A következő nagy frissítés felvezetése - kibeszélő (20.4 verzió)

• Kagagi , ennyi idővel is ki tudnám farmolni ez tény, de az autovadaszatra 3. Kezre nem vagyok hajlando költeni. Mind a 3 birin van fullos farmosom es bariban is tudok 4 karival farmolni petkaját. Nekem maga az elv nem tetszik. Megbeszeltük , ugy döntöttünk hogy feladjuk a telket millió mas dolog van amelyre költünk inkább. Es cél a bajnokka válás :) Remelem több ilyen kedvező frissites nem lessz .

„Az erő nem a fizikai képességekből fakad.
    A legyőzhetetlen akarat a forrása.”

• Visítani fogok, ha időközben változtatnak ezen az adózási rendszeren és potyára oszlatják fel az emberek már így az elején a céhüket :D Olvastam pár illetékestől más fórumokon, hogy várható korrekció, újragondolás, mivel csak negatív visszajelzések követték ezt a céhes "újítást"

rB8KHTB.gif

• Sziasztok!

Legszebb öröm a káröröm,és tudjátok miért? Mert nincs benne semmi irigység!

De félre a viccel,szerintem is érdemes kicsit kivárni nem mindjárt hagyni menni a levesbe a telket,annyira azért nem nagy összeg az a bérleti díj,bár kicsit fura nekem, ha már egyszer valamit megvásároltam akkor,hogy a búbánatba vetnek ki rá bérletet. Inkább neveznék ingatlanadónak!

Üdv.:fincsi

• Miként zajlik ez a telek oszlatás egy céhnél ha nem fizet adót? Én, mint aktiv játékos az aktiv céhemnek szeretnék egy telket szerezni, a jelenlegi sarc nekem nem gond, és hát rengeteg nevű olyan céh rendelkezik telekkel, ahol hús-vér játékost még nem láttam az évek alatt.

A többség azon van itt felháborodva, hogy most mit veszithet, arra is gondolni kellene, hogy a másik mit nyerhet és ha nem tudod/nem akarod az adót fizetni, akkor engedd el.

• Miként zajlik ez a telek oszlatás egy céhnél ha nem fizet adót?

Szia, már a múltkor is belinkeltem neked az összes témát, ami leírja ennek a verziónak az újdonságait.

A következő nagy frissítés felvezetése - kibeszélő

A leírásokban benne vannak a telek "oszlatás" részletei is.

Új céhterületek

A Dong Gwang síkságon új céhterületeket találhattok. Néhány épület csak itt építhető fel, melyekre szükségetek lesz olyan új funkciók használata során, mint például a jadit érc finomítása. Ami különlegesség: nem a leggyorsabb licitáló kapja meg a céhterületet, hanem az érte legtöbbet kínáló! Ha céh vezetőként a megfelelő időben teszitek meg ajánlatotokat a területaukción, akkor némi szerencsével megszerezhetitek a kívánt területet a céheteknek. De figyelem: a megtartásához rendszeresen fizetnetek kell a bérleti díjat. Ha nem fizetitek ki a Yangot, 9 nap után a terület automatikusan elhagyatottá válik, és ismét aukcióra lesz bocsátva. A régi céhterületek is az új rendszer szerint kerülnek kiosztásra majd. Ugyanakkor, azok a területek, melyeket már elfoglaltak a céhek, továbbra is ők fogják birtokolni a frissítés után. Ne felejtsetek el időben fizetni, különben aukcióra lesz bocsátva. A frissítés után 9 napotok lesz, hogy kifizessétek.

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"And I am feeling so small"

💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• Megtörténtek az inaktiv céhtelkek törlése. Na mondom rohanok egyért, emlékeim szerint ugye 40-70millió yangba került egy telek. Még licitáljak rá, meg "sok wonra lesz szükséged". Köszi, már nem is érdekel, verem fel a kohók árát :) az ezüst már a smaragd árával vetekszik.

• Jól látszik mára már, hogy mely céhek fizetik az adót. Rengeteg üres táj lett, ami jó, hisz akkor aki tényleg szeretné nyilván szerezhet majd telket (mert telek kezelőt nem látok

EDIT: egy kedves barátom írta, hogy ch1-en látszanak csak, bevallom másik ch-t néztem, bár ch5-ön Daeyamiban 1 db kezelő van :D az biztos valami varázslat :D

Mondjuk szerintem ez nem normális állapot, hogy csak 1 ch-n látszanak)

verem fel a kohók árát :) az ezüst már a smaragd árával vetekszik.

Szép hozzállás... Az ezüst alkis céh tulajai fizetik az adót (még áll a telkük), így jelenleg ezüst alkis van...

Az, hogy felveritek, főleg egy olyannak, ami jelen helyzetben olvasztható, és a bányászata sem igényel erőfeszítést, hisz map1-es érc, az nekem csak az emberi kapzsiságot tükrözi.

De csak emeljetek, akinek kis esze van, eltölt egy órát map1 és nem szorul rá, hogy 5m/kohóért vásároljon ezüstöt :)

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• Az ezüst csak egy példa volt, természetesen sok más is drágulni fog, mióta a Yohara bekerült a játékba 2 won alatt nem találni 50 SÉ jegyet piacon, azt a SÉ jegyet, amit kb. 1 hónappal ezelőtt megvettél még 1,25wonért kényelmesen. Persze a jegy árával arányosan fognak emelkedni pl. a razador / hidra ládák is, az utóbbi jobban, mivel az még erősitve is lesz 20%-kal. Már gazdaságosabb egyenként megvásárolni a belépési engedélyeket, mint 59 SÉ-ért 25-öt megvenni, az átlag 8millió yang/db nem változott a SÉ jegy duplázása mellett.

Nem értek egyet az "erőfeszitéssel", az ezüst jóval ritkább, mint pl. az ébenfa és mennyei könny amit ch váltogatva bányászhatsz templom elején. Ezüstöt, rezet, fát keresni kell, de az emberek lusták.

• Ezüstöt, rezet, fát keresni kell, de az emberek lusták.

A map 1-es erek is ugyanúgy teremnek mint templomban, semmivel sem másabb, ch-váltással ugyanúgy található, szinte koordinátára pontosan.

mióta a Yohara bekerült a játékba 2 won alatt nem találni 50 SÉ jegyet

már előtte is is annyi volt :)

És ez is csak a kapzsiság, és a felvásárlók miatt van így.

8millió yang/db nem változott a SÉ jegy duplázása mellett.

Igen, bár nem is olyan régen (jóhát lehet van az fél-1-éve) 15-20m/ db volt a belépő ára, azután visszaállt a megszokott árba.

Az árak nem az új térkép miatt szálltak el. Már jóideje megfigyelhető ez.

Túl sokan próbálnak úgy megélni, hogy felvásárolnak dolgokat és viszik fel az árukat, ezzel keresve a yangjukat.

És ezért kapkodjuk a fejünket, hogy ez még ennyi volt, ma már a duplája. Ez mind a felvásárló nyerészkedőknek köszönhető.

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• Mike ezek a nagy félelmek?

Hány kohóra is van szüksége a legtöbb játékosnak?

Ébenfa, mennyei könny, fehér arany, réz, ezüst, gyémánt esetleg fa, smaragd és lélekkristály?

Durván ~93 céh telek van és valaki azt akarja nekem mondani, hogy ennyiből pont ne akadna a keresettek közül 1 alkimista se aki a főbb kohókat készíti?

Nyilván pont most van a legnagyobb szükség a kristályra ametisztre és jádéra, hogy pont ami kell ne lenne.

Legalább a kis szintűek tudnak mihez nyúlni és nem csak magukhoz, hogy ha el akarnak kezdeni érvényesülni a minimális lehetőségek terén anyagi ráfordítás nélkül.

A bányászás pont egy olyan izgalmaktól túlcsorduló folyamat, hogy inkább megveszem készen, drágábban a kohót minthogy én kopogtassam ki az összes ércet és kohókövet órákon keresztül.

Az inaktív céhek telkei adják csak át szépen a helyüket azon céheknek akik nem csak azért járnak fel, hogy meg ne szűnjön a kis építményük.

Aki meg ritka ékszerekre vágyik hát fizesse is meg.

Egy ércet lehet többen is bányászni még ellenséges birodalmiakkal is, se hamarabb eltűnni nem fog és a drop se lesz kevesebb mind 1 hányan ütik.

Kitudja mi jön még, hogy ha ezen kiakadunk mi lesz még 1-2 frissítés múlva?

• Míg van alkimista a birodalmakban, úgy gondolom lehet próbálkozni az árak felverésével (személy szerint ellenszenves nyerészkedésnek tartom, ha X játékos az alapján akarja drágábban adni a kohózott érceket, mert Y játékosnak naponta 5 millió yangba kerül az alkimista fenntartása), de az se baj ha felmennek az árak, hátha a kisebbek is profitálnak belőle. Bár hozzáteszem, hogy az igazi bányászok nem a kicsik közül kerülnek ki, bármennyire is megérné.

Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

• Nagyonsok probléma visszavehethető a yangkereskedelmre ami ipari szinten folyik DC-ben és erdőben egyaránt, és mióta van újjáéledés funkció az autofarmba igy már esély nincs ezeket visszaszoritani. Jó persze kell a yang mindenkinek, de az 10-ből 1 ember aki esetleg saját magának húz egy autokarit pl. erdőbe full szél-ördög szettel. Ugye nem titok, hogy kik árulnak yangot nagy mennyiségben közösségi oldalakon, az sem hogy mennyiért (kb. 2 kakaós csiga ára/won), és eztáltal a szebb darabokat valami horribilis összegekért kinálgatják, legyen az alkimia, vagy egy szép zodiákus, de még a kisebb, alapnak nevezhető tárgyak is értelmetlen áron vannak piacra dobva, amiért egy kezdőnek, ha nem szeretne saját gyártmányú gúnyákban szaladgálni hanem megveszi a kis halálos lemezvért+9-et a kis map2 farmoskarijának pár wont ki kell termelnie érte, és ehhez most a bányászat egy egész jövedelmező ágazat lesz, amit legalább 2-3 karakterrel éri meg csak csinálni.

A napi 5millió yanggal megvagyok békülve, a licitálással nem, aki esetleg szerzett telket a napokban kérem jelezze hogy mikor/mennyiért.

Az, hogy Yoharán a telkek fenntartása 1wonba kerül napi szinten még nemtudom vagy elkerülte a figyelmem, miért kerül ennyibe? Mit farmolhatsz ami visszatermeli ezt az összeget? Látni piacon Yoharás vackokat pár millióért, de azokat csak Yoharán tudod hasznositani.

• Sárga biribe kb a fontosabb alkisok meg vannak réz ezüst mennyi eben smaragd

F. Arany. Amíg van alkis addig nen kéne felverni árakat... Yang farm hát + most még van xp event is 95 map teli van pláne romboló része szintelni karit beteni nehezen lehet sajnos az autó farmosok miatt tisztelet a kivételnek ott is.

A napi adományal nincs bajom aktív céh vagyunk fent tudjuk tartani a telket de csak 2bol 1et sajnos, mert a másikat adományozás miatt csináltam .

Majd kiderül mi lesz itt pár hónap múlva de nem túl biztató dolog az biztos..

Az élet nem arról szól, mivel töltöd el az időt, hanem inkább arról, hogy hogyan.

• A szezont a fazonnal, nemár.

Mikor valaki azt mondja, hogy drága egy zodi, egy alki, egy nagy szintű 7 optos cucc, 25%-os pánt és ráadásul mindez a yang farm miatt, attól megkérdezném, hogy volt-e birtokában a felsorolt dolgok közül úgy egynek is, hogy azt saját maga csinálta? A legolcsóbb rituális kő is ~760 sé és ritkán ússzák meg a delikvensek 10 rituális alatt, egy tárgy kihúzását +9-re, ami csak laza 7600 sé és a többi cucc + 0-8-ig benne sincs, több mint 50 ezer forint csak a sé és semmi illegális ez-az nélkül. Vagy 6-7 opt mikor 10 áhítat 800-900 sé és, hogy ne csak 10-15 mágikus támadó legyen benne mp-vel meglehet, hogy kellhet 40-50 fori ami megint csak 3600-4500 sé. Ezen tárgyak nem a frissítések miatt lesznek drágák vagy mert így-úgy yang farm 0-24be. Ez alól az állítólagos kibúvó a sé tekercs vásárlás szokott lenni, de ezt a kitalálója se gondolta komolyan. Nem lehet annyit kiautózni 1-2 karival, hogy ez csak úgy megállja a helyét. A nagyon alacsony sikerességi valószínűségek miatt kerülnek ezek a tárgyak annyiba amennyibe. De aki nem húzott/forgatott stb az ezt nem fogja tudni átérezni, hogy mennyire nagy mák is kell a sikerhez.

• Na igen, pláne hogy már a 105ös fegyverek(az íj biztosan, leellenőriztem) +6tól +7-re 5% eséllyel húzhatóak normál esetben(pld kovács, áldásteki). Lehet itt károgni az árakon, mára már minden a tárgypiacra irányul. Tisztességesen aligha húzol ki nagyobb szintű tárgyakat ráköltés vagy "trükközés egyéb helyeken" nélkül. Itt nem említeném meg a youtube-on látható közismert egyedeket, akiknek az élete és megélhetése a játék, mert ők kapnak ezt azt random emberektől, amivel nem hencegnek a videókban (ki tenné?).

Napi 5 milla egy aktív céhnek semmi. Eleve anno még a játék a fénykorában, a céhbelépéseknek feltétele volt, hogy tagságdíjjat kellett fizetni, most érkezett el rá a fókusz, hogy innentől igenis kelleni fog, ha céhben akarsz lenni/maradni. Az inaktív céhek kiesnek a körforgásból, így esélyt kapnak a friss, aktív céhek telekhez jutni pont. Ahogy korábban is írtam a felháborodás hatására lehet, hogy jönni fog 1-2 módosítás, de szerintem a forgó érme fogja nyújtani ;).

54632ed041.png
    Lézerkard : 35 Kő
    Bébléd: 21 Kő eddig

„Egy csomó olyan dolog van, amit eldobhatnánk,
    ha nem félnénk attól, hogy valaki felveszi őket.”
    /Oscar Wilde/

• Ugyan mit csodálkoztok? Amíg jön be pénz így is, addig minek új dolgokat behozni? Ez a mentalitás megy mindenhol. Tudjátok mint a választásokon, fűt-fát megígérnek, aztán örülhetünk ha 10%-át betartják annak amit ígértek a megválasztott jelöltek. (Hogy diplomatikus maradjak). Annak már rég vége, hogy szívvel-lélekkel hozzanak létre valami újat, egy régi jól bevált platformon, viszonylag nagy közönséggel.

• Annyit szolnék a fent álló helyzethez, hogy mi kicsi klán révén nem tudjuk kihasználni a telket , nálunk csak varátaink vannak , nem pedig mindenki begyűjtve hogy erős és dicső klán legyünk. A telkünk pár nap mulva azé lessz aki szeretné , vagy akinek a GF kiadja. Lehet sés tárgyért jelenik majd neg az intéző, sosem lehet tudni.

Fentebb olvastam , hogy felemelik a kohók árát , én p-s bányászokkal rendelkezem es mint Dalvin is írta nem a kicsik között vannak a legnagyobb bányászok. Amit bányászni fogok a régi 2015ös kohó árakon fogom eladni, esélyt nyújtva a kissebbeknek, bár tudom lessz sok nyerészkedő aki ebből is megszedheti magát, de engem a bányászat kikapcsol és megnyugtat :)

Mindenkinek a lelkiismeretére bízom , hogy embertársai felé milyen , tisztességes vagy nyereszkedő az az ő dolga , lelki eredettől függő ez a kérdés.

Akik nap mint nap a metin2 szerverein élnek mert a valóság elől el kell bújniuk hosszabb időre mint az átlag játékosoknak , nekik számít sokat a yang vagy épp a telek megléte. Egy klán ereje nrm a pénztől vagy a relektől lessz több, hanem hogy a tagok barátok , vagy csak idegenek akik egy zászló alatt harcolnak.

• Sasori... te egy szent vagy! Hagyjuk már ezt.... Nem kell p-s bányászat meg +52-es csákány, ha bányászni akarunk. Aki meg nem akar annak megéri megvenni. A céhadó gagyi, az indoka is gagyi... lehetett volna ez aktivításra is beállítva, de nem, mert ez így sokkal menőbb. Megveszel valamit, aztán az eladónak eszébe jut, hogy jah kiscsávó adózz már utána. Értem, hogy egy játék, de ez gusztustalan. millió más feltételt lehetett volna támasztani annak érdekében, hogy az inaktív céheket kiszűrjék. Szóval a magyarázat egy nagy kamuflázs. Mi van akkor, ha a céhvezér elmegy nyaralni TÍZ napra?? Ugye ez életszerű, gondolom ezzel mindenki egyetért... Majd az eddig összehozott dolgait elveszik tőle, bummm így járt, ugye? Mi a rákért jár nyaralni, megérdemli a degenerált, vesszen a céhe!!! Ennyit erről...

Mod megjegyzés:

Ha valaki indulatos, megértjük.

De attól ilyen közönségesen nem kell a fórumon megnyilvánulni.

Ezt a fórumszabályzat is tartalmazza.

Megkérünk erre figyelj a jövőben!

Dreamy

• Szent nem vagyok. De Ninph boltjaiban te es más sem fog túlarazott kohókat látni.Attol hogy a GF lehuzná a becsületes játekosok yangját is nem csak a közösségis wonbetyárokét , nem muszáj mögötte libadorban állni. Ez az adójuk tömören nevetséges ahogy megfogalmaztad, egy elnagyázott programozói megoldás. Dobtak csontot a 120as kariknak, mert tény hogy fejlődhetnek , de az a plussz amit kapnak a bajnok szintekkel nem fedezi azt a rengeteg sét amelyet bele kell majd újra tölteniük. Ami számomra nem teszi közkedvelté mint a legutobbi frissítések alkalmával bekerült runoknál is az hogy eröltetik a csoportos játékot. Miért nem lehet úgy pályákat betenni hogy azokat szóló játékosok is tudják élvezni? En személy szerint nem szeretek masokhoz alkalmazkoni , es szeretem a sikereim magam elérni. Az utolsó olyan map ami tetszik és egyedül is játszható az elementálok birodalma , mert ehhez még elegendő par hidra ladát megvenni es be lehet jutni.

Egy nap talán átgondolom és újra reményeket fűzök ahhoz hogy tovább haladjak követve a nagyokat.

• az indoka is gagyi..

a magyarázat egy nagy kamuflázs

Én sehol nem látom azt, hogy indokolta vagy megmagyarázta volna a GF, hogy miért vezeti be ezt a rendszert. Bár lehet én voltam a figyelmetlen.

Mi van akkor, ha a céhvezér elmegy nyaralni TÍZ napra??

Nem csak a céh vezére fizetheti be a bérleti díjat. És a céh nem veszik el, csak a telek.

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍