Hogyan építs 'pénzütő' karit? - farmolási kérdések

• Nos, három buildet fogok leírni, ha pénzütő karit szeretnél készíteni.
    Mire is jó ez?
    Ninjáknak, Feketemágusoknak, Sámánoknak, akik nehezen ütnek metint: beizzíthatnak egy ilyen karit, aki 'pénzt üt' nekik.

1. Lómedálütő
    Faj: Harcos
    Kaszt: Mentális
    VIT:STR 1:2 , esetleg mehet egy kicsivel kevesebb VIT is.

Szinteld fel főkariddal az újonnan indított Harcosod LvL 18-ra!
    Első mester az Erős Test legyen, a sok Védelem miatt. Ha nem vált át 18-ason a készség, akkor Öreg Hölgynél állítsd vissza annyiszor, amennyiszer szükséges! Később visszajön majd ez a pénz.
    Felszerelésnek némi alapholmi, ami összejön max. 200k-ból: Tradicionális Sisak+4-6 , Csatapajzs+6, Tigris Lemezvért+4-6 ( ha lehet Védelem vagy Kitérés Kövével ), Bambuszkard+5-6 ( Ha lehet Szörnyek vagy Halálos Csapás Kövével ), illetve ízlés szerint Ezüst Karkötő, meg egyéb holmik.
    Ezután szabadítsd be a karit Majombarlangba. :)

2. Metinütő Kari ( Csak fanatikusoknak! )
    Nos ez az a karakter, akire nagyon sok pénzt kell majd áldozni, viszont írtó gyorsan vissza is fogja keresni azt.
    Lehetőleg csak 45+ok készítsenek ilyen karit, mert sokáig kell szintelni.

Kaszt: Testi
    VIT:STR 2:1, ha nem bírja sokáig esetleg mehet kicsit több VIT is.

Szinteld fel a karit lvl18-ra. Mestereld a Harci Mámort, és szabadítsd be valami alapfelszereléssel a Majombarlangba.
    Itt üss pár napig medált, amíg össze nem jön 12. Ekkor szinteld fel főkariddal őt lvl25-re! Csináld meg neki a sima lovat, és menj el Jak-Tokat és Joh-Whakat ölni vele! Ha már összejön 4-5 Ékkő, akkor azokat rakd el, és szinteld fel a karit lvl35re!
    Fontos, hogy minden további pontodat A Kard Aurájára rakd. Remélhetőleg lvl35ön át is vált M-re. Ha nem, érdemes Feledés Szalagját keresni, vagy Tárgy Piacos cuccal visszaállítani az Aurát!
    Közben folyamatosan szinteld a lovat. Ha már 10es lesz, hívd össze Céh-edet, vagy néhány barátodat, és csináljátok meg a Páncélos Ló küldetést! Továbbá, egy Halálos Lemezvértet húzz fel +5-6ra , illetve egy Ébenfa Fülest +5-6ra!
    Fegyvernek érdemes egy 32es szintű kétkezest felhúzni magas +-ra. Hogy miért? Lehet, hogy gyengébb, mint a Vörösvas vagy a Telihold, de sokkal gyorsabban üt!
    Ezután, szabadulj be Map2-re, és hidd el, te leszel ott a császár 8)

3. Metines - Medálos kari
    Kaszt: Testi
    VIT:STR 60% - 40% arányban

Húzd fel főkariddal a kiskarit lvl18-ra!Mestereld a Kard Auráját! Ezután menj be Majombarlangba, és üss egy Lómedált.
    Ezután told fel a karit lvl25re! Még aznap csináld meg neki a lovat is. Rakj 1 pontot a Forgó Kardra, a többit a Harci Mámorra.
    Vegyél vagy készíts neki : Tigris Lemezvért +7-8 , Ezüst Kard+5 vagy Széles Kard+7-8, Tradicionális Sisak+6-7 vagy Vas Sisak+5-6, ízlés szerint ékszerek.
    Ez egy eléggé jó kari lesz, mind metinütésre, mind Lómedálütésre.

EZEK A KÖVEK SEGÍTHETNEK:
    Szörnyek Köve , Halálos Csapás Köve , Áttörés Köve.
    Fortély Köve , Kitérés Köve, Védelem Köve, Életerő Köve.

EZEK A BÓNUSZOK SEGÍTHETNEK:
    - Esély a dupla cucc-dobásra
    - Esély a dupla yang-dobásra
    - Halálos csapás esélye
    - Áttörési esély
    - Ájulási esély
    - Mérgezési esély
    - Nyíl ellenállás
    - Esély a nyilak kikerülésére
    - Max. TP +
    - VIT / STR / ÜGY +
    - Támadási sebesség +
    - Esély a közvetlen csapás visszaverésére
    - Esély a közvetlen csapás kikerülésére
    - Állatok elleni erő +%

by. : Gorcsev

• Miért jobb a harcimámor, mint a forgókard? Az én harcosaim 3:1 (lvl26) és 5:1 (lvl20) str:vit arányúak. Le se tudják sebezni őket, mert egyből hal az összes mob map2-n, még majmoknál is jó, ha ellövök egy skillsorozatot.
    Teljesen felesleges rájuk annyi VITet tenni.
    (igaz, az összes cuccuk +7es, ami a védelmet illeti.)

• Nagyon jó guide, ki is próbáltam a legelső buildet, és teljesen jól működik.
    (Igaz, a szemét majmok nem adtak még ló medált, de legalább szépen haltak :) )
    Köszönöm a tippeket.

• rhiydann:
    Szerintem a Harci Mámor sokkal jobb, a támadási sebesség miatt. És ahogy Phoney már írta a Harcos Buildben, a Harci Mámor védelemcsökkentőhatása csak magas M-en, és G-n 'szopatós'. ( Elnézést a kifejezésért )
    Továbbá, van egy ilyen teória, hogyha támadó készségeket használsz a makikon, akkor kevesebbszer dobnak lómedált. És ha ez véletlenül igaz, akkor már jobb a Harci Mámor, mivel az egy "buffskill" :)

• Nem tudom, én a fent említett builddal ütöttem ki pár óra alatt 8 medált... aurázás-forgókardozás ezerrel természetesen. Lehet, hogy akkor pottyant, amikor vártam a skill feltöltődését, és pusztán hullottak a majmok? Majd kipróbálom ott is.
    Ékkő- meg egyébpottyanásilag ez nem jött be, nem találtam úgy, hogy nagyobb százalékban esne, ha nem skillezek.

De olyan jó nézni, hogy 20+ maki azonnal kifekszik egy forgókardtól :chainsaw: :D 8)

• Hehe, nos igen, ezért kedvelem énis a Testharcosokat... Egy ütés., puff mindenki :)
    Azonban a buildjaim csak ajánlottak, szívesen várok észrevételeket.

• Az nekem is feltűnt hogy a legtöbb medál akkor esik, mikor csődöt mond az aura. Próbáltam aura nélkül ütni medált, de úgy sem esett több... ki érti ezt? :D

• hali
    mdál ütéshez nem jobb a testi?
    a kard aura meg a forgó kard miatt elég gyorsan leszedik a majmokat a testiek

• Igazán jó leírás, viszont van vele egy kis gond.
    Azt írod, hogy szintezzem fel a fő karakteremmel. Ez csak úgy lehetséges, ha több számlám van, és egyidöben be is vagyok jelentkezve velük.
    A felhasználói szerződés 5.1 pontja értelmében egy játékos csak egy számlával rendelkezhet. Az ilyen számlákat akár törölhetik is. Gondolom, elég durcás lenne az a játékos, akinek emiatt törölnék a fő karakterét.
    Ezzel kapcsolatban azért jó lenne hallani egy GM, vagy SGM véleményét.
    Én is létrehoztam egy karaktert, amit metin, és medál manőverekre, és a klánvagyon tárolására szeretnék használni (minimalizálva a feltörési veszteséget, mert ezt meg egy másik fórumban olvastam). Bár nem használok csalást, jó a tűzfalam, és 2 víruspajzsom is van, az ördög nem alszik. Ha mégis feltörnének, a klán vagyona biztonságban lenne.
    Szabály szerint ezt nem lehet, bár mindenki csinálja. Tehát, szeretnék valami hivatalos véleményt hallani a multi account-ok ügyében.
    Előre is köszönöm!
    (Ha az a válasz érkezik, amit a szerződés szövege alapján valószínűsítek, azonnal törlöm a második számlámat.)

• Sajnos linkelni nem tudok, de ma olvastam fórumon, hogy Metin2-ben lehet egyszerre több felhasználót használni.
    Az általad említett tiltás a böngészős játékokra vonatkozik.

• Sajnos linkelni nem tudok, de ma olvastam fórumon, hogy Metin2-ben lehet egyszerre több felhasználót használni.
    Az általad említett tiltás a böngészős játékokra vonatkozik.

Igen, ezt én is így tudom. Nagyon sokan bajban lennének, hisz az emberek 90 (de lehet hogy 99 :P )százalékának van másodlagos számlája, nem is egy, elsősorban boltozáshoz. És már valamelyik céhes topikban is ajánlották azt, amit te is csinálsz Arconir, hogy a céh pénzét egy teljesen különálló regisztráción tartja.

Ja és most jut eszembe, a rendszer engedi, hogy ugyanarról az email címről regisztrálj kétszer... tehát ebből (számomra) egyértelmű, hogy szabad, különben le lenne tiltva ez a lehetőség.

• Akkor ez nem egyértelműen van lefektetve a szerződésben.
    Vagy kellene egy olyan melléklet, amiben a Metin2 specifikus kivételek, és változások vannak. Egy minden játékra vonatkozó álltalános szerződés elég problémás.
    Nah, mindegy. Köszönöm a válaszokat, és megnyugodtam, hogy nem fognak zárolni a dupla számla miatt.
    Amúgy én is a céh témában olvastam, ezért hoztam fel példaként.
    Egy szó mint száz, a metin2 engedi a multi acc használatot.

Jaja a metin2.hu engedi a dupla accot, sőt használhatsz tripla accot is. De a fórumban nem offolhatsz. Lion

• A felhasználói szerződés 5.1 pontja értelmében egy játékos csak egy számlával rendelkezhet.

Nekem van egy pár szálmlám, már régóta. (Egyiket se törölték) :thumbup:

Az ilyen jellegű problémákat, örömöket, PMbe intézd. Megy a figyelmeztetés offolásért. Lion

• Nem kell több számlát nyitnod, hisz van 4 karaktered.

Én most csináltam 1 kardsurát medálozásra vit:int 1:1.
    Készségnek elv. vért M1 (+30 védelem, és a félelemmel ellentétben mindig rám talál 3-4 csapat, amit nagyon szeretek); ujjcsapás, sárkányörvén 1-1 pont.
    +7es balszerencse lemezvértem, +5ös véres sisakot, +6os csatapajzsot, és +9es széles kardot meg ugyanazt használja, mint a nagyobb karakterem.
    De ezeket 500kból be is lehet szerezni 1 kis szerencsével.(kb 4 lómedál eladási ára)
    15 percre tudtam eddig kipróbálni. Betankoltam kék, meg piros löttyből, mert nem tudtam mire számítsak.
    A gyenge majom katona 1-4ig sebez rajtam, ha használom az elv. vértet, a hajítót nemtom pontosan, de 5-6ot magamra tudok húzni, és nem halok meg!
    A kék löttyből nem használtam semmit, folyamatos harccal! És pirosból is max 8 közepeset.
    Ha belevesszük hogy 10 perc után esett 1 medál,(amit eladok 150kért) akkor egészen jól állok.

Hétvégén lesz időm rendesen kipróbálni, akkor átszerkesztem még ezt a hozzászólást!

EDIT: a vit-re mehet dupla annyi, mint int-re mert rendszerin felét sem használom el a kék csíknak ebben az összeállításban, viszont folyamatos játékkal mégis fogy a piros lötty ;( . (még így is nagyon megéri, mivel 200 nagy piros poti 32k yang, ha elhasználsz 200at minimum 2-3 lómedál esik, ami darabja min 125k!!!)

Edited once, last by csoszi87 ().

• Ebben igazad van de ha van egy másik számlád akkor könnyeb felhuzni pl egy 40 es karival 25 re mint felküszködni vele egyedül hisz amugy is csak medál illetve pénz szerzésre használod. :rolleyes:

• sziasztok
    én a 30as mentális harcosommal mentem majom kaziba és 2 óra alatt 4 medált takláltam :beer: ! m1es erős test és gisume +9el vonultam. nem használtam a skilleket. a négyből 3at gyenge majom hajító dobott, 1 et gyenge majom katona.
    másnak is ajánlom, mert rengeteg pénz jön a házhoz. :thumbsup:

• Sziasztok!
    Ezzel kapcsolatban egy olyan kérdésem lenne, hogy STR alatt az erőt érted?
    Illetve a gyors felhúzáshoz annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem árt önállóan is játszani vele, ugyanis a küldetések 10% EXP-t adnak, és ha 16-os szinten csinálod meg (ahol a kutyák egy csapásra kifekszenek), mégis 10%-ot kapsz, az kellemes tud lenni... 8)

• Én úgy tapasztaltam, hogy a 10% mindig az adott szint 10%-ára vonatkozik, tehát a lvl2-es vadász küldi kb 100 xp-t ad, mindegy, milyen szinten csinálod meg.

• Sziasztok!
    Shinsoo a bambuszkard alatt a nádkardot érted? ?( (a játékban ugyanis így van, ha a 15. szintű fegyverre gondolsz) és gondolom a tradicionális sisak megegyezik a hagyományos sisakkal. Gondolom én. A másik kérdés, hogy a 26. szintű karinak is ugyanolyan arányban dobják a medált mint egy 21-esnek? ?( Az utolsó kérdésem az lenne hogy ha ugyanolyan arányban dobják a medált akkor kifizetődő ha folytatom a karit? Remélem igen. :P

• Igen Barna, a Bambuszkard = Nádkard, meg a sisak is megegyezik. Elméletileg lvl32-ig kifogástalanul kéne dobnia az összes könnyűkazis majomnak a medált.