Miért halott a pvp/bunyó/war a Metin-ben?

• Sphiro: Szerintem a pvp előtt nem nagyon kerültünk kontakba az ivcsikéddel, de az, hogy mindenféle előzmény nélkül állandóan kattog egy emberen folyamatosan 2 éve már, az kicsit idegesítő. De ha válaszol az érintett fél, az már nem tetszik ugye?

Az a szerencse, hogy szerintem aki olvasta a mondataimat értelmezheti saját ízlése szerint. Ivaylo személyét a fent leírtakban azzal a személyeskedéssel kapcsolatban írtam mely méltán szemléltette épp azt amit Niiya a játékban kifogásolt. A mondandóm lényege ugyanakkor egyáltalán nem róla szólt hanem Zommerix és Niiya megmérettetése mint a téma egyik ideillő egyik példája. Ha Zommerix szüleinek a vagyoni helyzete lett volna pellengérre állítva akkor épp arra reagálok. Mivel épp egy platformon jelentkezett a személyeskedés mint kritika egyúttal személyeskedéssel egybeszőve . De úgy egyáltalán általánosságban is leírhatom: undorító akkor mikor valaki legyőzi az ellenfelét és a teteme felett elkezdi alázni, ezzel jelentősen csökkenti a pvp hajlandóságot, de a másik undorító az, ha személyeskedéssel próbálunk a győztes fölébe kerekedni. Ilyenek a másik vagyoni helyzete, családjának vagyoni helyzete, családtagjai minősítése,sés-e, hacker, kinézete, kora és sorolhatnám. Nem tudom örüljek-e mennyire sikerült itt helyben szemléltetni mi is az igazi gond a PVP terén

Villámsámán

"Ami nem öl meg, az megerősít"

• Szerintem meg az az undorító, hogy valaki képtelen mást érvényesülni hagyni . A vagyoni helyzete az most mellékes, csak időszerű volt már leírni, hisz egy olyan ember szidja halomra a karikat, aki fele annyi munkát rakott bele, de 10x annyi sét.
    Félreértés ne essék, nekem egyáltalán nincs gondom azzal, ha valaki sézik, vagy embertelenül sokat sézik, vagy felvásárolja az összes cuccot facebookról, viszont az, hogy azok orra alá dörgöli, akik máshogy játszanak, az már túlmegy minden határon.

Nem értem miért pattogtok Zommerix és Niiya pvp-jén, szerintem az ő dolguk. Majd ha zommerix vitatkozni akar ezen, akkor meg tudja keresni niiyát. De gondolom őt már cseppet sem érdekli az egész, csak ivaylo remeg rajta, és fog is, mert nincsen nagyobb problémája.

• Akkor elmondom mégegyszer, hátha megérted a piciny kis agyaddal: nem vagyok irigy a pénzedre. Nem vagyok irigy semmire veled kapcsolatban, téged csak sajnálni lehetne az eltorzult világképed miatt, de nem érdemled meg sajnos. Ezeket az agyoncifrázott mondataid pedig írogathatod, lehet a haverjaid azt gondolják majd, hogy hű, milyen okos ez az ivaylo! Én viszont azt gondolom, hogy egy ugyanolyan civilizálatlan senkiházi játékos vagy, mint a tizenéves rajongótáborod. Csak több pénzed van :D

Nem vagy irigy a pénzre, de mégis minden hozzászólásod más ember keresetétől és annak honnanlététől van tele. Veled ellentétben én nem süllyedek odáig, hogy primitív neandervölgyi őslakos módján személyeskedjek egy játék miatt. Teli torokból kiáltod a négy égtáj felé nézve, hogy egyedül én vagyok az, aki másokat gyötör szóval, ha nem szóval akkor tettel. Most mégis itt vagy Te, ezzel és másik két hozzászólásoddal előtte, ami másból sem áll csak személyeskedésből. Lehet le kéne néhanapján törölni azt a tükröt a fürdőszobában... :chinese:

Valaki nem teheti meg és/vagy nem is akarja megtenni, hogy milliókat költsön a játékra, ezért nem tud lecsapni a csilliárdokért árult 4-5 defes cuccokra, mint te facebookon. Ja igen, azt mondtad anno, hogy neked köszönhetem, hogy a GF-en játszhatok :D A GF biztos sokat lát abból a sok forintért megvett alkiból és cuccból, amit te vásároltál a fekete piacról. De gondolom ezzel már nem büszkélkedsz másoknak.

Ezek a hasraütésből gyártott koholmány vádak már annyira unalmasak tudnak lenni... Te talán a GF valami bennfentese vagy a Karlsruhe bankban, hogy tudod tőlem mennyi pénz folyik be a megrendelt SÉ után? :?: Látod a számlakivonatokat, hogy én mennyivel támogatom a játékot és a saját előrehaladásomat? ?(

Visszatérve az 5 kasztos cuccokra: valaki nem tud hozzáférni ezekhez, ezeket a magad fajta emberek lenézik, és mint mondtam, te csak azért játszol, hogy másoknak beszólogass és megszégyenítsd, semmi más nem boldogít téged, ebből is azt tudom csak leszűrni, hogy a metin az életed fénypontja, és az összes többi embert aki nem a te társaságodban játszik, azokat pedig személyes jelzőkkel illeted, ellehetetleníted.

Azt hadd tudjam már én jobban, hogy miért is játszok és ami az ami még motivál ebben a játékban. Rengeteg ember tudna cáfolatot adni ezekre a sorokra is, ami tudom téged egyáltalán nem érdekel. (Nem mintha bizonygatni akarnám...) Akinek a rólam kialakított véleményképe nem egyezik a tiétekkel az már tuti Ivaylo nyaller!

Sphiro: Szerintem a pvp előtt nem nagyon kerültünk kontakba az ivcsikéddel, de az, hogy mindenféle előzmény nélkül állandóan kattog egy emberen folyamatosan 2 éve már, az kicsit idegesítő. De ha válaszol az érintett fél, az már nem tetszik ugye?

Csak arról feledkezel meg, hogy voltaképp nekem azért kell foglalkoznom veletek mert ezt megelőzően Ti valahol valakinek mindig előadjátok az ártatlan bárány és a rájuk vadászó csúnya farkas meséjét. :fie: Nem olyan régen pedig még a saját tulajdon céhtársatok is elismerte, hogy szavait kiforgatva vágtatok vissza - ezzel téveszméket és rosszindulatú pletykákat gyártva rólam. (Flash haverja) Kivert kutya se foglalkozna kettő ekkora nonémmel, de hát ha engem érintenek a vádak mit tehetek? Az a minimum, hogy kiállok és felszólalok az igazamért. Szerintem a válaszadás itt mindig csak nektek volt gond. Nekem kifejezetten tetszik, ha kapok választ. Ooo kaptam választ eleget, most aztán tényleg jól megkaptam. ;) Legalább rácáfoltál a barátaidnak a visszahúzódó, csendes kislány állításra. :saint:

Van egy javaslatom még így mellékesen a PvP fellendítésére: 1v1 pvp verseny vagy céhek közötti war háború a Team megrendezésében. Tudom, ez itt úgy sem fog megvalósulni, de más országokban bejött :)

rB8KHTB.gif

• "nem süllyedek odáig, hogy primitív neandervölgyi őslakos módján személyeskedjek egy játék miatt."

Ajjaj, repedezik a plafon :D Számtalanszor megtetted, ezt te is tudod jól, csak hát nyilvánosan ezt tagadod.

Mondd csak, minek hívnád azt, hogy megveszel cuccokat mások elől, csak azért hogy azt senki se használhassa? Kíváncsi vagyok te hogyan fogalmaznád meg ezt. Ugyanakkor a teljesítményét fikázod az embereknek.

A gond ott van, hogy te nem csak akkor jelensz meg, ha szó van rólad, hanem előzmény nélkül fikázol másokat nyilvánosan. Ügyesen elrejtetted ebben a témában legelső hozzászólásodban a támadást, semmi másért nem jöttél, csak hogy azt leírhasd. Szóval érdemben a témához egy mukkot sem tettél hozzá, azzal meg annál inkább nem, hogy kibeszéled nyilvánosan a nem idevaló témákat.

• Ha valakinek kétségei lennének, miért is nem pvp-znek sokan, elég végig olvasni eme illedelmes, kellemes hangvételű párbeszédet.
    Nem hiszem, hogy egyedül lennék azokkal, akik köszönik szépen, de nem kérnek ebből a játékban és inkább magányosan, vagy kis csapatban elfarmolgatnak.

De kiegészíteném egész friss esettel is. Az elmúlt hetekben esett meg, hogy éjszaka, éjfél után átjött 3 sárga a kapitánynál afk-zó karikat nézni. Olvasgatni voltam még fenn, éppen kinyomtam volna a monitort, amikor egy két ninja (egy 70 valahányas és egy 40 körül) befaroltak a kapitány előtti társasághoz és ott mutogattak egymásnak cuccokat. A szövegükből nagyon úgy jött le, hogy valamire készülnek. Majd beugrott 2 perccel később egy villám sámán is és elkezdték ledarálni az afk-s karikat.
    Pechükre hívásban jeleztem és jöttek rendet rakni. Másnap már hoztak egy warit is a kicsi ninja helyett és a biztonság kedvéért minden ch-n végig mentek. Ezt még párszor megismételték, de úgy vagyok vele, hogy ilyen gyerekes csínyért én nem maradok fenn éjszaka.

Illetve a legutóbbi arató fesztiválnál volt, hogy a dt elé portoltam a kecskebékák miatt. Éppen, hogy beértem, nekem esett egy 78-as wari (egy 68-as társa pedig végig támadásra készen kerülgetett), felkelni se engedett. Egy másik őr előtt álldogáló pirosat is elgyepált. Akkor volt esélyem felkelni picit futni és kasztos pajzsot felvenni, na meg ékszert felrakni és esetleg be is buffolni magam, mikor a harmadik birodalomból is megjelent egy 50 körüli játékos és annak is neki esett. Onnantól már tartottam magamat és olvasgathattam, hogy milyen erős vagyok, de neki nincsen köve sámánra, csak azért. Mindezt úgy, hogy 4kk-s antik haranggal próbáltam védekezni.

Komolyan mondom, szánalmas, amikor ennyire vérre mennek egyesek, hogy a másikat fekve lássák. Elfojtott agresszivitás?

• Most komolyan nem elég, ha csak az egyik fél hülye, már a másiknak is annak kell lennie?
    Gyerekesen viselkedik mindkét fél, s képtelenek engedni a másiknak. Ha csak egyikőtöket nem érdekelné a dolog már rég vége lenne ennek az egész veszekedésnek. Egó?? :dash:
    Felnőttnek valjátok magatokat, közben egy játékkal kapcsolatban vitatkoztok olyan dolgokról mint az egó. Senkit sem érdekel, hogy mit értetek el, magatokat kivéve. Kikaptok egy pvp-ben s már azt hiszitek megállt a világ. Ez is bizonyítja, hogy a fullos karaktereitek mögött értelmiségileg degenerált emberek ülnek, de a nagy mellény azért megvan.

Én szivesen kiállok pvp-zni bárki ellen akinek esetleg baja van a kijelentésemmel, 100% hogy veszítek, de ha utána a gyúztes fél képtelen leírni egy értelmes mondatot úgy szivesen blokkolom, s már meg is van oldva a dolog részemről.
    Az a baj, hogy elég sokan így viselkednek mint ti, mert ők valamiért felnéznek rátok, közbe egy gyerek értelmiségi szintjén vagytok. Ilyen viselkedés mellett meg nem lepődjön meg senki ha nem állnak ki ellene pvp-re. Sajnos a többség olyan mint ti azért is van kihalóban a pvp.

• A probléma ott kezdődött, hogy ivaylo egy másik fajba csoportosítaná magát, amiért több kasztos cuccai vannak. Akinek meg kevesebb, azokat semmibe veszi és gyalázza. Miattam nem lehet kihalóban a pvp, mivel nem pvp-zek :D

Viszont talán ott van elásva a gond, hogy ha valaki gyengébb xy karakternél, akkor már semmit nem ér egyesek szerint. Bár nem kötelesség elismerni senkit, ugyanakkor nem a leszólások fogják meghozni a kedvet sem az embereknek. Én speciel elismerem ha erős valaki, még ha nem is csípem a búráját. Ez keveseknél kölcsönös.

• Sziasztok lányok és srácok!
    Végigolvastam ez elmúlt nap irományait! Azt kell mondjam, itt a tavasz, jó az idő,álljatok fel a gép elől menjetek ki a természetbe,próbáljátok napokig nem belépni a Metinbe. Mert ha kibírtok egy pár napot, s aztán pár hetet,akkor lehet ki is fogtok gyógyulni ebből a kórságból amit ittjátéknak hívnak! Mer ha ezt nem teszitek meg,és a játék befuccsol, lehet már késő lesz visszatalálni a valóságba!
    És,hogy a témánál maradjak,a PVP rész annyira torz,és kiegyenlítetlenen,hogy egyszerűen egy mezei játékos már nem foglakozik vele.Annyi minden extra holmit lehet használni, amit egy egyszerű földi halandó már nem engedhet meg magának. De mondjuk azt az érvelést sem értem,hogy miért is kellene az ellenfelet egy pvp előtt tájékoztatni,hogy nekem épp miféle extra holmijaim vannak épp fenn (csont,gyűrű sj. stb...) Minden holmi elérhető a játékban!
    Üdv.:fincsi

• Végigolvastam alaposan az elmúlt napok hozzászólásait. Ma újra, hátha más hangulatban vagyok és változik a véleményem, de nem. Az első ami eszembe jutott egy régi közhely: "A világ megérett a pusztulásra".

Egyébként szerintem a GF hibája, hogy halott a pvp és a bunyó a szerveren. Eleget tett a játékosok azon igényének, hogy folyamatosan egyre erősebbek akarnak lenni. A normál játékmenetnek igenis része az, hogy a fejlődés és farmolás közt összeröffenjenek az emberek egy kis balhéra. Nem a több játékos miatt voltak régen a nagy bunyók orkoknál 100 feletti résztvevővel, hanem mert mindenki legyőzhető volt, és a legerősebbek is feküdtek igen sokszor. Azóta születtek olyan karakterek akik egymagukban eldöntenek egy csatát, így pedig már senkit nem érdekel. Harcban meghalni, vagy esély nélkül lemészároltatni magunkat nem ugyanaz.

Az utóbbi években az a trend, hogy mire kialakulna egy jó kis balhé (mert nem igaz, hogy az embereket nem érdekli), megjelenik egy szupercsillagharcos, mire a mókának vége és mindenki megy haza. Ki merem jelenteni, hogy ezek a játékosok főleg a saját játékélményüket rontják az erejükkel hiszen ők azok akik a befektetett munka és pénz ellenére sem tudnak kikapcsolódásként verekedni egy kellemeset mert senki nem áll le velük.

A birodalmi wart is ezek fogják megölni. Már látszik, melyek azok a szintkategóriák ahol az első hely eleve "leosztott" és csak a másodikért lehet versenyezni. Úgy gondolom, hogy ha még egy szintcsoport martalékká válik akkor a birodalmi wart elfelejtjük örökre. Az érdeklődés így is elég alacsony sajnos, pedig az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon kevés kivételtől eltekintve az a birodalom nyert amelyik a legtöbb játékossal lépett színre.

Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

• Sziasztok!

Én sosem voltam valami pvp betyár...cuccaim vannak rá és balhéra is,de ezzel ki is merült a történet.

Én inkább egy emléket hoznék fel a játékosoknak. Emlékeztek még mennyire jó volt a céh war azelőtt, mielőtt megreformálták a céhes dolgokat? Hogy hétvégenként figyelni kellett a hívást melyik nagy céh hívja ki a másikat? Akik meg nem voltak céh tagok rohantak az npc-kez nézni a céhek csatáját? Minden kiskari kiválasztott egy nagy karit és rá akat hasonlítani. Ezek az összecsapások legtöbb esetben barátságosan zajlottak. Tétje nem igazán volt...inkább csak a móka. Néző és játékosok egyaránt részesei tudtak lenni ezeknek az összecsapásoknak. Egyformán izgult mindenki és biztatta a nekik szimpatikus felet. Régen volt. Egyesek részesei lehettek még ennek...míg az újak lehet nem is tudják miről beszélek.

Annyira megváltozott a játék. (negatív irányba) Én jelenleg ott tartok, hogy pvp cuccaim megvannak....pvm-es cuccaim megvannak és 2 hónapja nem játszok itt, mert se pvp se pvm terén nincs új a nap alatt. (sajnos)

• Ha valakinek kétségei lennének, miért is nem pvp-znek sokan, elég végig olvasni eme illedelmes, kellemes hangvételű párbeszédet.
    Nem hiszem, hogy egyedül lennék azokkal, akik köszönik szépen, de nem kérnek ebből a játékban és inkább magányosan, vagy kis csapatban elfarmolgatnak.

Most komolyan nem elég, ha csak az egyik fél hülye, már a másiknak is annak kell lennie?
    Gyerekesen viselkedik mindkét fél, s képtelenek engedni a másiknak. Ha csak egyikőtöket nem érdekelné a dolog már rég vége lenne ennek az egész veszekedésnek. Egó??

Teljesen igazat adok, pontosan erről van szó :)
    Ehhez a szinthez le kell alacsonyodni kellőképpen. Ha külső szemlélőként olvassa a hozzászólásokat valaki, akkor egészen biztos hogy csak idiótákat lát.
    Az én "pvp-zni vagy bunyózni kívánó" kedvem elég hullámzó. Hónapok eltelnek ahhoz, hogy újra megjöjjön hozzá a hangulatom, pont az ilyen konfliktusok miatt, hisz egyesek nem hogy azt nem tudják elviselni, hogy vereséget szenvednek, hanem azt sem, hogy valaki győzelmet arat valaki felett. Ne kérdezd, hogy miért kaptam meg a rajongását, mert nem tudom. Talán mert szúrta a szemét, hogy indokolatlanul és alaptalanul erősnek gondolhatnak egy fiktív táblázat miatt, és hihetetlenül zavarja az egóját? Csak találgatni tudok.
    Elég ritka mikor hangot adok a véleményemnek, de nem hinném, hogy Te/Ti egy bizonyos időn túl nem tennétek ugyanezt. Én évekig tartó rajongása után írtam le azt amit leírtam. Ráadásul ezt úgy, hogy Ivaylo a legrosszabb fajba tartozik, nem foglalkozol vele, de mégis követ.

Az ominózus video amit közzétettél nem mutatta mit használtál fel a bunyón, de a lényeg mégsem ez. Engem is öltél már le felkészületlenül, majd mikor felpakoltam a karim elmentél, otthagytál de ez se érdekelt, sose volt veled bajom. Ami viszont lényeges ebben: Az illető akkor nem kérdezte mit használsz, kinek a cuccaiban vagy, van-e gyűrűd, csoportban vagy-e, kapsz-e vezetést meg ki tudja miket, egyszerűen bunyózott Veled, mert helyén kezeli a játékot.Vele szemben Te még most is azzal jössz hogy egy ütésre nem szántad rá magad a biztosítékok nélkül.

Jelen voltál... Miért is van kihalóban a pvp? Csoportosan, szervezetten, gyülnek össze azért emberek, hogy csámcsogjanak egy jót, köpködjenek másokat.
    Még jelzed, burkoltan, hogy hát veled se bírnék, mit is akarok... :) "Nem is ez az érdekes", de azért megjegyzed. Tele vagy jóindulattal... Lehet épp veled sem bírnék, nem fáj felvállalni, sőt videóban is van hogy meghalok pvp-ben, így főleg nem egyedül 10 ember ellen abban a "bunyóban", esetleges blokkolásokkal fűszerezve.
    Zommerix a pvp-nk során 20 percig forgatta a jelmezeit, készült a pvp-re, én pedig csak vártam. Nekem sem támadós vagy defes amulettem, sem kk támadós vagy kk defes csontom sem volt. (Neki volt valamilyen amulettje, vagy valami gyűrűje akkor is az állítása szerint.) Ha közel a max defet összeforgatta ellenem, és a cuccait összepakolta erre a pvp-re, akkor ez nem lenne fair győzelem? Skillel nem sebzek rá, áthatolások miatt nyertem, de nyertem :)
    Ennyit a "biztosítékokról"... A visszavágónál pedig ha eddig is mindent felrakott, akkor miért is változott volna a végkimenetel? Kinek is kellenek azok a "biztosítékok" vagy más "biztosítékai"?
    Gondoljon bárki bármit, de ez több lábon is sántít. Egó? Presztízs? Leírtam korábban, hogy senki sem szeret veszíteni, nem soroltam senkit a kivételek közé, magamat sem.
    Azzal pedig nem tettem örömet nektek sajnálatotokra(hisz nehezen szabadultok ettőla témától), hogy a "biztosítékokkal" megforduljon a kocka.

• Nem értem miért pattogtok Zommerix és Niiya pvp-jén, szerintem az ő dolguk.

mint példa jött fel és épp Niiya megjegyzése kapcsán.

Jelen voltál... Miért is van kihalóban a pvp? Csoportosan, szervezetten, gyülnek össze azért emberek, hogy csámcsogjanak egy jót, köpködjenek másokat.

Épp az is meg lett fogalmazva, hogy egy-egy ilyen eseményt mekkora érdeklődés övezi, mindenki rohant megnézni végre egy jó bunyó a láthatáron.

Írtad azt is, hogy " biztosítékokkal" megfordult kockára nem adtál esélyt. Egyrészt nem készült volna és nem tettek volna ki videot az eredményről, valamit egy visszavágó soha nem megfordult kockát jelentett ez nekem új, értsem úgy hogy azzal, hogy nem adtál esélyt se a visszavágóra ezzel őrzöl valami kockát? És a legfontosabb, amiért belementem ebbe, igenis zokon vettem, ha rosszindulatnak érzékeled ám legyen, Zommer pont nem az a típus aki ha győzött volna is véletlenül se süllyed köpködés szintjére.Ahogy veszíteni is tudott méltósággal hidd el nyerni is tudott volna, nem tizenéves kölyök lett volna az ellenfeled.

Akik meg nem voltak céh tagok rohantak az npc-kez nézni a céhek csatáját? Minden kiskari kiválasztott egy nagy karit és rá akat hasonlítani.

Az utóbbi években az a trend, hogy mire kialakulna egy jó kis balhé (mert nem igaz, hogy az embereket nem érdekli), megjelenik egy szupercsillagharcos, mire a mókának vége és mindenki megy haza.

Épp mutassunk vissza a régi szép időkre, miszerint a " csillagharcosok" követendő példák lehettek, nekem is volt ilyen akit csodáltam, ha belevert a földbe hát gondoltam idővel elérem én is. Nem kezdtem el vergődni hogy mert mennyi pénze van, mennyit Sé-zik, sőt ha hallottam is a sé bugos témáról, meg kik voltak benne nem gondoltam hogy ezzel vagdalkozni helyreállítaná a büszkeségem. 2-3 óra bunyóban fél birodalom fogott össze hogy maga alá tudja gyűrni végre a nagy nevű illetőt és már akkor örültünk ha egyszer végre lehalt. Ezt vitatnám, hogy mostani jelenség lenne, azok közül sokan elmentek, lettek újak. Azok közül is voltak olyanok, akik aztán nem tudták kezelni a vereséget se, győzelmet se és verbális agresszióval kompenzáltak. Még összevonás előtt altairon is megéltem a kezdő éledőn ölést de megértettem mi az oka, nem jó érzés, elkedvetleníthet nyilván de sose vette el a kedvem a wartól.

Villámsámán

• Nem szeretnélek megbántani, de nem jó úton keresgélsz :) Régebben is voltak ilyen szupercsillagharcosok, akik egyetlen suhintással levertek vagy 10 embert :)

Csak szeretném jelezni, hogy ennyi maradt a postomból, nem csak ennyit írtam. :D

Ha az igazat mondod, a másik kezedben legyen kard ;)

Edited 2 times, last by kissvakond ().

• Azért valljuk be régen nem voltak ekkora különbségek karakter és karakterek között. Gondolok én az alki előtti időkre... ott még mindenki majdnem egyforma volt a régi walhalla céh majd később prodigy céhbe mindenki be akart kerülni. Okkal is. Bekerültek az alkik... tárgy piacra a nyalókák, amulettek, kerékről a csontok stb és jött a karakterek közötti szakadék Sé-s és nem Sé-s között. Akkor nem voltak még "csillagharcosok" majdnem mindenki egyenlő volt. Akkor még az optok számítottak és, hogy ki van-e húzva +9-re a feka. Amikor még nagy szám volt a +9 feka( 2 milliárd és 2,5 millárd árban volt 1 db +9es feka 5 optos)... epic +6osért meg lehozták volna a csillagokat is a játékosok. Voltak balhék, volt játékos szám, volt sok ch...volt sok szerver stb. De nem voltak felesleges sé-s itemek. Én úgy gondolom, a gf ezekkel rontotta el a dolgokat. Alkik ok, pánt oké, jelmez oké, kaszt ékszerek oké. Amulettek, csontok nem oké. Ha kivennék a csontokat és az amuletteket jobban meglenne az egyensúly....szerintem jobban kimernének állni egymással az emberek. Akkor is bele lehetett szaladni egy nagy pofonba, de meglenne a mérték. A gf teremtette a "csillagharcosokat" nincs mit szépíteni, mert a saját zsebük fontosabb volt, mint a játékos állomány megóvása.

• Akiről írtam, hogy csapatostól alig tudtuk legyűrni az épp egy olyan játékos volt, aki legkorábban kapcsolt és kitartó munkával maga építette fel az alkikörét. nem kerekezte, nem draconis ládázta, iszonyat melót fektetett bele és inkább követendő példa volt. Viszont ma már tele a piac alkival aki akarja veszi, aki nem akarja csinálja. Az amulett létjogosultságát kár vitatni, mert szükséges olyankor, mikor egy-egy csapat szeretne olyan runokat is legyűrni, amiket anélkül csak akkor tudnának ha a céheiket elhagyva összeverődnek az erősebbek, végleg magukra hagyva a lemaradókat. Lássuk be a meley bevezetése ( később hidra és zodiákus) visszafordíthatatlanul rombolta szét az amúgy egymást segíteni és támogatni akaró bajtársak céheit. Lettek olyan csapatok akik mindenféle amulettek, sj bevetés nélkül napi szinten tudják teljesíteni, de egy feltörekvő csapatnak még esélytelen ha nincs bent effajta "támogatás". Bár ha már itt tartunk csak mellékesen jegyzem meg többen tapasztaltuk, hogy ha amulettel harcolunk sokkal nagyobb eséllyel kapunk irtózatos letaglózásokat a bossoktól, ennek oka rejtély számunkra. Mégis Szükség van rá, inkább a PVP-s gyűrűket kellene megszüntetni, a csontok meg most lettek épp a játékban is elérhetőek event alkalmával, márpedig yut-norikat a legkisebb karakterek is gyűjthették, játszhatták ezerrel, lehet csont ékszerük SÉ költés nélkül is. Nekem pl. sohase volt még ezelőtt, most is csak védelmest sikerült nyitnom de legalább lehetőség van már. De mindenekfelett : Amin változtatni nem tudunk, ott a hozzáállásunkon szükséges

Villámsámán

Edited once, last by Sphiro: helyesbítek, a PVP-s gyűrű is elérhető a játékban , hiszen a legkisebb karaktereknek is van lehetőségük ezüst okay ládák gyűjtésére ().

• Én is aludtam rá egyet hogy hozzászóljak. Röviden, azt gondolom hogy mindkét félhez méltatlan volt ez a szájkarate, holott én mindkettőtöket (sőt mindenkit aki ezen a szinten mozog) elismerem.
    A félreértések után, továbbra is azt gondolom hogy aki csak a pvm részében él a játéknak csak egy fél játékot játszik, mint ahogy az is aki csak a pvp részben vesz részt.

Akkor nem voltak még "csillagharcosok" majdnem mindenki egyenlő volt. Akkor még az optok számítottak és, hogy ki van-e húzva +9-re a feka. Amikor még nagy szám volt a +9 feka( 2 milliárd és 2,5 millárd árban volt 1 db +9es feka 5 optos)... epic +6osért meg lehozták volna a csillagokat is a játékosok.

Hát igen, mégis hamarabb ki lehetett (egyáltalán kilehetett) farmolni azokat a tárgyakat, mint most egy 105 +9 dupla demis fegyót. Lőtávolon belül volt, ezért érdemes volt érte hajtani magad. Sajnos ez már nem igaz, az én véleményem szerint azokkal a farm módszerekkel amiket én ismerek, nem lehetne kezdőből felhozni egy ütőképes pvp-s karit. (Itt most a játékban elérhető lehetőségekre gondolok, belátható időn belül, normális élet mellett) Ez is az oka hogy nem akarok már farmolni, felesleges "apró"
    -nak érzem az így megkeresett yangot.

Alkik ok, pánt oké, jelmez oké, kaszt ékszerek oké. Amulettek, csontok nem oké. Ha kivennék a csontokat és az amuletteket jobban meglenne az egyensúly....szerintem jobban kimernének állni egymással az emberek.

Nem, úgy gondolom hogy alki sem ok, de még a pánt sem. Alkinak semmilyen formájában nem lett volna szabad átadhatónak lenni, se szilánk, se antik, semmi. Akkor a valóban farmoló játékosoknak, és sokkal nehezebben, és sokkal gyengébb alkijuk lenne. De ez már elmúlt. A pánt pedig tipikus pénz égető dolog. A többsége a pántoknak SÉ-ért készül, zodisok amit szereznek nem elég, a piaci árakon látszik. Amit bele teszünk az is SÉ-ért felhúzott cucc, ráadásul már a 90es +9 fegyók is elfogynak e miatt, még nehezebb helyzetbe hozva a 90-eseket.

Egyébként szerintem a GF hibája, hogy halott a pvp és a bunyó a szerveren.

Szívemből szóltál.

Az utóbbi években az a trend, hogy mire kialakulna egy jó kis balhé (mert nem igaz, hogy az embereket nem érdekli), megjelenik egy szupercsillagharcos, mire a mókának vége és mindenki megy haza. Ki merem jelenteni, hogy ezek a játékosok főleg a saját játékélményüket rontják az erejükkel hiszen ők azok akik a befektetett munka és pénz ellenére sem tudnak kikapcsolódásként verekedni egy kellemeset mert senki nem áll le velük.

Megnyugtattál hogy nem csak én képzelem ezt. Jó tudni, hogy a Team tagok is látják mi folyik a játékban, és milyen esélytelen ez ellen tenni már. Hú, Dalvin teljesen ledöbbentettél. :thumbup:

• Igy elolvasva mindent, nekem csak egy dolog jutott eszembe. Tiszta ovi, mi a fenet keresek en meg mindig itt?
    PvP nem igazan kezenfekvo nekem sem, de egy jo kis bunyo vagy war az bejonne.Mivel lett elrontva? Hozzaerek valakihez , mar jon is a pm,
    birodalomtol fuggetlenul : jajj ne bantsd mar hisz az a testverem anyossanak a kersztlanya, miert bantod? Kesz szappanopera , leolnek felkelek, nem faj, jatszom, nem serul sem az egom , sem a lelkem.Erossebb nalam? Tett erte, ha jobb akarok lenni akkor teszek erte, ha nem akkor meg nem mocskolom,hogy csilliardokat koltott a lezerkardjara. Aki megteheti , tegye meg, nem az en dolgom , ha meg felbosszant a jatek kilogolok mig lenyugszom, nem mast okolok azert mert meghaltam vagy nem felelek meg egy szinvonalnak. Sosem kerdeztem kinek mi van a jelmeze alatt, milyen fegyo , milyen pet , milyen alki.Ne itt sertegessetek mar egymast, inkabb bunyozzunk egy jot. :love:

Az ördög a felesége miatt nem alszik. :)

• Cs

2016 antimágia és jelmez,fegyverkinézet
    Ott lett vége a bunyóknak. Most vettétek észre hogy nincs bunyó? :)

Szerverenként 15 szupercsillagharcos miatt kapott esélyt mindenki.
    A sértett 30 nemannyiraszupercsillagharcos kisírta.
    Ne a menta legyen a menő, lett farkas.
    Jajj szegény sámánok, erős a farkas. Lett antimágia.
    Dobálnak a szemét sámánok, felturbózták az íjászokat.
    Itt hozzávaló is alig van a Kianit cuccokhoz, máshol meg 4 +9 kianit fegyóval rohangálnak. És ott sincs bunyó...
    És most dobd le az alkidat, lesz másik.

Magyarul a régi kasztok mentek a lecsóba. Amit évekig épített a szorgos vagy kevésbé szorgos gazdája.
    És ha megkérdeznek milyen kasztot kezdjenek pvp-re nem tudod mi megy a kukába egy év múlva.
    Én már csak tudom

Egyébként szerintem a GF hibája, hogy halott a pvp és a bunyó a szerveren.
    Az utóbbi években az a trend, hogy mire kialakulna egy jó kis balhé (mert nem igaz, hogy az embereket nem érdekli), megjelenik egy szupercsillagharcos, mire a mókának vége és mindenki megy haza.

Ez régen is így volt. Megjelent egy Topkiller,vagy Cortino és vége lett a bunyónak.
    De egyértelmű a GF a hibás és ezért mennek a classic retro privát szerverek. Pacsi Dalvin

• A gf teremtette a "csillagharcosokat" nincs mit szépíteni, mert a saját zsebük fontosabb volt, mint a játékos állomány megóvása.

Mekkora igazság. Tudjátok hogy megy ez, ilyen a popszakma, szokták mondani. Nem hinném, hogy olyan sokat foglalkoznának már ezzel a játékkal, amióta a gf átvette a jogokat, átment minőségből mennyiségbe, tömeggyártásba a játék. Persze meglehetne oldani ezeket a problémákat egy kis összegzéssel, odafigyeléssel, és némi változtatással. Bár láttunk néhány példát miszerint megpróbálkoztak vele, de ez van... Nem sikerült. Régen én is bírtam a pvp-ket és megannyi dologgal fellehetne pörgetni és életet lehelni a játék ezen részébe is, de gondolj bele, ha a sok-sok sé-ért vásárolt terméket nem használhatnák a csillagharcosok, eltűnnének a fizetővendégek akik fenntartják, életben tartják még a játékot. Szóval az, hogy lekorlátozzák a pvp-ket, warokat, nagyvalószínűséggel nem fog megtörténni. Ó igen a régi szép emlékek. Csak tudod az emlékek minél régebbiek annál szebbeknek tűnnek, azért régen is ment egymás édesanyjának emlegetése, ha éppen egy erősebb ellenféllel került szembe pistike001, 002, 003 és még sorolhatnám. :)

U.I.: Amikor a kis kegyetlen rangú negyven akárhanyas játékos leöli a 75-ös még szörnyek ellen sem túl erős karakterem, gondolkozóba esek, hogy ezt most komolyan élvezi az aki másokat szabad módban lemészárol? Értem én, hogy ki kell engedni a gőzt néha, na de ennyire unatkozik? Ennyire nincs kivel párbajozni, hogy minden nap amikor átfésülöm a boltokat, valamelyik agyon szteroidozott karakter lecsap? Yep, az óriási szakadék, éljen a pay to win!

• Nem kell olyan nagy agytrösztnek lenni ahhoz , hogy rájöjjünk miért nincsen bunyó.Érdekes módon románoknál, törököknél, németeknél naponta egy-egy nagyobb verekedések vannak, vagyis ez esetben nem a GF-et hibáztatnám a kialakult helyzetért.Ha máshol vannak, itt miért nincs?:)Nos, elég azt megnézni, hogy milyen a játékosállomány. Annó a nagyobb szinten lévő játékosok ki mertek állni bárki ellen, akár emberelőnyben, vagy emberhátrányban. Most mi a helyzet? Mindenki el van a maga dolgával , leveri a razadort 50000x, a thrymet 50000x, ugyanazt a mobot verik napról napra. Tudnék sorolni karaktereket, akik nem keveset költöttek a karakterükre, hatalmas értékben vettek waros, pvps cuccokat, ennek ellenére egyetlen egy bunyót nem voltak képesek kezdeményezni, de azért ott villog a leltárában a fullos cucc. Kérdem én, még mindig azt gondoljátok a GF felelős ezért? Ő inkább csak azért felelős miért kevesebb a játékosállomány, de az már megint más téma. Úgyhogy én 99%-ban a játékosállományt okolnám, akik mondjuk nem veszik a fáradtságot, hogy 1-1x verekedjenek, még úgysem, hogy egyesek kifejezetten verekedésre cuccolták fel a karaktereiket.