BOSS ládák exp tartalma

• - Javaslat címe: BOSS ládák %-os EXP nyitása

- Javaslat lényege: A BOSS ládák nyitásakor való fix EXP helyett, a tapasztalatot %-ban kapjuk szintünkhöz viszonyítva.

- A javaslat részletes kifejtése: A BOSS ládákból 50.000-500.000-ig nyithatunk EXP-t, ami kis szinten elég magas EXP-nek számít, viszont nagy szinten ez elenyésző, főleg ha 80 feletti karakterrel nyitjuk. Ezt kellene változtatni %-os EXP-re.

Például a sárgatigris ládája, kilencfarkú ládája (minden nem 90es mappon lévő boss) : 0.25% ; 0.5% ; 0.75%-ot adna
    a Sötétség ládája pedig: 0.4% ; 0.8% ; 1%-ot adna

Ezzel kiküszöbölve azt hogy 1-es szintű karakterek láda nyitogatásból felszinteljenek 20-ra, illetve a 90-es karakterrel is lenne értelme EXP-t nyitni a ládákból és ne pedig a fejünket fogjuk, hogy ha nyitunk 50k EXP-t.

"Ami nem öl meg, az XP-t ad."

• Sziasztok!

Valóban több értelme lenne mint most.
    Így tőlem is megy; Támogatom a javaslatot!
    Szívesebben ütnék, nyitnék ládát így...

Minato85

Az élet túl rövid, másoknak felelj meg! Tedd azt, amit tenned kell, de soha ne bánd meg!
    Egyszer élsz! Tied a döntés: A lehetőségeid mennyire használod ki!

• Tudom, szélsőséges példa, de ha lv100-ról lv101-re 100 darab Sötétség ládájával fel lehet fejlődni az szerintem nem tesz jót. Az EXP és a Yang jelen pillanatban kis értékű nyereményként van betéve a láda droplistájába, ettől kezdve viszont az EXP lenne a főnyeremény. A javaslatot túlzónak tartom és nem támogatom.

Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs

• Ez mondjuk jogos.... talán az 1%, szint alapján tényleg túlzás. Bár van egy másik vonzata is a dolognak, hogy a Sötétség Láda értéke nem volna olyan nevetséges mint most... de ez persze mellékes és off.

A Javaslat így nézve átdolgozást Igényel, amit a témanyitótól szeretnék kérni.
    Szóval Ghosryder, kérlek gondold át a megadott értékeket, de továbbra is Támogatom a %-os alap-ötleted, egyelőre konkrét értékek nélkül.

• Nem Támogatom.
    Dalvinnal kell egyetértsek. Nem tartom fair-nek hogy valaki pl 200 ládából szinteljen. Ez egyenértékű lenne a yangért Xp vásárlással.Szerintem a Metin2 nem az a játék.

Jedi Lvl 120. Már nincs mit tanulni a karival :rolleyes:

• Nos... valahol igenis jó ötlet, hogy ne fix expet, hanem %-os expet adjon a láda, a karakter szintjének megfelelően.
    Nézzük csak meg azt az exp táblát:
    http://wiki.metin2.hu/index.php/EXP

Az fair, hogy valaki egy ládanyitással 15-ös szintű lesz? Mert szerintem akkor az sem az....

Nézzünk bele a ládákba is, ha a wikik nem csalnak, hogy kerülhetett egy csak magas szintű bossok által megszererezhető ládába kevesebb exp, mint az előtte levő kisebb bossokéba? 200-300k közti expet ad pl sárga tigris, 9farkú, stb, sötét ládába hogy kerülhet akkor ennél jóval kevesebb? (de ez más tészta)

Számolgassunk kicsit...
    Mondjuk vegyük azt, hogy 90-ről 91-re kb. 1 MILLIÁRD exp kell... kimondani is sok.
    Lehet túlzó az 1% , ami jelen esetben 10 millió expet jelentene, de ugye ez volt a témanyitó által megadott maximum...

Ez azt jelenti, hogy ha a magasságos fentiek velünk vannak 100 ládából szintelünk... no most azt tudjuk , hogy ilyen lehetetlen :D

Kanyarodjunk vissza a mostani állapothoz:
    jelenleg sötétládában: 50-500k exp, ha csak 50k-kat nyitunk (ami kizárt), akkor a szinteléshez 20 ezer ládára van szükség, ha csak 500k-at, akkor 2000... (ami szintén lehetetlen).... nincs az a ládamennyiség jelenleg ami ezt fedezné :)

Térjünk vissza a %-os exphez...

Én azt mondom, a példámban, a 10 millió exp (1%) túlzó, de lehetne pl a fele 0,5% a max (ami ebben az esetben 5m exp lenne), és mondjuk a mostani maximum exp az 500k az alja, azaz a 0,05%.
    Ekkor is minimum 200 ládát kellene nyitnunk úgy, hogy csakis a full exp legyen benne ahhoz, hogy szinteljünk, de ez matematikailag szinte lehetetlen , hiszen közel 70 féle egyéb cucc nyitható, tehát ennek az esélyét majd a matekosok jól leírják ide, de én viszonylag kicsinek tartom....

Én javaslom a témanyitónak, hogy csökkentse az értéket 0,05-0,5% expre ládánként :) (szerintem ez elfogadható lenne a gf-nek is)

Halkan még megjegyzem:
    "Ha meghal a karakter helyben éledéskor 3% EXP-t veszíthet a karakter." , ja persze, ez nem számít ... hát mi az a 3% az 1 milliárdhoz ilyenkor :)

Száz szónak is egy a vége, támogatom, mert ideje lenne (de ezt már többször leírtam), az összes ládát megreformálni. (nem csak az expet, minden mást).

„A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük. Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” - Helen Keller

"And I am feeling so small"

💜"Nem is kell tudni mindent, csak akkor ne mutassuk azt, hogy tudunk mindent."💜

"A gonoszság olyan hideg fény, amelyben minden elveszíti a színét, és ráadásul örökre." - Alessandro Baricco

❤️🧡💛💚💙💜🤎🖤🤍

• Az ötletet Támogatom. Rohanó világunkban munka mellett egy játékos 7-8 évet játszik mire eljut 80-90es szintre. A ládák jelenlegi exp dropja szerintem csak felbosszantja az embereket ha ládát nyitnak , mert a yangjukért cserébe 50k exp nem éppen reáli mikor magasabb szinten egy mob lehet többet ad, de jóval kevesebb yangot.

„Az erő nem a fizikai képességekből fakad.
    A legyőzhetetlen akarat a forrása.”

• A magam részéről per pill felesleges tartalomnak tartom az exp-t a ládában. Még úgy is, hogy szintel a karim. Engem bosszant ez a tartalom, tehát nekem sok amennyi jön arányaiban. (De eszembe nem jutott volna ezzel szintelni kis karit.) Viszont megértem, hogy magasabb szinten meg pont azért bosszantó, mert annyit ér, mint lepkefing harmatos reggelen.

Nem kívánom átszámolni Dreamy levezetését, de úgy vélem jól rávilágított arra, hogy arányaiban még így is rohadt sokat kéne nyitni ahhoz, hogy ládával lehessen szintelni.

Tehát részemről támogatom ezt a változást.