Wikipédia frissítésének ösztönzése

• - Javaslat címe: Wikipédia frissítésének ösztönzése

- Javaslat lényege: szervezzen a csapat egy eseményt amely keretei közt a játékosok valamilyen játékbeli jutalomért cserébe feltölthetik a Wikit friss tartalommal.

- A javaslat részletes kifejtése: Sziasztok! A Wikipédia elavult. Rengeteg (fontos) információ hiányzik róla magyar nyelven, mi rendszeresen kényszerülünk arra, hogy az új tartalmakkal kapcsolatos infókat angol vagy német nyelvű Wikiről halásszuk össze. Úgy gondolom hasznos és időszerű lenne ha minden jelenlegi tudás át lenne emelve a német és angol fórumról a magyarra. Ha a csapat szervezne egy eseményt amely keretei közt a játékosok tölthetik fel tartalommal a Wikit és a moderátornak csak jóvá kellene hagynia a módosításokat, úgy szerintem egy 7 napos pediódus alatt lazán a német wiki szintjére lehetne hozni a magyar.

• Az új játékosoknak jó, hiszen megtalálják a friss rendszerek és tárgyak leírásait.
    • A régi játékosoknak jó, hiszen segíthetnek valamilyen jutalomért cserébe az újaknak.
    • A csapatnak jó, hiszen nem apró változtatásonként lenne áthozva az a tetemes mennyiségű információ hanem rövid idő leforgása alatt.

A projekt kivitelezése 2 lépésben tudna véleményem szerint megvalósulni, ezek alapján történne a jutalmazás is:

• Információ eltérés listázása (mi az ami nincs meg a magyar wikin vagy nem friss információ).
    • Adatok fordítása magyarra és feltöltés a Wiki nyelvezete szerint.

A listázást akár itt fórumon is meg lehetne oldani, egy külön témában. A 3 legtöbb valós adateltérést jelző játékos jutalmazása az alábbiak lennének:

• 30 eurós kupon
    • 20 eurós kupon
    • 10 eurós kupon

Az összes többi játékos aki legalább 1 olyan eltérést jelez amit korábban senki a témában, szintén kap valami apróságot, például 7 napos EXP és Tárgydrop bónuszt.

Az adatok lefordítása és Wiki nyelvezet szerinti formázása nagyobb meló és több időbefektetést igényel, ezért a jutalmazás is ennek megfelelően módosulna:

• 60 eurós kupon
    • 30 eurós kupon
    • 10 eurós kupon
    • 5 eurós kupon
    • 30 napos EXP bónusz

Továbbá mindenki aki legalább 3 oldal frissítéséhez eredményesen hozzájárult (elfogadásra került az általa beküldött módosítási javaslat) valami apróságban részesülne, például: 14 napos EXP és Tárgydrop bónusz.

A játék fejlesztői ezt maguktól soha nem fogják priorizálni, a csapatnak a mellékelt ábra szerint erre nincs magától ideje (nagyon sok munka, megérthető), így viszont rövid idő leforgása alatt és relatíve kevés koordinációs problémával letudható lenne (akár az összes országban) a Wikipédia lokalizált frissítése.

:sk07:

"Ha egyszer meghoztuk a döntést, a legjobb ellenérv előtt is be kell zárni a fület: ez az erős karakter jele. Tehát az ostobaság alkalmi akarása."

• És ez miért csak ilyen "hatalmas" összegek mellett menne?
    Mindég leírják, hogy lehet jelentkezni szerkesztőnek....

Az ötlet maga nem rossz, de így nem támogatom, hisz ha ennyire zavar, hogy a magyar elmaradottabb, akkor eddig is lehetett volna segíteni a wikiseket.
    (bár elég sokmindenben mostanában haladtak)

• Sziasztok.

Én támogatom a javaslatot. Alap lenne, ha van egy játék (ami több nyelven elérhető), minden információ elérhetőnek kellene lenni a saját nyelveden. Én folyamatosan böngészem az összes idegen nyelvű wikit, hátha valahol le van írva pl az új Yut-Nori, vagy a 18.4 változásaival kapcsolatos információk. A jutalmazásba nem biztos, hogy bele mennek, de hátha :)

• Sziasztok!

Ez szerintem is egy elég érdekes ötlet. Sajnos nem tudom azt sem mennyire lenne nagy a lelkesedés még jutalmak mellett is. Hiszen most is bárkinek adott lenne a lehetőség, de csak nagyon ritkán szerkeszt bele a wikibe felhasználó. És az is csak valami információ módosítás általában. (Legalább is régebbről ez a tapasztalatom). A wiki nyelvezete szerencsére nem túl bonyolult, így bárki számára könnyen megtanulható. De azt is tudni kell, hogy a wiki szerkesztése igen sok időt emészt fel, még ha az első ránézésre nem is látszik, én is meglepődtem néha, hogy mennyi időt vitt el egy rövidnek hitt dolog megszerkesztése.
    Viszont ahhoz, hogy tényleg viszonylag rövid idő alatt sok új információ kerülhessen a wikire amellett, hogy sokan rászánnának napi 2-3 órát legalább valahogy koordinálhatónak kellene lennie a dolgoknak, mert ha egy időben mindenki neki esik egy adott résznek és azt akarja szerkeszteni, annak nem sok értelme lenne.
    Amikor ki lenne listázva, hogy mi a szükséges, az után személyre szabottan ki lenne osztva, hogy ki, mit csináljon majd? Vagy hogy gondoltad? Ez nem jött át nekem most teljesen.

Mivel igen közel állt hozzám a wiki valamikor, és sok időt töltöttem a szerkesztésével, jó lenne ha megtörténne ez a ráncfelvarrás és jó szolgálatot tudna tenni a közösségnek. Úgyhogy én támogatom a javaslatot! :)

• Azért nem nagyon hiszem, hogy sok embernek annyi szabadideje lenne, hogy a napi elfoglaltsága mellett, erre is tudna szánni 2-3 órát. Nem beszélve arról, hogy esetleg még játszani is szeretne. :)
    Viszont teljesen jogos, hogy ne essen neki mindenki egyszerre ugyanazon a téma szerkesztéséhez, koordinálni kellene.
    Ez ötlet tetszik, szerintem még kivitelezhető is lenne. Akár még eventnek is lehetne nevezni. :)

Támogatom.

• Ünneprontó leszek: Nem támogatom a javaslatot!

1. Irreálisan magas jutalomösszegek vannak megnevezve adateltérés gyűjtésért.
    2. Nem derül ki, hogy melyik ország wikijéről szeretnétek fordítani? Mint az exp gyűrűs témában kiderült, egyik sem szentírás. Ha lefordítjuk az angolt azzal átemeljük a magyar wiki hibái helyett az angolét, aminek nagyon sok értelmét nem látom. A jutalmazás itt is túl erősre sikeredett, ezt senki nem fogja jóváhagyni.
    3. A wiki szerkesztése mindenki előtt nyitott lehetőség. Persze, van vele macera, de akkor sem egy olyan kiváltság ami elérhetetlen lenne a nagy többség számára.

Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

• Én eddig is 328923489 oldalt szerkesztettem. Mindenki előtt nyitott a lehetőség. Ez a wiki lényege, mindenki lehet szerkesztő. A metin2 szerkesztése meg a játék szeretetéből, jobbátételéből és a játékostársak segítéséről kéne szóljon. irreálisnak vélem ezért jutalom osztását, amikor "főállás" wiki team tag meg szerintem egy vasat sem kap érte. Pedig tuti sokat ténykedik.

Edited once, last by SunCo ().

• Nekem erről teljesen más a véleményem. Szerintem egyáltalán nem a játékosoknak ( Felhasználónak ) kéne szerkeszteni a wikit hanem az üzemeltetőnek , szolgáltatónak lenne kutya kötelessége felhasználói dokumentációt kiadnia, és gondoskodni az adott felhasználó országának nyelvén ezt nyilvánossá tennie. Nem fél információkat vagy semmit sem adva az úgynevezett "ingyenes" játékhoz.
    Ez az ötlet ami itt le lett írva szép és jó, de szerintem akkor se a játékosok dolga lenne. Nem tartom eltúlzottnak a díjazást se hisz a játéknak eleve használható wikivel kellett volna érkeznie , amit folyamatosan frissített a SZOLGÁLTATÓ.

• Ebben is van valami. Van is wikis csapattag. A szerkesztések történetéből látom is, hogy sokat ténykedik. De azért azt is lássuk be, hogy ez egy hatalmas munka, ami a több szem többet lát alapon könnyebb. Nem feltétlen kell mindenkinek wikit szerkesztenie. Ha hibát találsz elküldöd nekik és megcsinálják talán.

Szóval a gf oldaláról szerkesztgetik az oldalt. Na az viszont nincs meghatározva, hogy mikor meg mennyire meg stb. Vegyünk egy példát. bekerül egy új pálya, vagy bekerül egy új pet. Hetek hónapok lehet, mire kiderül mi meg hogy. Meg kiderül mit és hogyan. Ha egyből szerkesztené a gf akkor értelme nem maradna, mivel semmi felfedeznivaló nem lenne. De ha meg rájuk várunk, hogy valami bekerüljön...

Szumma szummárum: Teszik ők a dolguk ahogy látom, de ha igazán naprakész és finomságokkal és trükkökkel tippekkel és apró csinnya-binnya tartalommal megtűzdelt wikit akarsz, akkor szerkesszed te.

Amúgy azzal én is egyetértenék, hogy ezt a német wiki majmolós fapados felületet már ráncba lehetne szedni. Sok másik ország wikije ettől 10x szebb, és a modern kor elvárásainak jobban megfelel. Pld egy olasz wiki, ami etalon kategória. De még egy angol sem rossz. Dehát itt még a wiki forrásszövegében is látszik, hogy a németből van átvéve. Televan német kategóriákkal, kommentekkel.

De természetesen ez hatalmas munka. Persze ha valaki felhasználó ennek vállalná az oroszlánrészét. Na az tényleg honorálható lenne. De ilyen 1-2 hozzáadott gondolatok, meg hibajelzések nem.

SC.

• Szedernek teljesen igaza van ez egy fizetős játék és még én szerkesszem a wikit, a szolgáltató meg hátra dől és felteszi a kezét az asztalra.

Az autózás koronázatlan királya :)

Edited once, last by MrK85 ().

• Támogatom a javaslatot. Én az angol wikit nézegetem, az is eléggé hiányos, de sok tekintetben jobb mint a magyar. A 30 euros díj eltúlzott lenne? ?( Egy fő kapná, a magam részéről nem tartom túl soknak. A wikiket szerintem a közösségnek kellene javítgatni, a team tagnak a formai, tartalmi helyességért kellene felelni, nem? A mobok által adott expek, ellenük defek stb., sok lehetőséget kínálnak a javításra. Az egyes kasztok leírásán is lehetne javítani, térképek is elég bénák. Úgy összességében az újabb tartalmakat, verziókat nem követi már régen a magyar wiki.

• Wikin olyan információk is szerepelnek, amit ugye egy játékos nem tudhat, ergó honnan is szerezhetne oda illő információt? Beollózza más nemzetiségű wikiről, ahol talán szintén ollózás történt egy téves vagy már idejét múlt, megváltoztatott információról. Így az információ megeshet, hogy nem fedi a valóságot. Frissen tartani nem kis munka, hisz zajlik ez a balanszolás, növelik, csökkentik a szörnyek életét, erejét, védelmét stb stb. Na ezt egy mezei játékos nem láthatja, elvégre nincs rálátása az ilyen dolgokra, nem tudom a team-en belül van-e valakinek, hogy például a Káosz lelke nevű szörnynek 25% ököl ellenállása van és a többi, bár az ilyen védelmeket nem tüntetik fel sehol, szóval tárgytalan téma, de a mélyebb információkat a játékosok nem látják, aminek bizonyos részei fent vannak wikin. Másfelől pedig sokan nem is tudják, mi hogyan működik és mi a szerepe a játékban, erre pénzt áldozni meg kinek érné meg? Gameforge-nak biztosan nem. Nyitott a wiki szerkésztésének a lehetősége bárki előtt, aki úgy érzi ingyen munkát vállalna :D, bár kétlem, hogy sokan vannak a játékosok között, akik konyítanak a wiki nyelvezetén, ha valami egyedi lapot kéne létrehozni. Annak idején, mikor még nem volt hivatalos magyar nyelvű wiki a metin2-höz, volt egy nem hivatalos verzió, amit szívesen töltöttem információval, de mivel már van hivatalos, amit a forgalmazó működtet, miért is csináljam helyettük? :)
    Nem támogatom.

54632ed041.png
    Lézerkard : 35 Kő
    Bébléd: 21 Kő eddig

„Egy csomó olyan dolog van, amit eldobhatnánk,
    ha nem félnénk attól, hogy valaki felveszi őket.”
    /Oscar Wilde/

• Továbbra is támogatom!
    Itt nem arról van szó hogy ki csinálja, hanem ha a játékosoknak KELL csinálni akkor legyen kompenzálva a fáradtság amit beleraknak.

Off : De ha már arról lenne szó ki csinálja azt mondanám igen is az üzemeltető adjon ki komplett leírást minden frissítéskor mit miért és hogyan.
    EGYSZER megtörtént már. 13.2 A Sötét sárkányok. A fórum áthelyezés óta azóta sem elérhető ez a tartalom.
    Nem értem, miért lenne ez probléma? Mert tudnánk mit kell csinálni?De mennyi időbe telik megcsinálni?Hányszor mondja a játék mire elérsz valamit, hogy Ó a francba nem sikerült és ehhez hasonlók? Nem hogy még tapasztaljam is ki. Ha valamit esetleg nem úgy csinálok akkor meg kezdjek másik karit?(92/94es biosz).
    Ezzel kapcsolatban egy furcsaság: Hogy került az angol Wikire ki a jelenlegi Yut-nori díjak tartalma? Azt nem mondja senki hogy már az első nap valaki összeszedett 18732563 db misztikus töredéket és kinyitogatott minden ládából 400 db-ot hogy megtudja miket adhat.Ez valamilyen Gf-es infó volt. Akkor miért nem lehet egy azaz EGY közös Wiki amire az üzemeltető kirakja az infókat?(de ha csak a játékosok infóit... miért kell 20 wiki? nem lehetne 1?)

Night

Jedi Lvl 120. Már nincs mit tanulni a karival :rolleyes:

• Teljes mértékben egyetértek. a magyar nyelvű wikin fele annyi információ van mint például az angolon. A magyaron egy szó sem esik arról, hogy hogyan juthatsz például WON-hoz, vagy GAYA-hoz. A térgyak esetében sincs leírva sehol, hogy előfordulhat, hogy a tárgy "szintet lép" és ha nem elég magas a szinted, a játék nem engedi "feljebb húzni". Már nem is tudom hogy mit akartam feljebb húzni, de miután 2-őt betörtem elkapott a "harci ideg" átadtam a tárgyat egy magasabb szintű karinak, és sikerült húzni rajta majd amikor visszaadtam kiírta a gép hogy 15. szinttől én voltam 13. A szintednek megfelelő fejlesztésről egy tárgynál sincs szó. lehet, hogy a csatapajzs +0 1-es szinttől használhatod míg a csatapajzs +9 mér 5. szintet igényel.
    Maximálisan egyetértek Night-al. Ha már wiki igenis írjuk ki ha a tárgy fejlesztés során szintet lép, mik az esélyeink, a fejlesztésre, és pontosítsuk, illetve aktualizáljuk a témákat.
    csak néhány példa:
    1. múlt hét óta a sárkánykövek csak 24 óráig vannak a leltáradban.
    2. most már nem 4 sárkánykő kell a fejlesztéshez, elég kettő.
    3. A fejleszthető hátasok esetén például jó lenne tudni, mindenképpen kel nekem ló és fejlődés tekercse illetve a ló küldetések, vagy van más mód is (tudom hogy van csak leírva nincs)

• Szóval, a wiki szerkesztése minden hozzáértőnek adott, ahogyan eddig is. A jutalmakat érte pedig teljesen túlzónak tartom.
    A hibás, avagy pontatlan oldalak jelzésére megvan a lehetőség. Akár itt, a fórumon is (hibajelentések).

Nem találsz egy fontosnak vélt infót a magyar Metin2 wikin? Ha tudod a megoldást, szerkeszd az oldalt, vagy küldd el az infót az egyik szerkesztőnek. Amennyiben nem, akkor kérdezz rá a játékostársaidtól, vagy a teamtagoktól. Majd a kapott információt add át. S íme, a wiki máris újabb információval bővült! Ez is lehet egyfajta jutalom, nem igaz?

Ha valaki wiki-szerkesztőnek szeretne jelentkezni, az is lehetséges; PM-ben megteheti.

Tehát témánál maradva: a javaslatot nem támogatom.

ub001.png

percu.jpg

facebook_icon_1.png

• Én azt nem értem hogy miért nekünk kell szerkeszteni a wikit.
    Ezt magyarázza már meg nekem valaki miért a mi dolgunk :cursing::airborne:
    mindig támogatom

Az autózás koronázatlan királya :)

• Támogatom!

Mégpedig azért mert kicsit a team és bizonyos emberek átestek a ló tulsó oldalára a magyarázattal, bárki szerkesztheti de mégis miért tenné? Miért kellene nekünk szerkeszteni mikor elvileg üzleti szempontból pont hogy naprakész és frissnek kellene lennie a GF jóvoltából hogy a játékosok jól érezzék magukat. Pont olyan vicc mint amikor kerek perec 0 infot kapunk és találjátok ki magatok dolgokkal dobálózik a GF. Nem azért járunk fórumra, wikire, a játékba hogy ott is dolgozzunk azért hogy utána játszani tudjunk.

114 8| Minek tovább fejlődni? Így sem esik semmi :D :thumbdown: