Hogyan építs 'pénzütő' karit? - farmolási kérdések

• Még kiegészíteném annyival Hanna hozzászólását, hogy ha már map1-en rezet bányászol, akkor aranyat is bányászhatsz. Nálunk az is megér vagy 500k-t kohózva.

• én meg annyit szólnék hozzá hogy ezekkel 1 kezdő kari el van.. mármint bányászat meg halak nyitása stb.. aki mondjuk elölről kezdi 0 yangal.. de sokan sét vesznek ha van láda vagy utalvány és nem foglalkoznak ilyenekkel.. kis szinten még ott map2 farm ott néha esik 4es kő stb.. 45ös metin abból ritka a lélekkő farok+nak nincs már ára aztán 55ös metin vagy 50es gyatra dropp és már dt7nél járunk.. szóval nincs már mint régen hogy farok+ farm meg ilyenek.. azért pár millának is lehet kis szinten örülni de legtöbben séből megoldják ez a helyzet.. nincs már rib meg fsm farm se hanem megveszik fullosan

• en azt javasolnam a banyaszat,horgaszat temeto melett,menj fel 30ra es kezd el utni a szilankokat. antiktol mar kereskedheto es atlagban 40-50-60 milla is lehet egynek az ara ha sikerul...persze nem mondom h csak ezt csinald de mindezek melett megeri ezekkel is foglalkozni. Pgazuson nem egy kiskaraktert tudok aki szepen halad ezeknek az eladasabol.

• Neyra-val értek egyet, bár az antik alkit én 80 milla alatt nem nagyon láttam. :D

Trunkusz95 :

Kígyófarok+ ára 1 milla/db Pegán, buff kk-k 400k/db, testi debuff kk-k 600k-3m között, erős test 700k, wp debuff 500k-1,5m. Éjszaka ha nem zavarnak, összeszedek egy 42-es testivel 2 óra alatt 1 rahedli kk-t, ami kb 18-22 milla között mozog. Szerintem kis szinten az eléggé jó lóvé. Sét vesznek igen, utalványban el lehet jól adni, de ebből eléggé kevés szokott lenni. Kölyök láda már bekerüléskor sincs 17-18 milla alatt, nem nagyon veszik, mert tömegcikk akkor, amikor bekerül ez az "event". 45-50-55 metinnek egyáltalán nincs tré droppja, erre találták fel a tolvajkesztyűt, és a duplatárgyat a cuccaidba. 20/1 átlag mindig is megvolt, nem tudom igazából miről beszélsz.
    Az már megint más dolog, hogy nincs farmrendszer teljes egészében, de ez eddig nagy bajokat sose csinált szerintem, eddig is meg lehetett oldani a problémákat, ha akarta az illető. Aki nem akar tenni semmit, várja a galambot, az várja nyugodt szívvel. Napi 1-2 óra farmba szerintem senki nem halt még bele... :)

Kis szintű farmosnak sem ajánlanám a horgászatot, mert borzasztó időigényes. Előttem leírták, hogy a map2-k tele állnak metinekkel, mert senki nem öli őket. Na, szépen elfogadod a napi alkímiát, mobokból összeszeded a draconisokat, azt csinálhatok bőséggel. Szerintem nagyon egyszerű, mert esik magától, pl. ha elmegyek kövezni, akkor is eléggé hamar összeszedem. Abból ki lehet akkora összegeket szedni, hogy magadhoz nyúlsz kis szinten. (Heh, nem félreérteni... :P ) Nem mellesleg, magadnak is megtarthatod... Szóval az ilyen horgászatos dolgokat, meg "üssél hátast" okosságokat hanyagolja az illető, mert sok pofáraesés származott már belőle. Na meg 1.2 millás kagylóért? Na... :) Poénkodni jó, de semmi többre. Egyébként létezik fms farm a mai napig is, 2-3 milláért veszik szépen, mert sok a kezdő, és nem mindenki futja 45 ák-s fmsre 12 erővel, úgyhogy nem kell hátsófalas infarktust kapni egyből. :D

Narvi

• valoban keveset irtam probaltam csak hozzavetolegeset viszonyitani h lassa mennyivel tobbet kaphat ezekert mint map2es metinekbol varni h essen egy aura vagy sietseg 4:) velemenyem szerint a kicsiknek eleg sok map van,amivel penzt tudnak keresni. pl Pegan sokszor orkfog,ekko,gyogy+ hiany van ami ugye kis szinten esik. banyaszat kipipalva. 55on mar ugye sohannon is lehet lelekkovet utni ordog metinbol(bar gyozd kivarni mig esik) ezekbol siman ossze lehet kapani egy kezdo cuccot farmosra,skillekre,kiskutyafulere a haladashoz.

• Sziasztok! Most kezdtem a játékot újra és egy kicsit megváltoztak az árak meg a kereslet. Van egy 20 as mentám majomkaziba akivel eddig farmoltam de ahogy láttam nincs a piaco medál. Ez azért van mert nincs rá kereslet vagy nem farmolják sokan? A fő karim egy 36 os ninja cuccok nélkül (mindent elajándékoztam) 1, 5 m val és egy +3 as horgászbottal. Probálkoztam a horgászattal de nincs hozzá érrzékem meg igen kevés a bevétel. Mit ajánlotok? Neyra meg Narvalls emlitett valami antik akit, az micsoda?

• 75 ös testi harcossal p aurával hol lenne a legjobb farmolni? miböl lehet a legjobban megélni? mondták nekem azt, hogy 70 es metineket üssek elég gyorsan le is ütöm öket de nagyon rossz a dropjuk durván 20 at leütöttem és semmi értelmes nem esett belőle :(

• Ne add fel!Minden nap próbálkozz mert változó nagyon a dropp.A 75-ös szinttel elég gyorsan kilehet mobolni a metint a méreg miatt ha azzal csapod (remélem) szóval hamar lepörög.Én 70es szinten maradtam 1 teljes évig csakis a tűzföld miatt.Volt, hogy 30 metinből nem jött semmi értelmes ami ritka volt de volt olyan hogy 2 óra alatt 6db Lélekkő esett.Vannak jobb és rosszabb napok, ha érzed hogy jó a dropp pezsegj és fordíts rá több időt.Két darab P skillem származik a 70es kövekből amit 70esen farmoltam, szóval nem is volt olyan könnyű mint neked.Most 61es WP-vel farmolom, most a napokban elkaptam egy olyan napot hogy fél óra alatt esett 3db és kivétel nélkül olyan kk-k jöttek amik a jobb árkategóriába tartoznak, 4db aura 4db mámor stb csak lestem mert ilyet még nem láttam :D Szóval biztatlak továbbra is tűzföldre mert az egyik legjobb kőnek tartom a 70-est.Mindemellett a 75ös szint nagyon sokrétű szint, mehetsz vörösbe sőt ajánlom dt 7. emeletét.Félrehúzod szépen a mobokat elnyomsz egy fehér zászlót és békésen farmolhatsz akár egész nap, igaz azok a 70es kövek közel nem olyan rátájúak mint a tűzföldesek de ha elkapsz egy jó napod lehozhatsz jó pár lélekkövet (a kis 61es surám P félelme onnan van).Személy szerint én jobban preferálom mint a bányászást vagy horgászást ami igaz nyújthat megélhetést egy bizonyos kategóriában de én halálra unom magamat és sokkal érdekesebb a metinkövek farmolása de ez az én egyéni véleményem.Szóval hajrá! /Pende voltam

'Cause I need Metal in my life
    Just like an eagle needs to fly
    Manowar - Die For Metal

• köszi szépen, ma már remélem jobb lesz a dropp :)

• Sziasztok! Nem rég kezdtem újra a játékot és azt szeretném kérdezni, hogy mit érdemes mostnában farmolni, miből lehet megélni? Van egy 63-as surám, amin sajnos nincsenek cuccok csak némi yang. A válaszokat előre is köszönöm. :)

• 55ös karinak keresek farm helyet: dt, 55-65 kövek jok? eventekkor pl hf foci stb templom deszkás mobok vagy nagy békák? esetleg sd2 nagypokok vagy sd1 vége? ha jol tudom a 4. alszintű mobok adják legjobban vagy ez csak kitaláció?

másik kérdésem hogy testi támadás kivédés számít-e annyi mobozásnál hogy érdemes építeni erre a karit? testi vagyok és pajzsba van 15 kivédés meg vértbe 8%os kő, de ha érdemes akkor veszek főnix cipőt meg félelem maszkot mert azok is adnak kivédést

áthelyeztem. dreamy

• Igen érdemes a testi támadás kivédéséből összeszedni sokat( ennyit látsz tőle miss, miss, miss,vagyis nem talál be a sebzése a mobnak) Sajnos sd2be ne készülj, mert ott tuti leszek nagy karik(90+osak) akik kicsapnak onnan,békáknál is,és metint sem fogsz találni( mert kevés a ch.) Pro kazit felejtsd el, oda is kell védő, mert tele lesz 90+ os jampikkal.Sajnos manapság mindenhonnan kicsapják az embert, ha nincsen amivel megvédje a helyet és magát( max dt7. jó, mert ott egyedül vagy) De ha valaki tud jó helyet ahonnan nem verik ki a kis kairt védő nélkül, akkor adjon neki ötletet( én sajnos ezért mentem fel 75 re a kis 55 ös wp vel)

áthelyeztem. dreamy

• Sziasztok!

Néhány, elsősorban farmolással kapcsolatos kérdésem lenne. A kicsit hosszabb lélegzetvételű postért meg előre is bocsi. :D

1.Tudnivalók rólam:
    lvl 55, testi wari
    ->képességek: P aura, G1 mámor, m9 forgó; m2 bánya, 1 vezetés, 10 átváltozás, 5-5 nyelvek, 21-es ló, 10-es lóhívás
    ->felszerelés
    pánt:17%:40-57támadó érték +3% támadó sebesség 7ák
    fegyó:fms+9 5opt +4 mob+kritkő 39ák 10 dt
    sisak:szellemmaszk sisak+4 20 ezo, 20 dt, 12 mp és tp reg
    vért:halálos+9 2k tp 5tp veszt 15nyíl def, 15kéktezes, 6tőr 4kitérés és defkő
    pajzs:fekakör+6 20dt
    karkötő:ezüst karos+9 2tp veszt, 6állat, 6ezo, 20dt, 20ork
    nyaklánc:arany nyaki+9:+50mp, 30mp reg, 3mp veszt 5átható, 2k tp
    fülbevaló:ébenfa füli+9 20dt 10nyíl 20ezo 10demi 6 tőr
    cipő:bőr csizma+9 2k tp 5támadósebesség 6kétkezes 6harang 5lassítás
    150 defes hátas
    1db alki: legendás rubin matt szint+4 100def 150támadó 8ák 5erő 5tűz ellenállás
    kesztyű
    lvl 54, buff (55-ös felesége)
    ->G8 segítség, m5 visszaverés, m9 áldás
    ->133int
    ->és mivel feleség, és az én karim, bármikor és bárhol* ott van a wari mellett
    Lényeg:
    kb. mindent le tudok verni gond nélkül, pl. dt run megy egyedül(buffommal), vörösben kövezés, gólemek(~4-5db 1x-re), bossok, 70-es kő 40mp alatt stb.
    2. A kérdések :D
    2.1. Mit ÉRDMES farmolni?
    Vagyis mint fentebb említettem, sok a lehetőség, ám nem mind éri meg.
    Szilizni szoktam minden nap, 3 karira való mennyiséget kiütök, majd beváltom Cor Draconisra, amit a naggyal kinyitok.
    Tudom, Sohan az 55-ös map, mert mindig találok vmit: ér, 55/65 kő, boss, de ebből se jön túl sok pénz, szóval én ezt sem tartom a legjobb helynek.
    Kvarchomok még nem esett (kesztyűvel), pedig összességében szerintem már vacakoltam vele olyan 2-3 órát.
    70-es egész jól ad lélekkövet, de 4m...röhej az ára.
    Bossoknál megint lélekkő, és láda, de láda is 350k.
    Arra lettem figyelmes, hogy Vörös annyira még nem droppol jól. Néha adogat kesztyűt, azzal nincs is gond, de egyébként elég gyér a dropja.
    A szilit runon ütöm ki, így azért naponta legalább egyszer 4 karival húzok dt-n, de fogalmam sincs, még van-e értelme kovizni: páncél oké:félelem maszk, de fegyó/ékszer? Nem éri meg azokat. :S
    Most épp a kazi végén próbálkozom, tűrhetőnek tűnik a drop, de gyakran leütik néhány ch-n a bosst előttem, pedig mikor megjelenik, azonnal vágom, csak sajna nem vagyok ezzel egyedül. :D
    Szóval most kicsit tanácstalan vagyok ez ügyben.
    2.2.a) Jó az lvl 55? Vagy inkább 61?
    Ezen is sokat gondolkoztam, hisz 61-esen sokkal erősebb lennék: +160 def** meg miss, ráadásul kéne új pajzs, sisak, de minek vegyem 55-ösön, ha 61-es sokkal jobb? Viszont másrészről meg: minek menjek feljebb, habár erősebb is leszek, de mi értelme, ha ennyi is elég ahhoz, hogy mindent leüssek? Ráadásul attól félek, romlana a drop. (pl. most kiesik 60-70 szili egy run alatt, és tartok attól, hogy ez ~30-40-re csökkenne)
    2.2.b) Vadkan(20% mobok elleni) vagy tanúsítványos (150)defes dög?
    Most lvl 55-ösön azért mindenhova jól jön az a +150def, azonban pl. bossolásnál, vagy 55/65 kövek leütésénél esetleg(hátasozás) többre megyek nagyobb ütéssel, mint deffel. Viszont 61-esen szerintem ha meglesz a +160def a mostani lvl 55-höz képest, akkor az defes dög nélkül olyan lesz, mint most a defes állattal, szóval oda meg valószínűleg jó lenne, de megéri az árát? Ütnék azzal annyival nagyobbat?
    2.3. A drop szempontjából számít az, hogy milyen gyorsan ütöm le pl. a követ?
    Anno, mikor még külön voltak a szerók, hallottam olyat, hogy "A maszatolás rontja a dropot.". Ez vajon még mindig igaz? Tehát számít, hogy mennyi idő alatt ütök le valamit? És ha igen, akkor 55-ösön ~1900 ütés kövekre kevésnek számít?
    *persze nem bárhol, mert pl. kaziban nehéz lenne, de ahol szükség van rá, ott mindig magam mellé tudom teleportálni
    **vértnél: halálos->si:101->135=>34;sisaknál:41-es+4->félelem+7(az még megfizethető):29->69=>40;pajzsnál:fekakör+6->oriél+9: 67->153=>86;34+40+86=160

A válaszokat előre is köszönöm. :)
    CsakForum51

• Szia.

Én is anno eléggé dilemmáztam az 55 vagy 61 szintes dolgon, de végül felmentem 61-re. Mérföldekkel másabb a védelmed, hiába mond bárki bármit. Drop szerintem nem változik lényegesebben (én is eléggé sokat sziliztem, 1 run alatt wp-vel is kijött a 55-60 darab kovácsig), a szinteden levő metinek-bossok nem fognak kevesebbet adni azért a 6 szint eltérés miatt. 55-ös metin ugye szintben van, 70-es szerintem még jobban is fog adni (vicces, de én 55-ön 1 db lélekkövet nem kaptam a 70-es metinből, 61-en meg konkrétan abból lett meg az új szerkó ára, bár ez békeidőbeli lassan), bár személy szerint én nem maradnék 55... Hiába wp a karim, nem volt sok deffje (mondjuk nem volt akkor alkim), szerintem testivel pedig még annyid sincs, szóval szerintem menj fel 61-re nyugodtan. Kaziról sokat nem tudok mondani, én csak oda hf-ezni jártam.

A felszerelésed szerintem nem rossz, ezzel lazán el lehet lenni. Talán egyedül annyi belekötnivalóm van, hogy a bőrcsizmát cseréld le inkább főnixre a kitérés miatt (bár mondjuk ezt nem írtad, de gondoltam megjegyzem), mert többre fogsz vele jutni, mint a nyíldeffes bőrcsizmával. Bár ez mellékes dolog, ha jó ez, akkor ezt hagyd talonba egyenlőre.

Mit farmolj... Sok lehetőség nincs, változatlanul ugyanazt tudod, mint amit idáig tettél. Nincs más nagyon. Maximum annyit tudsz csinálni, hogy felmész 75-re, és akkor mész bari2-be yangolni, mint ahogyan jó páran megtették (többek között én is). Egyedül ha megkérsz valakit, hogy vigyem át 7. emeletre, és akkor szabadon darálhatod a 70-es köveket, amik ugye folyamatosan respawnolnak, bár nem egy ökör dropjuk van... De egy próbát megér mindenképpen. Szilánkokat is el lehet éppen adogatni, avagy csinálsz egy jó adag 30-as karit, és akkor adogatod rájuk a draconist, egyről nyitod, stb, összegyűlik hamar. Minden másra pedig a régi megoldások. Bossoknak mérni a respawn idejét, lehetőleg odaérkezni hamar, szilánkozás, 55-70 kövek, ennyi. Kovácsra én sem húznék igazából mást, mint a 60-as félelem maszkot... Egyedül max ha úgy van, akkor +6 "új" karkötőket olcsón felvásárolni, és akkor próbálkozni. De azt is legalább +8ra, mivel a fehér gyöngy ára már 2 hónappal ezelőtt sem ütötte meg a 20 millát.

Azért kívánom a legjobbakat ^^

• Sziasztok!

• Első sorban azt szeretném kérdezni hogy tolvaj kesztyűt hol érdemes farmolni, illetve hanyas szinten?
    • Egy 75 -ös testi karakternek mi a legjobb farmos hely? DT 7 ? Vörös erdő metinek?
    • Ha éppen nem a 75 -ös testivel, hanem egy 35 -sel vagy 42 -el szeretnék farmolni akkor melyikkel, merre a legajánlatosabb?
    • Mostanság mit éri meg a legjobban farmolni?

Ui.: Eléggé rég játszottam (2 éve) és most kezdem újra szinte a 0 -ról, és annyi újítás etc. van hogy nehéz kiigazodni. Remélem nem kérdeztem nagy marhaságokat! :whistling:

Előre is köszi!

összevontam. dreamy

• Sziasztok!
    31-es szintü, Menta harcos vagyok. Amit eddig szereztem cuccokat, mindent SÉ-ből vettem. Viszont nem igazán szeretnék jelenleg költeni a játékra, de gyors és bevált módszert, ami jelenleg is jó nem igazán ismerek.

Cuccaim a következők:
    M2 Erős test

FMS +9 (12% ÁK | Szörny kő +3)
    Tigris lemó +9 (2k TP | 3% visszaverés)
    sima csatapalys +6
    többi alap cucc +6

Map2 temetőt bírom, akármennyi jöhet, hp-t nem igazán veszítek.
    Viszont a sivatagban az orkokat már nem igazán bírom :D

Szóval, valaki tudna adni valami ötletet, hogy hogyan vágjak bele farmolásba?
    (4M yangom van, ha valaki azon gondolkozik hogy vegyek valamit)

összevontam. dreamy

• A szikla makit tudnád ütni, az dobhat majom tojást és az is pénz :) (nem tudom mennyire bírnád, de szerintem megoldható, ha ügyesen kikerülöd a sok majmot)

~(*-*)~ | Bibor: P | Széttépés: P | Átváltozás: P | \(*-*)/

• Esetleg bányászat lehet még jó,vagy az amit nova1997 irt,de egy buffot(sárkány sámán) én húznék a helyedben 35 re(2 M skill,áldás, segítség) elég nagy segítség lehetne.

• Hát, ezen a szinten bányászat. Mellé ütsz kohóköveket és akkor azt se kell venni. Kohozott ébenfa mondjuk elmegy 800 ezerbe is.(És ebből a pénzből lehetne venni bányakönyvet, olvasgatni. Legalábbis én így tervezem az egyik karimmal, amit nemrég kezdtem el.(Persze csak 2m alatti könyveket szeretnék vele venni. :D ) )
    És emellett mint más mondta, sziklamajom ütése, hátha ad majomtojást.
    Esetleg csinálni kisebb karit, fehérhajszalag+ elmegy 1 millióba (legalábbis én egyszer annyiért adtam, elment annyiba, de talán az ára inkább 1.5m yang))
    Esetleg olcsón venni olyan cuccokat, amikben mondjuk ork elleni erő van. Igaz, lehet csak 10%, meg valami "értéktelenebb" ékszer, de jobb, mint a semmi.(Én is valahogy így kezdtem a témát, hogy vettem csatapajzsot, stb-t, amiben csak 10% ez-az van, esetleg 20%)
    Meg sámánt húzni (sárkány), azzal tudnád buffolni magad és jobban tudnád ölni a szörnyeket.

Bányászat:
    Templomban, elől van úgymond a bányászós hely, de meglátod, mert lehet, úgyis ott áll valami kari, csákánnyal a kezében.

Halászatot meg inkább nem ajánlom, max. pár halat egyszerre, tudtommal lement a halak ára 50k-ra, unalmas is...(bányászat közben lehet olvasni is, csak a csetet kell benyomni és akkor látod, ha kiír valamit a csetre)
    + az eldobott dolgokat felvenni. Ha ciki, akkor regelni erre egy külön karit (vagy befogni erre egy külön karit a kariddal egy accon lévőt).

Egyedül kitűzni és elérni célokat: ilyenkor tudod meg, hogy mankók nélkül is képes vagy rá. ^^

• Sziasztok!

Sárkánykő szilánkot érdemes farmolni és beolvasztani? Ehhez az alkímiás cucchoz nem nagyon értek, ezért kérdezem, hogy megéri-e foglalkozni vele. Illetve 35+-ös ninja vagyok (jelenleg) lehet vele farmolni vagy mindenképp csináljak mellé egy wp surát? kicsit kezdem keveselni a napi 5-10 milla forgalmat, csak csákányozással :p Arról nem is beszélve hogy az elivelg 800k-s ébenfa golyó valamiért 600-ba se megy el az elmúlt 3 napba.