Az Eventek, leírása és Jelentése, Nem szerkeszthető lapok, Szerkesztése, szerkesztőknek

 • Kedves mindenki, nyilván, ti is tudjátok, hogy a magyar, nyelvű, wiki, Hiányos, Elavult, és alapinformációk kivételével, áttekinthetetlen, és használhatatlan....


  Ezzel, alapjában, nem is lenne, probléma, mert megszoktuk. Inkább, használjuk, az angolt, vagy bármelyik más nyelvet. Gondolná valaki, hogy na jó, megcsinálom... De a lapok 90%-a NEM MÓDOSÍTHATÓ így hiába szeretné, bármely jószándéku szerkesztő, módosítani, vagy javítani, nem lehet. Tudom, kevés a szerkesztő, meg minden... De, az, hogy az Eventekről, egy általános leírás nincs? Vannak, amiket megtanultam, van ami egyértelmű, de pár kérdőjeles....


  Kéne csinálni 1 leírást, ezekről és kirakni, a nagyon kezdőknek. Ez lenne, a téma indítóm.


  A második, Ennél körülményesebb.... A szerkesztők, számára, lehetőséget biztosítani, Hogy a "nem szerkeszthető oldalakat is módosíthassák", persze, nem azonnal...

  Ha, máshogyan nem működik, Kapjanak 1 gombot. amellyel letölthetik, a Teljes honlapot (Forrás*) És, egy Honlapszerkesztési útmutató**. Ezen, Ha, akarnak ízlés szerint változtathassanak. Ezután, kapnak 1 e-mail elérhetőséget, Ahová, elküldhetik a módosított, változatot. A főszerkesztőnek, a módosítások listájával együtt... Hogy részben, vagy egészben? Az a ti döntésetek. Ilyen módon, megoldható, lenne, hogy aki akar tehessen is valamit a wikiért.


  *Forrás: A Teljes Wiki, Könyvtár... Gyökérmappától, nevezve, a Hivatkozások miatt. Ez, Tartalmazna mindent, Képek helye, Hátterek, Stb... (Folyamatosan frissítve)

  **Ajánlott, Honlapkészítők, alapismeretek.


  Így, nyilván, a szerkesztőnek is lenne lehetőségük, módosítani

 • Az ötletet támogatom! Fordult már meg a fejemben hogy szerkesztenék a wikin esetleg bővebb leírásokat készítenék , külföldi metin2 es wikik oldalairol illesztenék be tőlünk hiányzó részeket. Nállunk az Aura öltözékről semilyen információ nem áll rendelkezésre. Az olaszok wikijéről kell a kíváncsi játékosoknak töredék információkhoz jutni. Az öltözék fejlesztőiről semmit nem találni. És a 110es mapokról sincs rendes leírás.

  „Az erő nem a fizikai képességekből fakad.
  A legyőzhetetlen akarat a forrása.”

 • Nem tudom, hogy te személy szerint Kagagi szerkesztője vagy-e a wikinek...

  DE:

  áttekinthetetlen, és használhatatlan

  minden wiki, ami GF metines, ugyanazon a sémán van. Sőt, minden wiki :)

  Semmi áttekinthetetlenség nincs benne, ha ismered magát a wiki használatát.


  A szerkesztők (bárki aki kedvet érez) bármit tudnak rajta szerkeszteni, ám azt te sem gondolod komolyan, hogy egy szerkesztés, amit valaki megcsinál azonnal látható legyen úgy, hogy azt nem ellenőrzik.

  Javaslom újra elolvasni egyik régebbi témát ezzel kapcsolatban:

  Wikipédia frissítésének ösztönzése

  itt elég sokan elemezték már ezt a dolgot.

  A módosítások, ha megfelelőek, akkor jóvá vannak hagyva.


  A wikin pedig jelezve van milyen formákban tudsz segítséget nyújtani, ha szeretnél:


  "Amennyiben egy lapon elírást találtál vagy kiegészítést javasolnál, kérünk, hogy a wiki{kukac}metin2.hu e-mail címünkre vagy a metin2.hu-wiki iRC chat szobában jelentsd be nekünk.

  Ne ess kétségbe, ha a szobában senki nem válaszol vagy senki nem segít: az iRC nem mágikus szolgáltatás, hanem egyfajta kommunikációs médium; a szerkesztők és az adminok élnek, dolgoznak, alszanak - néha senki nem tud segíteni. Írd be a problémádat, és általában később valaki olvassa, és ha tud, reagál rá vagy csak simán szerkeszti az adott lapot, hogyha valóban szükséges.

  Line1.png

  Ha úgy érzed, elég tudással rendelkezel ahhoz, hogy wiki szerkesztőként részt vegyél a munkánkban, akkor az adminoknak küldj egy hosszabb hangvételű bemutatkozó levelet.

  A jelentkezés feltételei:

  • wiki nyelvezet ismerete
  • játék megfelelő ismerete
  • meglévő ingame account."

  Fórumon is volt erre törekvés, hogy gyűjtsétek a dolgokat, nem volt sikere a témának:

  Wikipédia hiányosságok listája

  Sőt tovább megyek a hibajelentések részen is lehet wiki hibát jelezni.



  Én inkább úgy vélem használni kellene megtanulni a wikit, ez ugye a legutóbb is előjött, hogy az nem megy sokaknak, illetve sokmindent félreértelmeznek. (pl.)


  Egy pici statisztika a wikivel kapcsolatban:

  a szerkesztők általi módosítások általában 10/8 esetben jók, engedélyezve vannak.

  Jelenlegi rövidtávú legfrissebb statisztika: havi 1 módosítási kérelem.

  És ha van wiki nyelv ismerete valakinek, akár még új lapot is tud létrehozni.



  No kicsit hosszúra sikeredtem, de a lényeg a témát zártam. A szerkesztéshez minden adott.

  Dreamy




  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük.
  Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” / Helen Keller /


  "And I am feeling so small"