[Visszajelzés szükséges] Lag a játékban

 • Visszajelzés

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • [Visszajelzés szükséges] Lag a játékban

  Kedves Játékosok!

  Sokan küldtetek nekünk visszajelzéseket arról, hogy a harci övezet óta a játékban nagyobb késések jelentkeznek. Már tettünk intézkedéseket a hiba megszüntetésére, de a termék csapatnak további információkra lenne szüksége, hogy megtalálhassuk a probléma gyökerét. Kérjük, ha tapasztaljátok ezt a jelenséget, írjátok meg nekünk az alábbiakat:
  • Melyik térképeken tapasztaltátok ezt? (Kérjük, ne írjátok azt, hogy "mindegyiken", hacsak ténylegesen nem próbáltátok ki az összes aktív térképen a játékban.)
  • Mikor tapasztaljátok ezt a problémát? (Körülbelüli időintervallum, pl. minden este 19:00 - 22:00 - tehát amikor ténylegesen tapasztaltátok)
  • Amikor ezt tapasztaljátok, hány Metin2 kliens szokott futni a számítógépeteken?
  • Mely csatornákon tapasztaltátok ezt a problémát? Elképzelhető, hogy csak a páratlan (1-3-5) CH-kon fordul elő ez a probléma?
  Előre is köszönjük szépen a segítségeteket!

  A Metin2 Csapat
 • Nemere őrtornya, Purgatórium(razador), Meley run.
  A nap minden órájában próbáltuk és percekig áll a kép. A harci övezet nyitva tartása alatt már az elsző szinteken.Minden ch-n próbálkozunk folyamatosan.
  1 vagy 2 kliens van nyitva. Nem feltétlen belépett karakterrel csak futó kilenssel.

  A nagy fa bossnál csak akkor késik minden amikor a nagy skilljét tolja. kb 2-3 mp-et is képes visszaugrani egyszerre 4-5 különböző játékosnak.

  Néha előfordul hogy az elátkozott erdőben is megakad a kép 1-2 mp re ami azelőtt nem volt. Napszak bármikor Ch-összes.
  Jedi Lvl 120. Már nincs mit tanulni a karival :rolleyes:
 • Hány DÖNTETLEN mérkőzés fog születni a Bajnokok Ligáján február 23-án és 24-én? 70
  1.  
   Kevesebb, mint kettő (46) 66%
  2.  
   Pontosan kettő (11) 16%
  3.  
   Több, mint kettő (13) 19%
  A fentiek mellett még száműzöttek barlangjában a nap bármelyik szakaszában, és minden ch-n. Emellett sd3-ban szintén megáll a kép úgyan úgy mint barlangban. 1-2 kliens futot.
  Új szerver új lehetőség :sk08
  Bibor: M6
  Indigo: m4
 • Bocsika az offért, és hogy visszaarcátlankodok egy off erejéig, de potroha nem hiába írta azt amit írt... Biztosan sokat segítene, ha a pontos időt, helyet, és egyebet leírnátok, (gondolom azzal megkönnyítenétek a visszakeresést, a hiba megtalálását). Azzal nem segítetek, ha azt írjátok, hogy "minden". (Félreértés ne essék, csak visszaleskelődtem a fórumra, de a játékot abbahagytam).

  Mellesleg, mielőtt abbahagytam, démontoronyban nem tapasztaltam ilyent akár nyitva volt, akár zárva...  Mod megjegyzés:
  megkérlek, ha csak leskelődsz, akkor annyit tegyél meg, hogy az előtted szólók hozzászólásait mégegyszer elolvasod, amit előre is köszönök.
  Ők sokkal több információt írtak bele a hsz-eikbe, mint amennyit te a postod végére odabiggyesztettél.
  Úgy vélem, amennyiben nem lesz elégséges az információ, azt majd a Game Admin jelzi, és nem a te feladatod, hogy ezt megtedd, méghozzá 2 teljesen témához illő post után...
  Megértésed köszönöm!
  dreamy


  Youtube channel: Kevinwq23 ~ Keep calm, and play basketball.


 • Sajna mi is tapasztaljuk, minden ch-n dt, dc, ochao, purgatórium (megjegyzem itt a mobok is beragadnak elég sok helyen és nem lehet kiszedni őket csak nagy szenvedések árán) elvarázsolt erdő, és persze map1 is ( a karim egyik kliensen már ott áll a másik mellett mikor átlépek hogy tárgyat adjak át akkor van hogy még a kör felénél jár) a nap bármely szakában előfordul.


  Off.: Nem csak a laggal van baj, hanem ha pl map1-en csoportba akarom venn ia páromat vagy bármi mást akarok csinálni és a megnyitott panel mögött bolt vagy bármi más van akkor a mögötte lévő boltot vagy mást nyit meg.
  Continuum
  Draco Jinno
  Céh: Diesel
  Lv 110 gyógyi
  Párom:
  :love: Aurisz :love:
 • Razadornál , Nemere toronyban többnyire ch2-ön , de 3-4-en is tapasztaltuk főleg este amikor nyitva van a harci övezet, de nagyon nem voltunk fent akkor amikor nincs nyitva. Meleyt kétszer próbáltuk mindig este 8-kor ch2-ön teljes akadás random kidobálás 1 kliens volt megnyitva amiben játszottunk és mindenkinek 1 tartalék a kidobálás miatt, de az csak bejelentkező ablakkal tálcára rakva. Razadornál max 3 karakter az aki nem fagy ki teljesen a matt köves és az aranyfogaskerekes résznél. A legutolsó frissítés óta CH2 máshol is instabil. Elvarázsolt erdőben rendszeresen ledobál , akad 1 futó kliens mellett is. NPC-re kattintva hibaüzenet nélkül kliens bezárja . Ez is este 7-10 közt. Nemere torony 2. szinttől akad itt is akkor ha már több mint ketten bent vagyunk. Hétvégén még teszünk pár próbát utána írom a többit.
 • Lélekbarlangban is szokott lenni lagg főleg mikor lovagolok keresztül. Számtalanszor visszavissza dobál, néha a falban kötök ki. Rendszerint ch1-en megyek le de más chkon is előfordult már. Időfüggetlenül. Razador kritikán aluli. Főleg azok a pályák ahol a mobok időről időre újraélednek (pld kulcsköves vagy fogaskerék). Ott a parázs lángvezérek megmaradnak rendszerint illetve a hátason ütve rendszerint igencsak sok parázs lángszellem szokott maradni. Olyan laggot okozva, hogy állókép a játék. Be sem tudunk egy adott terembe menni, mert mindenkinek beáll a képe. Érdekes módon sd2-ben NEM, de sd3-ban 1-2 terem beköpizésével is masszív lagg van. És teszem hozzá mindez úgy, hogy yangszedőm van. yangszedő nélkül rémálom. Még akkor ha a dropot és a neveket is kitakartatom.

  Szóval mindenhol ahol nagyobb mobtömeg van érződik a lagg nagyon. ha nem isdobál le, vagy áll be a kép, de akkor is érzem, hogy a potik lényegesen később töltenek fel. Sokszor miután meghalok, utána tölt fel a piros potim (halottan) a 2/3-ig pld.

  SC.
 • Ma sikerült kipróbálni Razadort akkor amikor nem volt nyitva a harci övezet. 3-an mentünk ch3-on 2 fő 120-as karakter és egy 119-es tehát yang droppunk minimális volt. A matt köves és aranyfogaskerekes rész az halál. A többi elviselhető kisebb késésekkel. Viszont egész nap CH2 többünknek is problémás volt Ochao templomba, Elvarázsolt erdőbe nagyon nehezen enged belépni. Kliens bezáródás , teljes kifagyások. A harci övezet megnyitása után ochao templomba belépni se engedett , kliens bezáródás.
 • A fő probléma ahogy Sunco megfogalmazta: "Szóval mindenhol ahol nagyobb mobtömeg van érződik a lagg nagyon. "

  Ugyanezt tapasztaltuk mi is a runos mapokon minél többen megyünk annál jobban beáll a kép ha sok a mob a harci övezet nyitva tartásától függetlenül. Mindez a harci övezet frissités óta van előtte 3 klienssel is simán ment bármelyik run azóta 1 is megáll a kép sokszor 5-10 mp-re.
 • Sziasztok!

  Amióta betették a harci övezetet a tapasztalataim: A játék a Joan terület, a Lélekbarlang 1-2, és a Guatama szikla szokott nagyon laggolni és/vagy akadozni-szaggatni. Időtartam szerint: 17:00-22:00 között. Pontosan behatárolni nem tudjuk, mert nem azonnal, a nyitás pillanatában, lép fel a probléma. A karaktercsere és/vagy teljes játék újra indítás nem minden esetben csökkentette vagy szüntette meg a problémát, vagy pedig csak rövid időre orvosolta azt, ami körülbelül 5-15 perc.
  Minato85-nél 1 kilens fut, fattumnál 1 vagy 2 kilens fut.
  A probléma nálunk már minden ch-n jelentkezett.

  Tisztelettel: Minato85 és fattum
  Minden lehetőség adott. Az a kérdés: Mennyire használod a lehetőséget ki!
  Harc nélkül nincs győzelem, cél nélkül nincs harc, harc nélkül a béke sem létezik!
  Soha nem adom fel a harcot, mert ha feladom, már rég elvesztettem a békét!
 • Pár ember tapasztalatát osztanám meg:

  A probléma keletkezése az új verzió bekerülésével jött elő, független attól, hogy maga a harci övezet épp nyitva van-e avagy sem, és a ch is teljesen mindegy melyik.
  Olyan gépekkel, ahol eddig több kliens nyitva volt és még pl. egy skype konfit is kezdett az illető, annak pl. meley run alatt képbeállás , kifagyás tapasztalható most 1 klienssel.
  Vagy ugyanannál az illetőnél Nemerénél, Razadoron szintén.
  A probléma leginkább akkor fokozódik, mikor hirtelen sok mob jelenik meg a térképen, ilyenkor meley runon minimum 2-3 ember ledobódik a 16-ból, 2-3-nak kifagy a játék, és csak mikor a mobok meghalnak, akkor indul el újra a kép.

  Az új verzió bekerülésével a runmapok szinte játszhatatlanok, kevés embernek nem jelent csak gondot a lag, fagyás, képbeállás.

  A késések sokkal feltünőbbek lettek, és hosszabbak.

  Tehát összegezve nem maga a harci övezet nyitvatartási ideje alatt vannak problémák, hanem az új verzió bekerülése óta lett ez az állapot.  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük.
  Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” / Helen Keller /


  "And I am feeling so small"
 • Sziasztok!


  Meley, Nemere és Razi illetve 90 lvl-es maptól kezdve érezhető a lagg. Addig is volt de, a harci övezet berakása után látványosan nagyobb lett. A nap minden szakában tapasztalható. Kb már 1 perc után lagg...5 perc után sötétség. (runoknál) Sötétség után pedig kidobás vagy kliens bezárás. Ami még nekem szembe tűnt nem tudom más mennyire tapasztalta,hogy 90-es maptól kezdve felfelé főleg runoknál a mágusok illetve amelyik mob villanós skillt használ...az is bődületes lagg forrás...illetve kifagyás okozó. Mihelyst meghalnak ezek a mobok (mert valaki leüti rólam) megindul a kép,de addig marad az ima :)
 • Amit még jeleztek:

  üres map1-en (tehát nem pl ch1, ch2), hanem egy olyan map1, ahol 1 karakter van csak, haladáskor, amint feltűnik egy karakter a távolban , megakad a kép. Ez is napszakfüggetlen, és ch független. Hasonló jelenséget észleltek még pl 90-es mapon ha megjelenik egy karakter a távolban. Ezeket ugyanezen emberek nem érzékelték az új verzió bekerülése előtt.
  „A legjobb és leggyönyörűbb dolgokat a világon nem láthatjuk és nem érinthetjük.
  Csakis a szívünkkel érezhetjük őket.” / Helen Keller /


  "And I am feeling so small"
 • Remélem holnap javulni fog a dolog , mert azért vicces hogy ha mondjuk többen csopiban szeretnénk valamit csinálni akkor fél óra egyeztetés csak azzal megy el , hogy kit melyik ch-ra engedi be a gép és honnan nem dobálja le tartósan. Ma konkrétan ezzel szórakoztunk , hogy melyik ch az ahol a legtöbben fent tudunk maradni legalább fél órát, pedig most nem is Meleyre csak Thrymre gondoltuk hogy bemegyünk :D
 • Igen Ch1 elég makacs mostanság. Lépek be a karakterrel és mire pont beadná a képet azzal a lendülettel az egész klienst bezárja. Kb 4x 5x zárogat mire megtűr CH1.
  CH6 pedig ha nem mozog a karakter folyamatosan ledobál. Nézek egy filmet a gépen...eltelik 5 perc. Ránézek a karira hátha lehet felvenni a kelmét...Ó igen,kari sehol. Többi ch viszonylag stabilabb.

  The post was edited 1 time, last by Lyria ().

 • Ch6-on voltunk ma nemerén 4en(kb 21.00 előtt indultunk). Jobb lett valamivel de még mindig van olyan szint ahol beáll a kép. Nem 1-2 percre de 20-30 mp biztosan volt.
  Félő hogy, hogy ha 8 as csoport ment volna nagyobb lagg lett volna.
  Jedi Lvl 120. Már nincs mit tanulni a karival :rolleyes: