Discordia-Continuum összevonás

 • Kibeszélő
 • Játék

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Discordia-Continuum összevonás

  • Sziasztok!Discordia és Continuum szerver összevonása megmenthetné valamelyest a Discordián játszó karakterek sorsát, hiszen a haladás perpillanat szinte lehetetlen. A szerver elég régóta haldoklik, kék map1-en max 10 bolt, és pár játékos található a legforgalmasabb órákban. Az árakhoz nem is fűznék semmit, csak leírnék párat. Antik alkik, zafír 150m, rubin 400-500, jáde 200, gyémánt 200, ónix 100. A kk árak is az egekben, aura, penge 5-7m. Nyilván ezekkel csak szemléltetni akartam, de minden keresett dolognak az ára ennyire drasztikusan van az égben. Nem tudnék hátrányt felsorolni az összevonás tekintetében, sokan azzal jönnek, hogy 10 éves karik ellen mit érne egy Discordiás 1 éves kari, hát aki rendesen játszott, annak mára már semmi elmaradása nincs. Ezt bizonyítani is tudom, ha valakit érdekel.
   A célja ennek a threadnek - minél több vélemény meghallgatása, és esetleg egy petíció indítása az összevonás mellett.Yakiro
 • Nem is játszol ott. Szerintem nem kéne mások sorsáról döntést indítanod úgy. Amúgy sem hiszem, hogy az összevonás kérsére megy. Na meg ha belegondolunk pár 100 ember miatt több ezer ember szerverét szétgányolni az egyesítéssel. És ha nem csal az emlékezetem előbb a világjáró hegy szokott volt jönni.

  Nem szeretem az ilyen hangulat gerjesztést. De végülis hatásos, hiszen a saját jóslatát váltotta ki.

  Discordia szerver májusban volt 1 éves. Szégyen lenne egy összevonás kapásból. És mindezek mellett meg lacerta egyedi új tartalma már mindenkié. Mivel várhatóan képtelenek voltak megoldani. Ennyi erővel őket is be kell zárni.

  SC.
 • Nem hiszem, hogy sokan bíztak volna Discordiában annyira mint én. És legfeljebb néhány még ott játszó sajnálja jobban, hogy a reményeim nem váltak valóra. Mostanra én se látok jobb megoldást mint az ott lévők "kimentését" Continuumra, és a következtetések levonását a jövőbeni esetleges új szerverekkel kapcsolatban.
  Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs
 • Nem hiszem hogy én és sokan mások azért öltek bele több mint 1 évnyi munkát meg temérdek pénzt egy új szerverbe, hogy utána odavágják continuumhoz. Totálisan kikukázva, ami addigra össze lett hozva. nem kell itt összevonás! Világjáró jegy kell. aztán aki akar menjen amerre lát. nem feltétlenül kell mindenkire ráeröltetni a continuumozást. Nem véletlenül kezdtem én is és sokan mások is új szerverbe.

  És ugye már lacerta is mehet a levesbe. Azokat sajnálom, akik odamentek és most az egyediség is odavan. Van aki contiról ment discora és discoról lacertára. Na abból lett csak igazán bolond csinálva.

  100 szónak is 1 a vége. 1 éves szervert nem kell összevonogatni. Ezt tudhatták, mikor megnyitották, hogy ha nem lesz tele mi lesz. Szerverváltó aztán menjenek amerre akarnak. Vagy éppen aki unja conti tömegnyomorát az lehet épp discordiázna. Csak nem volt kedve teljesen nulláról új karaktert csinálnia.

  SC.
 • inkább a világjáró jegy, mint az összevonás...ha itt nem tudsz mit csinálni ott mit fogsz? Azon kívül hogy megy a rinya hogy ez meg az milyen drága..játszani kell, nem dcbe berakni a karit aztán lesz ami lesz...oké, hogy neked elvileg hu de megvan mindened...azért azt ne felejtsük el; hogy kinek hogyhan milyen módon lettek cuccai..talán pont ezek miatt is **** be a szerver mert egy két ember totálisan ellehetetlenítette a többi játékos vásárlási lehetőségét, mert olyan árakat kreáltak , mert ők rohadtul megtehetik...aztán most vissza nyal a fagyi mert megy a sírás, és pont az ő részükről.

  Figyelmeztetés
  trágár tartalom
  ninnalány

  The post was edited 1 time, last by ninnalany ().

 • de most komolyan ti mit gondoltatok hogy majd évek múlva is virágozni fog discordia? ez már nem az a világ gyerekek, mesében éltek:D most ez az uj szero is.. én nagyon örülök hogy nem játszok és nem költök erre a hulladék játékra, annak meg még jobban örülök hogy valaki költ és még jobban lehuzza a gf:D az ilyeneket nem tudom sajnálni, még komolyan hisztek ebben a játékban? ne legyetek már nevetségesek.. tartozkodom mert nekem tökmind1 mit csinálnak már ezzel a játékkal, felőlem be is zárhat
 • SunCo, ahogy mondod, nem nagyon játszok már, bioszt adok, meg tolok egy két nemerét, és ennek szerinted mi az oka? Mi értelme a játéknak egy halott szerveren? Ebből fakadóan Contin nyilván játszanék, mint sok más Discordiás player, csak hát az esély nincs megadva. :)

  Maszatka, ez eléggé unalmas már, nem én rontottam el az alkik, és az kk-k árát, nyilván voltak olyan dolgok, amiket túlfizettem, 1-2 pet, óceán cipő, amiből 1db van a szerón :D nyilván ezzel az egész szervert elrontottam :D

  A "sírásnak" meg oka van, játszani szeretnék, de nincs értelme Discordián, Contin sokkal több.
  A világjáró jegyet se tartom jó ötletnek, nyilván kevés embernek van egy karija aki picit komolyabban játszik, speciel nekem 6-ot kéne átvinnem, ami nem 2 sé, és nem, nem önös érdekekből szeretném ezt az összevonást, csak Discordia rég halott, leáldozott már ennek a szervernek.
 • Teljesen egyetertek Maszatkaval. A nagy helyzet az, hogy az nyit osszevonasos posztot akinek oroszlanresz jutott a szero piacanak tonkretetelebol es miert nem jatszol Yakiro? mert nincs kin eloskodnod, kelelne az uj terep! A javaslat szerintem baromsag, vilagjaro jegy lenne az optimalis, hogy a hienak elhuzhassanak dc karistol, mindenestol a fenebe akik meg ottmaradnak a romokon normalizalhatjak a szervert, hatha, de csak hatha helyre lehetne billenteni a piacot, mert itt indul a jatszhato szerver fogalma a nagykozonseg szamara.

  De nezzuk bovebben, mert ugye nem art ismerni a problemat es Dalvin szavaival elve levonni a konzekvenciat az esetleges eljovendo szerverek kapcsan.
  Induljunk onnan ahol logikailag megalapozott, az elejerol!

  DC, a tortenet itt kezdodik es kezdetben 2-3 jatekos arversenyevel, akik naponta 500K es 1 millio jang kozott emeltek fel a keszsegkonyvek arait, csak azert, hogy ok juthassanak hozza es mivel DC-bol volt ingyenpenz, semmi sem volt draga. Itt szuletett Yakiro legalabb olyan zsenialis otlete, mint a mostani! Ki kell utni Pyrot meg a haverjait DC-bol, mert 500Ft-al olcsobban adja a jangot facebookon , mint ahogy Yakiro adna, ez igy ugye nem buli. Kozben masok is palyaztak piacvezeto jangarusito cimre es csakhamar lett egy DC *** mindenfele mesecunamival fuszerezve, valamint egy kisebb nepvandorlas, kek biribol pirosba es sargaba majd kekbol pirosba. Az sem szolt masrol csak arrol, ki tudja majd honap vegen a villanyszamlat es a kalacsot a metinbol fedezni! Itt jegyeznem meg, hogy ezek fenyeben a fenti ketszinuskodessel kevert alszentseg tobb, mint hanyingerkelto.
  Viszont! Milyen hatassal voltak mindezen folyamatok egy atlag jatekos metines elorejutasi lehetosegire? Katasztrofalis hatassal. Minden alap dolog, ami nem a professzionalisan osszerakott karakterekhez, hanem csak a lethez szuksegesek olyan aron kerultek piacra, hogy nem erte meg megvasarolni oket es elkezdodott a jatekosszam csokkenese. Ki a fene venne meg 8-10 misikert aura konyveket, 2-3 misiben sami konyveket meg 20 misikbe 4-es koveket. Ja aki DC-zik senki mas, nekik semmi sem draga, a licit sem, minel magasabb annal jobb, annal tobb javat lehet elharacsolni.

  Nagyon-nagyon sokszor lettek a jatekosok onmersekletre intve, de ami szabad az egyiknek, az ugye a masiknak is. Igy lekovette mindenki a DC-s karik tulajainak arfekveset es stabilizalodott a sokszoros tularazasa az itemeknek, amik vegul a szero drasztikus jatekoszam csokkenesehez vezettek, Egyertelmu es elore lathato folyamat volt ez. Csupan vicces, hogy olyanok sirnak most osszevonasert, akikelkovettek ezt a rablogazdalkodast. Meg ez a duma, halott a szerver, ja ocskos akkor kelett volna ezen elmelkedni amikor a +10 yangert remegtel, hogy neked akkor is annyival tobb legyen, mint a masiknak.

  Mi a vegso tanulsag? Az, hogy a jatekosok onmagukban kepesek szanaszet cseszni egy szervert mindenfele segitseg nelkul es aztan itt sirni azert, mert nem volt eleg onkontroll. Mi lenne , ha osszevonnanak Contival? Semmi, Yakiro, ugyan ugy nem lenne penzed kalacsra a metinbol, sot annyi mozgastered se mint Discordian, ezt hidd el batran. most azert nincs a villanyszamlad az FB-n arult yangbol befizetve mert a kutya se veszi meg, bedolt az a terv, hogy a csillagos egekbe emelt araitokat a toletek vasarolt yangbol egyenlitik ki a jatekosok. Ehhez nem voltak eleg hulyek , megjegyzem szerencsere. Contin pedig eselyed nem lenne DC-zni!

  Figyelmeztetés
  trágár tartalom
  ninnalány

  The post was edited 3 times, last by ninnalany ().

 • Yakiro, kepzeld el, minden szerver 1 jatekossal indult el. Az elsovel aki belepett ra. Hala az aldasos tevekenysegeteknek, nem 1x kellett sokszaz misi jangot arra aldoznom nekem sem, hogy letorhessuk az altalatok felfujt arakat. Ha elhuzol, mar jobb hely lesz Discordia. Akik pedig azert mentek el, mert gyakorlatilag el lettek lehetettlenitve azzal, hogy hazavagtatok a szero "gazdasagat" ugyan ugy vissza is johetnek. Volt mar hasonlo. Bar akinek a legjobb teljesitmenye egy normalis szeron lvl40. az lehet nem latja at ezeket az osszefuggeseket.
 • Reméltem, hogy több hozzászólás születik a témában, főleg mikor kiderült, hogy a ránézésre egyértelmű helyzet mégsem annyira egyértelmű. Félek, hogy a végén tipikus magyar megoldásba rohanunk bele mint régen az sd2-map1-es harc betiltásával és újraengedélyezésével. Mindkettőt néhány játékos szavazata döntötte el, a többség pedig későn kapott észbe, hogy ez neki nem jó.
  Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs
 • Csak arra nem gondol néhány ember, hogy az összevonás oda fog vágni még az aktív játékosok x részének mert még ennyire se tud majd helyt állni mint ahogy most lehetne..nem sírni kell, hogy jajj most magamba ezt meg azt mrgtudom csinálni, csapatépítés kell , hogy aki kicsit le van esetleg maradva ugyanúgy megtudja szerezni azt amit más megszerzett, utána meg letojta a többiek érdekét mert már nekem megvan, másnak meg minek, majd én menő leszek azt jól van...így jó hogy nem fog pörögni a szerver ha mindenki csak a saját érdekeit nézi, és használja ki a többi aktívnak mondható játékost..ja hogy ha segíteni kell másnak úgy már nem buli, mert lehet azonos szinten leszünk? Hát akkor ez van...az összevonás se fogja mrgoldani hogy hú de jó legyen minden...főleg hogy ott már megvan az összeszokott csapat, aztán majd utána lehet sírni ha ott is ugyanaz lesz mint discordián, mert ott meg nem fog vinni sehova senki se
 • Én mint kívülálló úgy látom ezt az egész összevonást hogy bonyolultabb annál mint hogy 100 karit átrakunk és kész. Vannak akik maradni akarna, vannak akik menni. Akik maradni akarnak azok jól érzik magukat, nem örülnének annak ha a már most meglévő dolgok elértéktelenednének stb stb. Viszont ugye vannak akik menni akarnak, új társaságot megismerni, új célokat elérni és társai, ezzel a baj az hogy contin a lapok szinte már le vannak osztva. Én a megoldást abban látom hogy adni kellene minden accountra 1 világjáró jegyet és hagyni hadd döntsék el azok a kérdést akikről valójában szól.
  114 8| Minek tovább fejlődni? Így sem esik semmi :D :thumbdown:
 • maszatka, a probléma nem ott van, hogy nincs cél, mert mindig van tovább fejlődni, a probléma ott van, hogy nincs miért. Ugye a játékosok 1 része megelégszik a PVM részével a játéknak, ami oké, csak van másik oldala is. Nincs ki ellen harcolni, nincs ellenfél, és aki ilyen beállítottságú, hogy nem feltétlen csak a PVM része érdekli a játéknak, annak a cél az, hogy erős legyen, a PVM része meg a megtett út odáig.

  Tényleg csak ezzel tudok jönni, nincs játékos, és ez csak rosszabb lesz, hiszen aki metinezni kezdene most, az Lacertára megy első sorban, vagy Contira, Discordiára végképp nem.

  Amiran gondolatmenete is helytáll, igazából én már tényleg ott tartok, hogy akkor ne legyen összevonás, de legalább had menekülhessek el Discordiáról 1 világjáróval, mint ahogy szerintem sok ember ezt tenné.
 • Annak idejen, mikor eveken at lengettek a szeroosszevonast, azt hiszem talan pontosan 3 even at tartottak porondon a temat, mindenki alaposan atgondolhatta, jo vagy sem, esetleg milyen is lesz a dolog. Vartuk is nagyon, mindenki ugy volt szerintem, hogy oke, megkopott az evek alatt a metin2 fenye, lett rengeteg egyeb jatek, de majd most! most ujra lesz egy "aranykor". Nos, nem igy tortent. Maganvelemeny, de ha legalabb 2 szerver szuletett volna, nem csak egy Continuum, akkor az elment jatekosok nagy resze nem ment volna el. (a tavozok velemenye alapjan).

  Itt meg is bukott az az igencsak leegyszerusitett nezopont, hogy attol jo egy szerver, hogy sok a jatekos. Alapvetoen attol senkinek sem lesz jobb, hogy 5 vagy 50 ember fut el mellette orankent. A piac resze mas dolog, tobb jatekos, tobb farm, nagyobb valasztek, de mint Discordia eseteben kiderult, eleg egy maroknyi ember, es megfelelo idotavlatban szetcseszheto egy szero.

  Most megint ott tartunk, hogy vonjak ossze a szervereket es ezt jatekostarsak kerik, a fentiekben mar elhangzott, milyen jatekstilust kepviselo es inditekokkal rendelkezo jatekos. Continuum aranyaiban sokkal tobb játékost vesztett el az összevonást koveto hetekben, mint Discordia. Csupan a sokbol meg mindig maradt eleg, ha akkor indul Discordia is, most lehetne 2 egeszseges szerver. Nem igy tortent.

  Reszemrol ebben a kérdésben, csatlakozok SunCo velemenyehez, miszert en sem azert kezdtem elolrol a jatekot, sokeves nem is rossz karaktereket hátrahagyva, hogy par "ehes" es telhetettlen jatekos aldasos tevekenysege folytan, ami egy szero elolvasztasahoz vezetett, most visszadeportaljanak Continuumra. Aki ott akar jatszani, jeggyel vagy anelkul, jatszon ott. Az nem palya, hogy kaptunk egy szervert, ahol par ember kizsakmanyolt mindenkit, majd mint aki jol vegezte dolgat, idejön sirni, hogy Contira menne, ahol SOHA SEM TUDTA VOLNA ezt igy megcsinalni. Mindenki mas meg igy jart.

  Nekem spec nincs nagy szuksegem a szanaszetvert piacra, a cehemnek sincs ra nagy szuksege, erdekes modon haladunk is, megcáfolva a yakiro altal leirtakat. Célokat pedig maga a jatek ad, nem is keveset.
  Elhiszem, hogy aki ugy lett 105, ugy lett felszerelve a karaktere, ugy tudott sere kolteni, hogy jangot adott el forintert, ugyeskedett meg kihasznalt mindenkit, nem torodve azzal, hogy mindezzel mit okoz, annak a kihasznalhato emberek eltunesevel a celjai es a tovabbjutasi lehetosegei is kodde valtak, de ezert nem egy szervert kell megbuntetni.

  Az osszevonas otlete továbbra sem tamogathato javaslat, a vilagjarojegy annál inkabb. Váltson, aki valtani akar.
 • Imádom amikor felhozod ezt a kizsákmányolást, aztán mondhatod a hazugságaid tovább, annyira nem izgat, mindenkinek megvan rólad /rólatok a véleménye, nem véletlenül.

  A világjáró jegy is teljesen oké, a thread-et azért nyitottam ilyen néven, mert a legtöbbször ezt a véleményt hallottam Metinen belül chaten.
 • Ha én írtam volna ezt a thread-et, akkor elfogadhatóbb lenne, mert sose árultam vagy vettem yangot vagy bármit? Nem igazán értem ezt a hozzáállást, és szerintem ez nem is erről akar szólni, hogy ki mennyire rontotta el ennek a szervernek a piacát, és hogy ki miatt hagyták sokan itt a játékot, mert szerintem Emmegki és a többiek, ti is magatokba nézhetnétek akkor.

  A témával kapcsolatban: nekem, és szerintem több társamnak is azért fordult meg az összevonás a fejében, mert már nem igazán látunk olyan célt ezen a szerveren, amiért érdemes lehet küzdeni. A sárkány, nemerét, razadort vagy a meleyt leverni még x-edjére nem kihívás, PVP-re építeni pedig felesleges, mert nincs másik játékos aki ellen küzdhetnél.

  Az, hogy világjárójegy, vagy összevonás az én szempontomból lényegtelen, talán ha az egyik megvalósul visszatérek én is játszani, mert lenne ösztönzés.
 • Hozzászólnék én is ,mint contin maradott.

  Discordiára azok mentek, akik nem akartak Continumon játszani vagy újra akarták kezdeni.
  Megvolt mindenkinek az oka hogy miért ment el.Magánügy. Magánügy az is, hogy vissza jön e vagy sem.
  NEM támogatom az összevonást. Lehetőséget kell adni mindenkinek a választásra.

  Night
  Jedi Lvl 120. Már nincs mit tanulni a karival :rolleyes:
 • Az a baj azokkal akik váltani szeretnének hogy azt hiszik hogy Conti lenne a megváltás, holott ott sincs kolbászból a kerítés, sőt ha tovább megyek még talán roszabb is a helyzet. Ne gondolja senki hogy ott mindennap harcolnak szórakozásból az emberek egymással. ( Két napja mondta egy 115 BM barátom azt hogy értelmetlen igazából pvp karit csinálni hiszen nincs is kivel harcolj ) Azt pedig hogy x ember tönkre tette egy szeró gazdaságát kicsit érdekesnek tartom. Ha felhúzta x dolog árát akkor neked is azt az x dolgot kell árulni, ha ő autózott a másik miért nem? Az autós kariknak annyi az előnye hogy tolhatja éjjel nappal, a valóságban meg szinte alig van éjszaka amikor végig ütne mert úgy is kidobja. Ha valakinek tiszta yang kell akkor nem csak autózni tud, rengeteg más lehetőség van, vagy akár ott az alkímiázás. Nem hiszem hogy lehetetlen lenne ott játszani, bár biztos hogy más az élmény mint contin. De hogy rosszabb azt kétlem.

  Továbbra is azt mondom kell egy világjáró jegy minden accra amit 1x felhasználhat és csak oda szól. Aki akar megy aki akar marad.
  114 8| Minek tovább fejlődni? Így sem esik semmi :D :thumbdown: