Wikipédia frissítésének ösztönzése

• Ezek szerint nem ismered a wikipédia lényegét. :)

Akkor mit is "támogatsz" tulajdonképpen? Merthogy éppen arról van szó, hogy a játékosok, azaz egyének versenyét szeretnék megrendezni. Nem pedig azt, hogy jöjjön a GF, és tegye közzé az összes tartalmat, amit a Metin2-ről tudni lehet.

Továbbra sem támogatom.

ub001.png

percu.jpg

facebook_icon_1.png

• Itt nem arról van szó hogy ki csinálja, hanem ha a játékosoknak KELL csinálni akkor legyen kompenzálva a fáradtság amit beleraknak.

Nem KELL, de ha a játékosok is segítenének, talán gyorsabb lenne a folyamat , hiszen már csak 3 ember maradt hivatalos szerkesztőnek, s nem csodálom, hogy aki csinálta a teamből már nem csinálja.(jóhát van aki közben már nem is csapat tagja) a laptörténetekből meg kiderül, hogy folyamatosan szerkesztik,ez is cak egy kattintás. (itt látszik az is, hogy vannak páran, akik önzetlenül is segítik a wikiseket)
    Másrészt, ha nem szerkesztőnek jelentkezik valaki, ott a lehetőség hibajelentést küldeni, akár itt is van olyan rész, de van nekik csetjük is, én már jeleztem ott elírást például.

13.2 A Sötét sárkányok. A fórum áthelyezés óta azóta sem elérhető ez a tartalom.

Valóban, sok ilyen téma van, mintha láttam volna ezzel kapcsolatban valahol írást, hogy ezek miatt is lehet pm-elni nekik.
    A wikin am megtalálható:
    http://wiki.metin2.hu/index.ph…%A1sok_jegyz%C3%A9ke/2013

És ne haragidjatok, de ezt a részt muszáj szpojlereznem, és reagálni, mert nekem mint főként fórum olvasónak (ritkán hozzászólónak), az ilyenektől áll égnek a hajam, hogy megmondjuk a tutit, jól kiosztjuk a szerkesztőket, aztán kiderül, hogy?

Nos, persze lehet morogni sztem, de ahogy a moderátor írta, először is azt kellene megérteni mi is a wiki lényege.
    Továbbra sem támogatom a javaslatot.

• Elphane! Köszönöm, hogy beidéztél én 2018-ban kezdtem a játékot. DE HA EGY ENNYIRE ALAPVETŐ leírás 2 ÉV ALATT NEM KAP HELYET AZ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK KÖZÖTT, akkor az egész WIKI értelmetlen.
    2018-ban ki keresné akár a gaya, akár a won leírását változásjegyzékben. Ott általában max félévig elég visszamenni hiszen jobb helyeken a módosítások már régen aktualizálva lettek a lapokon, vagy létre lett hozva a megfelelő leírás.

Itt: a leírások többsége vagy hiányos, vagy már nem teljesen aktuális Lásd Sárkánykő alkímia.

• Ezek szerint nem ismered a wikipédia lényegét. :)

Akkor mit is "támogatsz" tulajdonképpen? Merthogy éppen arról van szó, hogy a játékosok, azaz egyének versenyét szeretnék megrendezni. Nem pedig azt, hogy jöjjön a GF, és tegye közzé az összes tartalmat, amit a Metin2-ről tudni lehet.

Továbbra sem támogatom.

Perculia, te a "nagy" Wikipédiáról beszélsz. Az valóban arra van és arra való amit mondasz. Itt jelenleg egy játékról van szó ahol a szolgáltató feladata az, hogy a játékról információval lássa el a játékost. Meg lehet nézni bármelyik ma sikeres játékot, hogy hogyan kezelik ezt a kérdést. A legnagyobb nevek nem, hogy tájékoztatják a játékosokat de külön tartalmat készítenek a könnyebb megértéséhez.

Üzletileg is az a cég érdeke, hogy a játékos tájékoztatva legyen, hahó. Ha tudom miről van szó akkor könnyebben vonódok be, könnyebben kerülök olyan érzelmi hatás alá ami miatt pénzt költök. Az, hogy ezt ez az üzemeltető nem ismeri fel az miért a játékos felelőssége? Elmúlt 2005 de 2010 is, változnak az igények és változik az is, hogy üzletileg mi helyes.

Ne csodálkozzon a cég ha a játékosállomány kizárólag azokból áll akik régebben is játszottak és nem sikerül új játékosokat tömegével bevonni ha szívességnek kell érezzem azt is, hogy egyáltalán tájékoztasson arról, hogy miről szól a játéka.

Nevetséges és felháborító magatartás. A korrekt tájékoztatás alapvető elvárás és jár.

Én nem csináltam belőle titkot soha, bármikor ráköltök a játékra többszázezer forintot ha kell de az én kártyámról egy forintot nem fog többet lenyalni az üzemeltető amég nem látom azt, hogy akár csak egy pillanatig is foglalkozna mással mint a bekoka... ÖNFEJŰ gondolataival.

Ezért a hozzáállásért, hogy proaktívan segíteni szándékozok a közösség életét más játékoknál ajándék pólót és kupont küldtek. Itt meg konkrétan érezzem megtisztelve magam azért, mert elmondhattam a véleményemet és tanácsot adhattam szimplán a játék szeretete miatt. Érezzük a különbséget? Viccnek ez nagyon durva.

"Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

• Megkérdezhetem tőled, hogy hány szót írtál már wikire (a Metinesre, nem a szabad enciklopédiára, amit bárki ingyen szerkeszthet a világban)?
    Úgy talán jobban átjönne nekem az egész, amit itt próbálsz elindítani, ha évek óta szerkesztenéd egyedül és segítségre lenne szükséged. Így, hogy még egy sort sem írtál vagy jelentettél számunkra újabb dolgokat, hogy továbbítsuk megjelenésre abszurdnak gondolom feleslegesen elindítanod egy lavinát.
    Cél eléréshez először tegyünk le valamit, aztán...

Nem támogatom a javaslatot.

sirmusrsig.jpg

Sig by: IsidarMithrim

• Ez még viccnek is rossz, érdemben nem is szeretnék reagálni rá. Letettem az asztalra azt, hogy sok éve játszok a játékkal és rengeteg pénzt elköltöttem rá. Letettem azt, hogy megannyi ötlettel segítettem a csapatot erről és több régebbi profilról is. Megtettem azt is, hogy bár kijött ezer és ezer ennél kategóriákkal jobb játék, mindig visszatértem, mert szerettem ezt a játékot.

Most keletkezett egy igény (dehogy most, évekkel ezelőtt), hogy ugyanmákérem szánjon már rá egy kis időt vagy pénzt a szolgáltató és legyenek már naprakészek a Wikipédia oldalak minden nyelven. Erre te azt mondod, hogy előbb javítgassam évekig egyedül mielőtt ilyen luxuscikkekért kiáltok.

Nem. Tegyen le valamit végre a szolgáltató, hogy továbbra is játsszak és toljam be a pénzt amiből él. Így működik a szolgáltatásalapú rendszer. Szolgáltatsz, aztán pénzt kérsz érte. Itt évek óta elmarad a szolgáltatás, miért is nekem kéne törlesztenem az ő tartozásukat? Vicc.

"Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

• nos... ne essünk már át a ló egyik oldaláról, a másikra....
    A javaslatod eleve abból indul, hogy:

szervezzen a csapat egy eseményt amely keretei közt a játékosok valamilyen játékbeli jutalomért cserébe feltölthetik a Wikit friss tartalommal.

tehát te magad is arra ösztönöznéd a játékost, hogy ő maga segítse a wikit. Aztán itt már lassan birokra kelés lesz a vége...

A szolgáltató megtette azt, hogy lett magyar wiki. Évekig ezért is ment a huza-vona...
    Ezt is elértük, lett.

Segítetek benne önmagatoktól?
    (itt köszönöm meg azoknak akik igen, nagyon megkönnyítik a wiki csapat munkáját)

Jó ideig szerkesztettem a wikit... és az elején, mikor az összes adatot a 0-ról kellett odavarázsolni.
    Szóval szerintem itt aki ebbe a dologba felemelhetné a szavát, csak az aki már részese volt, akár csapat oldalon, akár segítőként.

Tudod te mekkora meló ez? Tudod hogy mindezt azért csináltuk/juk ingyen és bérmentve és mosolyogva, hogy legyen magyar leírás?
    Egy jó szót sem kaptunk... egyet sem...

Nehogymár azzal vagdalózzatok, hogy mert kötelessége a szolgáltatónak.
    A szolgáltató lehetőséget adott. Lehetőséget, hogy a wikipédia rendszerre épülő plusz leírás legyen a játékhoz. Hangsúlyozom wikipédia jellegű... ugye tudjuk ez mit jelent.
    Lehet jelentkezni szerkesztőnek, ha ennyire letettél már sokmindent az asztalra, ahogyan írtad, lehet a tapasztalatod megosztani a többiekkel, jószívvel.

A javaslatot túlzónak tartom, nem támogatom.

ui: megjegyzem egyik wiki sem tökéletes, a magyarban is vannak hiányosságok, de nem csak nálunk, van ahol meg olyan rész hiányzik , ami a magyaron már megvan.
    Másrészt, ha hiszitek ha nem, előre senki nem kap információkat. Ha ki is kerül extra, az pl a mostani béta teszt miatt volt (ezt Nightnak írom), hiszen ott előre lehetett tesztelni a még nem bekerült újításokat...

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"And I am feeling so small"

💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• dreamy, kiforgatod amit írtam.

Egy szóval nem mondtam, hogy ami eddig van nem jó. Azt sem mondtam, hogy nem vagyok rendkívül hálás azoknak akik eddig beletették a munkát. Azt kritizálom, hogy továbbra is arra a néhány emberre van hagyva ez a dolog.

Figyelj, van egy rendszer ami látszólag nem máködik egyik országban sem. Ennek az ereménye az, hogy szinte minden ország wikije elavult. Úgy gondolom, hogy a szolgáltató (nem a játékos csapat és végképp nem a játékosok!) felelőssége az, hogy ez újra értelmet nyerjen.

Ha nem voltam egyértelmű akkor most szeretném jelezni: rendkívül király az amit eddig csináltatok, tényleg. Emellett sajnos még mindig kevés és nem reális elvárás az, hogy tőletek várjuk akár mi akár a szolgáltató, hogy ezt ingyen, a szabadidőtökben megtegyétek.

Országonként összesen ~100 euró "költést" tart túlzónak Dalvin arra, hogy a Wikipédiák rendben legyenek. Én ezt egy rendkívül jó üzletnek tartom, ami a szolgáltatónak kvázi ingyen megoldaná egy problémáját, kiváltaná a játékosok szimpátiáját és létrehozna egy platformot ami végre naprakész.

Ez túlzó ötlet?

EDIT: jószívvel megosztom bárkivel a tapasztalatomat de köszönöm, ha van egy kis szabadidőm akkor inkább játszok, nem wikit szerkesztek. Nem azért, mert nem teszem szívesen hanem azért, mert NEM az én (vagy bármelyik másik játékos) feladata ez. Van egy játék, van egy szolgáltatás. A fejlesztő felelőssége, hogy ehhez leírást adjon. Vagy ha lusta akkor ne adjon hanem ahogy a javaslatom is szorgalmazza, ösztönözze valahogyan azt, hogy ezt a játékosok megtegyék. Lehet persze várni, hogy magától megjavul a rendszer, látjuk mi a vége.

EDIT2: arra építeni egy érvet, hogy "ha volt már benne részed" nettó mellébeszélés, ne haragudj meg. Csak akkor kritizáljam az utak minőségét ha építettem már utat? Csak akkor szóljak be a villanyszerelőnek, hogy ég a falban a vezeték ha már kábeleztem lakást? Ez nem így működik véleményem szerint.

Edited once, last by szabovalentin ().

• Ezt a jutalmazós dolgot nem tudom támogatni.
    Ha valaki csinálja akkor azt jó szívvel tegye ne pedig mert jutalmat kap érte... Az életben se kapsz jutalmat ha segítel valakinek és nem is azért kell, ha valaki csak azért teszi az régen rossz sajnos. :)

• Az életben se kapsz jutalmat ha segítel valakinek és nem is azért kell, ha valaki csak azért teszi az régen rossz sajnos.

Ez egy munka, drága. A játékfejlesztés és az ahhoz tartozó közösség menedzselése egy munka, nem jótékonykodás. Ezt minden normális játékban egy lokalizációért felelős un. Community Manager látja el (országonként!). Általában ő kezeli a fórumot, ő kezeli a közösségi oldalakat, ő koordinálja a játék lokalizált információinak a megfelelő disztribúcióját. Ergo egy valamit magára (és játékosaira) adó cégnél erre van országonként egy dedikált ember aki teljes munkaidőben ezzel foglalkozik, ugyanis igényel ennyi munkát.

A GF ezt kvázi ingyen akarja elvégeztetni a játékosokkal, ennek ellenére ez soha nem is volt és soha nem is lesz a játékosok feladata.

Az utóbbi években szinte csak negatív példaként hoztam fel ezt a céget viszont be kell vallanom, hogy ennek nem egyedül a 2000-es évek elején ragadt céges kultúrájuk az oka hanem az is, hogy mi, játékosok mit tűrünk el. Tudnék politikai példát hozni de nem ide való.

El kell ismernem, hogy itt a többség a céggel együtt bőven lemaradt fejben évekkel. El kell ismernem azt is, hogy nektek nagyon nagyon nehéz olyan dolgot tenni ami a javatokat szolgálja. Lenyeltek mindent és tapsoltok hozzá.

Van egy nem naprakész wikink. Tény. Ezt magától senki nem fogja teljesen naprakészen tartani motiváció nélkül. Tény. Ennek ellenére tiltakoztok azellen, hogy szegény GF nehogy kiosszon ingyen párszáz eurót, hogy évek lemaradását és hanyagságát behozza. Ezek után semmit nem tudok mondani ami az érdekeiteket szolgálná. Őszintén sajnálom de be kell valljam, hogy köztetek én vagyok a kisebbség és bár tudom, hogy ez mivel jár hosszútávon, elkeserítő de ha ezt akarjátok akkor éljetek együtt azzal amit kértek és állítotok.

Szeretném megkérni az egyik moderátort, hogy zárja a témát, úgy gondolom nem érdemes ezt folytatni.
    Köszönöm a hozzászólásokat.

:hail:

A sértegetés nem idevaló.
    Figyelmeztetés!
    Dreamy

• Ezt a jutalmazós dolgot nem tudom támogatni.
    Ha valaki csinálja akkor azt jó szívvel tegye ne pedig mert jutalmat kap érte... Az életben se kapsz jutalmat ha segítel valakinek és nem is azért kell, ha valaki csak azért teszi az régen rossz sajnos. :)

Szóval ezt csak jó szívvel lehet tenni? Jó szívvel az időnket áldozzuk fel, segítsünk valakinek valamibe mikor Ő a legapróbb részletekig semmibe nézi minket. Ha csak a jó szivet emlegetjük akkor szeretnék végre egy +9-es fekete tűz vértet, lehetne más is jó szívű. Kutya kötelessége lenne a gameforgnak naprakésszé tennie a dolgokat, csak amíg így állunk MO-n addig eszébe sem fog jutni. Meg kell nézni a Román és a Magyar szerók különbségét és egyből kijön a lényeges dolog.

114 8| Minek tovább fejlődni? Így sem esik semmi :D :thumbdown:

• Témanyitó kérésére zártam. Dreamy

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"And I am feeling so small"

💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍