Milyen konfigurációval érdemes játszani?

• Sziasztok, remélem ez a kérdés elfér itt:

véleményetek szerint milyen konfigurációval érdemes játszani jelenleg, illetve, ha most akarnék venni egy laptopot, - ahol nem a metin2 a legfőbb szempont, de ha néha üres óráimban elmenne rajta azt azért nem bánnám, - akkor melyiket lenne érdemes megvásárolni? Főleg ha nagyon maximum 150 000-e szánnék rá.

Ha valakinek van tippje, azt megköszönöm.

Témákat szétválasztottam, áthelyeztem, új témát megnyitottam. Dreamy

• szia

Szerintem a 150.000ft egy laptopnál a legalapabb konfigurációra elég, ami metinre lehet jó, de túl sok klienset nem hiszem hogy lehet vele futtatni gond nélkül. Ha mindenképp laptopot szeretnél, ilyen összegért nem fogsz kapni játékra valót szerintem(márha azt értetted más szempontok alatt), ellenben ha egy asztalit vennél.

• Köszönöm.

Nem baj, ha csak egy kliens fut, mindig csak eggyel játszottam: vagy csápoltam vele vagy boltoztam.

Laptopot kell vennem, mert a munkámhoz jobban passzol, mint egy asztali gép, a metin csak kikapcsolódásként futna rajta. Max idén sem én leszek az év játékosa :) Arra tudsz tippet adni, h választáskor melyik videókártyára, proceszorra figyeljek oda, ami alapvetően szükséges a játékhoz? Aztán ha nem fut el rajta, akkor használom rá továbbra is a régit, igaz ezen win 7 van, jó kérdés, h január 14-e után lesz-e ennek jelentősége vagy továbbra is lehet használni ezzel az op rendszerrel.

• Túl részletesen én sem ástam bele magam ebbe a témába, mindig mástól kérek segítséget, úgyhogy a videókártyát passzolnám, a memória nekem 4gb volt a régi laptopomban, azzal eldöcögött 2 kliens. Annyit viszont tudok tanácsolni, hogy ne AMD processzort válassz, mert a kezdetek óta nem barátja a metinnek és nem tudni mikor fognak ezen változtatni, valószínűleg soha.. (kép beremeg autovadászatban és azonkívül is, gyakran nem látni más karaktereket stb.)

• Mint amd-s , azt javaslom ne amd legyen. Mert amds procival a DC-s küldik befejezése lehetetlen. Meley vagy kéksárkány runnak sem barátja. Néha map1en a raktártol a vegyesig széthullik a kép. Ha 1 kliens neked elég akkor egy 2magos intel lapi 4gb rammal és 1gb integrált videokártyával elegendő. De ha más játék is cél egy i5ös proci minimum elkél.

„Az erő nem a fizikai képességekből fakad.
    A legyőzhetetlen akarat a forrása.”

• Mint amd-s , azt javaslom ne amd legyen. Mert amds procival a DC-s küldik befejezése lehetetlen. Meley vagy kéksárkány runnak sem barátja. Néha map1en a raktártol a vegyesig széthullik a kép. Ha 1 kliens neked elég akkor egy 2magos intel lapi 4gb rammal és 1gb integrált videokártyával elegendő. De ha más játék is cél egy i5ös proci minimum elkél.

Megerösithetem! Amd-s configot felejtsd el ! :( Inteles gépet nézz inkább!

• Köszönöm a tanácsokat. Nem tudom mindig naprakészen követni a fórumot, de azt már láttam korábban, h az AMD tud "izgalmakat" okozni, uh azt el is akartam kerülni.

A korábbi gépeimben Intel volt, az elsőben egy T3100-as, ami kezdetekben kisebb szaggatásokkal, de elvitte a játékot, viszont a Sárkánytűzfokkal és a rokon mapjaival már nemigen tudott megbirkózni (nem tudom mi történt, gondolom a fejlesztésekkel nem tudta tartani az iramot.)

Később egy Dual Core T4300-assal lépegettem be, az egy fokkal jobban bírta. Mindkettő 32 bites win7-en és csak egy klienssel. Mondjuk én kocametines vagyok (low a köbön :) ) uh nem is igen volt szükségem több kliensre. (meg időm, h komolyabban játsszak) Annyi még hozzátartozik, h az eventek egy részét a gép nem bírta, magyarán a Kapd el a királyt vagy a mostani Tarot kártya felületét nem tudta/tudja betölteni, illetve az új horgászattal is meggyűlt a baja, csak csíkokat tudott prezentálni. Korábban driver frissítési javaslatot kaptam erre a problémára, de a frissítésekre sem reagált semmit, maradtak a csíkok.

Ami gépet most kinéztem magamnak, abban egy i5-ös processzor van, HD Graphics 4000 típusú videókártyával. (használtan venném, win 10 telepítésével se éri el a gép ára a 80 000-et)

Szerintem ez egy kliens gond nélküli futtatásához elég lehet, ha az előző is bírta. (kivéve az Ochao templomot, ott mindig belassultam, viszont az erdőben meg már gond nélkül ment a játék, ezt speciel sosem értettem)

Elvileg csütörtökön veszem meg a gépet (feltéve h lesz rá időm), ha hétvégén ráérek kockulni, akkor megírom, h lett-e vmi érzékelhető változás.