Hogyan építs 'pénzütő' karit? - farmolási kérdések

• Szia!

Naná, hogy megéri! Sőt, ha gonosz vagy te is, mint sok más játékos, akkor kirakhatsz 1-1 szilánkot 1, 10 millióba, vagy akár 1 wonba is. (Én is benyeltem már ezt egyszer)... Nos, véleményem szerint mindenféleképp érdemes egy wp, vagy egy testi karaktert készíteni farmolásra, mert azzal gyorsabb; egyébként szokták vinni a szilánkokat 80-120k-ért. A kohókat valszeg azért nem viszik sokan mostanság, mert nincs event, ergo nem éri meg sokaknak játszani, vagyis nem telik le az ékszerekben lévő kohó, mivel tudjuk, hogy mi a helyzet a mostani játékkal...

• Köszönöm válaszod. :)

Szerinted a surával megálljak egy x szinten vagy csak fejlődjek/farmoljak köveket? (úgyis csak hétvégén kezdem a hf láda miatt. :P)

• Szerinted a surával megálljak egy x szinten vagy csak fejlődjek/farmoljak köveket? (úgyis csak hétvégén kezdem a hf láda miatt. )

Azért ebbe a holdfény láda dologba ne nagyon éld bele magad , mert ez csak metinekből és főszörnyekből ESHET ami nem jelenti azt hogy mindből esik a 4 óra alatt amit lecsapsz. Szóval 4 óra alatt ha 4 db-nál többet kapsz akkor nagyon szerencsés vagy.

• Quoted from "Edvinnyo"

Szerinted a surával megálljak egy x szinten vagy csak fejlődjek/farmoljak köveket? (úgyis csak hétvégén kezdem a hf láda miatt. )

Tisztában vagyok vele, nem is akarok vele kaszálni, csak ott az a hátha. Minden lehetséges yang szerzési módszert meg szeretnék ragadni, mert ez a bányászat most édes kevés.

• Sziasztok!
    Hát nem hittem hogy valaha ebbe a rovatba kell írnom.
    Mi az amiből manapság érdemes pénzt csinálni? Sose voltam egy nagy farmer de a DT-zésből mindig rengeteg pénzem volt, most viszont már a 8as feka sincsen 10 milla.. Eddig áldás tekiket vettem 1,5M-be és adtam el 2-be de újonnan 1 hét mire elviszik. Próbálkoztam Szilánkozni, hát hogy mondjam... 1 hét alatt csoda ha 1szer kigyűlik a 10. Próbáltam bányászni, hát nem minden kohót tört a nyavajás, pedig annyi ércem volt, hogy az hihetetlen.
    Szóval, mit érdemes 79es szinten? Persze vannak kisebb karik is.
    Lehetőleg a barlangos szitukat mellőzzük, az nem az én asztalom :D

• Szia Shiroko!

Map 2 farmot tudom ajánlani. Néhány KK-nak még úgy ahogy van értéke. Ha szánsz rá egy kis időt elég szépen megtudod magad szedni, illetve mostanában nagyon esik az átv. gömb és szintúgy elszokták vinni. Néhanapján +4-es kövek is esnek melynek eléggé lement az áruk de yang az yang. Most iszonyatosan össze-vissza vannak az árak sajnos de remélhetőleg a közeljövőben változni fog. Mindemellett nyilván tisztában vagy vele de ha valaki más is olvassa és nem tudja akkor: Érdemes a rangot felvinni lovagias szintig ugyanis +5% dropot kapsz. (forrás: http://wiki.metin2.hu/index.php/Rang) Tolvajkesztyűt semmiképp nem ajánlom mert, ahogy játékostársaimtól hallom csak felesleges dolog (szerintük) sok sikert a továbbiakban és jó játékot! :)

Láthatóvá tettem.
    Yareniel

Edited once, last by Yareniel ().

• Sziasztok!
    3 év kihagyás után visszajönnék időnként játszani, de ahogy szétnéztem piacon, rádöbbentem, hogy fogalmam sincs dolgokról.
    Leesett az állam, hogy 4 m alatt van a lélekkő ára, hogy jelentéktelen már a tábornok és csak lestem az új missziókra.
    Az lenne a kérdésem, hogy mit érdemes farmolni és mekkora karival?
    Több különböző karim megmaradt a régi időkből, 90-es a legnagyobb.
    Mit éri meg farmolni? Mennyiért lehet eladni? Hol érdemes megállni szintben?
    1-90 között melyik a legjobb farm hely, boss, és milyen karival?
    Aki azt tanácsolná, olvassak a bejegyzések közt, annak üzenem: Mást se tettem egész nap, de kavarognak a dolgok és a lehetőségek. Sok eltérő vélemény és nem pont a 35-40-es orkföldes farmer a legjobb, hiszen a k.farok+ sem ér már semmit és lélekkővel is tele a piac piti áron.
    Köszi a válaszokat előre is.

Áthelyeztem.
    Yareniel

• Szia , szerintem ha csinálsz 1 55ös karit legjobb a wp lenne ide profi majom kaziba 30 percenként éled a majom fejedelem 6 ch van 2őt tuti lebirsz belőle ütni tolvaj kesztyűvel farmolgatod lehet szépen lassan haladni kb 6 majombol esik 1 majom tojás ami 2-2.5 milla de eshet még mellette fiatal és vad könyv is azok is ilyen árba mennek ha meg szerencséd van még szelid petkönyv is eshet ami 40 milla . Ezt csinálod pár hétig utánna már összetudsz szedni magadra pár cuccot bekerülhetsz 1 céhbe velük majd tudsz menni kék sárkány, meley run, 90-95ös map, razador, nemere . Én is úgyanigy csináltam :)

Név: X Szint: 92 Szerver: Pegasus Aura: P Vágás: P Forgó P Mámor: G1 szági: P

• Szia! Van Pro kazis karim egy kis menta személyében. Nagyon jól bírja ott a gyűrődést. A wp kasztot nem kedvelem, régen csalódtam benne és áttértem a mentára. Viszont meghökkenve láttam piacon, hogy a lómedál 100 k-ba sem kel el és a lélekkő is 4 m alatt fogy csak és ez kissé kedvem szegte tőle. Nem is tudtam, hogy adhat fiatal vagy szelíd kedvenc könyvet is :O
    Van felszerelésem, a nagyomra leginkább bariba. Más nem nagyon volt még 3 éve, mikor felhagytam a játékkal.
    Az 50-es karim többnyire ork földre és 45-ös kőhöz volt cuccolva, mert anno az volt a menő. Van egy 70+ karim is, anno dt-re használtam és persze van kisebb is map2-re és átkozottakhoz is csináltam anno egy kis 18-ast, mert régen megérte ott is farmolni.
    Tulajdon képen arra lennék kíváncsi, mi az ami eladható, amire van kereslet és megéri farmolni 1-90 közti karival.

• Majomtojás2,5 m/db , Póklábak 3-2,5m/ póktojászsák 1m akkor bariba "petkaják" azok a 70es fegyverek +0ások 700-800k +4 2m +5 2.5m 1 óra alatt lehet ütni 5dbot simán :)

Név: X Szint: 92 Szerver: Pegasus Aura: P Vágás: P Forgó P Mámor: G1 szági: P

• Sziasztok.
    Nagyon régen nem játszottam itt. most úgy döntöttem újra próbálom. viszont nem igazán van miből nincs sok mindenem.
    szeretném meg kérdezni hogy mi az amivel könnyen lehet pénzt csinálni, nincsenek hiper szuper fegyvereim vértjeim.
    egy lv 40 es testi harcosról lenne szó.
    Mi az amiből most jelenleg lehet pénzt gyűjteni farmolni hogy áll a horgászat bányászat? vagy inkább a mentin kő ?
    Válaszokat előre is köszönöm.

Áthelyeztem.
    Yareniel

• Sziasztok, szép reggelt kívánok mindenkinek! Régi motoros vagyok már a metin2-ben, és karácsony előtt kedvet is kaptam újra játszani, így a megszokottól eltérően egy nem testit vagy wp-t kezdtem építeni, hogy mindenem gyorsan meglegyen farmra, hanem egy kis mentát, gondoltam, itt az ideje valami újat is kipróbálni. Arra gondoltam, hogy amíg meg nem lesz legalább a 2 G skill (onnan a P gyorsan meg lesz, csak a könyvekkel szoktam sokáig vacakolni), addig orkföldes farmból, bányászatból fogok megélni, később viszont gondoltam egy kis lélekkövezésre, méghozzá DC-ben. Két kérdésem lenne tehát. Az első: ugye az utolsó teremben nem csak Azrael dob lélekkövet, hanem Azrael megidézettjei is (régen így volt, tudtommal ez most sincs másképp, de javítsatok ki ha tévedek!), és ezt annak idején mi surák segítségével tudtuk farmolni, a rekord egy run alatt 5 (!) lélekkő volt. Kérdésem tehát, hogy ugye penge vagy épp a BM surák sötét védelme nélkül ugyanez kivitelezhető egy mentával is a megfelelő cuccokkal, tp veszteséges optokkal, vadkannal, kán/porky, harmatokkal, vagy tegyek le erről az álmomról? Második kérdésem szintén mentához kötődik, mégpedig úgy,hogy ugyanazokkal a cuccokkal (magas tp, vadkan, kán/porky, harmatok, italok) mekkora az a legnagyobb mennyiség, amit egy 55-ös menta elbírhat SD3-ban? 1-2 terem, vagy még annyi se? Válaszaitokaz előre is köszönöm :) további szép napot.

áthelyeztem. dreamy

Szeretem az életet

• Hali, mér az idézettek nem dobnak lélekkővet ezt már javították. Tehát csak Azrael tud dobni neked.

• Sziasztok.
    Először is remélem jó témába írok.
    Pár hete újra kedvet kaptam, úgy igazán a játékra, azelőtt sajnos.. vagy elosztogattam a cuccaim vagy eladtam olcsón stb. és csak beszélgetni jöttem fel, viszont most, a kevés szabadidőmbe kicsit játszanék csak az a baj, hogy annyi yangom nem maradt, hogy holmikat vegyek a karimra.
    Tehát a kérdésem az lenne, hogy a helyemben ti mit farmolnátok vagy hogyan próbálnátok meg egy kis yangot szerezni, amivel annyira felszerelhetném a karim, hogy utána tudjak vele farmolni.
    Amim van:
    lvl 75 menta: Test P, Áthatolás G1, Dübi G1, Heves G1 (Biosz: hamarosan kész a faág) - (Egyéb speciális képességek(nyelvek átváltozás stb), ha ez számít, majdnem mind maxon)
    lvl 45 testi: m4 aura, m4 mámor
    lvl 53 buff sámi: ~30%-os buffok
    és egy kicsi map1-es "farm" kari.

Egyiken sincs semmi holmi, kivéve a buffon intes tárgyak.
    Van viszont 180milió yangom.
    Én bányászatra gondoltam első sorban(bár nem tudom manapság mennyire viszik a mennyeit és az ébenfát), vagy adás-vételre, de ahogy néztem az árakat már az se az igazi főleg nem 180millával. Szóval ti mit csinálnátok ?

A segítséget előre is köszönöm. További szép napot.

• hát marad a bánya és horgászat
    nekem az lenne a kérdésem hogy kb 1 hónap mulva ujra akarom kezdeni meglátom mit tud az a 10. évfordulos event és az lenne a kérdésem ha nem akarok költeni a játékra csak maximum veszek tolvaj kesztyűt azzal már lehet érvényesülni vagy hogy legalább az alap meglegyen? ugye event dropot akarok, meg boss farm kis szinten, és 1-2 fejlesztő tárgy amit tudom hogy érnek is valamit

• Sziasztok!
    5 évig nem játszottam, és most visszajöttem.
    Olyan kérdésem lenne, hogy 55ös WP-vel mit éri meg farmolni?
    MK cuccba van full 9, Főnix cipő 8 , de a vért az nem a legjobb egy Yin Yang +8.
    65 metint próbáltam, de abba belehalt.
    Mit lehetne Farmolni, illetve mit érdemes rá venni?(harmat,zöldpoti,stb..)
    MK nyakas+8:MP Tp reg 20% 1.5k TP Tőr deff 15%
    MK Füles +9: 0 opt
    MK karos +9:10%átható 1,5k tp állatok 10% 3%mp rablás 3%tp szivás
    Főnix cipő +8: 2%ájulás 2k tp harang deff15% kétkezes 6%
    Yin Yang+8: 2k tp nyil deff 4% mágia legyező 2%
    Vár sisak +5 :20% tp reg
    Lord Pánt 16% : 38-52 támadó 3% támadó seb 6%ák 1%kk

Várom a válaszokat, véleményeket min kellene változtatni, illetve ezzel a felszereléssel hol érdemes farmolni?
    Köszönöm előre is!

• Sziasztok!
    Metinkő,boss farmnak nincs túl sok értelme,eléggé rossz a dropp,meg amúgy sincs már a lélekkőnek se értéke.Bányászni se éri meg már szerintem,hiszen tele van kohóval a piac.Halat nem veszik.Az egyetlen opció szerintem,az az alkimiázás,azt még veszik,meg a sárkánykőszilánkot.

• Hali!

Egyetértek Hercullal; nem igazán éri meg metin követ farmolni. Egyrészt, nem esik már úgy a készség könyv, mint annak idején (vagy csak én vagyok szerencsétlen :) ), ráadásul alig van valami, amit normális áron el lehet passzolni (kard aura, penge egész jó, vértezés, félelem, sárkány segítsége, áldás, visszaverni, áthatolás épp csak néhány száz k-t érnek). A lélekkő ára is lezuhant; anno 7 milláért árulták Pegasuson - most olcsóbb helyeken 2,5-ért is megkapod.

Az alkímiában van sok pénz most, azt éri meg nyüstölni. Attól függően, hogy mennyi türelmed van, készítheted te magad az alkímiát, míg kereskedni nem tudsz vele (tehát antik vagy legendás nem lesz), vagy eladhatod magukat a sárkánykő szilánkokat (50-100k/db).

Azt nem tudom, hogy mennyire érné meg, viszont az tuti, hogy eleinte nem kerül szinte semmi pénzbe: esetleg megpróbálhatsz pántokat húzni és azokkal kereskedni. Ugye, a 40 db finom kelméhez semmi extrát nem kell csinálni, csak 3 óránként felvenni a kapitánytól 1-1 darabot. SkyLine001, ezt elsősorban neked üzenem, mert te említetted, hogy szinte semmi cuccod nincs.

A piacon tényleg nagyon sok a kohó, ha viszont picit áron alul adod, akkor simán megveszik; tőlem épp a napokban vittek el egy csomót. Ha nem jön be más ötlet, vagy nincs kedved a fentiekhez, akkor azért bányászgathatsz is. :)

Ha esetleg nektek is van olyan karakteretek, amire kovácsoláshoz szükséges tárgyakat tettetek félre, akkor itt az idő, hogy eladjátok őket. Én évekig gyűjtögettem mindenfélét, azért, hogyha bármilyen tárgy húzásához támadna kedvem, biztosan legyen hozzá cuccom. Aztán rá kellett jönnöm, hogy ilyen mennyiséget úgysem fogok soha elhasználni, szóval mostanában CH1-en, a kovács mellett árulgatom őket. Tudom-tudom, sokak szemében nem etikus az átlagos piaci árnál drágábban kitenni ezeket, a tapasztalat viszont azt súgja, hogy vannak olyan nagyobb szintű, gazdag játékosok, akiket az ár nem érdekel, arról nem is beszélve, hogy van, hogy a szükség nagy úr, és inkább megveszik drágán, semmint, hogy befejezetlenül maradjon egy pluszosítás.

Feckoo, a WP-ddel - ilyen cuccok mellett -, gyanítom, simán darálod a fekete orkokat és a deszkákat. Esetleg megpróbálhatsz orkfogat, átokkönyvet ütni - bár tudom, hogy erre sincs akkora őrült nagy kereslet -, miközben húzol magadnak néhány 20-as karaktert, hogy megforgass egy-egy FMS-t, RIB-et, +9-es 34-es vértet. Amúgy hidd el, esni fog az orkfog is; én ma a szintén 55-ös WP-mmel poti nélkül felrántottam két karaktert 20-as szintre, és esett közben 4 db, kesztyű nélkül. Ha pedig azért kellene a pénz, hogy húzd a skilljeidet G-ről P-re, akkor megpróbálhatod még a profi kazamata végét; hátha esik a bossból lélekkő, és akkor legalább ez a kiadás letudva - vagy el is adhatod, de, mint ahogyan azt korábban írták, nem fogsz ebből sem meggazdagodni.

Még egy tipp - bár ehhez sok támadóerő, esetleg TP, buff is kellhet, na meg, kesztyű: kő gólemek Kígyóréten. 55-ös WP-nek is dobnak már kvarchomokot (meg talán még a 75-ös menta harcosnak is), amit akár 20-25, de alsó hangon is 15 milláért el lehet passzolni.

• Köszönöm szépen a válaszodat Novak , hasznos tippeket adtál!
    Skillek még csak M4Penge M4 Vértezés M1 Félelem, 2hetes karakter, sokat töri a KK-kat! :/
    Ork simán megy, de a Árnyék metin Pl.: semmi dropp..:/
    Várok még egy két választ,bár szerintem nincs már sok lehetőség ezen kivűl 55ön.
    Aztmondják sokan hogy ne menjek 55 fölé, mert 55ös szinten dobja mindenhol a legjobban a cuccokat.
    Ismerősök Vörös erdőt mondják, de az esélytelen ezekkel a cuccokal, a 80as metin még megy de szintén semmi dropp..
    Egyenlőre tanácstalan vagyok :D

• én csak annyit fűznék hozzá hogy aki nulláról kezdi annak igen is van értelme pl kk-kat eladja 50-100kért a drágábbakat ugye 1-1.5m, ottvannak a kohókövek 30-50k, bányászat pl mennyei 800 ében 600ba elmegy, aztán ha jön az event veszel kesztyűt és akor azt is farmolsz meg még metint is aztán és ottvannak még map1 map2 fejlesztők amik jó áron mennek, ezek nyilván 1 nagyobb karinak nem bevétel de aki ujra akarja kezdeni elég jó bevétel hogy az alap cuccok meglegyenek én csak ezt tudom tanácsolni, 55ön pl deszkák, nagy békák és 4es alszintű mobok eventkor vagy vörös ha vannak jo cuccaid, 50es metin sokszor dob lélekkövet mondjuk már nincs ára, alkizz azt veszik mint a cukrot