📢 20.5 verzió kibeszélője 📢

 • dreamy

  Changed the title of the thread from “20.5 verzió kibeszélője” to “📢 20.5 verzió kibeszélője 📢”.
 • Végre egy újítás ami mindenkinek hasznos lehet, remélem minden működni fog elsőre és nem kell hosszú hónapokat várni ha becsúszik 1-2 hiba.. leginkább a pvp/pvm védelem tetszik a legjobban benne :)

 • Ez egy nagyon hasznos frissítés szerintem is, és így akkor legalább megoldódik az is, amit Sisko8208 vetett fel ITT. Végre mindenki békében kereskedhet. Mondjuk kár, hogy csak a Tárgypiacról lehet majd beszerezni ezt a prémium bolt szerű "buffot", és természetes, hogy az ára sem lesz gondolom olcsó, pláne, ha több naposról van szó.
  Ami nekem kicsit szemet szúrt, az ez a rész:

  Ezenfelül többé nem lesz lehetséges normál boltokat nyitni más térképeken.

  Oké, ne lehessen, de ez azért valljuk be, kissé gázos, mert ha én valakinek gyorsan el szeretnék adni valamit, amit boltba teszek ki az illetőnek, akkor ezen túl mehetek majd be erre a speciális MAP-ra kereskedni, ahol természetesen a lag óriási lesz.
  All: Azt gondolom mindettől függetlenül, hogy hasznos ez a frissítés, van előnye-hátránya, úgyhogy én várom!

 • 1ch lesz mint zodiba vagy több?

  Bár ez valóban egy jogos felvetés, tekintettel arra, hogy azért 1 CH marha kevés lenne három birodalom boltosainak (gondoljunk csak bele a németek, törökök, stb... helyzetébe), így itthon (is) szerintem mind az 5 CH-nak lesz Piactere.

  Amit fentebb kihagytam, de még mindenképp hozzátenném, hogy tök szuper ez a frissítés, csak szerintem ennek nem a 20.5-sel, hanem már jóval előbb be kellett volna kerülnie, mert ez már régóta egy égető probléma a metin világában, hogy offline is lehessen boltolni. De látszik, hogy működik az "ami késik, nem múlik" elv.

 • ez végre egy jó frissités de hát már évekkel ezelőtt kellett volna, még a sima gf szerok mindig 2-3 évvel le vannak maradva a p szeroktól, behozzák ezt az offline shopport leszednek egy csomó pénzt a játékosoktól majd pár év múlva bevezetik a kereskedő házat ahol minden cucc megtalálható lesz, szépen okosan ki van ez találva majd lássátok meg

 • Egy kérdésem lennetl.Úgye új fajta magán bolt nem sés verzió??

  Az élet nem arról szól, mivel töltöd el az időt, hanem inkább arról, hogy hogyan.

 • Íme egy videó arról, hogy hogyan is fog kinézni ez az új MAP:


  Egy kérdésem lennetl.Úgye új fajta magán bolt nem sés verzió??

  Az, hogy te offline boltolhass, azért SÉ-t kell költened. A csicsás boltok, amikhez ugye Kasmír csomó kell, az továbbra is SÉ-s, a normál boltokhoz pedig a csomót a Vegyinél kell megvásárolnod ezután is.

 • Bár ez valóban egy jogos felvetés, tekintettel arra, hogy azért 1 CH marha kevés lenne három birodalom boltosainak (gondoljunk csak bele a németek, törökök, stb... helyzetébe), így itthon (is) szerintem mind az 5 CH-nak lesz Piactere.

  Amit fentebb kihagytam, de még mindenképp hozzátenném, hogy tök szuper ez a frissítés, csak szerintem ennek nem a 20.5-sel, hanem már jóval előbb be kellett volna kerülnie, mert ez már régóta egy égető probléma a metin világában, hogy offline is lehessen boltolni. De látszik, hogy működik az "ami késik, nem múlik" elv.

  Én nem ismerem a törökök helyzetét esma de nem is az érdekel. Kb mekkora lesz ez a map arról tudni valamit?

 • Én is csak annyit tudok ere írni hogy a GF metin új fent bizonyította hogy csak a P szervereket tudja majmolni :D:D nem pedig fordítva.

  Őszintén ez már évek óta működő cucc az értelmesebb P szervókon , meg ahogy várható volt persze hogy ebből is pénzt akar ki csiholni a GF privát boltokkal egyszóval ha veszel prémit addig boltolhatol ameddig engedi, aki meg csak simán tud boltolni csak annyit ír különbségnek hogy a régi boltok kapnak valami új funkciót ?

  Azaz csak séért tudom megvenni az offline boltot ? ( elnézést ha tévedek) mert akkor ez újabb pofon a nem fizető játékosoknak.

 • Kb mekkora lesz ez a map arról tudni valamit?

  Engem sem érdekel sok dolog. Feletted már be is van linkelve egy videó, ahol tájékozódhatsz.

  meg ahogy várható volt persze hogy ebből is pénzt akar ki csiholni a GF

  Kicsit azt vettem észre, hogy az utóbbi idők frissítései mind erre mennek ki. Csak a fizető játékosok élveznek előnyt, ami persze nem probléma, mert nem kívánok senki pénztárcájába turkálni, de valahol kitolás azokkal, akik nem költenek egy elméletileg ingyenesen játszható játékra. Amit leszűrtem itt a tájékoztatóból, az a PÉNZ, PÉNZ, PÉNZ elve. És az, hogy megéri-e majd, azon is vitatkoznék, mert ha majd több száz SÉ-t kell kiperkálni azért, hogy mondjuk 7 napig kint maradjon a bolt (ami amúgy nem is lenne annyira valótlan, hiszen ismerjük a Tárgypiacos cuccok árlistáját), akkor nem sokan fognak vele élni.

 • Attól eltekintve, hogy P szervereken ez kb. 7-8 éves funkció, örülök, hogy végre ide is be fog kerülni. Remélem lehet majd a nyitott boltot is folyamatosan frissiteni, az nekem minden SÉ-t megérne, mert elég sok időt elvesznek a kasmir csomós boltok nyitogatása naponta :)

 • Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, még annak ellenére is, hogy a prémium verzió fizetős lesz. Csak reménykedjünk abban, hogy a megvalósítás gördülékenyen megy majd :)

  Ha az igazat mondod, a másik kezedben legyen kard ;)

 • Nekem csak az a rész nem tiszta hogy szerver karbantartás alatt hogy lehet boltolni? :D csak mert a leírásban az van ha jól láttam :D

  Gondolom ezalatt azt értik, hogy az offline boltod ahogyan karbantartás előtt állt, az karbantartás után is ugyanúgy fog maradni.

 • Gondolom ezalatt azt értik, hogy az offline boltod ahogyan karbantartás előtt állt, az karbantartás után is ugyanúgy fog maradni.

  Valószínű :D Csak akkor miért nem ezt írják? :D Mert ez úgy hangzik mintha karbantartás alatt is lehetne vásárolni valami böngészős felületen vagy hasonlók :D


 • Én is hoztam egy videót az újításról nektek :)

  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük.
  Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” / Helen Keller /


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

  🎃 🦇 🎃

 • Kb mekkora lesz ez a map arról tudni valamit?

  Ti nem voltatok OX-on még? :)

  Egyértelmű, hogy mekkora a map, hiszen láthatod melyik map ez, ha valaha is voltál OX-on.


  Én nagyon tartok a terheltségtől, hisz most csak ez az egy hely lesz.

  A videókban maroknyi bolt van csak. Mi lesz ha fullon lesz a map?


  Kíváncsian várom a prémium magánbolt árát is, hiszen ha túl magas lesz, akkor egyáltalán nem érheti meg sokaknak. Tehát itt a Gf-nek kedvezően kellene kialakítania az árakat :)


  Ami még Magohay videójából kiderült, az valamiféle adó. Hát :) nah...


  És akkor még 2 videó az ismert YT-erektől.  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük.
  Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” / Helen Keller /


  "And I am feeling so small"


  💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

  🎃 🦇 🎃

 • Persze, adó is meg még fizess bolthasználati díjat is. Hol élnek ezek már megint? Nem elég irl fizetni az adókat most még egy játékban is kelljen? Gusztustalan kapitalista banda. Egyébként ez a kereskedelmi map nagyon kicsi lesz és a boltkick rendszer a kis helyre bezsúfolódott boltokat állandó rendszerességgel fogja kidobni megnyitásukkor. Ettől sokkal nagyobb map kell.