gyorsan akarok valakivel boltolni mondjuk DT előtt, akkor ezt már nem tehetem meg, mert...
Jó ötlet a külön MAP, csak legyen minden CH-n, továbbra is emellett állok ki!
-
Jó ötlet a külön MAP, csak legyen minden CH-n, továbbra is emellett állok ki!
Ehh, akkor váltogathatod a ch-kat. Persze ch váltó ment a levesbe, miért is? Egy ch-n kell lennie az összes boltnak, a kereskedő üveg használathoz is jobb ha mindent egybe látunk és nem 5x kell beállítgatni a paramétereket. Csak én vagyok olyan amúgy aki azért nézi a boltokat hogy miben lehet esetleg fantázia? Ez nekem jobban megy a hagyományos nyitogatós módon. Ha konkrétan keresel valamit akkor persze jobb az üveg.
-
Bizzunk benne, hogy nem egy OX méretű map lesz boltolásra, a videóból emlékeim szerint csak ekkora területen tesztelgettek úgymond, de hátha nem igy lesz...
-
Sziasztok. Sajna ez a 3-10% amit levesznek mindig amikor eladunk valamit yangban a boltunkbol mutatta nekünk hogy büntetve lesz az összes játékos azért mert sok a yang a szerveren? Nem korek főleg mikor nem a mi hibánk hogy annyi éven át a GF megengedte ezt a észnélküli DC meg most erdő yangfarmolást...
-
Haha, végre. Ez az ilyen adok-kapok, veszek-mutatok harc a hivatalos és nem-hivatalos szerverek között immáron nyílvánvaló, ami nem is baj.
Viszont, adott egy kis pálya, ahol mind a 3 birodalom boltjai lesznek együttesen CH0-n, ez ad némi aggodalomra okot azt alá kell írni, mert egyes szervereken dupla, tripla vagy akár jóval többszörös mennyiségű játékos játszik nap mint nap és ha a boltok továbbra is blokkolják a karakter mozgását(értsd: nem lehet rajtuk keresztülfutni) mozdulni nem lesz lehetőség. Illetve megemlíteném még a boltok névtábláit is, ami nincs összhangban a grafikai beállításoknál található boltok szűrőjével, ami megint csak egy hatalmas probléma lesz rengeteg bolt esetén, meg merem kockáztatni, hogy a képernyő tele lesz csak a névtáblákkal. Remélem ezt azért orvosolják ha már így össze-vissza fejlesztgetnek, néha teljeskörűen is kéne kombinálni a meglévő lehetőségeket, mivel jelenleg van lehetőség a bolt névtábláinak a (csak) elrejtésére, mennyiség-megjelenítési korlátozás viszont nincs, mint a boltok(mint npc) esetén. Ergó hiába látsz te magad körül teszem fel 5 darab boltot a 398-ból, ha be van állítva a boltok névtábláinak a megjelenítése, akkor látod az összes többiét is a látóhatókörödön belül, még ha a bolt maga nem is látszódik. Teljesítményben ez jelentős, mivel a grafikai megjelenítő (render) egy őskövület, időről időre elveszít a játék a renderelés közben jónéhány képkockát és egy bizonyos veszteség után (később) jön a fekete kép. Mindaddig míg a programkód utól nem éri magát a valós megjelenítendő képkockáig a kép fekete marad vagy nagyon szaggatni fog. Gondolom az effektek renderelését már mindenki ismeri/látta, mikor map1-en kicsit kiafkolsz, majd visszatérsz, az npc-k felett a küldetést jelző nyíl pörög mint a covid esetek száma. Na az is azért van, mert a megjelenítő próbálja pótolni a kiesett képkockákat és felgyorsítja a megjelenítést. Ez kábé úgy kell elképzelni, hogy a program maga (ami a játék maga) elveszítette a fonalat és erősen próbálkozik felzárkózni mindenről, amit kihagyott. Viszont van egy bizonyos pont, ami után már nem képes utólérni magát, ilyenkor szokott az alkalmazás "nem válaszolni", ez esetekben a szerverrel sem tud kommunikálni a kliens, hogy "hé itt vagyok" (alias handshake), és a szerver ejti a klienst, mint megszakadt kapcsolatot, mivel nem kapott választ véges határidőn belül. Ezen problémákra kellene igencsak hangsúlyt fektessenek.
-
Ein paar neue Informationen habe ich wieder für euch, bevor morgen das Update aufgespielt wird:
- Es steht nun deutlich mehr Platz auf der neuen Map zu Verfügung.
- Außerdem ist es nun möglich, durch Spielershops durchzulaufen.
Egy pár új információ a holnap reggeli frissítés telepítése előtt:
- Nagyobb hely áll rendelkezésre az új kereskedelmi térképen (kieg.; a felesleges épületeket eltávolították)
- Lehetóséged van elakadás mentesen keresztülszaladni a már megnyitott magánboltokon
Forrás; https://board.de.metin2.gamefo…ostID=3149770#post3149770